Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (296. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vitalis07

Dostlar bugün sanayiye gittim şu kasislerden geçerken çıkan gıcırtılı sesler için..Rot balansçı baktı bişey bulamadılar sorunlu,ustaya sordum gıcırtıyı oda salıncak fişeklerinden değilde viraj kolu lastiklerinden geliyordur dedi..Sizce nedir durum,kesin salıncak fişeklerimidir? Birde Antalyada tavsiye edeceğiniz bu işleri uygun yapan bir usta varmıdır ? saygılar

dostum bendeki gıcırtılar salıncak fişeklerini değiştirince geçti. Eski sanayide Balatacı Efe diye biri var (sanırım emin otonun sokağında kime sorsan gösterir). ben 50 TL'ye hallettim. ses mes yok maşallah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ally_07

quote:

Orijinalden alıntı: vitalis07

Dostlar bugün sanayiye gittim şu kasislerden geçerken çıkan gıcırtılı sesler için..Rot balansçı baktı bişey bulamadılar sorunlu,ustaya sordum gıcırtıyı oda salıncak fişeklerinden değilde viraj kolu lastiklerinden geliyordur dedi..Sizce nedir durum,kesin salıncak fişeklerimidir? Birde Antalyada tavsiye edeceğiniz bu işleri uygun yapan bir usta varmıdır ? saygılar

dostum bendeki gıcırtılar salıncak fişeklerini değiştirince geçti. Eski sanayide Balatacı Efe diye biri var (sanırım emin otonun sokağında kime sorsan gösterir). ben 50 TL'ye hallettim. ses mes yok maşallah...

Tamam hemşerim saolasın;) Balatacı Efe ye bi uğrayım bende(baltacı Mehmet Paşa gibi oldu:)) 50tl ye işi çözersek süper olur..

• Arkadaslar,
    benim 2004 model Kalos'um var, aracimdan gayet memnunum fakat su siralar (aslinda epeydir) digital saatin aracta kalorifer calistiginin ilk 10'uncu dakikalarinda yani on konsolun isindigi vakitlerde,
    göstergesi birden kayboluyor, fakat bir sey kesfettim ayni zamanda garip bir hadise sis farlarini yakinca tekrar saatin isiklari yaniyor. Fakat bunda da bir terslik var bazen sis farlariyla paralel bazen yanmakta yada
    hic yanmamakta. Ne yapmaliyim bu saati ?, sabahlari arac sogukta yaniyor ama aracin icini isittigim vakit sonuyor, sonra nedendir bilinmez kendi kendine duzeliyor,
    garip ama gercek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KontPlus

Arkadaslar,
    benim 2004 model Kalos'um var, aracimdan gayet memnunum fakat su siralar (aslinda epeydir) digital saatin aracta kalorifer calistiginin ilk 10'uncu dakikalarinda yani on konsolun isindigi vakitlerde,
    göstergesi birden kayboluyor, fakat bir sey kesfettim ayni zamanda garip bir hadise sis farlarini yakinca tekrar saatin isiklari yaniyor. Fakat bunda da bir terslik var bazen sis farlariyla paralel bazen yanmakta yada
    hic yanmamakta. Ne yapmaliyim bu saati ?, sabahlari arac sogukta yaniyor ama aracin icini isittigim vakit sonuyor, sonra nedendir bilinmez kendi kendine duzeliyor,
    garip ama gercek...

Aynı sorundan bende müzdaripim.Sislerle aç kapa bazen yanıyor.Benim götürmediğim elektrik elektronikçi kalmadı paneli söküpte götürdüm arabyla götürdüm.Cevap hep aynı bunu yapamayız servise götürün diyolar.Servise götürsen değişecek bi dünya para.Çözümünü bulursanız ve paylaşırsanız çok sevinirim.

