Şimdi Ara

Chrome 59 kullanıma sunuldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Chrome 59 kullanıma sunuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 7 Haziran 2017; 14:13:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejihov

Ben Firefox soruları alayım.
    Chrome 59 kullanıma sunuldu

Altlarda da vardır kullanımı. Tek üstte değildir.

2 tane arka plan eklenmiş son güncelleme ile. Onu denedin mi? "Eklentiler"e gir, "Görünüm" olması lazım, orada var. Biri açık, diğeri koyu. Bir de varsayılan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: I want to play a game

bu tarayiciyi beğenmeyen acaba hangisini beğeniyor

Mozilla Firefox'u ya da Opera'yı.

• quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

İnsanlar Chrome'un RAM tüketimine neden takılıyor anlamadım. O RAM zaten kullanılması için bilgisayara konuluyor. 700 MB'dan fazla RAM kullandığını görmedim. Sonuçta RAM kullanımı batarya ömrünü de etkilemiyor. Niye hala takılıyorsunuz buna anlamadım.

Her zaman gördüğün 700 o kadar ile kalmıyor. 8GB ram e sahip şirket bilgisayarımda session buddy ile yaptığım kontrolde 36 pencerede toplam 352 tab açık. Aynı zamanda eclipse, webstorm (2proje), pg admin, sqldbx, notepad++ ve spotify açık. Tabii çok şükür sıkıntı yok zira ssd ve pagefile kurtarıyor ama chrome'u kapatırsam aslında hem ramde hem de pagefile'da deli bir düşüş gözlemlerim. RAM için 280 mb civarı tüketiyorum diyor direkt görev yöneticisinde işlemler tabında ve diğer tarafta da çok uçup kaçmıyorum, küçük küçük göstereyim rahat et diyor ama diğer uygulamalardan kapatmaya başlarsam o tüketim de artacaktır. Zira varsa yiyor. İdare edemediğinde de kitliyor. Şu an ram 7gb civarında olsa da 8045mb a ulaştığım ve sistemin sürünmekten ağladığı zaman oldu. PageFile 30'u geçtiği oldu. Depolama alanım bitiyor diye bilgisayar konuşuyor, sonra gidiyorum bakıyorum page file uçmuş.

Neyse efenim aslında ram konusunda da gayet başarılı demek adına yazdım sanırım. 350 sekme yanında açık olan şeylere rağmen çoğunlukla sıkıntı çıkarmıyor. Şişme var mı evet var ama sıkıntı yaratıyor mu, nadiren. Oldu mu tam oluyor o ayrı.

Hocam anakartında slot varsa ilk iş ram takviyesi yap o makinaya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

quote:

İnsanlar Chrome'un RAM tüketimine neden takılıyor anlamadım. O RAM zaten kullanılması için bilgisayara konuluyor. 700 MB'dan fazla RAM kullandığını görmedim. Sonuçta RAM kullanımı batarya ömrünü de etkilemiyor. Niye hala takılıyorsunuz buna anlamadım.

bilgisayarın kapasitesi izin veriyorusa RAM bir yere kadar tolare edilir ama CPU'yu da çok yiyor.masaüstü olsa ısınıyor ve fan hızlanıp gürültü yapıyor.dizüstü olsa hem ısınıp fan gürültüsü yapıyor hem pili hızlı tüketiyor.mesela donanımhaber'i chrome'da sonra kapatıp opera'da açın.aradaki bariz farkı görünce hak vereceksiniz.chrome'da cpu kullanımı 20%'lerde gezerken opera'da 5%'i geçmiyor.

