|
Çiçeği burnunda Ryzen 9950X ve 9900X şimdiden indirime girdi
-
-
AMD bol stokla desteklerse İntel in işi zor.
Adamlar windows dopingi sonrasi zam yapsa linç yiyeceklerdi.aksine indirim yaptilar.
Alana da satana hayirli olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden acaba?
AMD fanboylarının tüm uyarılarımıza rağmen Zen5 öncesi bitmek bilmeyen:
"Zen5 rekabeti bitirmeye geleyaaaahhhhh!"
"40% IPC artışı geliiiyaaaah"
"AMD koptu geleyaaahh!!"
goygoylarından geldiğimiz yere bakar mısın?
Şimdi kimi AMDciler Zen5 fiyaskosu sonrası satışların tepetaklak gitmesi ile alakalı bu durumu bize AMD'nin tüketici dostu olması, tüketiciyi düşünmesi yüzünden gerçekleştiğine ikna etmeye falan kalkar.
O değil de 2022'de yağlaya ballaya pazarlaya pazarlaya "her sene yeni işlemci takabileceğiz, her sene yüzde 30 fark olacak, zen9'a kadar işlemci takabileceğiz kanka" diyerek millete aldırdıkları AM5 anakartlar çok fena elde patladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 29 Ağustos 2024; 0:14:32 >
-
Akıllanman imkansız mı? Hayat amacın bu mu? AMD battı, Lisa Su kalp krizinden öldü, şirket tüm faaliyetlerine son verdi. Hadi git kendine adam akıllı bir meşgale bul!
-
İntel para verse yaptıramaz senin yaptığın trollüğü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ağa en yakın zamanda kendine amd sistem kur keyfine bak rahatla
Hayatta ne alıyorsanız alın, hemen üstüne atlamayın, denek olmayın, ilk darbeyi yiyen olmayın.
Bekleyin 3 ay, 6 ay, 9 ay sonra içinize tam sinerse alın. Hem fiyatı ciddi anlamda düşmüş olur, hem de mal kendini belli etmiş kusurlarını kusmuş olur. Satın alma konusunda sabırlı ve sakin olun her zaman. Özellikle EV ARABA ELEKTRONİK EŞYA gibi ürünlerde.
Hocam türkiye de mi yaşıyorsunuz ? bu dediginiz bizim ülke için ne yazık ki zor eger suan almıyorsak alacagımızı yarın daha pahalıya almak zorunda kalıyoruz bu konuda ne yapabiliriz malum ekonomik kriz var ülkemizde paramız pul olmus sizin söylediginiz bana biraz polyanacılık gibi geldi evet her ürüne atlamamamız gerekir bu konuda hak veriyorum ama türkiye de yaşadıgımız da aklıma geliyor bugün almassan yarın veya 1 hafta sonra daha fazla para cıkacak cebimden bu tez de sizin söylediginizi düşürmüş olmuyor mu ?
-
Evet maalesef burada yaşıyorum. Ekonominin rezaletini yakından takip ediyorum. Enflasyon, kur artışı, paranın değer kaybetmesinin farkındayım.
Demek istediğim az çok anlaşılmıştır. Hemen ertesi günü elime geçmeli hastalığına kapılmaması gerektiğini belirtmek istedim, yıllar sonra alın anlamında demedim. Zaten elektronik eşyalar 1 yıl sonra yenisi çıkıyor. İPhone 27 eylülde tanıtılırsa 28 inde kuyrukta beklemeyin demek istedim. 1 ay, 2 ay, 3 ay artık kişiye ve ürününe göre bir miktar beklenilmeli. İlk parti ürünlerde kronik sorunlar çok çıkıyor maalesef, sonraki partilerde ve makyajlarda düzeltiliyor.
Arkadaş çıkar çıkmaz Ford Focus aldı sıfır en full donanımlısını elinde patladı. Şanzıman kronik arızalı düzeltilemiyor. 1 ay sonra 2. El olarak satmak zorunda kaldı.
