Şimdi Ara

Chevrolet Spark 0.8 Lt İle Uzun Yol (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
13.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş 0.8 motora nasıl lpg takabiliyorsunuz ya scooter'a da lpg takacaklar yakında ondan korkuyorum

2 sene öncesine kadar benzinli 1000cc yaris'im vardı ve 1 sene dayanamadan satıp 1.6 araba almıştım. 1.0 arabayla uzun yola çıkma hatasında bulundum pişman oldum. 1.6 arabam aynı yere 1 depo benzinle gelip gidiyorsa bu lanet olası 1.0 motor 3 depoyla gidip geldi.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    HAhahahahah Kaba mı olalım hayin mi olalım bu renocuya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

arkadaş 0.8 motora nasıl lpg takabiliyorsunuz ya scooter'a da lpg takacaklar yakında ondan korkuyorum

2 sene öncesine kadar benzinli 1000cc yaris'im vardı ve 1 sene dayanamadan satıp 1.6 araba almıştım. 1.0 arabayla uzun yola çıkma hatasında bulundum pişman oldum. 1.6 arabam aynı yere 1 depo benzinle gelip gidiyorsa bu lanet olası 1.0 motor 3 depoyla gidip geldi.
    Araca önceki sahibi taktırmış lpg yi. Dün de yarisle uzun yol yapan bi arkadaş vardı forumda, 7lt gibi tüketimi vardı. Galiba yarisler motoruna oranla fazla yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

18 kuruş desek gayet mantıklı fakat 0.8 rampalarda sizinde söylediğiniz gibi kamyon oluyor en sağdan ancak çıkabiliyorsunuz.
    Aracın uzun yolda tek mantıklı tarafı tüketimi, yoksa uzun yol yapmanın hiç bir anlamı yok. Yük olmasa o kadar üzen bi araç değil ama memleketten dönerken yük olmaması imkansız. Dönüşte 3 kişiydik ama arka ikili koltuğu yatırıp 100lt derin dondurucu koydum, içide doluydu. Elma, fasulye, ceviz derken çakılı bagaj oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

2000 motorlu araç 3000 devirde 100 110 mu yapar

1.4 1.6 araçlarım var 110 yapıyorlar .

tabii şanzıman oranlarına bağlı 120 130 yapar derim .

Alıntıları Göster
    Normalde benim aracın diğer şanzımanlı modelleri 125 km/sa falan yapsa da bendeki araçta turbolu modellerde kullanılan nispeten kısa oranlı şanzıman var. Uzun yolda 3000 devir 110 yapsa da çekişi güzel olduğu için çok da sorun etmiyorum. Yine de bir 6. vites olsa da 125-130 yapsa dediğim oluyor.

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    yakıyordu sanırım. şehir içinde evet mantıklı bir araç ama öyle 4 kişi binip karadeniz'e git gel arabası değil acı bir tecrübeyle öğrenmiştik..
  • cesaret ve metanetinizi kutluyorum. 0.8 arac ile bu kadar uzun yol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Seninde paylaşimlarinı keyifle okuyorum. Mecbur olunca bu araçlada uzun yol yapılıyor ama nasıl yapılıyor.

Şehiriçi için mükemmel araçlardan a'dan b noktasına hizmet için yapılmış. Vites oranları ve güçsüZlüğü nedeniyle bi tık fazla yakıyor.

Sattığım 98 model clio-1 için rahatsız ve yavaş gidiyorum derdim. Çamlıca-Gerde giseleri arasını 2 molayla 3:30 dakida geçtiğimi bilirim. Ama bunla imkansız neredeyse. Koltuk yükseklik ayarı olmadığı için sağ bacağım 1saat sonra acayip ağrimaya basliyor baskıdan dolayı.
    Tabiki, imkanlar doğrultusunda dünya turu bile yapılır ben 5 yıl 2 bebekle corsa c kullandım ve türkiyenin her yerini gezdim.

Aracı küçümsediğimi düşünmeyin lütfen öyle bir amacım kesinlikle yoktu.

• Bakın rica ediyorum yanlış anlamayın , son dönemlerde forumda hangi konuya yorum yapsam bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldım fakat 4.28i M Sport aracım ile 100 km uzun yol ortalamam 8.3 iken nasıl olur da herhangi bir insan 0.8 bir araç ile 6 litre yaktığına sevinebilir anlamıyorum. 80 kmh'nin üstüne çıkmanın bile azraili ensesinden hissetmesine neden olacağı güvenlikten bi'haber böcek tipli arabalar ile yakıt konusunda muazzam iddialı oldukları hakkında konular açıyor insanlar. Hem görsel olarak hemde sürüş keyfi açısından insanı aşağılayan bir arabaya insan neden biner , üstelik imrenerek baktığı araçların bir çoğu yakıt konusunda kendi utanç verici aracıyla hemen hemen aynı yakıt sarfiyatına sahip iken nasıl yakıt konusunda gururla gidipte bir konu açarak bunu paylaşır anlam veremiyorum. Sözüm size değil , siz bir tanıdığınızın aracını kullanmışsınız neticede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoyanDervis -- 1 Eylül 2018; 15:46:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

