Şimdi Ara

Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
5
Favori
49.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen altta sana cevap yazana aldanma eğer satmak istiyorsa düşürecek ister istemez. Satmak istemiyorsa bırak düşmeyi 2 katına bile satmaya kalkar örnek alttaki üye :) siz bekleyin yıl sonuna doğru görün ne oluyor fiyatlar. Bir markanın satışının bitmesi önemsenmeyecek birşey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailsen

Chevrolet Türkiye'den çekiliyorsa 2.el fiyatların düşmesi lazım değil mi..?Captiva bakıyorum adamlar aldıkları fiyattan fazlasını yazıyorlar neredeyse, 2013 modellere..

Piyasayi yokluyorlar. Ilanlar var ama kac tanesi satiliyor meselesi. Ya tutarsa mantigi, bir sene sonra gercekten satmak isteyenler cikar sonra duser.

• Reno dan fiattan bin kat iyidir euroncap tsn 5 yildiz almis esp li cruze aveo captiva cekilsede chevrolet herzaman chevrolettir. camarolarin corvetlerin cirit attigi turkiyede chevrolet cekilsede tr den yine para yine para ama GM nin politikasi kotu o ayri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismailsen İ kullanıcısına yanıt
    Niye düşsün 2.el fiyatları? Gören de adamlar battı fabrikaları kapattı yedek parça üretimi bitti sanacak.
  • tranz kullanıcısına yanıt
    sıfır araç piyasası böyle yüksek kaldıkça kimse düşürmez fiyatı... 1 sene öncesinde ne arabalar vardı para etmeyen; şimdi bit pazarına nur yağmış hesabı uçmuş fiyatlar... ne zaman piyasa genel olarak ucuzlar o zaman chevroletler de ucuzlar. tabi kafası basmayan adam "elimde kalır" korkusu ile komik rakamlara satarsa elden bişey gelmez...

çizik içinde boyası kavlamış arabanın "orjinal" denilerek pahalı satıldığı, kuruş masraf yapmanıza gerek olmayan pırıl pırıl arabanın "boyalı" olduğu için ucuza gittiği bir piyasada mantık aramak ne kadar doğru o da tartışılır tabi...
  • mortarxl kullanıcısına yanıt
    Sen şimdi araç yükseltmek istedin veya başka nedenler ile başka araç alacaksın ve eldekini satacaksın. Onada hiçbirşey olmamış satışı duran bir firma yok gibi 0 sıfır fiyatına yakın satmaya kalkacaksın. Ben ölü fiyattan sat demiyorum ama eskisi gibi de kesinlikle olmaz. Bu yolda devam edin lütfen iyi forumlar.

İkincisi milletin boyalı arabadan uzak durmasının haklı sebebi millet olarak çok üçkagıtçı ve dolandırıcılık potansiyeli yüksek olduğumuzdan pert arabayı bile avuç içi kadar boya var, temizlik boyası diyerek satmaya çalıştıklarından millet uzak duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tranz -- 16 Temmuz 2014; 4:00:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tranz

Sen şimdi araç yükseltmek istedin veya başka nedenler ile başka araç alacaksın ve eldekini satacaksın. Onada hiçbirşey olmamış satışı duran bir firma yok gibi 0 sıfır fiyatına yakın satmaya kalkacaksın. Ben ölü fiyattan sat demiyorum ama eskisi gibi de kesinlikle olmaz. Bu yolda devam edin lütfen iyi forumlar.

İkincisi milletin boyalı arabadan uzak durmasının haklı sebebi millet olarak çok üçkagıtçı ve dolandırıcılık potansiyeli yüksek olduğumuzdan pert arabayı bile avuç içi kadar boya var, temizlik boyası diyerek satmaya çalıştıklarından millet uzak duruyor.

Geçen sene, chevy çekilecek diye 90 bin civarına birkaç araç saatılar...toplasan o fiyata satılan araç saayısı 100-200 ü geçmez...çıkış meselesinden önce araç 100 bine satılıyordu ve o fiyatlardan alana pek çok adam var...Yani aracın alış maliyeti 100 bin diye düşünülebilir.

Kaldı ki, son bir yılda gelen vergi artışı ve zamlar nedeniyle, 2.0 motorlu araçlar %20 civarı zamlandı...Yani eğer çekilme meselesi olmasa, captiva liste fiyatı 120 olur, 110 gibi fiyatlardan satılırdı....Bu durumda adam 5-10 bin KM deki aracını neden 90 altına versin...Bence bu durumdaki araçlar için, az km li ve hiç bir sorunu yoksa, 90-100 arası iyi fiyattır.

• Ülkemize zamanında gelen chevrolet'leri orjinal Amerikan sanan olabilir..olay DAEWOO'nun 1999'da iflas ederek GM tarafından satın alınması ve Daewoo teknolojisinin Avrupa-Asya pazarına Chevrolet markası ile sunulmasından ibarettir.

elbette GM markaları içinde motor vs Ar-ge paylaşımı yapmıştır ancak bizim ülkemize gelen Chevrolet'ler aslında birer DAEWOO idi...cruze'u daewoo nexia'nın yeni kasası gibi düşünün...safkan Amerikan Camaro'nun üretildiği fabrikadan çıkmıyordu hiçbiri...

