Şimdi Ara

&Chevrolet Cruze Almayı Düşünenler-hayırlı olsun& (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
7.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dijital klima olayı yalan oldu diyenler war..acaba ls modelinde klima dijital mi manuel mi ?
  • ilk parti bi çıksın bakalım arkadaşlar, aracı iyice tanıyalım.
  • Selam, gidip aracı inceleme fırsatım oldu. Öncelikle bana verilen bilgisayarla düz A4 kağıda basılmış donanım listesini buraya aktarıyorum.

Cruze 1.6

8 Hava yastığı
    ABS,
    ESP
    4 yönü ayarlanabilir koltuklar
    Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar
    Yükseklil ayarlı direksiyon
    Elektirkli ön camlar
    Katlanır kontak anahtarı
    Radyo cd/mp3 çalar
    Klima
    Üçlü bilgi ekranı
    16 jant kapağı

1.6 LS
    İlave olarak
    Gövde rengi kapı kolları ve aynalar
    Ön sis farları
    16 hafif alaşımlı jant
    Elektrikli arka camlar
    Derinlik ayarlı direksiyon
    Deri kaplı direksiyon vites topuzu
    Kol dayama desteği ön
    Güneş gözlüğü saklama
    Yol bilgisayarı
    Park sensörü
    Direksiyondan kumandalı müzik sistemi

Fiyatlar malum, toplu alımda birşey yapmıyorlar gayet havalılar ama yakında havaları söner şu nedenlerle. Dijital klima kesin yok, karanlık sensörü yok, yağmur sensörü yok, blutut kiti yok, CC yok, bagaj içerden açılmıyor yani yok oğlu yok bu yoklukla ben seni tipin için nasıl alayım şimdi.

Araç dıştan tipi güzel, gösterişli içten de aynı şekilde. Burdaki resimlerden daha gösterişli ve cezbedici gerçekten. Gel gelelim içerde kullandıkları kumaş benzeri konsol kaplama gayet şık ancak kirlenmeye çok müsait. Konsol trimleri, düğme trimleri piano black ve gümüş renkli kısımlar gayet kaliteli görünümde ancak bunlar bir kaç yılda hemen bozulacak tipten malzemeler o gümüş kaplamalar bugün wolkswagende bile sıyrılıyor. Gelelim kalan plastiklere konsolda kalan plastik kalitesi vasatın altında, içte kalan detay plastik kaliteleri(ayna, koltuk ayarı vs gibi) berbat. Dış plastik, oözellikle orta sütün ve arka cam üçgen kısımdaki plastik kalitesi berbat diğer araçlara kıyasla.Çelik karoser görünümü ise tok.

Aracın cam açma, elektrkli ayna kontrolü gibi düğmelerinden bahsedecek olursak bu düğme plastikleri çok basit ve düğmeler boşluklu.

Motor, yürür, frenler malzeme işlemeleri görünümde normal, opel kalitesine yakın diyebiliriz.

Stok durumuna gelirsek araç istediğiniz kadar istediğiniz renklerde var arkadaşlar gidin görün alın, satıldı denilenlerin çoğu da opsiyonlu araçlar yani görüldükten sonra vazgeçilecektir yarısından.

Baz model nisan sonu gibi gelecek henüz gösterimde yok. İkinci parti mayıs sonu gibi gelecek ama ÖTV indirimine yetişmeyebilir diye korkutmaya çalışıyorlar. :)

Euroncap belirsiz.

Formu dolduranlara sonradan 1000 ytl hediye çeki göndereceklermiş alımda indirim yok.

Opak renk beyaz ve kırmızıda var.

Haftaya deneme sürüşü için arayacaklar her ne kadar yüzde 50 vazgeçmiş olsam da.