AM5 anakartlar neden patladi bu kismi anlamadim? Biraz aciklar misin ? Asus ROG x670e Extreme kullaniyorum 2 yildir full overclocklu halde. Gunun cogunda islemci %100 kullanim durumunda (Unreal Engine kullandigim icin). Degistirmek istesem islemciyi ki bana faydasi cok dokunacaktir render ve animation surecinde sorun da yasamayacagimi biliyorum. Simdi sen boyle soyleyince insanlar bu anakartlarda birsey mi var diye sorarlar bu konuda bir aciklama yaparsan sevinirim. Hani insanlari yanlis bilgilendirmemen acisindan. Sanki anakartlarda donanim arizasi varmis izlenimi yaratiyorsun buda pek hos degil. Intel ya da AMD taraftari degilim. O an bu islemci isime geliyordu bunu almakta karar kildim. Ofise giderken M3 Pro kullaniyorum (Apple'i M3'e kadar hic sevmezdim bunun altini cizmem gerek ancak bu sefer yapmislar daha onceki iki neslide kullandim bildigin cop cikmislardi) oldukca memnunum Java ve C++ kodlama konusunda cok sorun cikarmiyor ve oldukca uzun sure bataryasi dayaniyor. Yarin Intel guzel sorunsuz bir islemci cikarir ona gecerim ihtiyacim olursa. Ama kullanmadigim ve kullanmayi yakin zamanda dusunmedigim bir islemciyide bu sekilde koru korune savunmam hakkinda da konusmam etik degil cunku. Hic bir firma babamin firmasi degil (olsa da umursamam ya orasi farkli bir konu). Sakin yanlis anlasilmasin AMD cok iyi demiyorum onlarinda kronik problemleri var ancak su an daha iyisi yok (evde sunucu islemcisi kullanmak istenirse durum farkli).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesahmet -- 29 Ağustos 2024; 06:00:34 >
-
arkdas intelde calisiyor sanirim arastirmak lazim.
İndirime girdide nerede satılıyor . Hiç bir yerde satışta yok .Türkiye'de . Nezaman gelecek muamma. Kaldiki işlemci çıkıyor anakartları nerede x870 le aynı zamanda çıkarsanıza millet 2 sene öncekix670 anakartlamı sistem topluyacak.
-
-
Teşekkürler. İltifatınıza layık olmaya çalışıyoruz
-
Cevap verdiğiniz "Şahsı" dikkate almayınız. Ben iki yıldır anlatıyorum lakin elde var sıfır. Bilinçli ürün tercih etmek nedir? Sorusunun cevabını iyi bir şekilde anlatmışsınız.
Ahmet hocam çok kaliteli adamsın. Cidden çok kaliteli adamsın.
Bak ben adamın yüksek zekalı, kişiliği oturmuş, kendine güvenen, takıntılı bir karakteri olmayanı yazdıklarından anında anlarım.
Sen kesinlikle çok klas bir adamsın. Kişiliğin çok oturmuş, mizacında çok kaliteli. Bu yazdıklarımın tamamını kalpten yazıyorum ve ciddiyim yanlış anlaşılma olmasın.
Yazdıklarından kalite ve kendine güven akıyor. Keşke buraları senin gibi kardeşlerimiz ile dolu olsaydı. Cidden çok hoşuma giderdi. Burası bilgi ile dolup taşar müthiş kaliteli tartışmaların döndüğü bir yer olurdu.
"O değil de 2022'de yağlaya ballaya pazarlaya pazarlaya "her sene yeni işlemci takabileceğiz, her sene yüzde 30 fark olacak, zen9'a kadar işlemci takabileceğiz kanka" diyerek millete aldırdıkları AM5 anakartlar çok fena elde patladı."
Şeklinde yazarak aslında açıklamıştım. Elde patlama ifadesinin bir bağlamı var ve o bağlamı yazdım.
Gününü AMD pazarlayarak geçiren, AMD ne yaparsa yapın övmek, takıntılı biçimde intel'den nefret etmek, intel ne yaparsa yapsın komedi ve bilgisiz argümanlarla eleştirmek dışında bir refleks ortaya koyamayan, intel nefretine kendini ve benliğini kaptırmış, bu uğurda adeta gözleri kör olmuş, intel açısından pozitif görünen basit verileri bile reddedecek kadar ağır bir fanboyluğa düşmüş, bilgiye kapalı, öğrenmeye kapalı, bir kısmı fena halde takıntılı bir kitle var dünyada.
