Şimdi Ara

Chevrolet LACETTİ kullanıcıları (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.848
Cevap
33
Favori
593.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnanın o konu biraz karışık. Çünkü her kafadan ciddi bir ses çıkıyor, ve kafanız allak bullak oluyor.

Şimdi bu iş ilk olarak bütçenize göre değişiyor. Eğer 1.000 TL ye varan bir bütçeniz varsa hakiki orjinal Xenonlarla Angel far yaptırabilirsiniz. Bu size 2 yıl sorunsuz sitemi, karşı tarafın hiçbir şekilde gözünü almayan bir sistemi garanti eder.

Açıkcası benim böyle bir bütçem yoktu. Yani en iyisi olsun, söyle olsun derken rakamlar 1.000 TL yide aşıyor.

Ben kendi araçıma ne yazık ki ucuz yollu birşeyler yaptırdım. Herşey dahil 300 TL verdim. Piyasada bol olarak metal kutu içerisinde olan H4 kit taktırdım. Ne yazık ki Cin malı.
    Bunu yaptım çünkü,
    *Fiyatı maküldü.
    *Sentinel markası ile ilgili çok kişi olumlu şeyler söyledi. Ve Garanti süresi içinde başımı ağrıtmayacağını söylediler, ve H4 lerin değişiminin ucuz olduğunu da söylediler. Yani genelde karşılaşmadığımız kaliteli bir Cin markasıymış bu.
    *Biliyorsunuz Xenonlar Kelvin derecesine göre güc ve renk değiştirirler. Güçlü Xenon yani sürücüye en iyi görüş açısını veren Xenon'un Kelvin derecesi düşüktür. Mesela orjinal BMW Xenonları 4300 Kelvindir. Piyasada çokça olan, ve genelde çokca araçlarda gördüğümüz Xenonlar 6000 Kelvindir.
    Cin malları ne yazık ki çok farklı. Yani şunu demek istiyorum, 6000 alıp takıyorsunuz, renk olarak 6000 renginde olsada güç olarak 4300 den daha güclü, ve karşı tarafın gözünü alıyorsunuz. Bu yüzden ben 8000 lik tercih ettim. Yamurda camurda göremessin dediler ama inanın 8000 Kelvin en gücsüzü olsada Xenonların, hala göz alıyor.
    *Angel Far gibi birşey yapmayı ve ya mercek sistemlerini kullanmak istemedim. Cünkü Chevrolet farları şemsiyeli farlar. Yani direk karşı tarafın gözüne ışık gitmiyor.
    *Sonuç olarak, zifiri karanlıkta, beyaz ışığın etkisiyle ne yazık ki bazen göz alıyorum. Bütün test değerleri normal olmasına ragmen, ne yazık ki bu oluyor. Bunuda farların acısını düşürerek ayarlıyorum. Böylece sorun çıkmıyor.
    Genel olarak verdiği performansdan çok memnunum. Gerçekten gece kullanımlarında çok fark ediyor. Muayinelerde şunu ögrendim, Xenon far sahiplerinin araçlarında Far yükseklik ayarı ve far temizleyiciler olmak zorundaymış. Yani Yeni yeni araçlarda bu aranıyormuş. Bu 2 özelliğe sahip değilse araç Fardan (-) alıyor.Ama merak etmeyin, Muayineden geçiyorsunuz.Kısaca herkese tavsiye ederim.

Kullandığım marka, Sentinel H4 8000 Kelvin Far kiti.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 31 Ağustos 2009; 15:19:49 >