• Benim arabamda da bu sorunun bir değişiği var.
    arasıra saat kendi kendine resetleyip 1:00'a dönüyor, tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. Neden olduğunu, daha doğrusu hangi dudumlarda olduğu (kapı çarpmasından değil mesela,sarsıntıdan da değil) bir türlü belirleyemedim. Haftada bir kaç kez bu sorunla karşılaştığım için canımı sıkmaya başladı. Şeytan git değiştirt diyo ama bi yanda da ellemesem daha iyi kaş yaparken göz çıkarmayalım diyorum. tabi makul bir çözüm varsa ben de yararlanmak isterim..
  • Başka marko model bir araçta benzer bir sorun yaşadım, nedeni sigorta kutusundan çıktı, arkadan soketi gevşemiş, bir elektroniğin çalışması için başkasının da çalışması gerekiyordu. belki böyle bir sorundur?
  • Aynı sorun bende de var.Bazen gidiyor saat.Konsolo vurunca geliyor ama.Çokta önemli değil her yer saat dolu
  • Arkadaşlar 2008 model 1.4sx sedan model 2.el bir araç almaya gideceğim.
    Araca bakarken hangi noktalar üzerinde dikkat etmem gerektiğini yazar mısınız?

Yani bu araçların genelinde oluşabilecek belli kronik sorunlar var mıdır? ne bileyim bir yerden ses gelmesi olur veya şurasına bak, şuna dikkat et gibi özel tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz bana?
    Araç orj. brc marka lpg li. Hava akış debi metresi yanlış söylemediysem arızalı imiş. Bu parça kaç liralık bişey acaba ve ne işe yarar. Yakıt masrafını etkiler mi?

Bir de yedek parça konusunda chevrolet nasıl bir durumda? Parçaları pahalı mı temin ediliyor? Biraz bilgi ve tavsiye verirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ally_07

Benim arabamda da bu sorunun bir değişiği var.
    arasıra saat kendi kendine resetleyip 1:00'a dönüyor, tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. Neden olduğunu, daha doğrusu hangi dudumlarda olduğu (kapı çarpmasından değil mesela,sarsıntıdan da değil) bir türlü belirleyemedim. Haftada bir kaç kez bu sorunla karşılaştığım için canımı sıkmaya başladı. Şeytan git değiştirt diyo ama bi yanda da ellemesem daha iyi kaş yaparken göz çıkarmayalım diyorum. tabi makul bir çözüm varsa ben de yararlanmak isterim..

Arkadaşım, bizde son model Lacetti SW CDX var. Aracımızı genelde yazın kullanıyoruz. Kışın fazla kullanmıyoruz. Hatta hiç! Haftada 1 defa veya 15günde bir akü için çalıştırıyorduk. Bir kere saat 01:00'e dönmüştü. Servis sorumlusuyla konuştuğumda bana aracınızı fazla kullanmadığınızdan akünün zayıfladığını, çünkü aracın her tarafı elektronik olduğunu söyledi. Malum CDX versiyonu full versiyon oluyor. Sensörler vs. Aynı zamanda araçta LPG kitide mevcut. Bunların hepsi enerji harcıyor. Araç kapalı olsa bile donanımı faal olduğundan, akü kullanılmayan araç nedeniyle zayıfladığını ve marşı bastığınızda zayıf geldiğinden saatin fabrikasyon ayarına döndüğünü açıkladı. Tıpkı aküyü sökmüşsünüz gibi. Zaten bu aldığım bilgiye istinaden çalıştırmayı haftada 2'e çıkardım kullanmadığım haftalarda ve hiç sorun olmadı. Sizin araç kaç model bilmiyorum ama akü'nüzü gözden geçirin. Değişim zamanı gelmiştir yada akünüzün şarjı olacak kadar kullanmıyorsunuzdur. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan32m -- 26 Aralık 2010; 17:11:05 >

