Şimdi Ara

CHP'den 23 Nisan'da protestocu çocuklar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Klasik müslüm boy . Atatürke , cumhuriyete , 21.yy değerlerine hakaret edince sevap point kazanıyor . Bunlar işte kurtuluş savaşında Türklüğü ihanet eden dinci tayfanın torunları . Bazen Atatürk hata mı yaptı diye düşünüyorum ama bunları görünce az bile yapmış diyorum . Ellerine fırsat geçse hepimizi ya öldürürler ya memleketten sürerler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA-kktc

Yemin ediyorum bot gibisin . Siride cevap veremeyin konuşmama gerek kalmadı falan diyor .

Duygusal mı ? 2şiir okunuyor diye İŞKENCEEEEEE ÇOCUKLAR SIKINTIDAN PATLIYOR GÜNAH YAZIK edebiyatı yapan ben miyim ? Duygu sömürüsünü müslümanlardan iyi kimse yapamaz . Eziklik ruhunuza işlediği için nasıl kullanacağınızı iyi biliyorsunuz .

Sizin derdinizi bu konuyu okuyan herkes anlamıştır . "İstiklal" kelimesini duyunca boyunlar kaşınıyor :)))))

Bu topraklarda Türklük varoldukça 23 nisanda 19 mayısta 29 ekimde kutlanacak . Zorunuza gidiyorsa Ermenistan , İngiltere , Yunanistana taşınabilirsin, zira onlarla aynı kafadasın . Bu ülkenin kurucu değerlerine hainlik yapıyorsun .

Bellki bağcı atasözünü de yeni öğrenmişsin cümle içinde kullanmadan duramıyorsun . Bak bunuda öğren ilerde kullanırsın

İt ürür kervan yürür . Hadi sağlıcakla

Ne yaparsanız yapın valla. Sizin aksinize ben yönetici seçerken tep tip kıyafet diye diretmeyen sivilleşmelerine olanak tanıyan , askeri törenler yerine sivil etkinlikleri benimseyen her alanda ideoloji aşılamayı amaçlamayan 50 100 yıl öncesinin ideolojilerine saplanıp kalmayanları tercihe edeceğim.

Siz mi yamansınız ben mi onu ilerleyen yıllarda göreceğiz. Bu ülkenin vatandaşları saçma sapan askeri yasalardan kurtulacak. Sivilleşecek.

Okulda beden derslerinde çocuğa basketbol yüzme bisiklet yerine askeriyenin yürüyüş eğitimlerini silahsız hareketler serisinin ilk 12 hareketini öğreten askeri eğitim sistemini tamamen yok edecek kim varsa onu seçeceğim.

• Gün geçmiyor ki garip acaip bir olay olmasın ülkemde Çok bereketli bir ülkeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melladin -- 24 Nisan 2016; 14:37:25 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Keşke o dediğin gibi olsa. Ama sen dediklerini seçmiyorsun. Askeri vesayatten kurtulacağız diye akp vesayatine teslim ediyorsun. Akpde sivilleşmek yerine din odağına dönüyor, dini ideolojileri saplanıp kalıyor.

Akp o askeri yasaları fırsat bilip hem işine gelen yasaları kullanıyo ve değiştirmeye niyetli değil hemde askeri yasadan kurtulacağız diye kendi sistemini(başkanlık) dayatıyor. İleleyen yıllarda sen mi yamansın biz mi göreceğiz tabi.

Tabi sen akp dini dayatmıyor, özgürlük veriyor falan diye savunacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Keşke o dediğin gibi olsa. Ama sen dediklerini seçmiyorsun. Askeri vesayatten kurtulacağız diye akp vesayatine teslim ediyorsun. Akpde sivilleşmek yerine din odağına dönüyor, dini ideolojileri saplanıp kalıyor.

Akp o askeri yasaları fırsat bilip hem işine gelen yasaları kullanıyo ve değiştirmeye niyetli değil hemde askeri yasadan kurtulacağız diye kendi sistemini(başkanlık) dayatıyor. İleleyen yıllarda sen mi yamansın biz mi göreceğiz tabi.

Tabi sen akp dini dayatmıyor, özgürlük veriyor falan diye savunacaksın.

