Şimdi Ara

Chevrolet Epica (RESİMLER GELDİ) :d (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
2
Favori
70.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ağaçkakan

quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

Orijinalden alıntı: Ağaçkakan

Troy hocam nerede bir tavsiye konusu görsem gözlerim seni ve Epica'yı arıyor.

funlarim artiyor ya

Hocam fan olmasın o

hahaha harbi la yanlis yazmisim

quote:

Orijinalden alıntı: sabankir

Arkadaslar,

3 - 4 haftalik arayis ve incelemeden sonra. Bende Epica siparisimi verdim. Kismetse bu cuma gunu gelecek. Almadan oncede bu forumu ve diger yorumlari ince ince takip etmistim. Sonucta karar verip o aracta karar kildik. Bircok yorum yapilmis bu arac hakkinda ama en azindan bende araca binmis bir cok konuya hakim kisi ile birlikte incelemis biri olarak neden bu aracta karar kildigimi sizinle paylasmak isterim. Oncelik herkes dusuncesine saygiliyim elbette cunku arac isi begeni isi ve herkesin kendine gore sartlari var. Bir kisi aracin icinde hic motor sesi istemezken, bazi arkadaslarim delimisin ben arbayi motor sesi olmadan kesinlikle kullanmam aracin motorunun sesini duymam lazim diyor.

Oncelikle bu araci kesinlikle D segmentindeki baska araclarla karsilastirmak mumkun degil. D segmentindeki araclarin kalitesi epica dan daha yuksek tabiyki ayni donanima sahip araclardan bahsediyorum. Baktigimda bu aracin fiyatina alabileceginiz modeller ancak ve ancak baz modelleri ki onlar da sifir donanim olarak sunuluyor. yani D segmenti bir arac dusunuyorsaniz en az 20.000 TL daha fazla odemelisiniz. Bunu odemeyi goze aliyorsaniz hic bir problem yok zaten. Hatta passat gibi bir aractan bahsediyorsak 50.000 TL daha vermeniz gerekiyor.

Aracin yol tutusu tatminkar. Tatminkar derken anlatmak istedigim , sonucta bu araci binek arac olarak kullanacaksiniz ve virajlara geldiginiz de frene dokunup biraz yavaslayacak ve karsinizdaki viraja gore bir hizla gireceksiniz. 7 sene fiat albea sahibi ve isi dolayisi ile bircok araca binmis biri olarak sunu soylemem lazim albea nin bile yol tutusu tatminkar di. cunku at sahibine gore kisnedigi gibi sofor de otomobiline gore sofor olur. Yol tutus isteyen spor bir araba tercih edecek elbette EVO yada GTR35 sahip olabileceginiz en iyi iki secenek cunku adaptif cekis kontrolu mevcut ve suan en iyileri.

Ic ses seviyesi tatminkar. yol ruzgar motor sesi var ancak rahatsiz edecek kadar cok degil. Tabi buna albea dan epica ya gececek olmak buyuk etken. Audi BMW passat gibi araclardan inen arkadaslar icin aracin ici gurultulu gelecektir cunku algida secicilik cok onemli.

Iscilik kalitesi : Orta seviyenin altinda bir iscilik ve malzeme kalitesi var, kapi fitilleri, koltuklarin ic malzemeleri, kullanilan deri ve kumas doseme malzemeleri, plastik malzemeler ve montaj isciligi ortanin altinda denebilecek seviyede. Ancak sunu soylemekte fayda 77.000 TL degerindeki latitute deki iscilik ve malzeme epicadan cok daha dusuk.

Yakit ve vergi : tamamen olumsuz - 2.0 motor oldugu icin vergisi yuksek 1.8 in altinda yuksek torklu ve HP li bir motor secilip ayni performans yakalabilirdi diye dusunuyorum. Kullanicilardan aldigim rakamlar ise sehir ici ortalama 35-38 KR sehir disi 25KR gibi. tabiyki segmentindeki diger araclara gore yuksek gozukuyor. Ancak yakit tuketiminde oynanan bir oyun var malesef. Araclari duz yolda 72km. yada o aracin aktarma ve tork degerlerine gore muhendislik calisma yaparak en uygun hiz secenegi bulunarak ve denenerek yapilan testin sonucunda ortaya cikan deger ki turkiyedeki cok az kullanici bu degere yaklasabilir. ve hangisi hangi sartlarda katalogdaki degerleri tuketiyor bunu bilmek lazim.

