|
Christopher Nolan, en hakkı verilmeyen filminin hangisi olduğunu açıkladı
-
-
Bi an Tenet demiş diye çekinerek açtım haberi. (Tenet'in hakkı makkı yok kardeşim konu kilit.)
-
Tenet varken.
-
Insomnia Norveç'ten Hollywood'a uyarlanan bir film değil de senaryosu Nolan tarafından yazılmış özgün bir film olsaydı bence hak ettiği ilgiyi görürdü.
Bu arada Tenet'in hak ettiği ilgiyi gördüğünü düşünüyorum. Ona gelene kadar Dunkirk bence daha az ilgi gördü.
-
Tenet veya Dunkirk'tir diye düşündüm.
Tenet'i de izlemedim he.
-
Dunkirk, filmden bir şey anlamayan zırcahiller sağ olsun.
-
insomnia diye düşünüyordum ki cevap da düşündüğüm gibi olmuş. insomnia muhtemelen ilk stüdyo filmi olmasından dolayı pek tanınmadığından arka planda kalan bir film olmuş. Geri kalanlar arasından Nolan etkisiyle overrated olanlar çok...
-
Çok muazzam filmdir çocukken ilk kez trtde ailecek izlemiştik üstüne defalarca kez izledim. Yeni tenet menet çer çöp filmlerinden çok daha iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çoğu filminin hakkından fazla abartıldığı yönetmenin yeterince abartılmayan filmini abartma merakı. Sosyal medya haber siteleri ve botlarına bu kadar para yatıran başka yönetmen yoktur mesela. Kendi kendine şişen balon.
-
Her filmini büyük zevkle izlerim. Özellikle de Prestij filmini 3-4 defa izledim. Adamın kötü filmi yok. Daha önceki filmlerine kıyasla kötü filmleri var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tenet tersine zaman okunu işlediği, daha doğrusu bilimkurgu fantezi olarak bunu işlettiği için biraz kafa karıştırıcı bir film. Onun için orada geçmiş ve gelecek neden sonucun yönüne aldırmadan ve neden sonucun değişebilen zamansal yönünü kafaları yiyerek sorgulamadan birbiriyle savaşıyor durumu var. Yıldızarası'nda da benzer bir gelecekle geçmişi buluşturma çabası var. Nolan zaman fenomenine takık ve Tenet de Yıldızlararası'nda da gördüğümüz bu takıklığın uzantısı. İzleyip izlememek artık size kalmış. İzlemeden önce zaman oku ve entropi konseptlerini araştırmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde bu nasıl bir saçmalık deyip filmi kapatabilirsiniz. O derece. Tenet gene birçok açıdan çok saçma ama en azından zaman oku kavramını bilince zihinde daha anlamlandırılabilir bir yapım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçek oyuncuların bileceği üzere, bu film aynı zamanda Alan Wake'in hem isim hem konu hem de karakter olarak ilham kaynağıdır
Tenet'e başladım fakat devam etmedim. Beğenmedim.
Başarısızlığının sebebi, kendi kurgusu içinde bile olan biten konusunda açıklama yapamaması, büyü yaptık oldu sihir yaptık döndü falan gibi bir şey bu. Güzel bir fikir kırıntısı yakalamıştı ama gerisini öremedi, zamana olan malum takıntısı nedeniyle bu defa da değişik bir şey yapayım demiş olmalı, fakat içinden çıkılmaz bir hale getirip içinden çıkamıyor.