• Arkadaşlar bende aveo 1.2 s var sis lambası takılıyomu
  • slm arkadaşım bendede aveo sx var geçenlerde bende aynı sıkıntıdan müzdariptim sağ ön direkte hoperlörün altında göğüslüğün birleştiği nokta var tıkırtı soğuk havalarda plastiğin sertleşip arada boşluk oluşmasından dolayı oluşuyor ben bu çerçevelerin arkasına sıkıştırmai için kullanılan lastikler varya ondan tam köşeye 7 cm kadar bi perça sıkıştırdım camla 2 birleşenin ortasına görüntü estetik sıkıntıyok birde aynı lastiğin kenarından 5,6 cm kadar kestim ince bir alet yardımı ile 2 parçanın arasına sıkıştırdım şimdilik tıkırtı kesildi denemeni tavsiye ederim
  • arkadaşlar birşey sormak istiyorum aveo hatchback var ...son günlerde araba çok fazla titriyor tamirciye gittik tamirci katalizör tıkandı dedi temizlendi fakat değişmesi gerekir dedi çok idare etmezdedi ..araba 5 yaşında ...acaba çok önemli mi ne yapmayalıyım ..?
  • katalizör cevreyı egsoz dumanının zehırlı atıklarından korumak ıcın araclarda bulunan ve cok pahalı bır parca.. Degısımı konusunda sanırım 1000-1500 fıyat aralıgında ama tam emın deıglım.. Yenı muayene ıstasyonlarında eksoz muayenesı olmadan arac muayeneden gecmır.. Kat eger bozuksa egsoz muayenesınden aracın gecmeye bılır yanı muayene sorun cıkarırlar eger katalizör bozuksa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugsbunny05

arkadaşlar birşey sormak istiyorum aveo hatchback var ...son günlerde araba çok fazla titriyor tamirciye gittik tamirci katalizör tıkandı dedi temizlendi fakat değişmesi gerekir dedi çok idare etmezdedi ..araba 5 yaşında ...acaba çok önemli mi ne yapmayalıyım ..?

Değerli arkadaşımız, bu tip sorunlar için özellikler Chevrolet servislerinden bilgi alınız. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer Chevrolet bayi servisleri sizin için tuzlu geleceğini düşünüyorsanız, bulunduğunuz bölgede mutlaka Chevrolet özel servisi vardır. Chevrolet servisleri aynı zamanda opel servisleride oluyor. Oradaki servis yetkilileri baksın. Başka yerlere giderseniz boşuna yanlış teşhis ve işlemler yüzünden gereksiz masraflara girebilirsiniz. O yüzden yetkili servislerden öğrenin önce sorunun tam olarak ne olduğunu. 5 yaşında araba gayet genç bir araba. 2006 model eski sayılmıyor.

• selam 2011 aveo 1.4 sedan se aldım çok memnum beklentimin çok otesınde detay isteyen arkadaşlar bana mesaj atıp bılgı alabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan32m

quote:

Orijinalden alıntı: bugsbunny05

arkadaşlar birşey sormak istiyorum aveo hatchback var ...son günlerde araba çok fazla titriyor tamirciye gittik tamirci katalizör tıkandı dedi temizlendi fakat değişmesi gerekir dedi çok idare etmezdedi ..araba 5 yaşında ...acaba çok önemli mi ne yapmayalıyım ..?

Değerli arkadaşımız, bu tip sorunlar için özellikler Chevrolet servislerinden bilgi alınız. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer Chevrolet bayi servisleri sizin için tuzlu geleceğini düşünüyorsanız, bulunduğunuz bölgede mutlaka Chevrolet özel servisi vardır. Chevrolet servisleri aynı zamanda opel servisleride oluyor. Oradaki servis yetkilileri baksın. Başka yerlere giderseniz boşuna yanlış teşhis ve işlemler yüzünden gereksiz masraflara girebilirsiniz. O yüzden yetkili servislerden öğrenin önce sorunun tam olarak ne olduğunu. 5 yaşında araba gayet genç bir araba. 2006 model eski sayılmıyor.

