Şimdi Ara

Çift Görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Avermedia DVB-S Hybrid (Avermedia A700) kartını almıştım. Amacım Eutelsat W2'deki Türkçe National Geographics'i izleyebilmekti.
    Avermedia'nın kendi programıyla kanalı yakalıyorum ama görüntüde sorun var. Görüntüde her nesnenin yansıması, gölgesi oluyor. Birnevi görüntü kayması.
    Bunun sorunu TV kartının kendisinden mi, codeclerden mi ya da bilemediğim başka sebeplerden midir?
    Eğer bu Avermedia kartımla bu iş olmayacaksa gideceğim Skystar3'ü alacağım.

• kanalın kendisinde bi sorun olmasın? tum kanallar mı aynı?
  • Büyük ihtimal codec sorunu ,değişik codecler deneyebildinmi ?Birde sinyal seviyesi nasıl ?
  • Kanalın kendisinde sorun yok. Bundan eminim.
    Başka codecler denemem lazım (ya da Avermedia donanımsal olarak 4:2:2 formatını desteklemiyor).
    4:2:2 desteklemeseydi receiverlerdeki gibi sadece ses olması lazımdı. Ama iyi kötü bir görüntü verebildiğine göre codeclerle ilgili bir sorundur.
    TV kartının o an hangi codecleri kullandığını nasıl anlarım?
  • Zaten uydu yayınlarında şu an 2 formatla görüntüler aktarılıyor. MPEG2 ve H.264(HDV) eğer standart yerli kanallarımız düzgün çıkıyorsa MPEG2 codeclerinde sorun yok demektir.
  • Şu an Turksat'a bağlı çanağa bakamadığım için standart yerli kanallarımız çalışıyor mu bilemem, ama Eutelsat W2' deki kanalların çoğunu izleyebiliyorum (national geographics türkçe hariç). Bu yüzden codeclerden de mi bilemiyorum.
    Aslında 4:2:2 codeclerini destekleyen Morgan.M-JPEG2000.Codec.v2.52 ini de kurdum fayda etmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.