Şimdi Ara

Chevrolet Epica (RESİMLER GELDİ) :d (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
2
Favori
70.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlasilan sizin araciiniz benzinli dizeller de trigger yok 90 bakimi 660 tl.

Araci almadan once radik in sikkayetlerini de okumustum ve ona gore ince ince degerlendirdim. Servisten tanidik buldum vs. Aracta kronik kusur bulamadim. Sirketime ait caddy var 35binde turbo gitti.. 3500 fiyat verdiler 1700tl verip baska yerde yaptirdim. Alttan metalik ses geliyoordu serrviste tespit istedim 7000 tl fiiyat cikkardilar soz konusu llastik takkooz du. Debriyaj setini ve bir suru sey eklemmisler. Debriyaj ne alaka arka teker tarafinda ses dedim. Abi debvriyaj kronik nasil olsa dagilacak en iyisi degistir dediler hic bisey yapmayin dedim. Bu arac herkesin begenisini kazanmis vw ama 2 kronik sorunu var. Epica da kronik sorun bulamadim. Kronik olnasi icin belirli bir yuzdede olmasi lazim. 0km bmw yada mercedersin sanzimani inebiliyor motoru dagilabiliyoor elektronik ve mekanik biiraz sans isi. Radik bey de boyle talihsizlik yasammis umarim kimse yasamaz. Ve mucadelenizi sonuna kadar surdyrun. Mahkemeye vermeyecekseniz tuketici dernekleri ve hatta e devlet sifresi ile de hakkinizi savunun ve sikayetinizi dile getirin. Araci iade edip paranizi geri alma yenisi ile degisim ayip miktarinca para iadesi gibi haklariniz var mutlaka bilgilenin. Sizin isiniz bilgi ve takibat ile cozulur

• arac dun 30 bin km bakimna girdik tik yok 2010 model
  • Şaban Bey aracım tabi ki dizel... Bizim araçlarımızda da triger kayışı mevcut , tüm dizel Epica'larda var.. Egem serviste opel araçlar için 60.000 bakımı için 1.000 Tl civarı yazarken bizim araçlarda 90.000 bakımı o seviyelerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersegun_beg

Şaban Bey aracım tabi ki dizel... Bizim araçlarımızda da triger kayışı mevcut , tüm dizel Epica'larda var.. Egem serviste opel araçlar için 60.000 bakımı için 1.000 Tl civarı yazarken bizim araçlarda 90.000 bakımı o seviyelerde

bu konuda bi hata var benim 2005 albea da bile kayıs bulunmuyordu onun yerine zincir var kayıştan kastınız zincir ise 200.000 den önce değişmiyor. Bugun tekrar sordugumda max 660 fiyatı aldım. listeyi de 120.000 e kadar yapmışlar. dizeller için zincir yada kayış değişimi diye bişey yok. 2D LT - 2011 benim aldığım araç. trigger var diyorsanız bu işte bi farklılık var biraz aracınızın modeli hakkında bilgi verirmisiniz. mutlaka bir sorucam common rail motor bunlar kayışlısı olanı duymadım ama benim bilgi eksikliğim olabilir.
  • Arkadaşlar,

Bu yorumumla son noktayı koyuyorum. Dün 472 km yol yapmak nasip oldu ve aracı da denemek amacıyla bursa - istanbul ve geriye dönüş yaptım. Feribot yerine karayolunu tercih ettiğim için iyice test imkanım oldu.

Yakıt =
    472 km de 37lt yakıt = 140tl toplam yakıt harcaması.
    km de 30 kurus.... 100km de 8 lt ortalama yakıt tuketımı. izmir istanbul otobanında 150-160km/saat hızında ilerlediğim için ve araç yeni olduğu için bu harcama söz konusu oldu. benim sürüşümle 23-25 kurus seviyesine düşeceğini tahmin ediyorum. 2000 motor bir araç için gayet güzel bir sonuç...
    bu aracı abime versem kesin 18 kuruşa gider gelir. :=) kendisinde ekonomik sürüş yeteneği var mutlaka fabrika verilerinin altında bi sonuç alıyor.

