Şimdi Ara

ÇİFT ETERNET KARTLI ANAKART SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GİGABYTE EX58 EXTERME ANAKARTIM VAR VE 478 PİN Bİ PC DAHA VAR BİLGİSAYRIMDAKİ İKİ ETERNET KARTINI KULANRAK İKİ PÇ AYNI ADA KULLANMAK VE İKİSYLEDE NETE GİRMEK İSTİYORU (SWİÇ ALMAK İSTEMİYORUM)

KLASİK AYARLARIN HEPSİNİ YAPTIM VE HATTA GARİP ŞEYELRDE DENEDİM PAYLAŞIM VERME FALAN GİBİ AMA NET BİR BİLGİSİ OLAN VE DAHA ÖNCE YAPMIŞ OLAN Bİ ARDAŞ VARSA VEDE YARDIMCI OLURSA ÇOKS EVİNİRİM BUGUN BÜTÜN URAŞMAKTAN KAFAM PATLADI ANKARTIN İÇERSİNDE BİR YAZILI VAR AMA ONU KURDUĞUMDA İŞLER DAHA KARMAŞIK HAL ALDI İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYINCA YARDIM SİTEDİM VARSAYIMLAR DEYİLDE ÇÖZÜM BİLEN VARSA ŞİMDİDEN ÇOK TŞK EDERİM...

WINDOWS XP KURLU HER İKİ BİLGİSAYARDADA

(GİGABYTE ANKARLARIN HEPSİNİN HAYRANIYIM AMA ARAYACAĞIM BİR TELEFON NURASI BULAMADIM MAİLLERE DE MALUM CEVAP GELMİYOR ALDIĞIM EYRE SORDUĞUMDA ONLAR BENDEN DAHA AZ ŞEY BİLİYOLAR UKALALIK OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM AMA TEPKİ OLSUN DİYE AYZYORUM ALDIĞIM ÜRÜN HAKINDA SORU SORABİLECEĞİM EN AZINDA ÇİZGİ GİBİ KARŞIMDA MUHATTAP BULABİLECEĞİM BİR İTALATCISI TEKNİK DESTEĞİ OLSA MÜKEMMEL OLURDU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TecnoB -- 21 Temmuz 2009; 1:51:55 >

• Öncelikli olarak iki makina arasınde network kurdunuzda internetimi paylaşamıyorsunuz yoksa hiçmi bağlantı kuramadınız? Aradaki bağlantıyı ne tür kabloyla yaptınız normal patch mi yok cross mu?
  • Her İkisinide denedim olmadı ip alamıyor

ellede girdim ip leri gene olmadı bilmediğim başka bi ince ayar yada yolmu var acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TecnoB -- 21 Temmuz 2009; 11:21:45 >
  • ARKADAŞLAR BU SORUN CİDDEN BÜYÜK Bİ SORUNMUŞ BUNU ÖRENMİŞ OLDUM :) CİZGİ ARADIM ANKARTIMIN ASUS OLDUNU AYNI SORUN OLDUNU SÖYLEDİM Kİ ARDAŞIMDA AYNI SORUN VAR ONLARDA BU SORUN 4 KEZ GELMİŞ HALEN URAŞIYOLARMIŞ :) GELEN ÜRÜNLERDE ŞİMDİYE AKDAR HİÇ DUBLE ETERNET KARTINI DENEMEMİŞLER GİGABYTE DA MAİL ATTIM AMA ONALRDAN CEVAP GELMEDİ AMA BEN BAYA Bİ YOL KAYDETTİM ŞİMDİ İKİ BİLGİSAYR BİRBİRİNİ GÖRÜYOR BİRİ İNBTERNTE GİRİYOR TABİ BUNLARIN OLMASI İÇİN AĞ GEÇİTLERİNDE AKTARMA YAPTIM AMA GENE İKİSİ BİR NETE GİRMİYO :(
  • ARKADAŞLAR TŞKLER ÇÖZÜMÜ BULDUM SORUN YAŞAYAN ARDAŞLAR OLURSA YARDIMCI OLABİLİRİM KONUYU KİLİTLYEBİLİRSİNİZDE
  • Çözümü buraya yazsan daha iyi olur,belki sorunu yaşayan arkadaş o sırada sana ulaşamayabilir.
  • (Yazim Hataları İçin Şimdiden Özür Dilerim Ben ayzma Özürlüyümde :D