Opera da Chromium tabanlı bir tarayıcı. Arada o kadar büyük bir fark olmaması lazım. Eklentileri falan kontrol edin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 7 Haziran 2017; 21:24:47 >

• Opera chrome kullandığı ramin 3 te 1 kullanıyor. Ve daha az cbu bindiriyor. Chromium tabanlı ama chrome alakası yok. Linux çekirdegi kullanan bir suru dagitim var hepsinin performansı birbirinden farklı. Böyle dusunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikiştutmazsabri -- 7 Haziran 2017; 22:5:57 >
  • Bende eklentiler açıkken o olay olmuyor.
  • bilgisayarınız dokunmatik ise kesinlikle en stabil browser edge. chrome da takılmalar varken edge ciddi anlamda yağ gibi akıyor. edge biraz yavaşmış gibi gözüküyor. aslında onun sebebi sayfayı yüklenmiş olarak getirmesi. cpu ya da yük bindirmiyor edge. 1080p video açıp edge ile chrome kıyaslayın dediğimi anlarsınız. dokunmatik bir pc de, benim için edge rakibi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @KALEMLİK100
    aha yine geldi tiki winzort kölesi... yalancı troll...

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

@KALEMLİK100
    aha yine geldi tiki winzort kölesi... yalancı troll...

Sizin Windows ile ne alıp, veremediğiniz var? Linux'takiler size para mı veriyor bu kadar desteklediğinize göre? Windows kullananlara bile saygınız yok. Biz sizin hep arka planda duran Linux'unuza bir şey diyor muyuz?

Düzenleme:

quote:

Not: Bu üyelik Haberlere, siteye üye olmadan yorum yapmak isteyen
    kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.

Bu gerçek bir imza ise gerçek hesaplarla gelin bana. Senin kim olduğunu az buçuk tahmin edebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 8 Haziran 2017; 21:30:7 >
  • Opera Chromedan daha az kasıyor diyorlar ama, ilk açılışta değişen bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

quote:

bilgisayarın kapasitesi izin veriyorusa RAM bir yere kadar tolare edilir ama CPU'yu da çok yiyor.masaüstü olsa ısınıyor ve fan hızlanıp gürültü yapıyor.dizüstü olsa hem ısınıp fan gürültüsü yapıyor hem pili hızlı tüketiyor.mesela donanımhaber'i chrome'da sonra kapatıp opera'da açın.aradaki bariz farkı görünce hak vereceksiniz.chrome'da cpu kullanımı 20%'lerde gezerken opera'da 5%'i geçmiyor.

Opera da Chromium tabanlı bir tarayıcı. Arada o kadar büyük bir fark olmaması lazım. Eklentileri falan kontrol edin bence.

2sinde de eklenti yok.3-4 farklı bilgisayarda farklı sayfalarda denedik.donanımhaber en çok fark gözlediğim sayfalardan.o kadar çok fark var.opera'da bir de adbloker açınca fark daha açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 9 Haziran 2017; 10:6:7 >

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    herkesin sistemi üst seviye değil.hala lga775 kullanan yüzbinlerce insan var ve eski sistemlerde chrome kasıyor çok sekme açıldığında.sıkıntı sadece masaüstü değil.mobil ve taşınabilirler.mobilde bataryayı sömürüyor chrome.

mesela şuan chromeda bende 50 ye yakın sekme açık.4790K lı sistem olmasaydı daha eski bir sistem olsaydı kasardı.ki ramler bile asgari ücretin yarısı.herkes alamıyor.

• Chrome aslında çok kasmıyor ama ,IE ya da EDGE diyelim, Microsoft yüzünden background'da çalıştırma kurnazlığı yaptı Google. Arka planda ne kadar çok session olmuyor pek ama iş eklentilere geldi mi her biri çatır çatır RAM tüketmeye başlıyor.

Bu edge'de de öyle, opera da da Firefox'da da.

Kimse kendini kandırmasın.
  • Operanın gözünü sevim. Gerçi Chrome un da bi zararını görmedim, ama opera çok daha iyi. Arayüzü, teması, başlangıç sayfası falan on numara

• ram kullanımı başka bir evrene geçti mecburen kullanamıcam artık

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.