Yol Tutuş = Savrulma hissi veriyor - bunun nedeni süspansiyonun yumuşak olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. viraj dönerken kasa dışarı doğru yatma yapıyor. ancak buna rağmen yol tutuşunda sorun yok. ESP yada TC yi devreye sokmadan bir çok virajı rahat bir şekilde alıyor yattıktan sonra gazı kesmeyin o zaman güven hissi geri dönüyor ve viraj tatlı bir şekilde kıvrılıyor. Bir de otomatik olması ve benim henüz alışmam nedeni ile bazen viraj ortasında vites büyütüyor buda çekiş kaybına yol açtığı için aracın yol tutuşu düşüyor. Otomatik demeyip viraj öncesinde manuel kullanıma geçerek biraz daha yüksek devir ve gaz vererek döndüğünüzde bu problem aşılıyor....

Ses Düzeyi =

Motor sesi = İyi Durumda , motor sesi duyuluyor ancak rahatsız etmiyor.

Yol sesi = iyi durumda, uğultu şeklini almıyor duyorsunuz ancak rahatsız lık vermiyor.

Rüzgar sesi = araç rüzgar sesi alıyor. Ses seviyeleri konusunda diğerleri benden iyi not almasına karşın, rüzgar sesi konsunda ortanın altında not veririm bu araca bunun nedeni ise hız 100km nin üstüne çıktığında rüzgar sesi çogalıyor. Bunun dizayn ile alakası oldugunu düşünüyorum. düdük etkisi yaratan bazı noktalar olabilir. Ancak şunu söylemekte fayda var. Lanet olsun rüzgar sesi yaptı araç denilip te kahrolucak bir durumda değil bu şekilde bu araca bir ömür boyu binebilirim. Sadece daha iyi olabileceğini düşünüyorum o kadar. Sonuçta fiyatı uygun da olsa D segmenti bir araç.. Fakat diğer yandan da şunu bilmek lazım zaten eksikleri olmasaydı memleketim insanı zaten aracı alır yüceltirdi.

Otomatik Sanzıman = düşüncelerim değişmedi, aile aracında olması gereken otomatik şanzıman araçta mevcut bu araca binen herkesin benimle aynı fikre sahip olacağına adım kadar eminim tabi otomobile aile otomobili güzü ile bakarlarsa... spor kullanım için yetersiz kalır... Bu spor kullanım meselesine değinmek beni sinir ediyor ancak memleketim insanı nedense aile otomobilinden spor performans bekliyor. ve hiç bir zamanda bulamayacaklar. Kısa bir cümle ile açıklayacak olursak motor sporları uzmanları drift yeteneğinin 150hp/ton ile başladığını ancak bunun bile en alt seviye değer olduğunu söylüyorlar. Yani 200hp/ton dan daha az güce sahip bir aracınız mevcut ise bunu spor amaçlı zaten kullanmazsınız. Bunun sonu doğan görünümlü şahin e döner ancak kendinizi kandırırsınız.

Konfor ve rahatlık. söze hacet yok... sınıfındaki bir çok araçtan daha iyi.... uzun yolda yüksek hızlarda, soğuk alfalt üzerinde yol alırken hafif kasisli yollarda yol alırken.. gayet zevkli ve konforlu, içi ferah ve geniş, görüş açıları güzel, yola yapışık yakın gitiiğizde oluşan basıklık hissi yok. Hızlı bir şekilde otobüs, tır gibi büyük araçların yanından yakın geçerken hava basıncından dolayı oluşan itme kuvveti aracı hemen hemen hiç sarsmıyor...

Sözün özü eksiklikleri olmasına nazaran EPICA pazarda hak ettiği yerde değil. Paranızın karşılığı veriyor.... Bu araca alan bir kişi olarak şunu söylemek doğru olur bu aracı passat yada insignia ile değil Megane, Astra, Jetta, Coralla gibi C segmenti araçlar karşılaştrın çünkü fiyatı onlarla hemen hemen aynı hatta bazılarından daha düşük.....
    Bu şekilde haraket ederseniz daha doğru yorumlar ortaya çıkar.... Paranız varsa gözlerinizi kapatıp gidin insignia veya passat alın ancak 2.0 dizel otomatik olacak. 1.4tsi manual - baz donanım düşünüyorsanız doğru chevy bayisine şu epicaya da bi göz gezdireyim bakayım deyin ve aracı alıcı olarak inceleyin.... beğenmek beğenmemek size kalmış.. sonuçta otomobil alımı zevk işi.... benim adım atmam diyeceğim bir çok aracın hayranları var.....