Bu kitle 2022'de Zen4 ile beraber AM5 çıktığında ve (7800X3D yokken) Zen4'ün en tepe işlemcisi bile mesela 13600K tarafından oyun ortalamasında tokatlandığında ne dedi?
Bu kitle 7800X3D'gibi genel itibarla beğendiğim oyunda başarılı işlemciler mesela çok çekirdek skorunda 13500 gibi işlemciler tarafından bile madara edilince, tokat manyağı yapılınca, duvardan duvara vurulunca ne dedi?
Nasıl pazarladılar bu anakartları burada tavsiye isteyenlere?
"AM5 al kanka. 5nm Zen4'ün 10nm raptor lake tarafından oyun, çok çekirdek skorları gibi bazı alanlarda tokatlanmasına takma biz AM5 sayesinde her 12 ayda bir yeni işlemci takabileceğiz.
Her yeni seri ciddi IPC artışı ile gelecek. Zen9 dahil bu anakarta takabileceğiz. İntel her yeni seride anakart değiştiriyor. Uzun dönemde çok kara geçeceğiz"
gibi bir kısmı ağır bilgisizlik içeren komedi yorumlarla pazarlayıp aldırmadılar mı?
Bak bazıları anlamayacaktır önden söyleyeyim. AMD'nin uzun süreli soket desteğini beğeniyor ve övüyorum.
Ve fakat uzun dönemli soket desteğinin tüm olayı yeni serilerin sık sık çıkması ve ciddi performans farkı ile gelmesidir.
Eğer sen birine soket desteği goygoyu ile oyunda, çok çekirdekte ve tek çekirdekte 7700'ü tokatlayan 13600K yerine 7700 aldırdıysan yeni nesillerin hızla ve yüksek performans artışı ile gelmediği yeni neslin tam 2 sene sonra çıktığı bir sonraki neslin kaç yıl sonra ve yüzde kaç performans artışı ile geleceği belli olmadığı durumda millete aldırdığın AM5 anakartı elde patlamıştır.
"uzun dönemde çok karlı çıkacağız kaka" diye diye millete AM5 aldıranlara yarın bir gün bu gazla AM5 alanlar siz hayırdır dese ne cevap verecekler hiç düşündüler mi?
Mesuliyet AMD'de değil. Mesuliyet bilmediği konularda ahkam kesen, takıntılı, bilgiye kapalı kimi AMD fanboylarında.
2025'e az bir süre kala ellerinde bilmem kaç yıl öncesinin mimarisi ve 10nm basılmış raptor lake'in oyun performansına yeni ulaşabilen, hala orta seviye i5lerden çok çekirdek skorunda tokat yiyen, hala boşta 20-30 watt tüketen işlemciler kaldı ellerinde.
AM5 anakartlar çatır çatır çalışan çok güzel anakartlar. Ve fakat yazdığım arka plan içinde anakart değiştirmediğimiz için kara geçeceğiz gazıyla bu anakartları alanların elinde bu açıdan patlamıştır. Senin gibi iş amaçlı, render vs amaçlı kullananlar açısından bir sıkıntı yok zira zaten bizzat ben bu tarzda kullanım için bana ne alayım diyenlere Ryzen öneriyorum.
Saygılar sevgiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 29 Ağustos 2024; 13:24:23 >
-
Tam hayal ettigim gibi bu yazilari yazdiktan sonra gelen cevaplari bu yuz ifadesi ile okuyorsun degil mi ?
-
Yoğum la ben yoğuuuuuum
-
Parayla yapılmaz zaten bunun yaptığı trollük. Bu başka bir seviye
-
Simdi bazi konularda haklisin. Ancak bu konularda bilgi verirken kullandigin terimlerin coguna insanlar fransiz kaliyor. Teknoloji 20 yil oncesinin teknolojisi degil hergun yeni birseyler cikiyor. Isimin bu olmasina 20 yildan fazla bu isi yapmama ragmen bende gerisinde kaliyorum (emeklilik gunum yaklastikca stres basiyor).
