Şimdi Ara

Chevrolet Aveo T300 Code 89 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Aracım 3 gündür code 89 verip motor ikaz lambası yakıyordu. Ardından bir süre sonra da DPF (Dizel partikül filtresi) uyarısı verdi. O hatayı verdikten sonra 2000 devir üstünde 15 dk kullandım ve hata geçti ancak code 89 ve motor ikaz lambası yanmaya devam etti. Ben de bugün aracımı sanayiye götürdüm. OBD'den aracı kontrol ettiler ve turbo valfi (galiba selenoid valfi diye geçiyor) ve motor gücü ile ilgili arızalar görmüşlerdi. Ardından yüksek devirde turboyu dinledikten sonra sıkıntı yok bunlar geçici arızalar diyip hatayı sildiler. Ancak bi 20 km sonra sadece code 89 hatası yeniden karşıma çıktı. Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar...

• Aveo kullanan bulursan cevabını alırsın
  • Code 89 genel ariza kodudur. Pc ye baglayip bakmadan tam olarak problemi anlayamazsin.
    Genelde Isitma bujisi ve yakıt ısı sensörü arizalari sebebiyle code 89 hatasi yaşaniyor.
    Pcye baglattiginda hata ekraninin resmini cekebilirsen, yardimci olmaya calisirim
  • Ayrica facebook'da Chevrolet Aveo Turkiye grubuna katilmani tavsiye ederim sorularina kisa surede cevap alabilirsin
  • Aveo tr grubu şu arabalarına Ferrari muamelesi yapanların olduğu saçma grup mu oradan bi yol olmaz
  • Güncelleme: Motor ve dpf lambası yeniden yandı. Doğal olarak dpf bir süre sonra söndü
  • Geçmiş olsun t300 bu sorun çok yaşanıyor. DPF tam doluysa cihaza bağlayıp partikül filtresini motoru yüksek dereceye çıkarıp yazılımla bir temizlemeyi deneyebilirsin özel veya genel servisler yapıyor. Birde code89 silindikten sonra star stop devreye girince mazot kutusu sensörü yüzünden hata veriyor. Genel de bu kutudaki sensör bozulunca yada çok kirlenince code89 hatası veriyor. Kutu lift kaldırılıp sökülecek bir yerde arka koltukları altına yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 21 Temmuz 2019; 18:53:31 >
  • 25 tl civarına obd 2 uyumlu cihaz alın (elm 327 önerilir)
    çıkan hata kodunu söyleyin çözelim, böyle olmaz 89 genel motor kodu.
    yada servise gidin onlar bulsunlar.

edit; onların söylediğinden bahsetmiyorum direkt hata kodunu bulsunlar Pxxxx tarzı v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a3l4i -- 21 Temmuz 2019; 19:7:40 >
  • Opel ve Chevrolet için tespit cihazı GM mdi2 yada Delphi olması lazım. Diğerleri sağlıklı sonuç vermez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.