Şunlara bir göz gezdirin... birde kendinizce bir yorumlayın...

Passat = 1.4 Tsi 122 hp otomatik olabiliyor. ---- 85k para vermek lazım... otomatik almak için.
    1.6 dizel 105hp. ---- bu araca kim 67.000 TL verir hep merak etmisimdir.... bide highline var 85 e... bu da başka bir konu....1.6 105hp D segment mi olur..
    2.0 dizel highline 95k - manual arac - DSG = 110k - birde sunroof 2400 tl - metalik renk 1350 ekleyeceksiniz. :=)) iste 114k lık aracı Epica ile karşılaştırabilirsiniz.... bir de 1.4 tsi 85lik aracı....

İnsignia daha içler acısı - nedeni ni de açıklıcam.

- 1.4 TURBO ECOTEC 140 HP - 6 İleri Manuel -
    - 1.6 TURBO ECOTEC 180 HP - 6 İleri Manuel

- 2.0 CDTI ECOTEC 130 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
    - 2.0 CDTI ECOTEC 160 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
    - 2.0 ecoFLEX 160 HP - 6 İleri Manuel

Benzinli hiç bir araca otomatik şanzıman uygulanamamış - acaba neden ?

Herneyse bu insignia - elegance paketi bile karşılaştırmış olsak 92 + opsiyonlar var ki gene 100k yı bulduk.... 100.000 tl vermeyi hedefleyen herkes Epicadan daha iyi bir araca biner bu aşikar ancak 85 e kadar alacağı araçta mutlaka birşeylerden vaz geçmek zorunda kalır.

Sunroof -
    Metalik boya :=)
    Deri döşeme
    Otomatik şanzıman
    2.0 150HP motor

Yorumlarım bu kadar - Sorularınız olursa cevaplayabilirim... Herkese kazasız ve keyifli sürüşler.

• Aractan memnun kalicaksiniz demistim genede piyasadaki bir cok aractan performansi daha iyi yol tutusu konusunda benim dedigim cikmis arac yatiyor ama yere yapisiyor sorun yok Yakit tuketimi konusuna gelince arac 10 15 bine gelince chip attirin dahada dusucek yakit ben uzun yolda 5 6 lt ile gidiyorum Sanzumana alismak uzun surmicektir gaz verdiginiz duruma gore ayarliyor vitesleri zamanla aliscaksiniz ve bana hak vericeksiniz tekrardan hayirli olsun güle güle binin bu arada chiple 190 hp ye cikior torkuda 320 den 380 390 falan oluyor saygilar.

• troy kardeşim milleti yanlıs bilgilendirme, bu araç kadar virajlarda dengesiz bir araç görmedim, aracla ilgili testlerde bu araçta bu savrulmayı önlemek için ESP nin iyi ki mevcut oldugunu aksi takdirde durumun daha da sıkıntılı olacagıyla ilgili muhtelif yorumlar mevcut. arac 100 le viraj donerken arka tarafı toparlayamıyor maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: radik

troy kardeşim milleti yanlıs bilgilendirme, bu araç kadar virajlarda dengesiz bir araç görmedim, aracla ilgili testlerde bu araçta bu savrulmayı önlemek için ESP nin iyi ki mevcut oldugunu aksi takdirde durumun daha da sıkıntılı olacagıyla ilgili muhtelif yorumlar mevcut. arac 100 le viraj donerken arka tarafı toparlayamıyor maalesef

yazin ayvaliga gelirsen senle bi tura cikalim

quote:

Orijinalden alıntı: sabankir

Yol Tutuş = Savrulma hissi veriyor - bunun nedeni süspansiyonun yumuşak olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. viraj dönerken kasa dışarı doğru yatma yapıyor. ancak buna rağmen yol tutuşunda sorun yok. ESP yada TC yi devreye sokmadan bir çok virajı rahat bir şekilde alıyor yattıktan sonra gazı kesmeyin o zaman güven hissi geri dönüyor ve viraj tatlı bir şekilde kıvrılıyor. Bir de otomatik olması ve benim henüz alışmam nedeni ile bazen viraj ortasında vites büyütüyor buda çekiş kaybına yol açtığı için aracın yol tutuşu düşüyor. Otomatik demeyip viraj öncesinde manuel kullanıma geçerek biraz daha yüksek devir ve gaz vererek döndüğünüzde bu problem aşılıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 3 Ekim 2011; 15:57:26 >