• Bu uzun ve ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Şu an xenon far için ayıracak bütçem yok malesef. Ama anladığım kadarıyla almaya niyetlenmeden önce bu konu hakkında detaylı araştırma yapmam gerekiyor.Sizin kullandığınız markayı bir kenara not ettim. Bütçemi ayarladığımda ilk olarak inceleyeceğim kit olacak. Tekrar teşekkürler..
  • xenon far taktırmayı ben de isterdim ama şu an aklımda başka bir konu var. malumunuz kış ayları yaklaşıyor. kış lastiklerine geçmek mi gerekir. marka boyut fiyat kısacası tecrubesi tavsiyesi olanlar varsa sevinirim. lacetti hb e gore hangi lastik secimini yapmalıyız? fiyatlar hakkında bilgisi olan varsa da memnun oluruz. 250 tl ye michelinin 4 adet kış lastigi alabilme ihtimalim var. uygun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrocay -- 2 Eylül 2009; 16:14:30 >
  • Bu biraz bölgeye bağlı.
    Yani benim bölgemde,İzmir'de genelde çok soğuk, buzlanma ve kar yağışı olmuyor. Olduğu zamanda zincirle bir şekilde idare ediyorum. Ama sizin bölgeniz, sürekli kara ve buzlanmaya açıksa, taktırmanızı tavsiye ederim. Kış lastiği, kışın kar yağsın ya da yağmasın düşük sıcaklıklarda aracın yola tutunmasını artırmakta, aşırı buzlanma olmadığı sürece aracın kar üzerinde gitmesine ve durmasına olanak vermektedir. Özellikle kuru yoldan kaygan yollara ani girişlerde aracı yolda tutabilmektedir.
    Marka konusunda, ben eski araçlarımda hep Michelin kullandım. Sadece 1 modeli hariç genelde memnun kaldım. Bence kullanın Michelin. Tavsiye ederim...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Bu biraz bölgeye bağlı.
    Yani benim bölgemde,İzmir'de genelde çok soğuk, buzlanma ve kar yağışı olmuyor. Olduğu zamanda zincirle bir şekilde idare ediyorum. Ama sizin bölgeniz, sürekli kara ve buzlanmaya açıksa, taktırmanızı tavsiye ederim. Kış lastiği, kışın kar yağsın ya da yağmasın düşük sıcaklıklarda aracın yola tutunmasını artırmakta, aşırı buzlanma olmadığı sürece aracın kar üzerinde gitmesine ve durmasına olanak vermektedir. Özellikle kuru yoldan kaygan yollara ani girişlerde aracı yolda tutabilmektedir.
    Marka konusunda, ben eski araçlarımda hep Michelin kullandım. Sadece 1 modeli hariç genelde memnun kaldım. Bence kullanın Michelin. Tavsiye ederim...

Saygılarımla...

öncelikle teşekkürler bilgi için.

ankara gibi soğuk ve bazen de karlı olabilen bir yerde ikamet etmekteyim. kar olması gerekmiyor tabi ki buz ya da kaygan zemin oluşması için bu yüzden kış lastiklerine olumlu bakıyorum. önden çekişli olan arabamızın sadece ön tekerlerine 2 adet takmamız yeterli olur mu yoksa illa 4 ünü de değiştirmek mi gerekir.

• Lastiklerin işe yaraması için, tümünü birden değiştirmeniz gerekir. Aksi halde taktırmanızın bir anlamı olmaz. Yani önden ve ya arkadaş çekiş farketmiyor.

Saygılarımla...
  • Bende ankara'dayım. Lacetti deki lastik ebatları 195/55/15.. Bütün lastik markalarında bu ebat nadir bulunuyor. Ben geçen sene kış lastiği olarak 4 adet Kumho almıştım. Bir sorun çıkarmadı gayet memnunum. Ama bütçem uygun olsaydı michelin veya daha kaliteli bir marka tercih ederdim tabi. selamlar.
  • ben aracın üzerindeki kumhoyu 55.000 km kullanmıştım.
  • Kış lastiği seçiminde lastik teknolojisi lider Goodyear ' a güvenebilirsiniz. " Birlikte Güvenle " sloganı ile araç kullanıcılarının yanında olan Goodyear , 195/55R15 ebatlarında UG Performance lastikleri ile zorlu kış şartlarında güvenle araç kullanmanız için üretildi.
     Chevrolet LACETTİ kullanıcıları
  • arkdaşlar 1.6 16valve 110 bg hb lacettinin yakıt sarfiyatı nedir ?
  • Bende aynı aracı kullanıyorum,tam ölçmedim ama 10-11 litredir
  • Arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim 2 yıl para biriktirdim ve sonunda 14bin tl param oldu. ilk arabamı alacağım için oldukça geniş çaplı araştırma yapıyorum. ama lacetti yi görünce işte bu dedim mükemmel bi görüntüsü var tam benlik yalnız bu paraya sorunsuz bulabilirmiyim bide hangi modeli tavsiye edersiniz ??? sayın lacetti kullanıcıları şimdiden teşekkürler.
  • yakıt tüketimi lpg ile 18 kurus civarıdır km de. yokusu bol bir yerde kısa mesafeler arasında kullandıgımdan biraz fazla. motorun ısınana kadar ben gidecegim yere varıyorum nerdeyse. daha duz yollarda ve daha uzun sureli kullanımda 15 kurus civarına duser tuketim. lpg litresi: 1.59 tl