-
Güya spesifik ve az bilinen nadir bir radyoaktif materyalin radyasyonuyla etkileşim - sanki insanlar CPT Teoremi kapsamında ters olabilecek kuantum parçacıklarmış gibi - maruz kalanlar için zaman okunu tersine çeviriyor. Filmin zamanın bazı insanlar ve nesneler için tersine dönebilmesine dair çok kısaca açıklaması bu. Ama mesela neden gerçekliğin çökme riski vardı? O konuda herhangi bir açıklama var mıydı hatırlamıyorum. Düpedüz saçmalıktı ve muhtemelen Nolan'ın kafasında nefret eden - yani Hıristiyani sevgi kavramından yoksun - olan bir insanın yıkıcılığına dair bir metafordan fazlası değildi. Çünkü gerçekliğin yıkılışı filmdeki kötü adamın nefes alıp almamasına bağlıydı? Soru işareti koydum çünkü saçmalık. O adamın ne gibi bir özelliği vardı ki, fiziksel gerçekliğin mevcut yapısı tamamen ona bağlıydı? Egoizm metaforuysa egoist her yerde var. Bu dediğiniz gibi büyüden, sihirden, mucizeden farksız.
Yıldızlararası'nda da benzer - açıklanamaz - sorunlar mevcut. Bunları artık spoiler içine almakta fayda var.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Hadi - gene varsayımsal - Einstein Rosen köprüsünü gelecekteki insanlar bir şekilde açtı ve stabil tuttu diyelim, Cooper karadelikten nasıl çıkıyor? Baştan sona Einstein'ın geometrik uzay zaman teorisine saygı duruşu edasında geçen bir film ilgili teorinin klasik çözümünün içinden çıkılmaz diye izah ettiği bir yapıya ve kavramlaştırmasına - olay ufkuna - dair belki de en temel ve bilindik gerçeklerden birisinin nasıl çiğnenebildiğine dair bir açıklama getirmiyor. Karadeliğin Einstein'ın teorisinde ne olduğu adı üstünde, belli. Belirli bir hududu geçtikten sonra içinden çıkılmaz bir yapının adı. Einstein'ın teorisine göre oraya giren orada kalır. Teorinin farklı yorumlarında karadeliğe giriş yaptıktan sonra başka yerlere gidebilsen bile geldiğin uzay zamana geri çıkamazsın. Nolan mesela bu bahsettiğim olay ufku fenomenini tamamen göz ardı ediyor ve ortada - gene görünürde sevginin metaforik Hıristiyani gücünden başka - Cooper'ın karadelikten çıkışının hiçbir açıklaması yok. Ne zamanmış, ne Hıristiyanlıkmış bu. Nolan hep aynı teraneyi döndürüyor gibi görünüyor. Yaşlanınca insan kafayı zaman ve dinle bozuyor. =)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Prestij filmi güzeldir ama her filmi müthiştir demem. Her filmi harika müthiş onlarca yönetmene haksızlık olur. Ama bu adamın arkası ve medyası fena halde sağlam, bunca PR ve her yerde isminin geçirilmesi de buna tekabül. Arkasında büyük bir PR ajansı var belli ki. Bu yüzden abartılan balonlara değil gördüğüm sevdiğim beğendiğim yönetmen ve filmlerine değer veririm. Ayrıca bir filmi tamamen yönetmene atfetmek ve bütün emeği o hak etmiş gibi davranmaktan abesle iştigal orası ayrı bir tartışma konusu.
-
adam kafasız yada duygularına kapılmış değilmiş ki gerçekten iyi bir filmi seçmiş, o filmi sinema da izlemiştim izleyicisi gözle görülür az etkisi sönük kalmıştı. bazılarının dediği gibi Tenet ile Dunkirk filmleri yoruma kapalı durumda :)))
-
En hakkı verilmeyen ne? Google translate ile mi çeviriyorsunuz haberleri? "En çok hakkı yenen" olacak o
-
Dark Knight daki çoğu sahneyi The Crown'dan aşırmış yönetmen hakkı yenen filmlerinden bahsediyor. Bu durumu baygınlık geçirtmeyen filmlerine ithaf ediyor olmalı
-
Değerli hocam;
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Nolan'ın filmlerini severim. Şu ana kadar izlediğim filmleri:
* Batman Begins
* The Prestige (pek hatırlamıyorum, hokkabaz var ıdı, suda boğulmalı vs.)
* The Dark Knight
* Inception
* The Dark Knight Rises
* Man of Steel
* Interstellar
* Dunkirk
Dolayısıyla Tenet'i ve Oppenheimer'i de izleyeceğim.
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X