Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (498. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.215
Cevap
89
Favori
1.077.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 496497498499500
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bailey

İyi günler bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Aracımı stop ettikten belli bir süre sonra( bir kaç dakika) aşağı arkadan bir patlama, vurma sesi geliyor. Servis orta susturucu dedi. Dışarıda baktırdım susturucuda hiç problem yok dendi. Temizleniyor katkı maddesi konuyor belli süre yapmıyor ama sonra tekrar geliyor. Nedeni ne olabilir.
    Hocam benden de geliyor o ses ama egzoz genleşmesi filandır diye takılmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya tarafında DPF temizliği yaptırabileceğim iyi bir yer arıyorum. Var mı tavsiye edebileceğiniz bir yer? İkinci kez arıza ışığı yandı resetlemek istemiyorum artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa. Arkadaşlar bir sorunum var. Yardımcı olursaniz sevinirim.
    Captivanin akü kutup başını söktüm, taktıktan sonra sadece şoför kapısı kumandadan açılıp kapanıyor. Diğer 3 kapı ne içerden ne dışardan açılmıyor,kilitli kaldılar. Kilitleri Kapat aç yapınca tik tik ses geliyor ama kapılar yine açılmıyor. İçerdeki göğüs altindaki 2 doorlock sigortası sağlam ama kapılar kilitli kaldı.
    😰. Kafayi yedim yardımınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merduran -- 8 Eylül 2019; 20:53:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çözdüm.
    Karşılıklı kilit diye birşey varmış.
    Önce onu aktif ettim. Kilit butonuna 2 kez arka arkaya sonra bir daha ve 3 sn içinde bir daha basınca aktif oluyor. Önce aktif ettim sonra kumandadan kapıları açtım düzeldi...👍😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merduran -- 11 Ağustos 2019; 21:2:37 >
  • leo1612001 L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, şehir içi kullanımınız nasıl peki

• quote:

Orijinalden alıntı: leo1612001

merhaba. 3 yıldır 2012 ltz kullanıyorum. sehir içi normal kullanım 8,6 lt yakıyorum. depoyu genelde doldururum. hemen hemen yol bilgisayarı verisi ile örtüşüyor. uzun yolda 100 ü geçmezseniz 7 lt ye kadar bile düşüyor.

milletin dediği 11-12 lt leri bırakın 9 dan fazlasını görmedim. aracın fazla yaktığını söyleyenler ile alakalı olarak tespitim şu şekildedir; 55 ten 120.000 tl ye kadar captiva var piyasada. şuanda çok basit bir araba ancak alınabiliyor bu tutarlara. yani araç almak isteyen ve yeterli bütçesi olmayan biniciler az paralara kaliteli, gözterişli araca binmek için bu modeli tercih ediyorlar. tabi böyle olunca normal 1600 cc ye kadar bir aracın km başına yaktığı yakıtın 15-20 kuruş gibi fazlasını ödeyince haliyle dokunuyor ve anormal bir durum olarak görülüyor. bekliyorlar ki bu araç da yaksın kadjar kadar ya da qashqai kadar. tabi ki öyle birşey mümkün değil. şirkette 1.3 multijet linea kullanıyorum şehir içi çok sakin kayseri gibi biryerde 37-38 kurus yakıyor şuanki motorin fiyatları ile. o da gitmiyor demek ki biraz sıkıstırsan 40 kurus rahat yakar gecer de belki.

range velar 2.0 motor 9-10 lt yakıyor. kimse konuşmuyor. neden? binen kişiler çok aramıyor. xtrail yakıyor 7-8 lt şehiriçi. 250.000 tl den fazla belki şuan değeri. onu da kimse konuşmuyor. öğrenmiş herkes captiva yakıyor. bence gayet makul keyifli bir araba. yakıtı da çok çok iyi. artılarını da düşünmek lazım tabi ki. ben xtrail de alabilirdim ama ne gerek var dedim. 3 captiva parası belki de. 2 lt fazla yakmış çok sıkıntı değil o kadar fiyat farkına bakarak. parçası da heryerde var. kimse sanmasın ki kia, nissan, hyundai yeni modellerinin parçalarının turkiye de hazır beklediğini. çoğu yurtdısından geliyor. belli başlı parçalar haricinde servisler stok tutmuyor. bunları hep yaşadım gördüm hiçbirisi kulaktan dolma değil.

kusura bakmayın kerem bey adaysınız galiba, hem size hem de ilgili arkadaşlara uzun soluklu aracı kullanmış ve kullanmakta olan birisi olarak tecrübelerimi paylaşayım dedim. herkese hayırlı akşamlar
    Hocam Allah razı olsun, kesinlikle dediğiniz gibi herkesin ağzında Captiva çok yakıyor, Captiva 10 litre yakıyor.

Bugün Dizel Otomatik araçlar sıkışık trafikte 7-8 litre yakmıyor mu? Ya da atmosferik araçlar şehir içi 14-15 litre yakmıyor mu?

Ben Captiva almak istedikçe, Benzin + LPG li sınıf araç binmek istediler, yine alamadık Captivayı

Asla 4x4 almam diyorlardı, son fiyatlardan sonra 2013 bakamaz olduk zaten

Aracınızı güle güle, kazasız belasız kullanın inşallah. Tekrardan teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar 2010-2012 arası yüksek km olmayan captiva satan forumdaş var ise hemen değerinde alabilirim,
    Saçma fiyat istemediği sürece kesinlikle anlaşabileceğimizi düşünüyorum, amaç bildiğimiz birinden almak

• kulanan var mı 2012 model'de yakıt tüketimi ne durumda
  • leo1612001 L kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir paylaşım olmuş. teşekkürler. ben de adayım. aracınızda memnun olmadığınız bir durum var mı. kronik sorun vs. yani tavsiye etmiyorum deseniz hangi sorunları sayarsınız. bigi verirseniz çok memnun olurum. teşekkürler.
  • Beyler Selam,

Bende Captiva almayı düşünüyorum. 4*4 modelinin son kasalarına bakıyorum. Captiva Whatsapp grubu gibi bir grup var mı bildiğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cevizli.Lokum

Beyler Selam,

Bende Captiva almayı düşünüyorum. 4*4 modelinin son kasalarına bakıyorum. Captiva Whatsapp grubu gibi bir grup var mı bildiğiniz?
    Var hocam, link için üstteki mesajları bi aratır mısın?

