Şimdi Ara

Chipset Sürücüleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba belki bilmediğimden dolayı size aptalca bir soru gelebilir ama aklıma takıldığı için sormak istedim.

Anakartın sitesinde de chipset bölümü var AMD'nin sitesinde de var. Bunlar aynı şeyler mi ? Yoksa farklı şeyler ve ikisini de yapmam gerekiyor mu ?

Anakart:

AMD:https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

Bir de son olarak şunu sormak istiyorum, anakart sitesindeki son chipset güncellemesinin notunda bu yazıyor: (Note) For 3rd AMD Ryzen CPU support.
    Ryzen 2600 kullanırken de bu sürüme yükseltebilirim değil mi bir sıkıntı olmaz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bir sürücü indireceksen chipin üreticisi sitesinden indireceksin.

B450 chipseti kim üretiyor AMD o zaman AMD sitesinden indireceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 22 Haziran 2020; 13:8:51 >
  • Chipset driverını amd sitesinden indirmek yeterli diye düşünüyorum. Ben öyle yaptım. Anakartım Gigabyte b450, hiçbir problem yok.

• L.J kullanıcısına yanıt
    Anakart sitesindeki chipset ile amd sitesindeki chipsetin farkı ne biliyor musunuz ? Bir de sanırım iki sitedeki chipset sürümleri de farklı.

• Anakart üreticisinin support kısmındaki utility ve derivers altında verdiklerini indirin. Örneğin Msi'ın sitesindeki chipset sürücleri AMD sitesindekilerden yeni.

Anakartların durumu ekran kartı gibi değildir, birçok farklı bileşenle birlikte servis edildiğinden üreticisini takip etmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

Anakart üreticisinin support kısmındaki utility ve derivers altında verdiklerini indirin. Örneğin Msi'ın sitesindeki chipset sürücleri AMD sitesindekilerden yeni.

Anakartların durumu ekran kartı gibi değildir, birçok farklı bileşenle birlikte servis edildiğinden üreticisini takip etmekte fayda var.
    Ben de öyle düşünüyordum hocam sağolun. Sanırım iki sitedeki chipset de aynı, ama sadexe birisi daha güncel öyle değil mi ? Yoksa bilmediğim farkları var mı ?

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyler. Ancak msi beraberinde diğer bileşenlerle birlikte verebiliyor. Örneğin geçen güncelleme 300 küsur mb idi. Normalde chipset driver 50 mb civarı oluyor. Amd, Windows 10'da çoklu çekirdek kullanım performansını microsoft mühendisleri ile çalışarak iyileştiriyor. En son çıkanı yüklemek lazım. Örneğin benim anakartımın chipset sürücüsü şu an baktım üreticinin sitesinde daha güncel görünüyor. Arada kontrol edip hangisi güncelse onu yüklemek akıllıca olabilir. :)

MSI sitesinde

v2.05.04.352 Release Date 2020-06-16

AMD sitesinde

v2.04.28.626 Release Date 6/3/2020
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam amd sitesinde b450 sürücü tarihi daha yeni 2020 ama 50mb. Gigabyte sitesinde de 2019 ama 500mb. Kafam karıştı şimdi.

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dcg42z/confused_on_chipset_driver_for_zen_2_what_the/

Şurada aynısını sormuş bir kullanıcı, dosyanın içinde display ve raid sürücüleri de oluyormuş. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/dcg42z/confused_on_chipset_driver_for_zen_2_what_the/

Şurada aynısını sormuş bir kullanıcı, dosyanın içinde display ve raid sürücüleri de oluyormuş. :)
    Tamam hocam çok teşekkür ederim. Burada herkes amd sitesinden indirin demiş ben de öyle yapayım o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.