Bildirim
Chrome Fazla Bellek Kullanıyor (3. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alioreh
chrome bende pcyi yiyor bırak belleği
+1 -
Arkadaşlar RAM Sorununu Kafanıza Takmayın.
Ne kadar yemesinin hiçbir önemi yok. RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler. RAM, dünyanın en hızlı çalışan bileşeniyse sence bunu kullanmak mı performansı artırır yoksa kullanmamak mı?
Sizin mantığınıza ve mentalitenize göre bir sistem ne kadar az RAM kullanıyorsa o kadar hızlıdır. Maalesef bu bilgisayardan bi b*k anlamayanların internet kafecilerin ve bakkalların uydurduğu bir şey.
RAM kullanımı demek, sık açılan programların belleğe alınması ve çalıştırdığında bellekten çalışması demektir.
Bilgisayar hard diske 12 milisaniye ve saniyede 100 MB ile erişirken RAM'e 9 nanosaniye ve 25.000 MB ile erişir. Şimdi bi kez daha düşün: RAM kullanması mı hızlandırır kullanmaması mı güzel kardeşim? RAm kullanmadığında verileri diskten alır, bunu da belirteyim.
Bu testi evinizde de uygulayabilirsiniz.
Mesela daha önce çalıştırmadığınız bir programı çalıştırın. Internet Explorer mesela. Program ilk açılışta yavaş açılacaktır. Ama RAM'e alındığından dolayı kapatıp ikinci defa açınca çok daha hızlı açılır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FBİSO
Arkadaşlar RAM Sorununu Kafanıza Takmayın.
Ne kadar yemesinin hiçbir önemi yok. RAM yemesi performansı düşürmez, artırır. Bunu anlamanız gerek artık. XP mimarisi gibi çalışmıyor bu sistemler. RAM, dünyanın en hızlı çalışan bileşeniyse sence bunu kullanmak mı performansı artırır yoksa kullanmamak mı?
Sizin mantığınıza ve mentalitenize göre bir sistem ne kadar az RAM kullanıyorsa o kadar hızlıdır. Maalesef bu bilgisayardan bi b*k anlamayanların internet kafecilerin ve bakkalların uydurduğu bir şey.
RAM kullanımı demek, sık açılan programların belleğe alınması ve çalıştırdığında bellekten çalışması demektir.
Bilgisayar hard diske 12 milisaniye ve saniyede 100 MB ile erişirken RAM'e 9 nanosaniye ve 25.000 MB ile erişir. Şimdi bi kez daha düşün: RAM kullanması mı hızlandırır kullanmaması mı güzel kardeşim? RAm kullanmadığında verileri diskten alır, bunu da belirteyim.
Bu testi evinizde de uygulayabilirsiniz.
Mesela daha önce çalıştırmadığınız bir programı çalıştırın. Internet Explorer mesela. Program ilk açılışta yavaş açılacaktır. Ama RAM'e alındığından dolayı kapatıp ikinci defa açınca çok daha hızlı açılır.
Yazmaya usenmistim eline saglik hocam.
Ayrica soyle bir durum var makinanin ram miktari ne kadar fazlaysa o kadar cok ram harcar. Olay yuzdeye bakar. Atiyorum normal bir sayfa sekmesi icin %1 ram kullancaksa 2 gb ram li sistemde 20 mb, 16 gb sistemde 160 mb ram harcar.
Win7 de aynisini yapar. Sistem acilisinda %25 ram i win7 hemen kendisine ayirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 14 Eylül 2014; 19:22:02 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen Öyle umarım bilgilendirebilmişizidr -
Umarım -
Valla bana bir zararı yok aslında ama 10 küsür saattir filan 2 sekmede bir oyun serisi birde dizi izledim. İzlemediğim zamanlarda da kapatmadım monitörü kapatıp gittim sadece ve bu sonuca ulaştım.
http://i.imgur.com/isvlFAT.png?1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X