Sonuç olarak söyleyeceklerim şunlar araçtan her ne kadar kırpılmış olsa da görünüm olarak içten ve dıştan insanı cezbediyor alıp bir kaç ay iyi hava atılabilecek bir araç, piano black+gümüş konsol hoş görünüyor gerçekten ancak tüm bu güzellikler bir kaç yıl kullanımdan sonra kaybolacak türden hele de kalitesiz yapıldılarsa birkaç yıla da kalmaz o malzemeler. Detaylarda göze çok kötü ve kalitesiz gelen plastikler var ve bariz göze çarpıyor yani o orta sütün dıştan bir aveo kalitesinde bile değil belki de, iç malzeme genelde opel civarındayken detayda kötü, dış plastik malzeme çok çok kötü diyebiliriz.

Linea ile kıyaslayınca malzeme kalitesi olarak çok geride ve fiyatı yüksek ve çok donanım eksiklikleri var lineaya oranla.

Fiyatı düşerse tipi için bir kaç ay hava atmak için alırım yalnız sonrası ne olur bilemem:)

Aklıma gelen olursa eklerim.

Olay tamamen evleneceğin kızda marifet hüner mi yoksa güzellik mi arayacağın gibi bir tercihe benzemekte, cruze marifetsiz beceriksiz süslü ama bazı fiziksel kusurları olan bir güzele benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 15 Nisan 2009; 20:38:12 >

• az önce siwas opelden-chevroletten aradılar.cruzelarımız geldi test sürüşüne bekleriz diye..nasipse cumartesi ordayım.bi sürelim bakalım şu en üst modelinde dahi dijital klima olmayan 2 satır bilgi ekranlı wahşi cruzeu

resmen soğudum araçtan ama görünüşü ve heybetiyle kandırabilir beni..hayırlısı bakalım...
  • Selam, bugün biraz çeşitli bayilerle tel. görüşmesi yaptım. Eğer form doldurmuş iseniz 1000 ytl direk dşüyorlar, düz vites opak rengi 29 bine bırakabilecek bayiler var. Geri dönecekler birkaçı da daha. Fiyat kırma başladı gibi, GM bayiilerin fiyat kırmasını yasaklamış durumda. Araçlar stoklarda istenilen renklerde var ayrıca.

Filo indirimi yok dedi yine bayiinin birisi, kapmanya falan yok şu an için. Ancak mayıs ortası yaparlar sanırım. :) Karar verirsem en kötü 28.5 bine alırım ben bunun ortasını. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 17 Nisan 2009; 18:25:26 >
  • İndirimi yapan bayi ismini verirmisiniz..
    Ben gittim gedizler ile görüştüm olaydan haberleri yok

quote:

Orjinalden alıntı: harika1

Selam, bugün biraz çeşitli bayilerle tel. görüşmesi yaptım. Eğer form doldurmuş iseniz 1000 ytl direk dşüyorlar, düz vites opak rengi 29 bine bırakabilecek bayiler var. Geri dönecekler birkaçı da daha. Fiyat kırma başladı gibi, GM bayiilerin fiyat kırmasını yasaklamış durumda. Araçlar stoklarda istenilen renklerde var ayrıca.

Filo indirimi yok dedi yine bayiinin birisi, kapmanya falan yok şu an için. Ancak mayıs ortası yaparlar sanırım. :) Karar verirsem en kötü 28.5 bine alırım ben bunun ortasını. :)

• Olay şöyle netten kaydınıza bakıyorlar var ise 1 lira düşüğe alıyorsunuz yani 29450'ye. Diğer konuda ise fiyatı düzleyecek olan bayiyi özelden atıyorum size.
  • SELÇUK DEDİĞİN 1000 tl indirimi bakalım siwas yapıcak mı yarın yoksa salağa mı yatıcak göricez.yarın sivasa gidiyorum öğlen inş bi aksilik olmazsa..
  • 1000 lira indirim kesin eğer kaydınız var ise ben bunun üzerine fiyatı 500 daha indirmek için konuştum onu da kısmen yaptılar ama alın kaporayı desen hemen 29 bine bırakırlar aracı. Nisan 25'ten sonra çoğu markalarda yeni araçlar geliyor showroomlara bu vakitten sonra biraz daha pazarlığa müsait olur piyasa. Farklı markalarda da birkaç yerle pazarlık yaptık bin liralık falan indirimler bunlar. Yaza zaten 28 bin üzerinden alınmaz bu araçlar bence iyi bir pazarlıkla hemen araca gereksinimi olmayan var ise bekleyebilir, otomatik kliması ve CC olsaydı değerdi 29 binlere ama yok maalesef.

