Bilgisayarımda su anda W.xp 32 bıt kullanıyorum ve cok oyun oynayan bır ınsanım onun ıcın dx10 a ıhtıyac duyuyorum o nenden le 2 yuksek versıyon bır ısletım sıstemı kurulursa o sısteme dx10 kurulabılecegını ogrendım ekran kartımında destegı war ama ben bu 2 işletım sıstemı nasıl kurulcak bılmıyorum bana yardımcı olabılecek warsa sevınırım sıstemım profılde yazıyor ve resımlı anlatım olursa cok daha guzel olur
quote:
Orijinalden alıntı: xXxToSuNxXx
Merhaba sayın arkadaslar
Bilgisayarımda su anda W.xp 32 bıt kullanıyorum ve cok oyun oynayan bır ınsanım onun ıcın dx10 a ıhtıyac duyuyorum o nenden le 2 yuksek versıyon bır ısletım sıstemı kurulursa o sısteme dx10 kurulabılecegını ogrendım ekran kartımında destegı war ama ben bu 2 işletım sıstemı nasıl kurulcak bılmıyorum bana yardımcı olabılecek warsa sevınırım sıstemım profılde yazıyor ve resımlı anlatım olursa cok daha guzel olur
Sistem için tek hdd kullanıyorsan bu diski ikiye bölüp bi bölüme xp diğer böldüğün bölümede diğer işletim sistemini kurarsın.
Harddiskin en az 2 bölüme ayrılmış olmalı. Win 7 kurup 2. bölüme Xp kuramazsın. İlk kuracağın işletim sistemi daima daha eski olmalı. C: Xp D: Win7 gibi. (Veya C: Win 95 D: Win 7 ) Win 7 kurulu bilgisayara 2. işletim sistemi olarak xp kuramazsın.
Diyelim C: de Xp kurulu vaziyette. Normal Win 7 kurulumuna başla. Nereye kurulacağını sorduğu yerde D: sürücüsünü gösterirsin. Tek fark bu. Kurulum bittiğinde bilgisayar açılınca sana;
1- Windows 7 2- Daha önceki windows sürümü
Şeklinde iki seçenek sunar
Kurulum bittikten sonra EasyBCD adlı programı kurarak boot için seçim yapabilirsin.Programı kurmadan ikinci işletim sistemi seçimi çalışmaz.