Dayatma dediğin yasa ile olur kanun ile olur.

Varsa kanun göster bakalım birlikte.

Bak ben sana bir dayatma örneği göstereyim. "Halka hizmet olarak Kur'an Türkçeleştirilip ( buraya kadar sorun yok ) Tüm Arapça basılı evraklar yasaklandı. Arapça okumak kamet getirmek ders vermek yasaklandı"

Mesela yukarıda ki bir baskı örneğidir. Kişilerin tercihlerini sınırlar. Baskı uygular. Ya bizim dediğimiz gibi yapacaksın yada hapse gireksin der. Devlet dayanağı vardır kanunal desteklenir kolluk güçleri bu kanunlara dayanarak sana karşı zor kullanabilir.

Başka bir örnek vereyim.

Karma eğitim sistemi getirildi. Fakat kız ve erkek lisesi açılması yasaklandı. Yani tek cinsiyetli okul seçeneği tercih edenlerden tamamen alındı.

Bak burada da yasakçı zihniyet söz konusu. Karma okumak isteyenlere bu hizmeti getirmişsin ama diğer seçenekleri almışsın halkın elinden. Sende bende biliyoruz ki muhafazakar kesim bu iki seçenek olsa onu tercih eder.

Baskı dediğin böyle olur arkasında devlet desteği olur. Kolluk güçleri kanunlara dayanarak sana krşı güç kullanabilir vs. Sizin bahsettiğiniz baskı değil.

Hatta bak sana AKP den iki tane dayatma baskı örneği vereyim. İkisi de din ile ilgili değil gerçi ama örnek olsunlar.

1 GSS zorunlu olması. GSS ye dahil olmama seçeneği halkın elinden alınmış bu bir dayatmadır.

2 Henüz yasalaşmadı ama yasalaşırsa eğer Bireysel emeklilik fonuna zorunlu katılım olayı. Eğer bu yasalaşırsa insanların BES'e katılmama seçeneği ellerinden alınmış olacak.

Bu baskıdır. Baskı böyle yapılır arkasında kanun olur. Karşı koyamazın. Koyarsan kolluk guçleri seni bastırır. Kanun olduğu için sen haksız çıkarsın. Baskı budur.

Bunların benzeri dini ilgilendiren bir şey biliyorsan söyle birlikte irdeleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 24 Nisan 2016; 16:51:18 >

• Treth kullanıcısına yanıt
    Yasa olmadanda baskılar olabileceğini seninle daha önce konuşmuştuk, en sonunda kaçmıştın. O yüzden bir daha o konuya girmeyeceğim. Bu ülkede zorla imam hatip okuluna yerleştirilen yada seçmeli olması gereken dersleri(kuran falan) zorunlu alan öğrenciler var.

Akp kafasında ne olduğunu açıkça söylüyor. Kanunda yeri olmamasına rağmen yapılanları onlar görmezden geliyor senin gibilerde "ama kanun yok" deyip hiçbir şey olmamış ayağına yatıyorsunuz. Bu tarz kanun dışı olayları yargı, yasama, yürütme elimizde diyen akpye mi şikayet edeceksin?

Mesela darbe döneminde o askeri yasalar olmasaydı istediklerini yapmalarına kim engel olacaktı, itiraz edecekti? Bugün kurtulmaya çalışılan anayasa o zaman ne kadar destek aldı unuttun mu?

Karma eğitime laf söylüyorsun, diğer seçenekleri almışsın diyorsun ya bütün dünyada bir sistem varken diğerleri engellenilir. Bu ülke şeriatla yönetilmiyor ama dediğin gibi kız-erkek ayrı olursa hem akp kafasındaki hükümetler çoğu liseyi(belki hepsini) böyle yapar hemde çocuklarını bu tarz okullara gönderen aileler diğerlerine "dinsiz" gözüyle bakar ve bu halk arasında ciddi ayrıma neden olur. Bu ülkede ramazanda yemek yedi diye dövülenler var o yüzden bu tarz bir şey olmaz demeye kalkma. Ayrıca bir kesime istediğini veriyorsan herkese vereceksin. Kalkıp bir başkası ben böyle eğitim istiyorum derse onu da yapmak zorunda kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.