Şimdi Ara

Çift Ethernet ile istediğiniz ağdan nete çıkmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda 2 adet ethernet kartı bağlı.

1. kart şirket ağına

2. kart adsl e bağlı.

İki ağ üzerinden de internete cıkasbiliyorum.Fakat ben internet cıkışımı adsl e bağlı ethernet üzerinden kullanmak istiyorum. Şirket ağını yavaşlatmamak için.

iki ethernette devrede iken illa şirket ağından cıkıyor sistem internete. Şirket ağını devre dısı bırakırsam adsl üzerinden cıkıyor

Önce şirket ağını sonea adsl devreye alıyorum yine şirket ağından cıkıyor nete. Ne yaparsam yapayım iki ethernette aktif iken şirket ağından çıkıyor.

Ben adsl üzerinden çıkmak istiyorum. Nasıl yapabileceğimi bilen var mı aranızda?

• şirket ağını otomatik değil elle ata ve gateway adresi girme.
  • normal pc windows yazılı ile yapamazsın diye biliyorum.

ayrıca bahsetttiğiniz işlem ethik değil.
    pc hangi hattı default görüyorsa önce ona bakar.

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

şirket ağını otomatik değil elle ata ve gateway adresi girme.
  • Dun benzer bir soru vardi;

quote:

Orjinalden alıntı: alimakkaya

kablolu agi elle yapilandir ve kablolu ag icin ag gecidi tanimlarini bos birak. otomatik olarak kablosuz agin ag gecid tanimlamasi aktif olacaktir. Sanirim en hizli ve basiti boyle olur.

Ekleme :

Gateway ayarini kaldirmadan da tabiiki bir kartin digerine gore daha oncelikli olmasini saglamak mumkun. Bunun icin .

- Control panal -> network connections a gir
    - Kablolu baglantin icin tanimlanmis aygitin uzerine sag tikla, properties e gir.
    - Internet protocol (TCP/IP) i secip "Properties" e tikla
    - Acilan pencerede "Advanced" butonuna tikla
    - Altta "Automatic metric" yazan yerin basindaki check box i kaldirip kutuya 100 gir
    - <Ok> <Ok> <Close> a sirasi ile tikla

- Kablosuz ag icin tanimli aygitin uzerine sag tikla, properties e gir.
    - Internet protocol (TCP/IP) i secip "Properties" e tikla
    - Acilan pencerede "Advanced" butonuna tikla
    - Altta "Automatic metric" yazan yerin basindaki check box i kaldirip kutuya 10 gir
    - <Ok> <Ok> <Close> a sirasi ile tikla

Bunlari yaptiktan sonra kablosuz ag adaptorun her zaman erhernet e gore daha oncelikli olacaktir. olur da wireless calismaz ise bu seefr kablo uzerinden internete cikmaya calisacaktir bilgisayar.

Burda kablolu ag diye yazdigim yer senin sirket agina baglanan ethernet, kablosuz diye belirttigim de adsl e bagli olan ethernet karti olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 26 Haziran 2008; 22:01:05 >

• Peki burada girdiğimiz 10 ve 100 değerleri sn cinsinden bişey mi? yani ilk 10 sn ADSL bakıyor internet yoksa 100 sn sonra şirket hattına mı bakıyor?

yoksa bu değerler başka birşey mi?

Neden 10 ve 50 değilde 100 açıklayabilirmisiniz?

Bu arada yöntem istediğim sonucu verdi...
  • Hayir metric degeri daha farkli bir deger. GEnelde o routingden cikarken ne kadar noktadan gectigini belirtir. ornegin 1. karttan cikinca 2 routerdan gecerek bir aga baglaniyorsundur, 2. karttan cikinca 10 . metric degerlerine de bu sicrama sayilari yazilir. Maliyet de denebilir. Bilgisayar her zaman cikis icin en kisa yolu sececekleri icin oncelikle metric degeri daha kucuk olan routingi ya da cihazi kullanirlar. Eger bu cikis basarisiz olursa siradaki en kucuk routinge gecer. Boylece eger herhangibir cikis bir sekilde koparsa otomatik olarak diger baglanti devreye girer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.