Şimdi Ara

Chromium'da GPU Hardware Acceleration ne zaman geri gelecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir suredir chromium ve diger webkit bazli tarayicilarda ekran karti hardware acceleration malesef calismiyor. Bu konuda bir cozum var mi? Su an sirf bunun icin linux kullanmiyorum. Eski pclerde flash vs. cok yavaslatiyor bilgisayari.

Bu konudaki dusunceleriniz neler ?

• Hangi tarayici(diger tarayicilarda demissiniz) ve Youtube Html5 sayfasinin ss sini atar misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz gec oldu ama neyse: Ben opera kullaniyorum (ki o da webkit bazli bildigim kadariyla). opera://gpu sayfasindan yola cikarsak sanirim sorun tam olarak su:
    "Problems Detected
    Accelerated video decode is unavailable on Linux: 137247
    Disabled Features: accelerated_video_decode"
    http://crbug.com/137247

Bunu kastetmistim. Gorunuse bakilirsa bu sorun 2012den bu yana mevcut. Operanin son versiyonunu kullaniyorum. Ekran kartim intel HD 3000.

Bu konuda bir deneyiminiz var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5776C7B6 -- 11 Mart 2017; 22:13:17 >

• Arkadaslar konuyla ilgilenenler icin su bilgiyi suraya birakayim:

Bu linkte okuyabileceginiz gibi, linux chromium icin gpu hardware acceleration'un acik oldugu bir beta varmis.

Yuklemek icin yapmaniz gereken chromium'u sildikten sonra, asagidaki ppayi ekleyip, yeniden yuklemek:

sudo add-apt-repository ppa:saiarcot895/chromium-beta

sudo apt-get update

sudo apt-get install chromium-browser

Ayrica chrome://flags sayfasinda "Override software rendering list" etkinlestirmeniz de gerekebilir.

Benim sistemimde su an gpu acceleration devrede. Youtube izlerken cpu kullanimi dustu. Size de tavsiye ederim.

Selamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.