• 2 cesit chevy sahibi vardir.

Bunlardan birincisi adam chevy alir. Cunku fiyatina gore alinabilecek en iyi arabadir. 2. El piyasasini onemsemez.

2. Tur adam tipi ise 2. El piyasasini cok onemser, lakin piyasa arabasi alacak parasi yoktur. 0 km olsun kafam agrimasin der alir.

Piyasadan cekilecegi ilan edildiginde eyvah arabam daha da deger kaybedecek bir an once satayim 2. El degerini koruyayim zihniyeti ile alelacele satan 2. Tur chevy sahibi zihniyettir. Iste evham panik ve endise tasiyan bu 2. Tur insanlardir.

verdigim para karsiliginda en iyi arabayi aldigini dusunen insanlar icin bir problem yoktur. Cunku aracin piyasasina degil, parayi aracin sundugu konfor donanim ve saglamligina vermis adamlardir.

Bu adamlar zamani geldiginde zaten dert etmeden araclarini staacaklardir. Bindikleri sure boyunca da opel yetkili ozel servislerinden parca sikintisi yasamadan keyifle araclarini surmeye devam edeceklerdir

3. Tip olan chevy sahibi olmayan firsatcilari simdilik listeye dahil etmiyorum

• Chevrolet kapatıldı, sıra Opel'de.
  • Fiyatlar opelde tam gaz,

• plateau kullanıcısına yanıt
    "Zamanında gelen" den kastınız eski kasa aveo, kalos, lacetti vb. araçlar ise onlara bişey diyemem. Ancak yeni kasa aveo, spark, cruze için diyorsanız yanılıyorsunuz...

Chevrolet Amerika web sayfasına göz gezdirdiniz mi? Göz gezdirdiyseniz Spark/Sonic (bizdeki ismi Aveo)/Cruze'un iç ve dış görünüşlerine ve hatta donanımlarına dikkat ettiniz mi? Bu saydığım Amerikada satılan araçlar ile Türkiye yollarındaki aynı model araçların aynı olduğunu fark ettiniz mi(motor ve bazı donanım farkları dışında)?

Bunları fark edebildiyseniz eğer avrupa-asya piyasasına özgü araçlar değil global araçlar üretildiğini anlayabilirsiniz.

Bu arada "safkan amerikan camaro" Kanada Oshawa'daki fabrikada üretiliyor; o fabrikada ayrıca impala, impala limited, equinox, cadillac xts ve buick regal üretiliyor. yani üst sınıf araçların üretildiği bir fabrika demek yanlış olmaz.

Ama T300 kasa Aveo'lar Amerika, Çin, Kolombiya, Meksika, Kore, Tayland ve Rusyada üretiliyor.

• Velhasıl arkadaşlar;

Chevrolet Türkiye'de bitti..
  • Bırak Chevrolet i,Mercedes al ya da BMW,plakasını tak 1.000 km bin 10.000 lira minimum değer kaybetmiyor mu yahu?,örnek 170.000 e 2.000 km de E180 Amg aldık bir yakınıma sıfırı aynı bayide 180.000 tl idi hem de aynı model yılı (1-2 ay önce) 10.000 lira az para mı ? sıfırını almayıp 2.000 km de altına çamur bile değmemiş arabayı 10.000 tl altına almak da fırsatçılık mı oluyor o zaman..

Sen 90 bin tl ye al sonra 95 bin hatta aşağıdaki linkteki gibi 110 bin e ilan ver (ben telefonla 94 fiyat almıştım 2013 sonuydu galiba).. 1

Arabada multimedia ekran,hatta basamak bile yok fiyata bak..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-captiva-2013-171293063/detay

Geçenlerde bir İX35 ilanı vardı,sanırım 2011 di 73.500 yazmıştı adam,araba satılmış link veremiyorum ama benzer ilanlar vardır,hem hatasız hem km si çok düşüktü..184 ps motoru ile daha güçlü iken yakıt tüketimi de 1-2 litre daha düşük diye hatırlıyorum..

7 kişilik kalabalık aile arabası olduğu için captivaya meyilim var..Ama fiyatı düşeceğine arttırıyorlar bu ne iştir anlamadım..geçenlerde bir galeri 85.750 ye ilan vermişti 2013 captiva yı yetişemedim 84.000 e satmış..Olması gereken fiyat bence de maksimum bu multimedia sız için..

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailsen

Bırak Chevrolet i,Mercedes al ya da BMW,plakasını tak 1.000 km bin 10.000 lira minimum değer kaybetmiyor mu yahu?,örnek 170.000 e 2.000 km de E180 Amg aldık bir yakınıma sıfırı aynı bayide 180.000 tl idi hem de aynı model yılı (1-2 ay önce) 10.000 lira az para mı ? sıfırını almayıp 2.000 km de altına çamur bile değmemiş arabayı 10.000 tl altına almak da fırsatçılık mı oluyor o zaman..

