Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
373.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzin fiyatının 4 tl ye yaklastıgı bu günlerde artık hangi marka/model olursa olsun aracı benzinli kullanmak bana göre israftır. en iyi ihtimalle sehiriçi 7 litre benzin tüketen herhangi bir aracı dikkate alsak bile (lpg tüketiminin normal sartlarda benzine göre 1.2 kat daha fazla olacagından yola cıkarak) bu arac 8,4 litre lpg tüketecek demektir bu da güncel fiyatlara göre %35 tasarruf demek. hadi bu rakamı da geçtim oran en kötü ihtimalle %20 bile olsa hem tasarruf edip hem de çevreyi koruyor olmak düsüncesi işin ayrı bir güzel tarafı.

Not:
    benzin fiyatı: 3,7.-TL
    lpg fiyatı: 2.-TL olarak alınmıştır.
  • Maçka 61 isimli arkadaş konuya teknik olarak değinmiş tamamen katılıyorum.
    %35 civarında tasarruf sağlıyor iyi bir ayarcınız varsa bu oran dahada artar azalmaz.
    Ayda yaklaşık 1000-1200 km yapan bir kişi yaklaşık 1 yılda sistemide amorti ediyor.
    Hem cevre için hemde ekonomi için lpg yi tavsiye ediyorum.Burada dikkat edilecek en büyük faktör merdiven altı diye tabir edilen montajcılara montaj yaptırmamaktır.Sıralı sistemin fiyatlarıda 900 tl den başyar 1600 tl kadar çıkıyor.Ben paraların yabancıya gitmemesi içinde yerli ürün tavsiye ediyorum.
    Çünkü türkiyede bu işi iyi yapan firmalar var.Oda araştırlması gerekir.
  • Arkadaşlar Kalos 1.4 SX 16 V araba var bende yıkatmaya götürdüm arabayı yıkattım dönüşte eve gelince paspaslarımın değiştirildiğini gördüm geri döndüğümde paspasları bulamadılar ve adamlara yeni paspas aldırdım fakat uymadı yinede üstünde ojinal paspasları nerden bulurum?
  • Selam herkese ;

Arkadaşlar bundan 8 ay önce Kalos 2004 1.2 satın aldım,aldıktan 2-3 ay sonra Motor arıza ışığı yandı ve servise götürdüm orda elektronik alete baglayan servis elemanı 300 tl sıkışmış geyiği yaptı,Arıza emisyon valfi olarak gözüküyordu...Dedim ki bu çok hayati bişey mi yok dedi çok az yakıtta farkeder dedi..Şimdi arabam şehir içinde 30 kuruş civarında yakmaya başladı,benzin fiyatı 3.66 civarında... Bu konudaki görüşünüz nedir?

Birde Oksijen sensörü ile emisyon valfi aynı şey mi? ya da birlikte mi değişir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Forumda herkese selamlar. Bugün otopazarında gezinirken, Chevrolet Kalos 1.4 modelini gordum.
    Özellikleri:
    ABS
    4 hava yastığı
    Klima
    Yedek teker
    17.000 km

Arabanın sahibi olan bey 15.500 istiyor. Sizce değer mi? Eğer değeri 15.500 ise almak istiyorum. Acil cevaplarsanız sevinirim. Herkese teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar

Geçen hafta 1.2 se kalos aldım.Araç 2004 model ve lpg li.Aldığımdan bu yana nerdeyse 1000 km yaptım.Daha önceleri 35-40 kuruş yakan araçlara biniyordum.Böyle uzun yolda 15 kuruş yakan araca binince inmek istemedim.

Ayrıca içide hiç ummadığım kadar genişmiş.İlk bindiğimde inanamadım.Benim boyum 173cm.Koltuk yükseklik ayarını en yükseğe getirip dim dik oturuyorum kafamla tavan arasında 1 karış mesefe kalıyor.arkasıda çok geniş.Arkadaşlarla 6 kişi bindik nasıl dedim.Bu araca göre süper dediler.