Bakın rica ediyorum yanlış anlamayın , son dönemlerde forumda hangi konuya yorum yapsam bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldım fakat 4.28i M Sport aracım ile 100 km uzun yol ortalamam 8.3 iken nasıl olur da herhangi bir insan 0.8 bir araç ile 6 litre yaktığına sevinebilir anlamıyorum. 80 kmh'nin üstüne çıkmanın bile azraili ensesinden hissetmesine neden olacağı güvenlikten bi'haber böcek tipli arabalar ile yakıt konusunda muazzam iddialı oldukları hakkında konular açıyor insanlar. Hem görsel olarak hemde sürüş keyfi açısından insanı aşağılayan bir arabaya insan neden biner , üstelik imrenerek baktığı araçların bir çoğu yakıt konusunda kendi utanç verici aracıyla hemen hemen aynı yakıt sarfiyatına sahip iken nasıl yakıt konusunda gururla gidipte bir konu açarak bunu paylaşır anlam veremiyorum. Sözüm size değil , siz bir tanıdığınızın aracını kullanmışsınız neticede.
    Garip bir düşünce. Amacı dışında kullanılmış, tepeleme yüklü bir araç LPG mi üretecekti?
    Siz bomboş arabayla 8.3 litre benzin yakıyorsunuz. O araç boş olsa ve 80'i geçmese 4-5 litre yakacak. Adam "Ekonomik olarak işimi gördü 6 litre LPG ile" demiş. Mesela benim 2.0 araba da 8 litre LPG yakıyor mesela. O zaman ben de mi yakayım arabayı? Koskoca 4.28 daha ağır daha güçlü ve benim arabamla hemen hemen aynı yakıyor. Tüh ulen ben kendimi niye böyle aşağılık bir arabaya bindiriyorum ki? Garip. Yarın Borusan'a gidip sıfır bir 4.28i M Sport alayım. Yakıtı aynıymış ne de olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

cesaret ve metanetinizi kutluyorum. 0.8 arac ile bu kadar uzun yol.
    neden gidemesin duyanda almanyaya gitti sanacak 600 km yolun nesi uzun ,şehiriçi yüzbinler yapıyor daha çok yıpranıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Garip bir düşünce. Amacı dışında kullanılmış, tepeleme yüklü bir araç LPG mi üretecekti?
    Siz bomboş arabayla 8.3 litre benzin yakıyorsunuz. O araç boş olsa ve 80'i geçmese 4-5 litre yakacak. Adam "Ekonomik olarak işimi gördü 6 litre LPG ile" demiş. Mesela benim 2.0 araba da 8 litre LPG yakıyor mesela. O zaman ben de mi yakayım arabayı? Koskoca 4.28 daha ağır daha güçlü ve benim arabamla hemen hemen aynı yakıyor. Tüh ulen ben kendimi niye böyle aşağılık bir arabaya bindiriyorum ki? Garip. Yarın Borusan'a gidip sıfır bir 4.28i M Sport alayım. Yakıtı aynıymış ne de olsa.

Alıntıları Göster
    Haklısın tamam , söyleyecek bir şey yok hayata baktığımız açı aynı olmadıktan sonra. Tebrik ediyorum konu sahibini.

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    Ustam sizin araç şehir içinde hem Spark'tan kat kat fazla yakacak, hem park yeri v.b konularda dezavantajlı olacak. Arkadaşın arabası şehir içinde tam olarak üstüne düşeni yapmış, iş uzun yola gelince arabanın tasarım amacına zıtta zıt şartlarda dahi iyi kötü işini görmüş ve yakıtı da makul seviyelerde kalmış. Gelip 4.28 ile kıyaslamanın pek de anlamı yok. Çünkü üretim amaçları farklı.

• Dosssssstummmmmm hello hacı how are you.Bak şimdi 6 lt diyon.Çok yakmışsın bro 0.8 motor yakaaaarrrr.Bak 1.3 multijet ortalama 3.73 lt gittim.1350 km 290 tl yakıt yolda dağlarada tırmandım osmancık tarafa daldım.Tabelayı kaçırıp laçinden geçtim çoruma güzergah samsun ankara gidiş geliş ankara şehir içi dahil.Az yakmada multijetten ötesini tanımam.Gerçi tüple gitmişsin.Benle aynı yakmış oluyorsun.100 km 22 tl yakmışsın.Bendede 2 kişi 50 kg yük bagajda.Ama sen harbi pişmişsindir arabada hem klima yok hemde 100 le adam delirir la

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

neden gidemesin duyanda almanyaya gitti sanacak 600 km yolun nesi uzun ,şehiriçi yüzbinler yapıyor daha çok yıpranıyor.