• Selamlar. 2012 model Captiva LTZ. araç aldım. Bilgisi olan arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum. Aracıma flush bellek taktım. Bellek içerisinde fazlaca farklı dosyaları seçemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa inanın çok sevinirim.

• Cevizli.Lokum kullanıcısına yanıt
    Hocam 2012'den sonra 4X4 yok bildiğim kadarıyla.

• A

• 2013 model ltz almayı düşünüyorum 201000 kmde. araç temiz duruyor. dumat atma yok çekişte sıkıntı yok trim sesi yok. sizlere sormak istediğim genel olarak ekspertiz harici neleri kontrol etmeliyim? bir de antalyada ikamet ettiğimden klima benim için hayati. aracın içi büyük olduğu için soğutma kabiliyeti nasıldır? yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • captiva severler selamlar,

2012 yılında 4x4 eski kasa modelini alırken 3 marka arasında kalmıştım. Vw Tiguan ve Kia Sorento.

2012 yılında 3 marka modelinde fiyatları eş değerdi. Sorento 2.2 motor nedeniyle elemiştik.
    Tiguan'ı ise Captiva'dan ufak olduğu için.

Şimdi 2. el piyasasına bakıyorum. Marka çekildiği için sıfır fiyatlar yok. Herkes kafasına göre fiyat çeker olmuş. 2012 yılında Tiguan ve Sorento ile karşılaştırdığım gibi şimdide karşılaştırarak 2. el fiyatını mı belirlemek lazım.

Örnek olarak aracımla eş değer olan 2 markadaki araç şuan 115 ve 120 bin tl bandında.

Ama Captiva piyasasında 85-90 bin bandında.

Hadi marka çekildi diye 15 bin tl keselim. Bana soracak olursanız bizim arabanın değeri 100 Bin TL olması lazım. Sizlerinde yorumunu merak ediyorum.

Aracım,
    2012 İnci Beyazı Eski kasa
    2.0 D LT High paket
    130k KM
    Sol 2 kapı değişti.
    Sağ yan ayna değişti.
  • quu kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayında alırken vermediğiniz parayı, iki kapısı değişmiş arabaya istiyorsunuz farkında mısınız? en son satılan captivalar 85-90 bin aralığında satıldı.
  • Arkadaşlar merhaba. İki hafta önce aranıza 2011 siyah Captiva ile katıldım. Aracım 200.000 km de, değişeni boyası yok. Aldığımdan bu yana da forumu okumaya çalışıyorum. Önceki aracım Mercedes c180 idi ve ailecek kamp merakımız olduğu için Captiva tercih ettim. Doğrusu şu ana kadar pişman da olmadım sevdim aracı. Alır almaz götürüp gerekli bakımları yaptırdım, eksikleri tamamlamaya çalıştım. Lastikleri bf goodrich urban terrain ile değiştirdim. Aracın trim sesleri dışında şu ana kadar rahatsız eden bir tarafı olmadı çok şükür. Yaptırmam gereken ilk sırada egzoz manifoldu civarından gelen bir ses kaldı. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir Opel servisi olan seçim otomotivde yaptırdım bakımları. Daha önce fark etmiş olduğum halde hiç dizel araç kullanmadığım için normal olup olmadığını bilemediğim, özellikle motor soğuk iken ve düşük viteslerde kulağa gelen hafif bir ıslık sesi benzeri sesi Yasin usta arabaya biner binmez fark etti ve manifolttan ses geliyor muhtemelen çatlak bir vida var ama ancak açınca görürüz tam olarak dediği bir manifolt problemi var onu yaptıracağım. Ama 2 gün kalması lazım aracın dedi usta. Araba elimiz ayağımız, 2 gün arabasız kalmak da zor açıkçası. Araba olmayınca çok eksik hissediyoruz alışınca. Onun dışında size sormak istediğim: 1- araçta sonradan eklenmiş olan Android bir mutimedia var. Navigasyonu falan olan bu cihaz aşağıda olunca kullanması çok kolay olmuyor. Görüntü olarak da en üst kısımda olsa daha şık duracaktır. Yol bilgisayarını ve saklama gözünü aşağı alıp double din multimedya cihazını yukarı almak yani yer değiştirme mümkün müdür? 2- kapı dışlarında yer alan koruyucu plastik parçalar yer yer lekelenmiş. Sebebi nedir bilmiyorum ama kirli duruyor. Ne yapmak lazım, boyanmalı mı? Şimdiden teşekkürler, herkese kazasız belasız sürüşler

• Arkadaşlar captiva otomatik şanzımanı nasıldır? Sorunlu bir şanzıman mıdır? Bir arkadaşımda var bana satmak istiyor da çekiniyorum biraz. 2011 model 160 bin civarında otomatik high donanımda. Ne kadarsa almalıyım ?

• hakim bey kullanıcısına yanıt
    Şanzımanı sorunsuzdur, dpf'yi,emme manifoldunu,turboyu,direksiyonu kontrol ettirin.

• 
Sayfa: önceki 496497498499500
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.