1 haftalık kullanıcı olarak çok memnunum.Bu araç hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

• benim aracta da aynı ısık 2 yıldır yanmakta ilk zamanlar servise gidip söndürtüyordum servisteki eleman emisyonla alakalı bir sıkıntı cok da onemli degil demisti ben de dert etmedim bu 2 yıl zarfında herhangi bir olumsuzlukla karsılasmadım tek sorun o lambanın surekli yanıyor olması yakıtla ilgili de bir olumsuzluk fark etmedim zaten lpg li kullanıyorum:)

quote:

Orijinalden alıntı: demise

Selam herkese ;

Arkadaşlar bundan 8 ay önce Kalos 2004 1.2 satın aldım,aldıktan 2-3 ay sonra Motor arıza ışığı yandı ve servise götürdüm orda elektronik alete baglayan servis elemanı 300 tl sıkışmış geyiği yaptı,Arıza emisyon valfi olarak gözüküyordu...Dedim ki bu çok hayati bişey mi yok dedi çok az yakıtta farkeder dedi..Şimdi arabam şehir içinde 30 kuruş civarında yakmaya başladı,benzin fiyatı 3.66 civarında... Bu konudaki görüşünüz nedir?

Birde Oksijen sensörü ile emisyon valfi aynı şey mi? ya da birlikte mi değişir? Yardımcı olursanız sevinirim.

• baktıgın kalos sx olanı yani en dolusudur benim de 2 yıldır kullandıgım bir arac ve gayet memnunum. fiyat olarak birsey diyemem belki pazarlıkla 14500 e alabilirsin ki daha mantıklı olur zira (2004 model yılı oldugunu tahmin ederek soyluyorum) artık 6 yasını doldurmus bir arac hem de 2 defa makyaj görmüs yani o fiyata en azından aveo olmus halini alabilirsin (2005 ve yukarısı)

quote:

Orijinalden alıntı: hakan2306

Forumda herkese selamlar. Bugün otopazarında gezinirken, Chevrolet Kalos 1.4 modelini gordum.
    Özellikleri:
    ABS
    4 hava yastığı
    Klima
    Yedek teker
    17.000 km

Arabanın sahibi olan bey 15.500 istiyor. Sizce değer mi? Eğer değeri 15.500 ise almak istiyorum. Acil cevaplarsanız sevinirim. Herkese teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macka_61

benim aracta da aynı ısık 2 yıldır yanmakta ilk zamanlar servise gidip söndürtüyordum servisteki eleman emisyonla alakalı bir sıkıntı cok da onemli degil demisti ben de dert etmedim bu 2 yıl zarfında herhangi bir olumsuzlukla karsılasmadım tek sorun o lambanın surekli yanıyor olması yakıtla ilgili de bir olumsuzluk fark etmedim zaten lpg li kullanıyorum:)

quote:

Orijinalden alıntı: demise

Selam herkese ;

Herkese Selam

Aynı problemle bende karşılaştım bahsettiğiniz konu Katalizör giriş sensöründen kaynaklanıyor yakıt tüketimini arttırıyor servise sordugumda 160 tl +işçilik+kdv dedi
    Arababa çalıştıktan sonra 1-2 km gitmeden arıza lambası yanıyor arıza lambasını söndürüyorsun araba soguken çalıştırdıgında tekrar Yanıyor.
    5 tl lik seramik dirençle konuyu hallattim yaklaşık 2 aydır kullanıyorum birdaha yapmadı.Yanlız arabaya bakmam lazım kablo renklerini söylemek için pazartesi günü forumda yazarım herkese iyi akşamlar

• İzmir Bölgesindeki Arkadaşların Dikkatine...

Daha önce denemiş olmama rağmen, tekrar deniyerek İZMİR KAVUKLAR servisiyle 1 haftadır görüşüyordum.

Ve sonunda isteklerimin bir kısmını kabul ettirdim.

Chevrolet Kulübü bünyesinde aracınızla KAVUKLARA gittiğinizde:

* %20 Parça ve %20 İşçilik indirimi alabileceksiniz.