Sanzuman : Sanzuman kalitesi daha sonradan ortaya cikacaktir cunku su an bu konuda elimde bir veri yok. Bu zamana kadar ariza cikarmis mi kac kere cikarmis bunlar belli degil. Ancak sunu soylemek lazim. Audi nin F1 dedikleri (Celik kayisli CVT olarak biliyorum) ve passat DSG den sonra kullandigim en iyi sanziman Bana gore de aralarindaki fark yok denecek kadar az. gecisler hissedilmiyor zaten olmasi gerekenden de bu fakat performans soz konusu ise ki bu araclar da soz konusu olmaz cunku sonucta spor degil binek arac. Sanzuman benim beklentimi karsiladi. digerlerine gore yavas vites degistiriyor ama gecisler sarsmiyor. Hissediliyor mu evet.

Direksiyon - Hissiz direksiyondan bahsetmis bir cok yorumcu. Sozleri dogru ancak bunu olumsuz olarak nitelendirmisler bana gore olumlu cunku daha fazla konfor veriyor ve yolculuk yapan kisinin sofore ve araca olan guvenini arttirip rahat bir yolculuk yapmasini sagliyor. Hissiz zin tersi olan tepkisi yuksek direksiyon daha spor bir kullanim sunuyor ancak tereddutu arttiriyor. Yani bu da goreceli direksiyon hissiz diyen kisi spor kullanim ariyordur dolayisi ile zaten bu arac onu hic mi hic tatmin etmeyecektir zaten dizel ve normal bir otomatik sanziman var.

Cok uzun yazdim ancak sonuc olarak sunu soylemekte fayda var. Ben bu araci ayni parayi verip C segmenti daracik bir arac almaktansa biraz vergi biraz da yakit oderim daha donanimli ve konforlu bir araca binerim diye aldim. 2nci el piyasasi olup olmamasi konusu zaten tamamen bir kandirmaca. piyasasi olan aracin degeri dusmuyormu ? hemde nasil bu sefer de arz talep ortaya giriyor sen satmak istiyorsun alan yok. goturuyorsun galeriye arabanin senin bilmedigin kusurlari dokuluyor. :_) bir arkadas sunu soylemis 107 lik passatin 80 olmasi ile 57 lik Epica nin 30 olmasi ayni degilmi. Bana gore de ayni sey. + araba yatirim araci degildir. Hosuna gider alirsin ve kullanirsin isini gorur rahat edersin. Para kaybetmesine bakiliyor ise otomobil almak dunyanin en ahmakca isidir. cunku bugunun 100 tl si dogru yatirim ile 5 sene sonra 300 hatta 500 tl olur. bizde dusunuruz vay be arabam deger kaybetmedi, araban yok oldu ama haberin yok :)

quote:

Orijinalden alıntı: troy

Öncelikle araciniz hayirli olsun cok memnun kalacaginizdan eminim bende size bir kac yorumda bulanayim bir kullanici olarak
    Yol tutusu konusuyla basliyim aracin süspansiyonlari yumuksak oldugu icin size guvensizlik verebilir virajkarda hafiften yatabilir fakat sandiginizdan cok daha iyi yol tutusu var
    Yakit konusunda hic endiseniz olmasin chip tuning yatirirsaniz 190 hp ye cikiyor arac torkuda 370 380 e cikiyor ve yakit dusuyor su anda benim aracimda racechip takili 110 km ye sabitliyorum yol bilgisayarini sifirliyorum ortalama 4 lt cikiyor turkiyeye donunce video cekicem inanmayanlarda gorsun diye
    Sanzuman tam otomatik ama tiptrinokte kullanilabiliryor kaldiki bence hic kullanmicaksiniz sadece yokus asagi olan yerlerde motor freni olarak kullanabilirsiniz...Gecisler dediginiz gibi sarsintisiz
    Direksiyon hissiz evet ama bencede daha iyi yavas bir sekilde kavsaklardan donerken direksiyon cok hafiflesiyor yuksek hizda sertlesiyor
    Bunlarin disinda motor ideal sicakliga gelmeden motora birden asilmayin sübaplari patlatirsiniz isindiktan sonra verin gazi kaldiki ilk 3 4 bin km azcik devirli kullaninki motor kendini bulsun ben su anda cok memnunum aractan sadece chip atttiricam racehip cikartip oda subatta

Son bisi 2. el olayi bende sizin dediginiz gibi onemsemiyorum cunku bu arac oyle 2 sene binilip atilcak bir arac degil kaldiki biz her araca en az 6 7 sene kullaniyoruz o yuzden benimde pek umurumda degil acikcasi.
    Allah kazasiz belasiz gülerek sürmeyi nasip etsin.