• senin icin eski model epicanin videosunu buldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

Aractan memnun kalicaksiniz demistim genede piyasadaki bir cok aractan performansi daha iyi yol tutusu konusunda benim dedigim cikmis arac yatiyor ama yere yapisiyor sorun yok Yakit tuketimi konusuna gelince arac 10 15 bine gelince chip attirin dahada dusucek yakit ben uzun yolda 5 6 lt ile gidiyorum Sanzumana alismak uzun surmicektir gaz verdiginiz duruma gore ayarliyor vitesleri zamanla aliscaksiniz ve bana hak vericeksiniz tekrardan hayirli olsun güle güle binin bu arada chiple 190 hp ye cikior torkuda 320 den 380 390 falan oluyor saygilar.

Tesekkurler Troy.Yol tutus ile ilgili bir kac sey de ben soylemek istiyorum. Radik beyin bu konudaki dusunceleri elbette onemli ve hepimizin gorusu mutlaka ki beklentileri ile ilgili.

Mal aliminda ne verdiginiz ve ne aldiginiz esitligi soz konusu ve pazardaki butun otomobiller arkasinda buyuk bir muhendis finansman ve pazarlama uzmanini barindiriyor. Hangi ulke uretimi olursa olursa otomobil imal etmek cocuk oyuncagi bir is degil. Otomobil fiyatlari da hem pazar talepleri hem de urun uzerindeki malzeme, muhendislik kalite ve dayaniklilik gibi etmenlere gore belirleniyor.

Araci alip diger markalar ile karsilastirirken 57.000 TL lik araci 55-60 bin seviyesindeki araclarla karsilastirmalisiniz ve duygusal davranip kendi sahip oldugunuz aracin her yonden digerlerinden ustun olmasini beklememelisiniz. sayet sizin aracinizin digerlerine gore ustun oldugu noktalar var ise mutlaka diger araclarin da sizin araciniza gore ustunlukleri olacaktir.

Yol tutus ve guven hissi cok onemli ise cok rahatlikla gidip ford focus C segmenti yada Insignia D segmenti baz donanim bir arac tercih edebilirdiniz. Cok iyi bir yol tutusuna sahip olacaginiz asikar.

Pekala yol tutusu kazandik. ama neler kaybettik bunlar cok onemli bunlari teker teker bahsetmicem. ancak 2.0 dizel ve otomatik sanziman vede iyi bir otomatik sanziman kaybiniz var. Donanim ve ferahlik gibi bir suru ozellik daha var.

Yurdum insani arac alirken cok buyuk bir hata icersinde... Arac almaya kara verdigi zaman butceye gore gidip araclari degerlendiriyor. Halbuki oncelikle kendini degerlendirmesi gerekiyor. Sirf gorunusu guzel ikinci eli iyi vs gibi nedelerden otobil secimi yapilmaz. Bu konuda cok fazla yorum yapmayacagim zaten konunun uzmanlari bunlari ince ince dile getirmis.

Radik bey araciniz sizi tatmin etmiyorsa oncelikle size tavsiyem 57bin veya yakin bir miktar ile alabileceginiz araclara gidin ve test surusu yapin. Mumkun ise bu test surusunu bayideki araclar ile degilde en az 30-40dk kullanmaniza olanak saglayacak tanidik birinin aracinda yapin. Degerlendirin bakalim kendinizi hangi aracin icinde daha iyi hissediyorsunuz... Sayet sonuc kendi aracinizi degilde baska bir araci gosteriyorsa bilin ki EPICA yi alarak hata yapmissiniz.... EPICA beklentilerinizi karsilayan bir arac degil. Sizin beklentilerinizi karsilamamasi aracin kotu oldugu anlamina gelmez. Ama hosnutsuzlugunuzu elbette dile getireceksiniz bundan da daha dogal bisey yok.

Sizin adiniza uzuldum. Keske araci almadan once daha ince degerlendirme yapsaydiniz. Cunku satmak istediginizde para kayedecekiniz baska bir arac almaya kalktiginizda gee para kaybedeceksiniz bu uzucu....