* Ücretsiz, Rot-Balans hizmeti alabileceksiniz,

* Yine ücretsiz, pasta cila hizmeti alabileceksiniz,

* Filo Stütüsüyle beklemeden aracınız alınacak, ve öncelik sizin olacak,

* Gold Bayi olan bayiler zaten müşterinin evinden aracı alma ve müşterinin evine aracı ve ya müşteriyi bırakma gibi hizmetleri vermek zorundalar. Kavuklarda Gold Bayi olmak için başvurmuş. Yani alt yapıyı kurmuşlar. Böylece bizler içinde Servis hizmeti kesinlikle sağlanacak.

Şuanda bunları istedim, çünkü bir önceki sefer deneyimimde destek sorunu yaşamıştım. Yani, daha fazlasını ne yazık ki elimde kesin bir talep sayısı olmadığı için isteyemedim.

İzmir Bölgesinde olup, bu avantajlardan faydalanmak isteyen arkadaşlar, burak.demiral@chevroletkulubu.org adresine:

* Araçlarının Plaka numaralarını,

* Şasi numaralarını, (Ön camlarında ya da kaputu açtıklarında motor ızgarasınnı üzerinde yazar)

* Araçlarının modellerini,

* Ve isimlerini,

göndermeleri yeterlidir. Bunu istiyorlar cünkü, gittiğinizde ben Chevrolet Kulübü üyesiyim demeden, sistemden otomatik olarak indirimleri ve avantajları sunacaklar. Böylece hiçbir sorun kalmayacak.

Destek olursanız, daha iyisini almak için caba göstereceğime emin olabilirsiniz...

Sevgilerimle....

• arkadaşlar herkese selamlar
    chevrolet kalos 2005 sx hb 1,4 16 valve aracıma bakım yaptırcam parça fiyatlarını aldım maslak oto sanayi de üçel otomotiv var bikaç şubesi daha var trigiyer kayış seti bujiler hava yakıt yağ filtresi ön fren arka fren balata polen filtresi hepsi 265 tl 120 trigiyer kayışı seti yalnız usata ile görüştüm işçilik 150 istiyo yani 400 tl ye aracın tüm bakımları yapılıyor opel gerçek 700 tl istedi trigiyer hariç size kalmış düşünün taşının yakıt filtresi ve bujiler orjinal ama diğer parçalr zaten uzak doğudan geliyo servis sadece etiket için fazla para alıyor parçalr zaten fason üretim aynı yerden çıkıyor bence arştırın siz karar verin bakım yaptırınca yine msj atarım isteyene numaramı verebilirim auyrıca yakıt tüketimim fazlaydı buda katalizatör girişinden kaynaklanıyor ama henüz bir işlem yaptırmadım varsa bu konuda sıkıntısı olup yaptıran cevap yazarsa sevinirim açıkçası servis resmen soygun yarı fiyatına bütün bakımları yapılıyor faturasını atma satarkrn gösteririsin

• Söylediklerinizde yerde göğe haklısınız...

Sadece şunu söyleyeyim:

Siz olaki aracınızı satıyorsunuz. Ve ben alıcı olarak sizden, bakımları hakkında bilgi vermenizi rica ettim. Siz faturalar çıkardınız, gösterdiniz. Tamam size güvendim. Ama o faturayı verenlere nasıl güvenebilirim? Türkiye'de yan sanayi farklı ilerliyor. Gidiyorsunuz, karanlık depolardan "çıkma" parçalar çıkarıp, size çok ucuz bir fiyata takacaklarını söylüyorlar. O parçlara bakıyorsunuz tamam orjinal, ama nasıl orjinal? Nerden temin edilmiş?

Sonuç olarak, bana gösterdiğiniz Fatura, benim için çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Araca temiz baksanız bile, içimde bir kurt oluyor. Birşeyleri olabilir, bakımlar yan sanayide yapılmış diyorum, "çıkma" parçalar kullanılmış...

Ama Lisanslı Chevrolet Servisinde yapıldığını görürsem, oraya götürdüğümüzde aracı, sistemden neler yapıldığını görürsem işte buna güvenirim. Sonuçta bir "çıkma" durumu yok. Parçaların Fabrikadan geldiğini ve uzmanlar tarafından takıldığını bilirim.