Sen 90 bin tl ye al sonra 95 bin hatta aşağıdaki linkteki gibi 110 bin e ilan ver (ben telefonla 94 fiyat almıştım 2013 sonuydu galiba).. 1

Arabada multimedia ekran,hatta basamak bile yok fiyata bak..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-captiva-2013-171293063/detay

Geçenlerde bir İX35 ilanı vardı,sanırım 2011 di 73.500 yazmıştı adam,araba satılmış link veremiyorum ama benzer ilanlar vardır,hem hatasız hem km si çok düşüktü..184 ps motoru ile daha güçlü iken yakıt tüketimi de 1-2 litre daha düşük diye hatırlıyorum..

7 kişilik kalabalık aile arabası olduğu için captivaya meyilim var..Ama fiyatı düşeceğine arttırıyorlar bu ne iştir anlamadım..geçenlerde bir galeri 85.750 ye ilan vermişti 2013 captiva yı yetişemedim 84.000 e satmış..Olması gereken fiyat bence de maksimum bu multimedia sız için..

6 ay sıkın dişinizi düşer o fiyatlar. Eninde sonunda gerçekten satmak isteyenler ilan vermeye başlayacaktır. Captiva ilanları anormal sayıda arttı ama ne satılan araç var ne arayıp soran.

• Arkadaşlar herkese merhaba , Chevrolet ülkemizden çekilmesi hiç de kötü olmadı bence tüketicinin cebine yaradı denilebilir. İkinci el piyasasında 45.000 - 50.000 TL arası fiyat biçilen 2011 model Epica 2.0 Dizel modelini '' Chevrolet ülkemizden gitti amanın tühh ahh vahh bittim ben zarar ettim hemen çıkarmalıyım aracımı elimden kesinlikle satmalıyım '' zihniyetindeki bir vatandaştan , 2011 model 2.0 dizel Epica 65.000 Km de ( sedefli beyaz ) aracı 37.250 TL'ye aldım.. Araba gırtlağa kadar dolu tabiri caizse. Kaputun altında captiva motoru var bire bir herşeyi aynı 150 HP ( 110 KW ) .. Yolda tokat yediğim az araç var.. Ayrıca yedek parça olayını şöyle ifade edeyim , İzmir/bornova 3.sanayi sitesindeki tüm opel yedek parçacılarında her türlü elektrik/mekanik parçasını bulabiliorsunuz. Öyle yan sanayi falan filan da değil üzerinde paşalar gibi hologramlı GM etiketleri var. ( For Chevrolet , Opel , Holden , Vauxhall yazıyor )... Allah kaza bela vermesin bi 5-7 yıl binmeyi düşünüyorum sonrası Allah kerim..

NOT : Sakın chevrolet falan almayın ülkemizden çekildi gitti sonra çok pişman olursunuz ... Boş paket Fiesta'ya aynı paraları istiyorlar , ama sonuçta FORD ülkemizden çekilmedi , yahu KOÇ gibi kan emici bir şirketin altında FORD çekilir mi bu ülkeden..

İyi forumlar hepinize , selametle.

• quote:

Orijinalden alıntı: plateau

Ülkemize zamanında gelen chevrolet'leri orjinal Amerikan sanan olabilir..olay DAEWOO'nun 1999'da iflas ederek GM tarafından satın alınması ve Daewoo teknolojisinin Avrupa-Asya pazarına Chevrolet markası ile sunulmasından ibarettir.

elbette GM markaları içinde motor vs Ar-ge paylaşımı yapmıştır ancak bizim ülkemize gelen Chevrolet'ler aslında birer DAEWOO idi...cruze'u daewoo nexia'nın yeni kasası gibi düşünün...safkan Amerikan Camaro'nun üretildiği fabrikadan çıkmıyordu hiçbiri...

15 yıl önceki daewoo yu simdiki teknoloji ile kıyaslamak ne kadar mantıklı. O zaman hyundai neyse daewoo da oydu. Şirket iflas etmeseydi. Su an hyundai kalitesinde arabalar üretiyordu. Ki o zamanda kore nin en buyuk sirketiydi.
  • Bedavaya denecek fiyatlara arac Sahibi olanlar firsati kacirmadilar ve aldilar,bos corsa 40 bin olmuş,gerisini siz dusunun

• Tam trax alma zamanı
    Kimine göre zarar kimine göre fırsat sonucta opel cekilmedikce servis parça vs sıkıntısı yaşanmaz.

• Chevrolet aveo aracimizi 2. Yil bakimi icin servise getirdim. 2025 yilina kadar servislerinin bakacagini soylediler. Neyseki bu marka gm catisi altinda oldugu icin sahipsiz kalmamis onu ogrenmis oldum.

Daewoo gibi olur piyasasi duser bedavaya getiririz diye bekleyenler icin tarih vermek istedim. 2. Yil (30000) bakiminin tutarini da sizinle paylasacagim.

Edit:
    An itibari ile (1.5 saat sonunda ) aracimi teslim aldim. 30 bin bakimim da 543 tl tuttu harbiye opel gercek yetkili servisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 25 Ekim 2014; 16:07:25 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.