Jettanın baz modelini ÖTV indiriminden önce bize bir ara 30 bine bırakacaklarını ve şu an baz modelin 34,5 bin olduğunu görünce bana fiyatlar hala yüksek geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 18 Nisan 2009; 9:39:24 >
  • ARKADAŞLAR DÜN YANİ AYIN 17Sİ İTİBARİYLE ELAZIĞ DA TIRDAN İNER İNMEZ DAHA YIKANMADAN TEST ETTİM ARABAYI.ÇOK AŞIRI Bİ BEKLENTİM DE YOKTU AÇIKÇASI 1.6 113 BEYGİR DEN.KALKIŞ DA HEPİNİZİN MALUMU HANTALLIK VAR.AMA 3 VİTESTEN İTİBAREN AKMAYA BAŞLIYO ARAÇ GERÇİ BENİM KULLANDIGIM ARAÇ HENÜZ SEYAHAT MODUNDAYDI (SEYEHAT MODU=GEMİYLE GELDİĞİ İÇİN ARAÇLAR FABRİKADAN ÇIKARKEN PROGRAMLANIYOR BAYİYE GELDİKTEN SONRA SÜRÜŞ PROGRAMINA GEÇİRİLİYOR )AMA BEN BEKLEYEMEDİĞİM İÇİN HEMEN KULLANDIM. GÖRÜNÜM HARİKA.ARABADAN ANLAMAYAN BİRİ YANDAN BAKINCA 320 BMW SANABİLİR.OTOMATİKDE KULLANDIM .6 İLERİ TRİPTONİC BİLDİĞİMİZ OTOMATİKLERLE BİREBİR AYNI .AMA BEN MANUEL DÜŞÜNÜYORUM.TEK EKSİSİ CRUSE CONTROL YOK.BANA GÖRE.SUNROOF 1.110 TL METALİK RENK 700 TL.2 RENK VARDI SİYAH VE POLYESTER GÜMÜŞ İKİSİDE ÇOK HOŞ
  • arkadaşlar dün arabayı inceledim fiyatı ve görünüşüne aşık oldum diyebilirim ilk parti çıksın deneyimleri aldıkdan sonra focus u bile satıp bu arabayı alabilirim
  • arkadaşlar dün siwasa aracı incelemeye ve test etmeye gittim.
    test aracında plaka yoktu ama genede ricayla sürdüm arabayı.bende 2005 astra var.açıkçası cruze sürerken kalkış ve hızlanmalar açısından fark hissedemedim.zaten 8 hp lik bi cruze artısı var..ama astradaki keyfi kesinlikle bulamadım cruze'da.ilk hayalkırıklığım sürüş keyfi.
    2.ise aracın önkonsolundaki bilgi ekranı.2 satırlık oyuncak gibi bişi..
    3.aracın içindei plastik malzemelerin acaip derecede dandik olması
    4.güneşliklerden birinde ayna yoktu.babamın külüstürde bile var ya
    5.klima dijital değil
    6.vites topuzu tutuşta rahatsız edici

genel olarak olumsuzum artık bu araca.genede son bir fiyat istedim.1000 tllik indirimimde wardı.ls siyahı 30000e weriyorum dedi.normalde 31150.yani bayinin bana indirimi 150 tl...
    ben zaten olumsuzdum araca bi de 150 liralık indirim deyince hadi bana eyiwallah dedim..

eğer almayı düşünenler warsa hayırlı olsun.zewk meselesi tabiki.bir kaç yerden fiyat almakta fayda war.

bir de ağustosta gelecek araçlarda cc + dijital klima oalcakmış.bu bilgiyide wereyim..cruze konusu bnm için kapanmıştıryeni astrayı bekliyorum artık

• quote:

bir de ağustosta gelecek araçlarda cc + dijital klima oalcakmış.bu bilgiyide wereyim.