Diyeceksiniz ama kardeşim pahalı... İşte bizde bu yüzden çalışıyoruz. Birlik olup, o pahalılığı kırmak için, gönül rahatlığıyla araçlarımızı servise sokup, güzel bir hizmet almak için uğraşıyoruz.

Son bir örnek vereyim, aracınızın orjinal serviste bakım bedeli 300 TL diyelim. Ve Kulübümüze yapılan indirimlerle 220 TL ye düştüğünü düşünelim... (Yapılan ücretsiz işlemler, sunulan hizmet, sizi evinizden alıp, evinize bırakılması cabası...) Sizde dışarda yan sanayiden 150 TL ye yaptırıyorsunuz, sözde faturalı...

Bu seçeneklerden size göre en mantıklısı ve gelecek için en iyi olanı hangisidir?

Kendi adıma, 1 yılda 1 yaptığım bu bakım için, alacağım hizmetler ve şeffaflık için 70 TL fazla vermeye razıyım, yan sanayinin yaptığı bakımdan... Buradan lütfen yan sanayi kötü diye anlaşılmasın. Ben yaşadıklarımı, gördüklerimi biliyorum. Nasıl iş yapıldığını çok iyi biliyorum. Elbette bütün yan sanayi böyle değildir. Elbette çok dürüst olanlarda vardır. Ama bu dönemde, dürüst hizmeti bulmak ne kadar kolay, hele ki zamanınız yoksa?

Çok basit bir örnekti. Ayrıca, son birşey söyleyeyim; çoğunluk olunduğunda, Yetkili servislerden daha fazlasını alacağımızı da eklemek lazım...

Sevgilerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 21 Şubat 2010; 12:48:42 >

• merhaba gene ben :))

hala araba alamadım :) 2005 siyah kalosa 14 bin cok dendi. 2001 nissan hb primeraya parcası pahalı dendi.
    bmw alayım dedim 85 model 98 vectra alayım dedim öldü dediler..

3 aydır bakıyorum hala alamadım :((

deli olcam artık max 13 bin .. acele fikir lütfen :((
  • 1.2 işimi görür dersen bak istersen bu ilana pazarlıkla daha makul bi fiyata alınabılınır belki aracın hiç birseyi yoksa tabi (:

km sorun olmaz dersen buna bak bide (:

1.4 istersen

km biraz fazla lpg li

Bu aylardan sonra zaten ucuza bulmak daha zor alacak yaz ayına giriyoruz fiyatlar 1 2 binlira artacaktır

• 1.2 8v ile 14. 16v nin sürüşteki farkları ne deneyimi olan arkadasların yorumlarını almak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

1.2 8v ile 14. 16v nin sürüşteki farkları ne deneyimi olan arkadasların yorumlarını almak istiyorum

şimdi 1.2 72, 1.4 94 hp.Dolayısıyla büyük bir serilik farkı var aralarında.Ve 1.2 lerin 1.4 ten özellikle şiçinde kayde değer bir tüketim farkı olmadığını duydum.
  • Bu araba hakkında diyecek birşey yok.Araç baştan sonra berbat.2 yıldan fazla kullandım aracı.1.4 Sx 16 V.Kaportası çok kötü.Bisiklet bile çarpsa içine giriyor.
    Kavşakta annemin yaptığı son kazada Ön aks kırılmıştı.Vuran arabada sadece boya izleri vardı çökme bile yoktu.

Tek kelime berbat işte.Arabanın savunulacak bir yanı yok.Kullandığım zamanda böyle söylüyordum.Şimdide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkysrl

Bu araba hakkında diyecek birşey yok.Araç baştan sonra berbat.2 yıldan fazla kullandım aracı.1.4 Sx 16 V.Kaportası çok kötü.Bisiklet bile çarpsa içine giriyor.
    Kavşakta annemin yaptığı son kazada Ön aks kırılmıştı.Vuran arabada sadece boya izleri vardı çökme bile yoktu.