Öncelikle Ardaşlar biosa Grip Green lan Özleğini Açık Sa Devre Dışı Bırakıyorsunuz daha sonra A Tipi Bağlantı Yani Bizm Tr Kulanılan bağlantı tipinin Tam Aksine Atipi bağlantı İle Arakablosu Yapıyorsunuz Yada Yaptıryorsunuz Bizm Sıradan Tucuncubeyaz -Turuncu İle Başlayan Bağlantı deyil 568-A
    tipi dediğimiz YeşinBeyaz-Yeşil-Turuncu Beyaz-Mavi-MeviBeyaz-Turuncu-KahverengiBeyaz-Kahverenki olacak ikiş ucunuda bu şekilde bağladımızda kablomuz hazır hale gelecek (Not:sıradan bağlantı tipinde de bağlantı kurulabiliyor ama otomatik ip alırken client bilgisayar sorun yaşıyor)

ve daha sonra aslında ağ kurulum sihirbazını kullanacağız modemimiz takılı olduğu bilgisayarda ağkurlum sihrbazını çalıtırdığımızda bu bilgisayar internete direk girer ağımdaki bilgisayarlarda bu bilgisayr üzerinden internete girer seçeneğini işaretliyoruz ve bize internetin hangi bağdaştırıcıda olduğunu sorar burda modemin takılı olduğu bağdaştırıcıyı seçim ileri diyoruz daha sonra intenetinizin paylaştımak sitediğiniz bağdaştırcıyı sorar burdada cilin bilgisayrınızın takılı oldunuğu bağdaştırıcıyı işaretliyorsunuz ve sihirbazı tamalayıp bitirip pc yeniden başlatıyorusunuz.(yanında paylaşılmış yazan bağdaştırıcı modemin takılı olduğ bağdaştırıcı olacak dikkat edin ben bi kaç karıştırmıştım)

Client Bilgisayrda ise

ağ kurlum sihirbazını aynı şekilde çalıştıyoruz bunda ise bilgisayrım başka bir bilgisayrdan ayda mesken ağ geçidi üzerinde internte bağlanır ibaerisini seçiyoruz pc yeniden başlatıyoruz

anakrtımızda bulunan eternet girşlerine birini modemden gelen kabloyu bunu diğerinede cilint bilgisayarı takıyoruz daha sonra modemin takılı olmuş bulunduğu bağdaştırıcıya modemin en yakın ardışık ip sini veriyoruz (örnek:192.168.2.1 modem ip si ise bağdaştırıcıya 192.168.2.2 ip sini veriyoruz)

sırasıyla ayzarasak

ip: 192.168.2.2 Ağ Maskesi :255.255.255.0 Ağ geçidi :192.168.2.1 DnS:192.168.2.1

Gelelim Diğer Client Bilgisayrımızn Takılı Olduğu Bağdaştırıcıya

bu bağdaştırcıya sadece bir ip ve ağ amske nuamrası vereceğiz

İp: 192.168.2.3 Ağ Maskesi : 255.255.255.0

diğer alanları boş bırakacaksınız zira eğer onlarıda doldurur ayda otomatik almasını isterseniz bağlantıyı kuramzsınız o bağdaştırıcıda kendini direk internte bağlı sanar ve cilin bilgisayrdan dns ve geçit kontrolü yarki bağlantı kurazmsınız

gelelim clint bilgisayarımızdaki ayara aslında bunda bir ayar yapmyacağız otomatin algılmayı seçmek zorundayız elle girdiğimzide bağlantı kuramıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TecnoB -- 24 Temmuz 2009; 0:40:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.