chevrolet arabalarda yedek parca sorunu var. diger firmalar gelişmiş servis agları, yılların birikimi ve piyasadaki ustunlukleriyle ayrıca yerli uretimleri ile kısa surede sorunları giderebiliyorlar. fakat chevrolet icin henuz erken. bir kac sene icerisinde bu gelismeyi gosterebileceginden eminim.

bu kanıya nereden vardım;

2 hafta once ufak caplı bir kaza yaptım. tutanak sonucunda yuzde yuz hatalı oldugu ortaya cıkan bir vatandas caddeden giderken geldi sag onden carptı. bu kaza sonucunda;

sag camurluk
    tampon
    kaput
    hava filtresi
    sag far
    sag sis farı

ve bir kac parca daha degişti. rahatca bulunabilmesi gereken parcalardan bir kısmı izmir de olmadıgı icin yurtdısından geldi. bu sebeple araba 2 hafta yattı. baska firma olsa bir kac güne halledilirdi diye dusunuyorum.

araç 0 gibi tekrar elime gecti. hala güzel hala süper. allah beterinden saklasın insallah. severek kullanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrocay -- 20 Eylül 2009; 2:25:51 >

• Geçmiş olsun...
  • parça konusunda size katılmıyorum, renaultta biz 3 hafta tampon bekledik, o da kavga dövüş tehditle geldi. yoksa daha fazla beklerdik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eecho89

Arkadaşlar ben üniversite öğrencisiyim 2 yıl para biriktirdim ve sonunda 14bin tl param oldu. ilk arabamı alacağım için oldukça geniş çaplı araştırma yapıyorum. ama lacetti yi görünce işte bu dedim mükemmel bi görüntüsü var tam benlik yalnız bu paraya sorunsuz bulabilirmiyim bide hangi modeli tavsiye edersiniz ??? sayın lacetti kullanıcıları şimdiden teşekkürler.

Öğrenciyim diyorsan kesinlikle HB almalısın
    2004-2005 modellerini 14bin liraya rahat bulursun,ama dikkat et alacağın LPG li olsun,biz sıfırını alırken LPGsiz alma gibi bir hata yaptık neyseki bugün LPG montajı için bıraktım servise
    Donanım seviyelerine görede SE,SX,CDX 3e ayrılıyor,tavsiyem SX yada CDX bulman

• [simage]
    [/simage]
  • Burak kardeş çok saol bilgiler için. Önümüzdeki haziran allah kısmet ederse bir chevrolet lacettti hb sahibi olacağım
  • Selamlar ben 2005 lacetti nb sx otomatik vites sahibiyim.
    Otomobilimi 2006 yılında 2.el olarak aldım ancak bu yıl şubat ayına kadar çok fazla kullanmadım.
    Aracın performansından ve sürüş keyfinden son derece memnunum.
    Aracımı sık kullanmaya başladığımda(günde yaklaşık 120 km.)yakıtla baş edemedim ve mayıs ayında atiker lpg dönüşümü yaptırdım.
    LPG dönüşümünden sonra inanın araç tadından yenmez bir hale geldi.
    Açıkçası yaptığım tercihlerin çok doğru olduğuna inanıyorum.

İyi forumlar
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikri mumcu -- 28 Eylül 2009; 21:14:01 >

• merhaba arkadaşlar bende de 2004 model lacetti hb sx var resimleri diğer bilgisayarda kalmış şimdilik bunları göstereyim.
    arabamdan çok memnunum özellikle arkadan görümüne aşık olup almıştım geçen ay LPG taktırdım atiker marka 990tl 10 ay taksitle yakış 20 krş km de ortalama 100kmde 10.8lt yakıyor hesaplarıma göre bana göre tatminkar yakın zamanda kar lastiği almayı düşünüyorum sahibinden.com da bakarım tüm lacetti kullanıcılarına selamlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dichter -- 29 Eylül 2009; 14:54:34 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.