zaten servisi aradığımızdada dediklerimi söyledi

• Mrb.lar 14.02.2011 tarihinde 34435 km de almış olduğum 2004 model 1.4 SX 16V. sedan kasa Benzinli Kalos model aracımı ilk defa adam gibi uzun yolda 13.03.2011 pazar günü kullanma imkanı bulabildim. Arabanın maaşallahı var. Ama eksi yönleride var. 180 km yol yaptım.. kalorefir çok iyi. Araba daha bir kaç yüz metre gitmeden camlardaki buharı ortadan kaldırıyor. Yani ön camlara üfleme işini çok iyi halletmişler. Yolda ayna ayarlama işi çok pratik gözünü fazla yoldan ayırmadan ayar yapabiliyon. Kış ayı olmasına rağmen herhangi bir yerinden ses duymadım... Fazla hızlı gitmedim yani 90 km sürati pek aşmadım. Gaz pedalına hafif dahi dokunsan araba hemen sürata tepki veriyor. Gaz pedalı çok hasas ve çok yumuşak.. Frenler gayet başarılı.. Debriyaj ve vites geçişleri gayet temiz ve sessiz. Direksiyon yolda insanı yormuyor, her türlü hareketine anında tepki veriyor. Camlara su atma motoru çok kaliteli ve güçlü su atıyor. Silecekler gayet kaliteli ve sessiz. Silecekmotoru kumandaya hemen tepki veriyor. Otomatik camlar kaliteli bir şeklilde çalışıyor. Camlardan İçeri herhangi bir toz veya su damlacığı girişi yok. Elektronik göstergeler gayet temiz ve çalışıyor. Yani Kontağı açınca tüm fonksiyonlar ve sesli uyarılar çalışıyor. 1 saatten fazla takılı kalınca emniyet kemeri uyarı sesi bir sonraki çıkarıp takmada sesi kesiyor. Kontağı kapattığında farlar açıksa sesli uyarı sistemi alarm gibi susmak bilmiyor. Gayet iyi Çalışıyor yani. Ön paneledeki her türlü radyo ve diğer kumanda tuşlarına ulaşmak gayet kolay ve cebbeleşmeden çalıştırabiliyorsun. Bagaj çok geniş iyiki sedan almışım,çocuğun bisikletini ve eşyaları çok rahat aldı. KÖTÜ TARAFI; Motor sesi hakikatten içerde,lastiklerinde benimkiler gibi hala orjinal Hankok ise ve değişmesi gerekiyor ise çok ses alıyor. Hareket halinde iken dör kapıyı kilitlemek biraz sakıncalı, keşke ön konsola kapı kilitleme tuşu yapsalarmış. Korna çalmak ayrıca bir problem. Ön camı tutan aynaların olduğu köşeler çok kalın olduğu için aşırı ölü nokta oluşturuyor. Özellikle köy içlerindeki yollardan geçerken keskin virajlarda, köşeleri görmeni çok tehlikeli hale getiriyor. Kör noktaları çok oluyor.. Arka yüksek olduğu için arkayı pek göremiyorsun, Özellikle geri geri park edişlerde..Çok kötü. Virajlara adam gibi girersen sorun yok. ama hızlı girersen pek güven vermiyor.Araç yan yatıyor ve kayma meyilli. Dikkatli kullanmak lazım. Yakıt 80-90 km hızla gidersen motor gücüne göre normal yakıyor. Şehir içi her araba gibi emiyor benzini.. Yani yakması bana göre normal geldi.. Valla bu kadar kullanımdan sonra aklıma gelenler bunlar.. Arabanın maşallahı var, Benden öncekilerde çok iyi kullanmışlar, yani uzun lafı kısası araba bana göre çok lüks ve kullanışlı,bu arabayı aile aracı gibi temiz bir şekilde zamanında bakımlarını yaparak,horlamadan kullanırsan çok uzun yıllar seni sever.. Saygılarımla (TEKİRDAĞ/MERKEZDEN)

• quote:

