Şimdi Ara

Chrome'un Bellek ve Enerji Tasarruf modları geniş çapta kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Chrome'un Bellek ve Enerji Tasarruf modları geniş çapta kullanıma sunuldu
    Geçtiğimiz Aralık ayında Mac, Windows, Linux ve Chromebook'lar için Google Chrome'a Bellek ve Enerji Tasarrufu modları gelmişti. Yakın bir zamanda ise Google, bu modları geniş çapta kullanıma sundu.

Ayrıca Bkz.Bir milyondan fazla kişi ChatGPT destekli Bing'i denemek için bekliyor

Chrome Bellek ve Enerji Tasarrufu modları nasıl çalışır?

Bellek Tasarruf modu, bilgisayarınızdaki diğer sayfalara ve uygulamalara daha fazla kaynak sağlamak için etkin olmayan sekmelerdeki belleği boşaltarak çalışır. Etkin olmayan sayfalar, sekme şeridinde görünür durumda kalacak ve o sayfalara gittiğinizde yeniden yüklenecek.

Chrome'u daha hızlı bir hâle getiren mod ile ilgili sorunlar yaşarsanız veya sekmenin yenilenmesini beklemek istemiyorsanız Chrome, bu siteleri her zaman etkin tut listesine manuel olarak sayfa eklemenize olanak tanımakta.

Chrome'un Bellek ve Enerji Tasarruf modları geniş çapta kullanıma sunuldu

Enerji Tasarruf modu ise Chrome'un arka plan etkinliğini ve görsel efektleri sınırlayarak pil gücünü korur. Bu modu otomatik olarak etkinleştirmeniz için Chrome size iki seçenek sunar:

1. Yalnızca pilim %20 veya daha düşük olduğunda aç.

2. Bilgisayarımın fişi çekildiğinde aç.

Bellek ve Enerji Tasarrufu modları varsayılan olarak etkin bir hâlde cihazınıza gelmekte. Bu modları, Chrome Ayarları > Performans kısmından açıp kapatabilirsiniz. 

Kaynak:https://9to5google.com/2023/02/18/chrome-memory-energy-saver/

• Chrome şifreleri text olarak saklıyor. Bilgisayar şifrenizi bilen herkes chrome şifrelerinize erişebilir. Kaldı ki bu şifreler google tarafında da görünüyordur.

Şifre güvenliği sizin için ön plandaysa 1password gibi bir hizmetten faydalanın derim. 1000’in üzerinde kayıtlı şifrem var ve 1password ile 4 yıl önce tanıştım çok büyük rahatlıkmış.
  • chrome kullanan kaldı mı?

• Kaç sürümdür bellek tasarrufu geldi deyip duruyorlar hala bi gelişme yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chat gpt ile umarım Bing iyi bir çıkış yapar Google ve kaynak sömüren uygulamalarının kendine çeki düzen vermesi için bu şart

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt

chrome açık ara en kaliteli tarayıcı. şifreleri https://passwords.google.com/intro'da otomatik yedekliyor. 100 tane hesabım var hepsinin şifresi farklı tek tek kağıda mı yazıcam bu kadar şifreyi? lastpass filan demeyin onları da gördük nasıl hacklendiklerini

• qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt
    Ne kullanıyorsunuz?

• Donanım haberde 4 sayfa açık, 520 Mb Ram kullanıyor.

• TITAN kullanıcısına yanıt
    Chrome şifreleri text olarak saklıyor. Bilgisayar şifrenizi bilen herkes chrome şifrelerinize erişebilir. Kaldı ki bu şifreler google tarafında da görünüyordur.

Şifre güvenliği sizin için ön plandaysa 1password gibi bir hizmetten faydalanın derim. 1000’in üzerinde kayıtlı şifrem var ve 1password ile 4 yıl önce tanıştım çok büyük rahatlıkmış.

• Hiç bir şey çalışmadığında bile 9 - 10 tane işlem çalıştırıp bellek sömürüyor zaten. Onla ilgili bişey yok boş bir çalışma.

Bunu çözmüyorlar, ve bu lanet olası chromium bütün kullandığımız proglarda var artık. Steam, Discort, Spotify vs hepsinde chromium yüzünden ram sömürüsü var. Hepsinde hiç bir şey yapmadan bi ton işlem çalışıyor ram şişiyor sürekli.

• arion kullanıcısına yanıt

1password'un senin şifrelerini görmedigini bilemezsin

Açık ara en kaliteli tarayıcı olduğuna dair kaynağınız var mı? Sadece parola kaydetmesi mi onu açık ara en kaliteli tarayıcı yapıyor?

Şu anda en güvenlisi o. En azından windows login şifresini bilenler göremiyor.
    Masterpass + Key ile login olunabiliyor. Key’i unutursanız şifreler silinir.

Neyse niyetim onu savunmak değil bilgilendirme amaçlıydı. Yıllardır ben de chrome’da saklardım ama güvenliği gerçekten zayıf.

• kullanmıyorsan niye okudun ki?...

• Kesin OperaGX kullanıyordur :D

• brave, slimjet ve edge kullanıyorum.

• sana öyle geliyor... güvenmiyorsun kullanmıyorsun ama tıp tutuyorsun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.