Turkiye'de yasayan arkadaslarin cogunun fikri belli ve bana gore haklilarda. Nedir o fikir diyecek olursan surekli islemci degistiremem, her sene cikan oyunlara yetismek icin guncellenebilir sistem almam gerek ve bana en az sorun cikaracak sisteme yonelmeliyim diye dusunuyorlar. Ulkedeki ekonomik durumda belli, ticaret olayida belli iade surecleri maalesef yurt disindaki gibi ilerlemiyor ve aldigin urunle basbasa kaliyorsun. Haliyle yeni bir sistem alamiyorsun ve yasadigin stresle yoluna devam ediyorsun. Duruma gore bende sistem onerilerinde bulunuyorum. Misal gecen sene Belcikadaki kardesime Intel islemci aldirdim. Cunku adamin isi bu degil evet telefonda anlatarak sistemi toplamasina yardimci oluyorum ama ona uzun vadede guvenilir bir sistem ve sadece oyun oynayacak sistem gerekiyordu. Onerim bu sekilde oldu.
Diger yandan Siirtte'ki cok yakin arkadasima Ingiltere'den 7700x ve B650M anakart getirdim Turkiye'de kendim toplayip gonderdim 1 senedir kullaniyor herhangi bir sorun yasamiyor tum oyunlari ultra wide 34" monitorunde full grafiklerde oynuyor (sicaklardan dolayi ekran karti bir kac kez su koydu 3070 vardi eski ekran kartim).
Benim tarafima gelirsek valla maddi durum el verse threadripper kullanacagim ama meret cok pahali ya :)
Isim render almak degil bu arada unreal ile hobi olsun diye ugrasiyorum. 42 yasimdayim hala biseyler ogrenmek hosuma gidiyor :)
AM5 anakartlari hala tavsiye ederim cunku intelin surekli soket degistirmesi her guncellemede yeni anakart yeni islemci cok pahaliya mal olur. Dusunsene elimde 1000$'lik anakart var ve AMD ben yeni anakarta geciyorum deseydi 9000 serisi icin benden nasil bir kufur yerdi. Simdi sen olsan Intel mi alirsin benim yerime AMD'mi? Secim yapmak zorundaysamhem is hem oyun icin su an tercihim dedigim gibi her turlu AMD olur. Ha zannetme ki Intel oyunlarda dar bogaz yasamiyor. Al bir 4090 gor bakalim dar bogaza giriyor mu girmiyor mu. Ben bunu cok yasadim 1 sene icinde 10 ekran karti 5-6 farkli islemci degistirdim (calistigim yerin faydalari :) mining sirketinde uzun sure calisinca boyle faydalari oluyor yararlanmak gerek). Suan inan ki competitive oyunlarda insanlar 1080p tercih ediyorlar bu ayarda oyun oynadiginda islemciye binen yuk devasa oluyor ve Intel tek cekirdeginde bile cuvalliyor. AMD bildim bileli cuvalliyor :)
Demem o ki forumdaki arkadaslara isinize geleni alin. Herkesin onceligi muhakkak maddiyata dayalidir. O yuzden uzun vadeli kisa vadeli dusunmeyin. Hersene islemci degistirecek insan sayisi bu forumda cok azdir. O yuzden onceliginiz uyumlu sistem kurmak yonunde olsun. 5 yil dayanacak sistem istiyorsaniz acele etmeyin iyice arastirarak kararinizi verin. Kimsenin lafinada bakmayin sonucta parayi siz vereceksiniz o sistemi siz kullanacaksiniz. Tavsiye aldiginiz kimse kalkipta benim yuzumden sistemi aldin memnun degilsin al su kadar para demeyecek (ben olsam demem :)). Bosnak Aganin yazilarini seviyorum :) su foruma sirf o birseyler yazarmi millet ne tepki verecek diye giriyorum. Eglenceli vakit geciriyorum surda muhabbetleri okuyunca :) Simdi adamin bilgisi var kimse inkar etmesin. Gercekte ne is yaptigi nasil gecindigi beni ilgilendirmiyor.
Adi ustunde bir forumdayiz. Tartisma bilgi paylasma forumu ama bunu kaliteli yaparsak burasi guzel olur. Bazi kisiler ego tatmini icin giriyor foruma onunda farkindayim. Gunun sonunda ben burdan alabildigime bakarim.