bunlarida koyalimda bosa gitmesin yorumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 28 Eylül 2011; 20:51:21 >

• Hayırlı olsun Onur.
  • Hayırlı olsun üstadım araç arka görünüş ile içi görünüşü hoşuma gidiyor 6. vites 2000 devirde kaç yapıyor? tüketim nasıl? yol tutuş nasıl? ses sistemi ve izalasyon nasıl? Navigasyon takılabiliyormu? Vites geçişleri nasıl birde.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Hayırlı olsun üstadım araç arka görünüş ile içi görünüşü hoşuma gidiyor 6. vites 2000 devirde kaç yapıyor? tüketim nasıl? yol tutuş nasıl? ses sistemi ve izalasyon nasıl? Navigasyon takılabiliyormu? Vites geçişleri nasıl birde.........

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Haluk Test Sürüşü 28 - Chevrolet Epica LT 2.0 Dizel A/T - Troy'un aracı!!!

Troy kardeşimle 17 Temmuz’da Balıkesir Burhaniye Karaağaç beldesinde buluştuk.

Beni inci renkli Epica ile karşıladı ve de yazlıklarının olduğu yere kadar olan yaklaşık 3-4 kilometrelik mesafeyi zeytinlikler arasından önlü arkalı gittik.

Chevrolet Epica (RESİMLER GELDİ) :d

Evde biraz çay + kurabiye eşliğinde sohbetten sonra üst kattan Edremit körfezini çektim:

Evde biraz oturup sohbet ettikten sonra meşhuuuur Epica ile Ayvalık tarafına gittik.

Yolda aracı Troy kullandı.

Ben de ön koltukta yolun keyfini çıkarıp fotoğraf çektim.

Araç 2000 cc dizel motorlu 150 bg 6 ileri tam otomatik vitesli.

Aracı kullanırken elimde olmadan daha önce test ettiğim 2.0 dizel 130 bg lik Insignia ile kıyasladım.

Tamamen farklı karaktere sahip iki araç.

Insignia sportif dizayn ve sürüşün zirvesindeyken Epica daha oturaklı, patron aracı edasında.

Süspansiyonları da gayet başarılıydı.

Epica motoru Insignianın multijet motorundan daha sessiz.

Genel yalıtım düzeyi iki araçta da benzer düzeyde geldi bana.

Şortlu Troycum Epica kullanırken

Dışarısı 39 derece!!!

Ortalama tüketim de 4.8 lt.

Uzun yolda yüksek hacimli motorlarla az yaktırmak çok zor değil gerçekten.

Alet 6. Vites 100 le giderken 1800 devir civarı çeviriyor.

6. vites 2000 devirde giderken 125 gibi bir sürat yapıyor alet : 0548

Epicada yol bilgisayarı yok.

Yolda cortingen ştrase olmuş bir 0403:

Yaklaşık 1 saat sonra dönerken de hala oradaydı alet:

Epica Ayvalık’ta:

Ayvalık tarafına gidip te midye yememek olmaz tabii.

Ek bilgi : Midye satabilmeniz için Mardin’li olmanız gerekiyor.

Sonuç: Liste fiyatı 59 küsur olan ama 55 civarına alınabilen D sınıfı 6 ileri otomatik vitesli dizel bir araç başka yok.

Tavsiye ederim.

Ya da yakında Epica yerine yeni bir araç gelecek.

Onu da bekleyebilirsiniz.

Ama fiyatı bu kadar hesaplı olmayacaktır.

Bu güzel gün için Troy kardeşime teşekkür ederim.

arti olarak navigayson sistemide takiliyor geri gorus kamerasida var

• Daha ne olsun güle güle kullan ama bazı sorularıma hala cevap vermedin üstadım......
  • dün İzmir Egem'de 90.000 bakımını yaptırdım arkadaşlar , triger set değişiyor o yüzden ağır bakım diye adlandırdılar... 1.050 TL kredi kartına 6 taksit...makul geldi...
  • hop dalmisim ya kafam dalgin yol tutusu diyorum ama kimse inanmiyor arac viraj donerken biraz yatiyor süspansiyonlar yumusak oldugu icin ama sandiginizdan daha iyi yol tutusu var haluk abiye sorabilirsiniz oda bilir o yollari oren karaagac arasini 170 ten asagi inmeden gidebiliyorum virajlari bilir haluk abim ses sistemi gayet yeterli basslari saglam veriyor seneye yazin gelirseniz banchi doganla bi tur atariz vites gecisleri hiisedilmiyor yani vites degistiginde arac boyle öne savrulma gibi bisi yapmiyor gayet yumusak iceri aldigi ses kimisi cok aliyor diyoe kimisi hic bisi yok normal diyor haluk abiden zaten oyle arisi bir gurultu algilamadi kaldiki insigniadan cok daha az motor sesi aliyor iceri,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: ersegun_beg

