Şimdi Ara

Çift Çıkışa Tek Hoparlör Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar teybin front (ön) cıkışları dolu. rear (arka) çıkışları bosta.

o iki çift çıkışı tek hoparlöre baglarsam ne olur?

• merdosoft kullanıcısına yanıt
    Aman olmaz olmaz,,, zaten tek çıkış ++ ve --- olarak, 2 ses çıkışının birleşiminden oluşur,,,, kısaca tek tek kullanılır..
  • Pioneer cihazların +EEQ özelliğine sahip olan modellerinin arka çıkışları köprülenerek Subwoofer sürebilir. Cihaz bu marka ve bu özellikteyse sürmek istediğiniz tek hoparlör de subwoofer ise olabilir. Bunun dışında yaparsanız çıkışınız yanar.
  • Bilen birine yaptirin yoksa teybi kucaklarsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman 50x4 ün mantıgı nedir? sizin dediğinize göre 2 ses çıkışı aslında 1 ses çıkışına denk geliyo. doğru mudur?
    Yani sagdece 1 cikis kendi icinde kopruludur, tekrar baskabir cikisla koprulenemez.. Zaten dediginiz gibi olsaydi; 2*100w diye özel etiketi olurdu,, anfiyede gerek kalmaz, yok satardi

• quote:

Orijinalden alıntı: merdosoft

hocam o zaman 50x4 ün mantıgı nedir? sizin dediğinize göre 2 ses çıkışı aslında 1 ses çıkışına denk geliyo. doğru mudur?

4x50W 4 hoparlör için. Sistemin adı üzerinde Köprüleme. İki çıkışı birbirine köprüleme sonucunda bir adet çıkış elde edileceği ortadadır. iki ön çıkış full range sürerken arka köprü de subwooferı sürer. Bunda ne gibi bir mantıksızlık var ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aux girişi ile hoparlör bağlama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam benim asıl sorunum şu. altta resimde gördüğünüz bi kolon var elimde. ben onu teybin sağ ön çıkışına bağladım. tatmin edici bi ses aldım. sol ön çıkışada ayrı bi hoparlör bağlıydı. arka çıkışların ikiside boşta ya hani o iki çıkışa birden bu kolonu bağlasam ne olur? daha yüksek ses mi alırım yada hiç bi değişiklik olmaz mı?

Çift Çıkışa Tek Hoparlör Bağlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdosoft -- 22 Mayıs 2015; 15:13:12 >

• Sabitsalinim arkadasimizinda dedigi gibi bu ozellik otoanfileri disinda, ototeyplerinde bende yeni duyuyorum,,, dedigi gibi varsa biriki sayili modeldir.. Genelde teyplerde entegre cip icinde 8 adet cikis vardir,, bunlar + ve eksi kendi arasinda koprulenerek 4 adet koprulenmis cikis elde edilir,,, zaten koprulenmis, birdaha koprulenemez.. Onu demek istedim

• Hocam anlayamiyorum ki dediginizi :))

Sorumun net bi cevabi var midir acaba ? ::))

Teybin modelini belirtmediginiz icin kesin birsey soylenemiyor..

• Jameson js 8261 hocam

• Yardimci olabilecek misiniz hocam ?

• Uzun sure pc ye gecemeyecegim, onun icin ozelliklere bakamiyorum.
    %99 olmaz

• Peki hocam tesekkur ederim

• Jameson teypte olmaz.
    Size şahsi bir tavsiyem var. Müzik dinlemek için ya da sesi arttırmak için hoparlör sayısını artırmaya çalışmayın. Bunun yerine birbirinin aynı en az iki ya da teybin çıkışlarından dolayı en fazla 4 adet hoparlör edinip sağ-sol yada sağ ön-sol ön sağ-arka-sol arka olarak konumlandırıp kaliteli müzik dinleyin. sistemdeki her hoparlörün başka olması stereo etkiyi yaratmanıza mani olur. ne olursa olsun kalitesiz müzik dinlemiş olursunuz. araç teybini evde kullanarak zaten yeterince kaliteden ödün veriyorsunuz bari hoparlörler birbirinin aynısı olsun.

Pioneer direct sub drive

Pioneer siteden bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 28 Mayıs 2015; 18:15:06 >

• Tesekkur ederim hocam yorumunuz icin :)

• rica ederim
    Ben denedim senin dediğini iki hoporler çıkışını tek hoparlöre bagladim bi fark olmadı sesi bozdu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet42zf767

Ben denedim senin dediğini iki hoporler çıkışını tek hoparlöre bagladim bi fark olmadı sesi bozdu..
    Bağlantıyı yanlış yaparsanız sisteme zarar verirsiniz. Köprülemeyi kısaca anlatayım örnek 4 ses çıkışı bulunan bir teybiniz varsa bunun önlerini ön hoparlörlere kullanıp arkayada düşük rmsli küçük bir bas bağlayacağını varsayalım. Çıkışlar ön sol [(+)(-)] ön sağ [(+)(-)] arka sağ [(+)(boş)] arka sol [(boş)(-)] arka çıkışların birinden + diğerinden ise - alıyoruz burada dikkat etmemiz gereken bu. Ayrıca bu şekilde köprülenmiş çıkışlar normalden birazdaha fazla güç üreteceğinden tek çıkış gücünden daha yüksek güçte hoparlör kullanmanız gerekmektedir aksi takdirde fazla güç gideceğinden dolayı hoparlörün verdiği seste bozulmalar yaşarsınız. Örn; 4x50w ortalama 25-30 rms çıkış gücü olan bir teypte köprüleme yaptığınızda 45-55 rms civarı bir güç çıkışı olur (verdiğim değerler sallama değerlerdir gerçek değerler için kullanım klavuzuna bakmanızı öneririm). Teyplerde köprülemeyi tavsiye etmiyorum çünkü çıkışları buna göre üretilmiyor teybe zarar verebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.