Muhtemelen yazın daha pahalı satmaya çalışacakları için diyeceklerdir ki o zaman lansman fiyatıydı bakın şimdi arttı halbuki asıl özelliklerin eklendiği için fiyatta biraz arttış olabilir.

Benim bu araçla ilgili bir iddiam var, bu araç avrupada piyasaya çıkmadı henüz sanırım, sırf bizdeki ÖTV inidirimimden dolayı hızlı ve eksik bir üretimle araçlar ÖTV indirimine yetiştirilmeye mi çalışıldı ülkemiz için. Mesele CC, otomatik farlar,yağmur sensörü ve dijital klima olmaması bu yüzden mi yoksa neden kıpsınlar ki? Aracı aldığımızda sırf yetiştirmek için kalite kontrol iyi yapılmadıysa bunlar hemen açığa çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harika1 -- 20 Nisan 2009; 10:02:45 >
  • quote:

quote:

bir de ağustosta gelecek araçlarda cc + dijital klima oalcakmış.bu bilgiyide wereyim.

Muhtemelen yazın daha pahalı satmaya çalışacakları için diyeceklerdir ki o zaman lansman fiyatıydı bakın şimdi arttı halbuki asıl özelliklerin eklendiği için fiyatta biraz arttış olabilir.

Benim bu araçla ilgili bir iddiam var, bu araç avrupada piyasaya çıkmadı henüz sanırım, sırf bizdkei ÖTV inidirimimden dolayı hızlı ve eksik bir üretimle araçlar ÖTV indirimine yetiştirilmeye mi çalışıldı ülkemiz için. Mesele CC, otomatik farlar,yağmur sensörü ve dijital klima olmaması bu yüzden mi yoksa neden kıpsınlar ki? Aracı aldığımızda sırf yetiştirmek için kalite kontrol iyi yapılmadıysa bunlar hemen açığa çıkar mı?

Ben üretim mühendisiyim o yüzden bu kalite kontrol işi hakkında kısa bir bilgi vereyim size. Kalite kontrolü yapılmadan hiçbir mal bir fabrikadan çıkamaz. Ülkeler araçları gümrüğe çekmeden önce uygunluk belgesi ve kalite sertifikası kontrolllerini yapar. Yalın üretim yapılan firmalarda(örn: toyota gibi) kalite kontrol üretimin her basamağında vardır. Eksik, ayıplı parça olması durumunda bant durur ve üretim yapılmaz. Seri imalatta ise üretim miktarı yüksektir. Stoğa mal üretilir. Eksik yanlış parça olsa bile araç banttan iner üzerine eksik parçaların listesi konulur ve servis alanına park edilir. Parça tamamlanınca sevkiyata alınır. Seri üretimde kalite kontrol esnasında örnekleme fimaya kalmıştır. İster 10 araçlık grubun içerisinden rastgele 1 ya da 2 araç seçer, isterse 1000 araç içerisinden 10 tane seçer. Özetle dolaylı ya da direk kalite kontrolü yapılmadan araçlar piyasaya sunulamaz. Kalite kontrolü iyi yapılmadı diye birşey olmaz çünkü bu kontrol belirli standartlara normlara göre yapılır. Hattan sorumlu mühendisler, kalite kontrol mühendisleri ve ilgili ustabaşlarıyla araç incelenir. Ayrıca banttan inen her araç(kalite kontrolüne girsin, girmesin) rulo test adı verilen bir teste sokulur. Burada aracın motoru, hızlanması, transmisyonu ve frenleri kontrol edilir. Diyebilirsiniz madem bu kadar çok testler kontroller var araçlarda niye hala üretim hatası çıkıyor diye? Fabrikanın tedarikçilerden aldığı bazı parçalar hatalı üretilmiş olabiliyor. ya da montaj sırasında ustadan, aletten kaynaklanan hatalar olabiliyor.