dün İzmir Egem'de 90.000 bakımını yaptırdım arkadaşlar , triger set değişiyor o yüzden ağır bakım diye adlandırdılar... 1.050 TL kredi kartına 6 taksit...makul geldi...

600 kusur olması lazım bursa neskar da yanı bursa gezisi bedavaya geliyordu agir bakim yaptıracaklar bence bi arastırsınlar...

Arkadaslar yorumlarıma güzel cevaplar yazmıssınız teşekkür ederim... şu an fikrim var araç hakkımda ama bilgim de olacak kullandıkça o zaman sizlerle paylaşırım... troy chip tuning konusunda mutlaka seninle paylaşım yapmamız gerekiyor ayrıca yakıt testi yaparken yol bilgisarına sakın güvenme sonuçta ECU modifiyeli adamlar yazılım yapeken onun çarpanları ile de oynamış olabilir bir kez yol bilgisayırını dolu depo testi ile karşılaştırmak lazım.
  • quote:

quote:

dün İzmir Egem'de 90.000 bakımını yaptırdım arkadaşlar , triger set değişiyor o yüzden ağır bakım diye adlandırdılar... 1.050 TL kredi kartına 6 taksit...makul geldi...

600 kusur olması lazım bursa neskar da yanı bursa gezisi bedavaya geliyordu agir bakim yaptıracaklar bence bi arastırsınlar...

Arkadaslar yorumlarıma güzel cevaplar yazmıssınız teşekkür ederim... şu an fikrim var araç hakkımda ama bilgim de olacak kullandıkça o zaman sizlerle paylaşırım... troy chip tuning konusunda mutlaka seninle paylaşım yapmamız gerekiyor ayrıca yakıt testi yaparken yol bilgisarına sakın güvenme sonuçta ECU modifiyeli adamlar yazılım yapeken onun çarpanları ile de oynamış olabilir bir kez yol bilgisayırını dolu depo testi ile karşılaştırmak lazım.

su anda daha yazlim yok racechip takili box gibi bisi daha oynanmadi yapcak ayrica yapcak kisiyide taniyorum oyle oynamalar yapmaz cemal bey forumda biliyorlar

• İnşALLAH troycum doğan ile gelicem bakalım nasip olursa honda uzmanımızı da getirebilirim........... Aynı üniv. deyiz biraz çıtlattım olumlu baktı.....
  • quote:

İnşALLAH troycum doğan ile gelicem bakalım nasip olursa honda uzmanımızı da getirebilirim........... Aynı üniv. deyiz biraz çıtlattım olumlu baktı.....

• Doğanı da bizim üniv. e bağlarsam yandı bizim üniv...... Mangal için birikime başla üstadım şimdiden bayağı kabarık olucağa benziyor.......

Bu arada haremden arabalı vapura binip gelmekmi daha mantıklı yoksa o paraya geze geze gelmekmi?

Son olarak konuyu dağıtmamak için ALLAH kazasız belasız sürüş nasip etsin ve tekerine taş değdirmesin.....
  • Şaban Bey eğer triger seti değişimi de varsa Egem'in yaptığı ayıp ama aşağı yukarı tüm yetkili servis ücretleri birbirine yakındır , belki aldığınız fiyata triger seti dahil değildir ? Çünkü İzmir'de Mercanlar , Arkas , Kavuklar , Sürtaş gibi bayağı Chevrolet yetkili servis alternatifi mevcut..Ama iddia da etmiyorum tabi..
  • quote:

Doğanı da bizim üniv. e bağlarsam yandı bizim üniv...... Mangal için birikime başla üstadım şimdiden bayağı kabarık olucağa benziyor.......

Bu arada haremden arabalı vapura binip gelmekmi daha mantıklı yoksa o paraya geze geze gelmekmi?

