Şimdi Ara

Ciddi Konu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Firmamızda bulunan makinaların kontrol bilgisayarlarına radmin programını kurarak hepsini tek bir bilgisayardan kontrol ediyoruz. Bu durumda makinalara virus bulasma ve makınanın isleyisini engelleme gibi durumlar soz konusu. Bunu nasıl engelleyebiliriz?

Makinalarda xp,nt4.0,win2000 kullanılmakta. Makinalarda internet baglantısı var ama sadece radmin uzerinden makınaya ulasmak icin bu hat cekildi. İnterneti kesme gibi bir durumumuz yok cunku aynı hata baska bilgisayarlarda baglı. Diyelimki sirket icinde herhangi bir pcye virus girdi bu makınaya bulasıp zarar verebilirmi ? Eger verebiliyorsa bunu nasıl engelleriz. Bunun icin ayrı hat cekilebilir ama bu sekılde makınaları kendi bilgisayarlarımızdan kontrol edemeyiz yani sirket ici aga baglı olmaları zorunlu.

Yardımcı olursanız cok sevinirim.

• mumcorky M kullanıcısına yanıt
    kontrol bilgisayarları nette dolaşmıyor ve sadece radminle bağlandığınız bilgisayarlardan virüs gelme tehlikesi var. Bu durumda sadece radminle bağlanan pcleri antivirüsle korumanız yeterli.
  • tesekkur ederim cevabınız icin..
    Peki bu durumda worm(solucan) denilen vrusler ag uzerinden makinalara bulasmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumcorky

tesekkur ederim cevabınız icin..
    Peki bu durumda worm(solucan) denilen vrusler ag uzerinden makinalara bulasmazmı?

Merhaba,
    Makinelere bağlanmak veri alış-verişidir. Veri alışverişi yapılan tüm bilgisayarlarda var olan ağdaki virüs ve solucanlar korunmasız tüm elektronik cihazlara saldırır ve işlevliğini türüne göre etkisiz hale getirir. Eğer bilgisayar sayınız 25+ ise ufak bir firewall cihazı + loglama cihazı ve tüm makineleri antivirüs almanızı öneriyorum. Veri kaybını ve ağınızdaki trafiği minumuma indirebilmek için.
    İyi Günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardware.Software.Gokhan -- 18 Aralık 2013; 23:12:04 >
  • Hardware.Software.Gokhan
    tesekkur ederim.

Sistemlere antivirus yuklemem sıkıntı olabilir cunku makinalar eski oldugundan sistem zaten agır calısmakta ama diger onerdiginiz iki aygıt hakkında oneri alabilirmiyim? link vs fiyat gibi.

Bu arada makına sayısı 10 kontrol edecek pc sayısıda 5 ı gecmez 3 dusunuluyor. Ama soyle bir durum var switchten makınalara ethernet gelıyor ve burada her makınada baska bır swıtch ıle makınan pc sı ve yanndakı baska pcye gırıs yapılıyor yanı toplma 20 adet pc bulunuyor. Ama biz sadece makınaları korumak ıstyoruz yanı 10 pc.
    Bu durumda baglantı nasıl yapılmalı makına swıtchıne gelen ethernet kabloları tek bır ana swıtchten gelıyor. Bu cıhazı oraya baglasak kullanılırmı? bu konu hakkındada yardım edersenız cok memnun olacagım.

Tekrar tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumcorky -- 18 Aralık 2013; 23:36:04 >
  • quote:

Hardware.Software.Gokhan
    tesekkur ederim.

Sistemlere antivirus yuklemem sıkıntı olabilir cunku makinalar eski oldugundan sistem zaten agır calısmakta ama diger onerdiginiz iki aygıt hakkında oneri alabilirmiyim? link vs fiyat gibi.

Bu arada makına sayısı 10 kontrol edecek pc sayısıda 5 ı gecmez 3 dusunuluyor. Ama soyle bir durum var switchten makınalara ethernet gelıyor ve burada her makınada baska bır swıtch ıle makınan pc sı ve yanndakı baska pcye gırıs yapılıyor yanı toplma 20 adet pc bulunuyor. Ama biz sadece makınaları korumak ıstyoruz yanı 10 pc.
    Bu durumda baglantı nasıl yapılmalı makına swıtchıne gelen ethernet kabloları tek bır ana swıtchten gelıyor. Bu cıhazı oraya baglasak kullanılırmı? bu konu hakkındada yardım edersenız cok memnun olacagım.

Tekrar tesekkur ederim.

Hocam o zaman öyle bi cihaza ihtiyacın yok 20 bilgisayarın güvenliğini şu şekilde sağlayabilirsin yazılımları kurarken administrator hesabıyla diğer olaylar içinde sınırlı hesapla yapabilirsin zaten çizim makinesi falan varsa antivirüs haberleşmede sıkıntı yapabilir

• simdi soyle bir durum var. Makıinalar kurulu bilgisayarlarıda kurulu ve calıssır halde. Benım bunlara mudahale etme ihtimalim yok. O yuzden donanımsal guvenlik dusundum. Ama soyle bseyde dusunuyorum. Sadece uzaktan erısım yapacagım zaman makınaların swichini aktıf etsem. Boyle bir switch varmı. Anahtarlamalı kullanacagım zaman girip makınaların baglantılarını aktıf edebilecegim kullandıktan sonrada baglantıları kapatacagım. Eger boyle ozellıge sahıp bır swıtch yok ıse elektronık olarak bunu gerceklestırecegım.
  • quote:

simdi soyle bir durum var. Makıinalar kurulu bilgisayarlarıda kurulu ve calıssır halde. Benım bunlara mudahale etme ihtimalim yok. O yuzden donanımsal guvenlik dusundum. Ama soyle bseyde dusunuyorum. Sadece uzaktan erısım yapacagım zaman makınaların swichini aktıf etsem. Boyle bir switch varmı. Anahtarlamalı kullanacagım zaman girip makınaların baglantılarını aktıf edebilecegim kullandıktan sonrada baglantıları kapatacagım. Eger boyle ozellıge sahıp bır swıtch yok ıse elektronık olarak bunu gerceklestırecegım.

Hocam anahtarlı switch hiç duymadım bilmiyorum fakat donanımsal bir çözüm senin dışarıyla olan bağlantını koruyabilir ama içerde sıkıntılı durumlar yaşarsın kaspersky end point diye bi çözüm öneriyim onu biraz araştırırsan belki işini görebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.