Alıntıları Göster
    Gidilmeyecek değil tabiki. Bisikletle dünya turuna çıkanlar var. Hatta yürüyerek bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

Bakın rica ediyorum yanlış anlamayın , son dönemlerde forumda hangi konuya yorum yapsam bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldım fakat 4.28i M Sport aracım ile 100 km uzun yol ortalamam 8.3 iken nasıl olur da herhangi bir insan 0.8 bir araç ile 6 litre yaktığına sevinebilir anlamıyorum. 80 kmh'nin üstüne çıkmanın bile azraili ensesinden hissetmesine neden olacağı güvenlikten bi'haber böcek tipli arabalar ile yakıt konusunda muazzam iddialı oldukları hakkında konular açıyor insanlar. Hem görsel olarak hemde sürüş keyfi açısından insanı aşağılayan bir arabaya insan neden biner , üstelik imrenerek baktığı araçların bir çoğu yakıt konusunda kendi utanç verici aracıyla hemen hemen aynı yakıt sarfiyatına sahip iken nasıl yakıt konusunda gururla gidipte bir konu açarak bunu paylaşır anlam veremiyorum. Sözüm size değil , siz bir tanıdığınızın aracını kullanmışsınız neticede.
    6 lt ye sevinmek sadece ekonomik olmasına, yoksa o motor hacmine göre bi tık fazla. Aslında buradan sunuda anlamak gerek, motor hacmi büyüdükçe veya küçüldükçe aynı oranda yakıt tüketimi olmuyor maalesef.

Yakıt tüketimi ile hiç bir iddiam yok, sadece bilgi amaçlı. Bu araçla ilgili bilgi çok az var, maksat bilgi vermek. Hatta yeni kasa i10 ve selefleri daha az yakıyor

Bu araç için 100km ve sonrası harbiden sıkıntılı. Belki yeni ve biraz geniş lastikle bu sorun ortadan kalkabilir.

Valla maddi imkanlar elvermeyince bu tarz araçlara binmek durumunda kalıyoruz. Bundan önceki aracım 98 Clio-1 idi. Keske millet olarak, en az güzel bi B segment ve üstü araçlara binebilsek. Millet hala 80-90 model araçlarla cirit atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mjordan2345

Dosssssstummmmmm hello hacı how are you.Bak şimdi 6 lt diyon.Çok yakmışsın bro 0.8 motor yakaaaarrrr.Bak 1.3 multijet ortalama 3.73 lt gittim.1350 km 290 tl yakıt yolda dağlarada tırmandım osmancık tarafa daldım.Tabelayı kaçırıp laçinden geçtim çoruma güzergah samsun ankara gidiş geliş ankara şehir içi dahil.Az yakmada multijetten ötesini tanımam.Gerçi tüple gitmişsin.Benle aynı yakmış oluyorsun.100 km 22 tl yakmışsın.Bendede 2 kişi 50 kg yük bagajda.Ama sen harbi pişmişsindir arabada hem klima yok hemde 100 le adam delirir la
    I am fine thak you. Az yaktım diye iddiam yok benim sadece bildi amaçlı tüketimim. Az yakmada dci motor öndedir, multijet dayanıklılıkta.

Araçta yük yapısı itibariyle çok olunca ve motor güçsüz olunca tüketim bu oluyor. Sadece giderken açmadım klimayı, Duzceden sonra kalorifer yarıya yakın açtım, Gerede de 15 dereceye düştü sıcaklık. Dönüşte yarıya yakın açtım klimayı, cam açarakta gelmedim. Arkada oturan amcam klimayı kapat diye durmadan uyarıyordu. Belkide araçta dolap içinde ve kolide et oluşundan dolayı pek gerek kalmadı. Klimayı kullanma şeklim, 1-2 dakika kadar açıp, 5 dakika kadar kapatıyorum, 14 - 19 arası aralıksız açıktı neredeyse. Şuda var, klima hep açık gitmek baya yoruyor, araç zaten yorucu.

Sabit 100 km ile gidebilsem yine iyi. Araç zaten 3000 devirde 85 km gibi hız yapıyor. 100 lerde 3600 gibiydi sanırım. Buda senin aracında 120 km gibi hız yapar. Aslında yavaş gitmiyorum, araç o devire göre hız yapamıyor. Bu aracta zaten yüksek devirde gitmek motora eziyetten başka bir şey değildir.

• Aynen öyle kardeşim 2 2.5 devir arası sakin açıcan müziğini falan sigara içiyosan yakacan ağır ağır maraton misali gidicen.Basa bas gitmek adamı yorar

• biz topluluk içinde yaşıyoruz. İyi geliri olan iyi arabası olan da var gelirine göre arabası olan da var önemli olan mutlu olabilmek ben a4 de bindim ilk araban 2006 polo idi benim için arabalar bir tutku 1980 li yıllarda babamın 124 ile aydın silifke4 arası yaptığım yolculuklar varya babamın saat 5 de mut civarında trt fm haber dinlemesi konya ovasında hız yapması başlarım a4 mutluysan 124 en kral araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytin kolonyası -- 1 Eylül 2018; 21:59:37 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    +1 güldüm hocam valla. Arabanın içinde milleti et dönere çevirmiş ekonomi kastım diyo.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.