Tek kelime berbat işte.Arabanın savunulacak bir yanı yok.Kullandığım zamanda böyle söylüyordum.Şimdide.

baştan sona berbat?? yavaş ol arkadasım ben de aynı aracı 2 yıldan fazla kullandım ve hala kullanıyorum ama berbat??? olan bir yerini görmedim, kaporta vurunca göcüyor geyiklerini de bırakalım artık ne olacaktı celikten mi yapılacaktı carpan hersey yamulacak ama kaportada hic deforme olmayacak oyle mi ? su an piyasada satılan herhangi bir araca bisikletle carp bakalım ne oluyor, vuran araba neresiyle vurmus acaba sadece boya izi oluyor çökme bile olmuyor en basitinden bir yere sürtsen aracta deformasyon olur ama gel gör ki kalosun ön aks kırılıyor ama vuran aracın boyası ciziliyor sadece breh breh breh kac mikronluk boyaymıs mubarek aksı kırmıs
    aracın 'savunulacak' bir yeri yok savunmaya gerek de yok zaten parasını sonuna kadar hak eden araclardan biridir kalos. izan ve insaf sahibi herkes aynı kanıya varabilir
    yeni aracınla kazasız sorunsuz sürüsler dilerim

• quote:

quote:

Bu araba hakkında diyecek birşey yok.Araç baştan sonra berbat.2 yıldan fazla kullandım aracı.1.4 Sx 16 V.Kaportası çok kötü.Bisiklet bile çarpsa içine giriyor.

baştan sona berbat?? yavaş ol arkadasım ben de aynı aracı 2 yıldan fazla kullandım ve hala kullanıyorum ama berbat??? olan bir yerini görmedim, kaporta vurunca göcüyor geyiklerini de bırakalım artık ne olacaktı celikten mi yapılacaktı carpan hersey yamulacak ama kaportada hic deforme olmayacak oyle mi ? su an piyasada satılan herhangi bir araca bisikletle carp bakalım ne oluyor, vuran araba neresiyle vurmus acaba sadece boya izi oluyor çökme bile olmuyor en basitinden bir yere sürtsen aracta deformasyon olur ama gel gör ki kalosun ön aks kırılıyor ama vuran aracın boyası ciziliyor sadece breh breh breh kac mikronluk boyaymıs mubarek aksı kırmıs
    aracın 'savunulacak' bir yeri yok savunmaya gerek de yok zaten parasını sonuna kadar hak eden araclardan biridir kalos. izan ve insaf sahibi herkes aynı kanıya varabilir

Hatay/İskenderun Anıl otomotiv arayın sordurun aracı bakalım aksı nasıl kırılmış vuran araçtaki hasar nedir.İşkembeden atmaya gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

Hatay/İskenderun Anıl otomotiv arayın sordurun aracı bakalım aksı nasıl kırılmış vuran araçtaki hasar nedir.İşkembeden atmaya gerek yok.

'işkembeden atmaya gerek yok' arkadasım daha usturuplu cümleler kurmanı tavsiye ederim, tartışmanın nahoş bir vaziyet almaması için.
    öte yandan iddiası olan sensin, kaza yaptık aks kırıldı ama 'vuran aracta boya izi vardı sadece diyorsun ben de bu dediginin mantıga aykırı oldugunu soyluyorum, kalosla alakası bile yok, durum tamamıyle absürd. tabiki kaza yapılabilir aks da kırılır arac perte de cıkar lakin bir tarafta agır bir hasar varken diger tarafta kazadan eser olmaması hiç inandırıcı degil ben bunu söylüyorum. en basitinden herhangi bir araca yumruk atsan kaportasında cökme olur ama masallah size vuran aracın boyası ciziliyor o kadar artık neresiyle vurmussa. ha bunun icin herhangi bir yeri aramama da gerek yok cunku soylediklerin hayatın olağan akısına aykırı, haydi mübalaga yapıyorsun diyelim fazla üzerinde durmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 9 Mart 2010; 13:43:30 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.