Herkese kazasiz surusler.

• Epica yeni arac alacaklarin listesinden tamamen cikmis oldu bugun itibari ile. 2nci elde deger kaybi yasar denilen arac bugun itibari ile 10bin lira deger kazandi. Maasina zam isine son durumu soz konusu.. deger kazandi kazanmaca ancak o parayi ceksen kim alir o da muammaaa.......

2.500km de 2011 epica aracim satilik... Multimedya ve koltuk baslarinda ekranlari var - 67.000 TL :)))) 60 kusure almistim bugun arabanin degeri 70.500 (pazarlik dahil) .... yillik verigisi 2000 suan itibari ile yarin ne olur allah kerim...

Velkam tu turkiye... aksamdan sabaha ne olur belli degil guzel ulkemde :))) 15 gun once almasam simdi yuzune bile bakamazdim :-)... kardamiyim zarardamiyim belli degil....
  • quote:

Epica yeni arac alacaklarin listesinden tamamen cikmis oldu bugun itibari ile. 2nci elde deger kaybi yasar denilen arac bugun itibari ile 10bin lira deger kazandi. Maasina zam isine son durumu soz konusu.. deger kazandi kazanmaca ancak o parayi ceksen kim alir o da muammaaa.......

2.500km de 2011 epica aracim satilik... Multimedya ve koltuk baslarinda ekranlari var - 67.000 TL :)))) 60 kusure almistim bugun arabanin degeri 70.500 (pazarlik dahil) .... yillik verigisi 2000 suan itibari ile yarin ne olur allah kerim...

Velkam tu turkiye... aksamdan sabaha ne olur belli degil guzel ulkemde :))) 15 gun once almasam simdi yuzune bile bakamazdim :-)... kardamiyim zarardamiyim belli degil....

nasıl ya nasıl oldu bu sitede halen 59 bin tl yaazıyor ?

• quote:

quote:

Epica yeni arac alacaklarin listesinden tamamen cikmis oldu bugun itibari ile. 2nci elde deger kaybi yasar denilen arac bugun itibari ile 10bin lira deger kazandi. Maasina zam isine son durumu soz konusu.. deger kazandi kazanmaca ancak o parayi ceksen kim alir o da muammaaa.......

Bayiden geliyorum bugun .... 59700 luk aracin uzerine 69700 yazilmis :)) yaptik oldu... OTV zammi yururluge kondu ... 1600-2000 otv dilimi 60 tan 80 cekildi..... sonuc sahip oldugun epica artik 10bin lira daha degerli... ancak o fiyati kim verir ?

Yorumsuz :)

• 2000+ motorlar 84 ten 130 a cekildi...

yani 400bin tl lik Cayanne atik 500bin TL :))))
  • quote:

quote:

quote:

Bayiden geliyorum bugun .... 59700 luk aracin uzerine 69700 yazilmis :)) yaptik oldu... OTV zammi yururluge kondu ... 1600-2000 otv dilimi 60 tan 80 cekildi..... sonuc sahip oldugun epica artik 10bin lira daha degerli... ancak o fiyati kim verir ?

Yorumsuz :)

valla helal olsun neyse bizim icin sorun yok sonradan alanlar dusunsun

• şu an sorun yok ancak MTV yolda olabilir..... 4000 e çokarsa seyret şenliği o zaman
  • quote:

şu an sorun yok ancak MTV yolda olabilir..... 4000 e çokarsa seyret şenliği o zaman

o kadarda abartmazlar ya bu arada satmanizin sebebbi vergi mi ?
  • 67- 68 versinler bugun satarım... 7- 8bin lirayı 15günde başka nasıl kazanırım... sonuçta teneke gider başka bi teneke daha alırım :=)) ona da versinler aldığımdan fazla para onu da satarım.... :=)

Tamamen duygusal....
  • Chevrolet grubunun 2.0lt dizel motorlarının emisyonları başınıza iş açıcak benden soylemesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Chevrolet grubunun 2.0lt dizel motorlarının emisyonları başınıza iş açıcak benden soylemesi...

abi basimiza is acicakta peki bu eski kuslarin cikardigi co2 degerleri ne seviyede ben onlari merak ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.