İşin teknik kısmı özetle bu. Gazetelerden okuduğum kadarıyla, GM türkiye müdürü bir basın açıklamasında Cruze'nin ön talebinin beklenenden fazla olduğunu, ve ÖTV indirimini firma adına bir fırsata çevirmek istediklerini ve bu yüzden başka ülkelerin stoklarından araç talep ettiklerini söyledi. Ve hazirana kadar bu stoklarla idare ediceklerini, Haziran'dan sonra TR'nin kotasının açılacağını ve sevkiyatın yapılacağını söyledi. Belki de forumlarda yazan LPG uyumlu araçların hazriandan sonra gelmesi muhabbeti de budur. Bekliyeceğiz zaman gösterecek gidişatı

İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 20 Nisan 2009; 9:08:05 >

• Bu pazarlama taktiği de sıktı artık yok ön talep fazla falan peki neden hala büyük şehirlerde bile 2 gün sonra gelecek araçları hemen verelim diyorlar bana?

Ben de makina mühendisiyim ve bir kaç fabrikada önce sahada sonra tasarımda çalıştım çalışıyorum. Japonlar hangi ülke olursa olsun kalite kontol konusunda güvenebileceğim bir millettir ancak bunu almanlar, fransızlar, italyanlar için söyleyemeceğim, korelileri bilmiyorum açıkcası ama Amerikanların da kalite kontrol felsefesi benim bugüne çalıştığım kişi ve kurumlarda gözlemlediğime göre iyidir. GM kore fabrikasında hangi mantalitenin egemen olduğunu bilmek gerekli diye düşünüyorum ve istediği kadar prosedür olsun vs. olsun bu prosedürler maalesef en büyük dünya şirketlerinde bile esnetiliyor hele hele de bu esneklik iş ekonomik açıdan gelişmemiş bir ülke için yapılıyorsa çok çok artıyor, bunu bizzat ben gerek yurtdışı gerek yurtiçi çalışma hayatımda gözlemledim.

Bu da mühendisliğin bir eleştirisi olsun kendi içimizden, hayır herşey çok güzel herşey tam prosedürüne göre göre yapılıyor demek bence sektörü körü körüne desteklemek olur. Firma kar etmedi mi prosedür falan kalmaz.
    .

• quote:

Bu pazarlama taktiği de sıktı artık yok ön talep fazla falan peki neden hala büyük şehirlerde bile 2 gün sonra gelecek araçları hemen verelim diyorlar bana?

Ben de makina mühendisiyim ve bir kaç fabrikada önce sahada sonra tasarımda çalıştım çalışıyorum. Japonlar hangi ülke olursa olsun kalite kontol konusunda güvenebileceğim bir millettir ancak bunu almanlar, fransızlar, italyanlar için söyleyemeceğim, korelileri bilmiyorum açıkcası ama Amerikanların da kalite kontrol felsefesi benim bugüne çalıştığım kişi ve kurumlarda gözlemlediğime göre iyidir. GM kore fabrikasında hangi mantalitenin egemen olduğunu bilmek gerekli diye düşünüyorum ve istediği kadar prosedür olsun vs. olsun bu prosedürler maalesef en büyük dünya şirketlerinde bile esnetiliyor hele hele de bu esneklik iş ekonomik açıdan gelişmemiş bir ülke için yapılıyorsa çok çok artıyor, bunu bizzat ben gerek yurtdışı gerek yurtiçi çalışma hayatımda gözlemledim.

Bu da mühendisliğin bir eleştirisi olsun kendi içimizden, hayır herşey çok güzel herşey tam prosedürüne göre göre yapılıyor demek bence sektörü körü körüne desteklemek olur. Firma kar etmedi mi prosedür falan kalmaz.
    .

haklısınız herkez kendi çıkarlarını kolluyor. kalite kontrol konusunda tek güvendiğim japonlardır benim de. Şimdiki aracım Opel Combo. Bunu almadan önce çok aradım bu ayarda japon araç ama ne yazık ki bulamadığım için Combo'yu aldım. Ve korktuğum gibi çıktı herşey. Bir sürü eksik yanlış montaj. aldığımdan beri kendim topluyorum arabayı.