Son olarak konuyu dağıtmamak için ALLAH kazasız belasız sürüş nasip etsin ve tekerine taş değdirmesin.....

valla caniniz nasil istiyorsa oyle gelin ben araba kullanmayi cok sevdigim icin kullana kullana gelirdim

• quote:

Şaban Bey eğer triger seti değişimi de varsa Egem'in yaptığı ayıp ama aşağı yukarı tüm yetkili servis ücretleri birbirine yakındır , belki aldığınız fiyata triger seti dahil değildir ? Çünkü İzmir'de Mercanlar , Arkas , Kavuklar , Sürtaş gibi bayağı Chevrolet yetkili servis alternatifi mevcut..Ama iddia da etmiyorum tabi..

Muhtemelen fiyatların bende aynı olacağını düşünüyorum ancak dediğim gibi listede 600 küsür gördüm en yüksek rakamı ve ortalama 500 gibi dedim satış personeli arkadaş da onayladı. bugün zaten tekrar bi yolum düşücek listeyi bir daha kontrol edicem.
  • quote:

Hayırlı olsun üstadım araç arka görünüş ile içi görünüşü hoşuma gidiyor 6. vites 2000 devirde kaç yapıyor? tüketim nasıl? yol tutuş nasıl? ses sistemi ve izalasyon nasıl? Navigasyon takılabiliyormu? Vites geçişleri nasıl birde.........

Navigasyon takılıyormu soruna cevap vericem diğer sorulara zaten yorumumda cevap vermiş sayıyorum. opsinel bir donanım var navigasyon geri görüş kamerası ve istersen koltuk kafalıklarında ekran. USB IPOD bluetooth navigasyon 6 dvd player, hands free gibi bir sürü özellik de yanında geliyor. Ben aracıma taktırdım, kafalıklar olmaksızın 2000TL kafalıklardaki 2 ekran ile birlikte 3000 TL bi bedel isteniyor kapıyı açtığınızda ancak biraz pazarlık edebiliryorsunuz.
  • yeni alan arkadaşım yakında içeri giren sınırsız rüzgar sesi , direksiyondan gelen anlamsız çıtırtıları, virajlarda neredeyse takla atacak kadar savrulmasını ve de bu ebatta yedek lastıgının bıle piyasada bulunmadıgını ve servislerinin beceriksizliğini gorunce basını taslara vuracak ama o zaman bende olduğu gibi iş işten gecmıs olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: radik

yeni alan arkadaşım yakında içeri giren sınırsız rüzgar sesi , direksiyondan gelen anlamsız çıtırtıları, virajlarda neredeyse takla atacak kadar savrulmasını ve de bu ebatta yedek lastıgının bıle piyasada bulunmadıgını ve servislerinin beceriksizliğini gorunce basını taslara vuracak ama o zaman bende olduğu gibi iş işten gecmıs olacak

senin konuyu biliyorum radik

fakat emin ol bu talihsizliği yaşayan tek sensin.

epica da bu sorunların hiç biri yoktur normalde. sana ayıplı araç satmışlar büyük ihtimalle veya 1000 de bir bi şans sana denk gelmiş

ayrıca önceki bi başlığında AYIPLI ARAÇ SATTILAR DAVA AÇIYORUM diye konu açtıktan sonra bu başlıkta sanki tüm epica lar böyleymiş gibi mesaj yazman ne kadar etik ?

madem tüm epica lar böyle o zaman AYIPLI ARAÇ SATMAMIŞLAR SANA. tüm epicalar böyleymiş

• quote:

quote:

Navigasyon takılıyormu soruna cevap vericem diğer sorulara zaten yorumumda cevap vermiş sayıyorum. opsinel bir donanım var navigasyon geri görüş kamerası ve istersen koltuk kafalıklarında ekran. USB IPOD bluetooth navigasyon 6 dvd player, hands free gibi bir sürü özellik de yanında geliyor. Ben aracıma taktırdım, kafalıklar olmaksızın 2000TL kafalıklardaki 2 ekran ile birlikte 3000 TL bi bedel isteniyor kapıyı açtığınızda ancak biraz pazarlık edebiliryorsunuz.

Daha ne olsun bildiğin ev gibi araba oluyor........

• bir linea kullandı diye bütün fiata kalitesiz diyen zihniyete sahip biri kendi kullandığı araca sahip biri şikayetlerini yazınca genelleme yapmanız etik değil diyor ya bu çifte standart değil de nedir!

siz 600km boyunca linea sürüp klasik fiat kalitesizliği derken genelleme yapmıyorsunuz ve bu davranış çok etik, ancak vatandaş sahip olduğu, para verdiği araç hakkında şikayetleri genellediği için etik davranmamış oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.