Herkese iyi gunler dilerim. Umarim ilerleyen gunlerde donanim acisindan daha guzel haberler okuruz birlikte ...
Akıllanman imkansız mı? Hayat amacın bu mu? AMD battı, Lisa Su kalp krizinden öldü, şirket tüm faaliyetlerine son verdi. Hadi git kendine adam akıllı bir meşgale bul! |
İntel para verse yaptıramaz senin yaptığın trollüğü.
|
Ağa en yakın zamanda kendine amd sistem kur keyfine bak rahatla |
AM5 anakartlar neden patladi bu kismi anlamadim? Biraz aciklar misin ? Asus ROG x670e Extreme kullaniyorum 2 yildir full overclocklu halde. Gunun cogunda islemci %100 kullanim durumunda (Unreal Engine kullandigim icin). Degistirmek istesem islemciyi ki bana faydasi cok dokunacaktir render ve animation surecinde sorun da yasamayacagimi biliyorum. Simdi sen boyle soyleyince insanlar bu anakartlarda birsey mi var diye sorarlar bu konuda bir aciklama yaparsan sevinirim. Hani insanlari yanlis bilgilendirmemen acisindan. Sanki anakartlarda donanim arizasi varmis izlenimi yaratiyorsun buda pek hos degil. Intel ya da AMD taraftari degilim. O an bu islemci isime geliyordu bunu almakta karar kildim. Ofise giderken M3 Pro kullaniyorum (Apple'i M3'e kadar hic sevmezdim bunun altini cizmem gerek ancak bu sefer yapmislar daha onceki iki neslide kullandim bildigin cop cikmislardi) oldukca memnunum Java ve C++ kodlama konusunda cok sorun cikarmiyor ve oldukca uzun sure bataryasi dayaniyor. Yarin Intel guzel sorunsuz bir islemci cikarir ona gecerim ihtiyacim olursa. Ama kullanmadigim ve kullanmayi yakin zamanda dusunmedigim bir islemciyide bu sekilde koru korune savunmam hakkinda da konusmam etik degil cunku. Hic bir firma babamin firmasi degil (olsa da umursamam ya orasi farkli bir konu). Sakin yanlis anlasilmasin AMD cok iyi demiyorum onlarinda kronik problemleri var ancak su an daha iyisi yok (evde sunucu islemcisi kullanmak istenirse durum farkli).
|
Parayla yapılmaz zaten bunun yaptığı trollük. Bu başka bir seviye |
arkdas intelde calisiyor sanirim arastirmak lazim.
|
Neden acaba? AMD fanboylarının tüm uyarılarımıza rağmen Zen5 öncesi bitmek bilmeyen: "Zen5 rekabeti bitirmeye geleyaaaahhhhh!" "40% IPC artışı geliiiyaaaah" "AMD koptu geleyaaahh!!" goygoylarından geldiğimiz yere bakar mısın? Şimdi kimi AMDciler Zen5 fiyaskosu sonrası satışların tepetaklak gitmesi ile alakalı bu durumu bize AMD'nin tüketici dostu olması, tüketiciyi düşünmesi yüzünden gerçekleştiğine ikna etmeye falan kalkar.
O değil de 2022'de yağlaya ballaya pazarlaya pazarlaya "her sene yeni işlemci takabileceğiz, her sene yüzde 30 fark olacak, zen9'a kadar işlemci takabileceğiz kanka" diyerek millete aldırdıkları AM5 anakartlar çok fena elde patladı. |
Hayatta ne alıyorsanız alın, hemen üstüne atlamayın, denek olmayın, ilk darbeyi yiyen olmayın.
Bekleyin 3 ay, 6 ay, 9 ay sonra içinize tam sinerse alın. Hem fiyatı ciddi anlamda düşmüş olur, hem de mal kendini belli etmiş kusurlarını kusmuş olur. Satın alma konusunda sabırlı ve sakin olun her zaman. Özellikle EV ARABA ELEKTRONİK EŞYA gibi ürünlerde. |
Benzer içerikler
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
- hatasız çeviri
- twitter mavi tik alma
- instagram yazı tipi değiştirme
- deepfake yapma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X