Şimdi Ara

chewrolet cruze 2011.2.3.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

Yanlış olan; İnişli çıkışlı bir güzergah da CC kullanıp aracın tutarlı bir durum sergilemesini beklemek ve bunu hata olarak düşünmek.

Elbette! Yukarı eğimli bir yolda araç sabitlenen hızı aynı seviyede tutmak için 4'den 5'e de atar, 4'e de çeker. Eğime ve yokuşa başladığın devire göre değişir.
    Eğer "işi bilen" otomatik kullanıcısı isek, girilen eğimi hesaplayıp rampaya başlamadan hızı el gazı ile 1-3 kademe yukarı çekmek gere -ki araç tepe noktasına sorunsuz ulaşsın.

CC kullanımını düz yollarda tavsiye ederim. Çok iniş çıkış ve eğim var ise, CC kullanmak doğruyu vermez keyifsiz bir hal alır. Düz yol hariç CC yi devreden çıkartmak en doğrusu.

Konuya da gelirsek; Cruze'da kullanılan şanzımanın her hangi bir güncel sorunu yoktur. 2010 yılında şanzıman yazılım güncellemesi ile vites oranları değişmiş ve kısalmıştır.

Arkadaşım gidip geldiğim yol İstanbul Ankara arası ve otoyol, otobanda nerede sağlam bir rampa var.

Araba tabi ki sabitlediğimiz hızda kalabilmesi için viteste atar viteste küçültür ama bunu doğru yerde doğru zamanda yapar, el gazıyla olayın ne alakası var araba kendini 110 km hızda sabit tutamayacakmı. Ben hiç bir mesajımda şanzımanın sorunlu olduğunu söylemedim sadece uyumsuzluğundan bahsettim, kendinizde belirtmişsiniz Chevrolet te bu yanlışın farkına varmış ki vites oranlarını güncellemiş.

• BEN ŞÖFÖRLÜK YAPIYORUM, MERCEDES VİANO OTOMATİK VİTES KULLANIYORUM, HIZ SABİTLEMEDE DÜZ YOLDA VE YOKUŞ YUKARI GÜZEL GİDİYOR AMA HAFİF YOKUŞ AŞAĞI İNMEYE BAŞLAYINCA LİMİTİNİ AŞARAK YÜKSELİYOR HIZ, BENDE FRENE BASMAK ZORUNDA KALINCA CRUS CONTROLO DEVRE DIŞI :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemotti1453 -- 22 Kasım 2014; 20:22:07 >
  • Düz yolda sabitlenmiş bir hız da, öyle zırt pırt vites değiştirmiyor araç. Kararsız yada uyumsuz değil.
    5 yıldır kullanıyoruz, yok öyle bir şey.

Şanzımanı da babam imal etmiyor.
    Marka da aile şirketimiz değil...
  • Duydugundan başka bir şeye inanmayan insanların yaşadığı bir toplumda Chevrolet batar Cruze alınmaz,ama aynı toplumda Captiva ciptir alınır satılır binilir sorun olmaz....
    Çelişki içindeyiz sürekli malesef,berberde saç kestirirken duydugundan başka otomobil hakkında bilgisi olmayan insanlarla dolu her yer.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.