Orijinalden alıntı: casperman59

Mrb.lar 14.02.2011 tarihinde 34435 km de almış olduğum 2004 model 1.4 SX 16V. sedan kasa Benzinli Kalos model aracımı ilk defa adam gibi uzun yolda 13.03.2011 pazar günü kullanma imkanı bulabildim. Arabanın maaşallahı var. Ama eksi yönleride var. 180 km yol yaptım.. kalorefir çok iyi. Araba daha bir kaç yüz metre gitmeden camlardaki buharı ortadan kaldırıyor. Yani ön camlara üfleme işini çok iyi halletmişler. Yolda ayna ayarlama işi çok pratik gözünü fazla yoldan ayırmadan ayar yapabiliyon. Kış ayı olmasına rağmen herhangi bir yerinden ses duymadım... Fazla hızlı gitmedim yani 90 km sürati pek aşmadım. Gaz pedalına hafif dahi dokunsan araba hemen sürata tepki veriyor. Gaz pedalı çok hasas ve çok yumuşak.. Frenler gayet başarılı.. Debriyaj ve vites geçişleri gayet temiz ve sessiz. Direksiyon yolda insanı yormuyor, her türlü hareketine anında tepki veriyor. Camlara su atma motoru çok kaliteli ve güçlü su atıyor. Silecekler gayet kaliteli ve sessiz. Silecekmotoru kumandaya hemen tepki veriyor. Otomatik camlar kaliteli bir şeklilde çalışıyor. Camlardan İçeri herhangi bir toz veya su damlacığı girişi yok. Elektronik göstergeler gayet temiz ve çalışıyor. Yani Kontağı açınca tüm fonksiyonlar ve sesli uyarılar çalışıyor. 1 saatten fazla takılı kalınca emniyet kemeri uyarı sesi bir sonraki çıkarıp takmada sesi kesiyor. Kontağı kapattığında farlar açıksa sesli uyarı sistemi alarm gibi susmak bilmiyor. Gayet iyi Çalışıyor yani. Ön paneledeki her türlü radyo ve diğer kumanda tuşlarına ulaşmak gayet kolay ve cebbeleşmeden çalıştırabiliyorsun. Bagaj çok geniş iyiki sedan almışım,çocuğun bisikletini ve eşyaları çok rahat aldı. KÖTÜ TARAFI; Motor sesi hakikatten içerde,lastiklerinde benimkiler gibi hala orjinal Hankok ise ve değişmesi gerekiyor ise çok ses alıyor. Hareket halinde iken dör kapıyı kilitlemek biraz sakıncalı, keşke ön konsola kapı kilitleme tuşu yapsalarmış. Korna çalmak ayrıca bir problem. Ön camı tutan aynaların olduğu köşeler çok kalın olduğu için aşırı ölü nokta oluşturuyor. Özellikle köy içlerindeki yollardan geçerken keskin virajlarda, köşeleri görmeni çok tehlikeli hale getiriyor. Kör noktaları çok oluyor.. Arka yüksek olduğu için arkayı pek göremiyorsun, Özellikle geri geri park edişlerde..Çok kötü. Virajlara adam gibi girersen sorun yok. ama hızlı girersen pek güven vermiyor.Araç yan yatıyor ve kayma meyilli. Dikkatli kullanmak lazım. Yakıt 80-90 km hızla gidersen motor gücüne göre normal yakıyor. Şehir içi her araba gibi emiyor benzini.. Yani yakması bana göre normal geldi.. Valla bu kadar kullanımdan sonra aklıma gelenler bunlar.. Arabanın maşallahı var, Benden öncekilerde çok iyi kullanmışlar, yani uzun lafı kısası araba bana göre çok lüks ve kullanışlı,bu arabayı aile aracı gibi temiz bir şekilde zamanında bakımlarını yaparak,horlamadan kullanırsan çok uzun yıllar seni sever.. Saygılarımla (TEKİRDAĞ/MERKEZDEN)

Aracınızı güle güle kullanın arkadaşım. İyi bir araç satın almışsınız. Sizide aramızda görmek güzel

• Merhaba arkadaşlar, dün itibari ile Aveo HB. 1.2 S model beyaz renkli araç aldım.Teslimatı nisan ayı içerisinde olacak.
    İlk sıfır aracım olacak.Aracı teslim aldıktan sonra aklıma takılan konularda tecrübelerinize başvurabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: end76

Merhaba arkadaşlar, dün itibari ile Aveo HB. 1.2 S model beyaz renkli araç aldım.Teslimatı nisan ayı içerisinde olacak.
    İlk sıfır aracım olacak.Aracı teslim aldıktan sonra aklıma takılan konularda tecrübelerinize başvurabilirim.

Gerçekten ekonomik araç almışsınız. Tebrik ederim ve aracınızı güle güle kullanmanızı dilerim. Size aracınızla ilgili kafanıza takılan konularda yardımcı olabiliriz. Ekteki sitemize bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz. Aveo'nuzu LPG kit'limi aldınız? Chevrolet Aveo'ların 1.2 modelleri garantili fabrikasyon BRC LPG kitli anahtar teslim olarak teslim ediyorlar. Bu konuda istekte bulundunuzmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan32m -- 29 Mart 2011; 0:24:44 >
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.