Şimdi Ara

çift dvd writer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru 1:arkadaşlar, 2 adet lg 16x dvd writerım var. bilgisayar ilk açılışta en üstteki dvd writerımı görmüyor . ama restart atınca gözüküyor ve yazmada okumada bir problem yok.. ben jumper ayarlarından şüpheliyim deneme şansım olmadı şu anda.. önce size sorayım dedim.. IDE kablosunun en ucunda üstteki dvd writer ortasında alttaki dvdwriter takılı.. bunlardan hangisi slave hangisi master dı unuttum. aslında bunu öğrenmek istiyorum.. IDE kablosunun uç tarafı mı master dır? yoksa ortası mı?
    soru2: aynı anda 2 dvd writer ı (aynı kablo üzerinde) kullandığımda tek tek kulanmamdan en az 4-5 kat daha fazla zaman alıyor dvd yazmak... acaba bunları ayrı IDE kanallarına takarsam tek tek yazıyormuş gibi hızlı yazar mı dvdleri?

soru 3: yoksa aynı anda 2 dvd writer tek kabloya takılamaz mı?

bunları merak ediyorum

cevaplarınız ayrıntılı ve açıklayıcı olursa sevinirim arkadaşlar.. hepinize kolay gelsin..

• Restarttan sonra görüyorsa Başka İde kablosuyla dene derim. Biri master biri slave olması gerekir aynı kablosan bağlıyorsan.
    İde kablosunun Uzun kalan kısmı anakarta tak, sonra gelen ucunu yani ortadakini slave olana, son ucunu mastera tak.

Aynı anda yazacaksan farklı kablo kullanmalısın, bsayarını fazla kasmayacaktır ve zaman almayacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: electra

Restarttan sonra görüyorsa Başka İde kablosuyla dene derim. Biri master biri slave olması gerekir aynı kablosan bağlıyorsan.
    İde kablosunun Uzun kalan kısmı anakarta tak, sonra gelen ucunu yani ortadakini slave olana, son ucunu mastera tak.

Aynı anda yazacaksan farklı kablo kullanmalısın, bsayarını fazla kasmayacaktır ve zaman almayacaktır.

imzamı atarım altına .katılıyorum.farklı kablolara tak.aynı kablo uzerinde hem veri gidisi hem gelişi olunca sure uzar bilgisayar kasılır

• cevabın için teşekkür ederim.. yani şimdi sen ortadaki giriş slave, ucundaki giriş master mı diyorsun?

aynı IDE kablosuna takılı evet. ama uçtakinin jumper ı cable selectte...bunu master yaparsam düzelir mi? (şu anda fazladan bir IDE kablosu elimde yok acaba geçici bir çözüm olur mu benim için?)
    farklı kablolara takarsam tek dvd yazıyormuş gibi iki dvd writerım da aynı hızda çalışır mı gerçekten?
  • teşekkür ederim simonee ben mesaj yazarken sen de aynı aynda yazmışsın :) tamam anlaşıldı demek ki farklı IDE kablolarına bağlıcam.. peki iki kabloda da her bir dvd writer master mı olacak
    ? her iki dvd writerı her iki kablonun da ucuna mı bağlıyım ?
  • farklı kablolarda oldumu master slave fark etmez.ama master yaparsan daha cabuk gorecegi icin bilgisayarın acılıs suresi kısalır.o bakımdan iyi olur.kablo degilde dvd writer uzerinden jumper ayarlarını master yaparsan daha saglıklı olur.sanırım sag veya sol bastaki master dı :) ne zamandır acmıyorum icine.jumperi cıkarınca slave oluyordu.
  • çok teşekkür ediyorum arkadaşlar çift dvd writer kullanma konusunda hızlı ve sorunsuz çözümleri olan başka arkadaşlar da varsa onların da görüşlerine açığım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.