İyi akşamlar arkadaşlar ben ilk defa uydu alacağım için birkaç sorum olucak yardım ederseniz sevinirim. -Ben 150 lik motorlu bir çanak alıp çatıya koyucam ancak evdekiler onun ayarlarından anlayamacağı için ikinci bir 90lık çanağıda turksata sabitliycem. sizce mantıklı bir hareket yapmış olurmuyum? yani türk kanalları sabit kalsinki evdekiler devamlı onları izleyebilsin bende motorluyla diğer uyduları ayarliyim. -Evim yeni tadilatlı olduğu için duvarlardan kablo geçirmek istemiyorum. zaten ev yapılırken tadilat sırasında duvarların içinden kablotv ve uydu kablolarını geçirmişler uydu kablosu yatak odasından balkona çıkıyor ordan çatıya uzatıcam. Esas sorunum şu 2 yada 3 tanede receiver alıcam ki diğer odalardanda bağımsız izlensin ancak balkondan gelen uydu kablosu tek ve duvarlardan tüm odaları dolaşıyor prizlerde hazır yani. çift yada daha fazla için evin içinden daha fazla kablo geçirmem gerekirmi yoksa herhangi bi aparatla bu hal olurmu yani tek kablo dan diğer receiverlarda yararlanabilirmi .soru biraz uzun oldu. tam anlatabilmek için. umarım yardımcı olursunuz şimdiden çok teşekürler.
o şekilde olmaz her bir receiver için bir kablo çekmelisin yoksa olmaz
çok saol demkki kablolu tvyi iptal etmiycez:)
HER RECİVER İÇİN ÇANAKLARDAN BAĞIMSIZ HAT GELMESİ GEREKİYOR VE 2. OLARAK BİR RECİVERDA BİR SABİT ÇANAK BİR MOTORLU AYNI ANDA KULLANAMAZSIN YA SABİT YADA HAREKETLİ TERCİH ETMELİSİN AYRI MAKİNADA DERSEN PROBLEM YOK FAKAT MOTORLU ÇANAKTA BİR MAKİNA ÇALIŞTIRABİLİRSİN ÇOKLU LNB İLE BİRÇOK RECİVER ÇALIŞTIRAMAZSIN SEN TURKİYEYİ SEYREDERKEN DİĞER UYDU HOTBİRD AÇARSA ONUN GİBİ