Gm'in bütün fabrikalarında sanırım Amerikan felsefesi vardır. Bugüne kadar hep otomotiv sektöründe çalıştım. Bu ay itibariyle tıbbi cihaz sektörüne girdim. Otobüs, traktör ve otomobil fabrikalarında görev yaptım. Ayrıca öğrencilik yıllarımda da otomotiv sektöründe staj yaptım. Bu görevlerim sonunda ailemin arabaları hep toyota, suzuki, honda nissan olarak değişti.

Sektörü körü körüne desteklemiyorum hatta çoğu zaman eleştiriyorum. Kalite kontrol mühendisi olarak da çalıştığım otomotiv fabrikalarında gözlemdiğime göre örnekleme oranı az bile olsa kalite kontrol alanına alınan araç detaylı bir incelemeden geçiyor. Hatta birkaç kez incelenen bir araçtaki hata yüzünden aracın tekrar hatta döndüğünü de biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 20 Nisan 2009; 10:24:18 >

• Üstadım biliyorsunuz kalite kontrol iş bir mantalite meselesi, otomotivler her na kadar gözalıcı dursa da otomotiv sektörünün aslında çok korumacı bir sektör olduğunu da iyi bilirsiniz ve maalesef çoğu firma biizm gibi ülkelere yaptıkları üretimlere önem göstermeyebiliyorlar.
    Cruze'a gelirsek donanım listesi bile yok daha detaylı olarak mesela bana frenlerin disk mi kampana mı olduğunu taaahüt edecek bir liste yok, donanımlaırn yazdığı bir kataloğu bile yok yani bana çok aceleye getirilmiş izlenimi veriyor sırf ÖTV'ye yetiştireceğiz diye.
  • quote:

Üstadım biliyorsunuz kalite kontrol iş bir mantalite meselesi, otomotivler her na kadar gözalıcı dursa da otomotiv sektörünün aslında çok korumacı bir sektör olduğunu da iyi bilirsiniz ve maalesef çoğu firma biizm gibi ülkelere yaptıkları üretimlere önem göstermeyebiliyorlar.
    Cruze'a gelirsek donanım listesi bile yok daha detaylı olarak mesela bana frenlerin disk mi kampana mı olduğunu taaahüt edecek bir liste yok, donanımlaırn yazdığı bir kataloğu bile yok yani bana çok aceleye getirilmiş izlenimi veriyor sırf ÖTV'ye yetiştireceğiz diye.

Evet bizim ülkenin standartları düşük. Üretici firmalar da bunu bir fırsata çevirip oradan buradan kırpıyorlar. Örneğin çalıştığım bir fabrikada ABD'ye ve Avrupa'ya yollanan araçlarla, bizim iç pazara satılan araçların motor ve

donanım yönünden baya farklılıkları vardı. Araçlara takılan lastikler bile farklı.

Cruze benzeri bir olay da Citroen C3 picasso da yaşanıyor. Araç piyasa çıktı. Tv de reklamları dönüyor henüz donanımı hakkında bir bilgi yok. Sitede linki bile yok. Bu ÖTV yüzünden firmaların gözünü iyice para bürüdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 20 Nisan 2009; 11:21:57 >

• quote:

Üstadım biliyorsunuz kalite kontrol iş bir mantalite meselesi, otomotivler her na kadar gözalıcı dursa da otomotiv sektörünün aslında çok korumacı bir sektör olduğunu da iyi bilirsiniz ve maalesef çoğu firma biizm gibi ülkelere yaptıkları üretimlere önem göstermeyebiliyorlar.

"ön ve arka frenler hava soğutmalı disk" bayinin verdiği dökümanda yazıyor ayrıca gözlede gördüm...saygılar.
  • quote:

"ön ve arka frenler hava soğutmalı disk" bayinin verdiği dökümanda yazıyor ayrıca gözlede gördüm...saygılar.

Bayii 8 havayastığı da var diyor ama gelgelelim 6 havayastığı var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.