Şimdi Ara

cift işletim sistemi SATA ve IDE disk SORUNU ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar sorunum sudur arkadaslar,elimdeki ide diskde xp kuruluydu sorunsuz calısıyor.bugunde elime sata bi disk geldi onada 64 bit win7 kurdum o da sorunsuz calısıyor.ancak 2 disk baglı oldugunda boot ekranında biosdan hangi diski birincil olarak gosterirsem o windows acılıyor.yani işletim sistemi secme secenegi cıkmıyor.direk birincil diskdeki işletim sistemini acıyor.ide diski master olark yaptm jumper ayarından.daha once ide to ide olark isletim sistemlerini kurdugmda işletim sistemi secme secenegi cıkıyordu ama sata ile ide olunca cıkmadı.işletim secme secenegini nasıl getirebilrm nasıl secebilirm ??? yardım ederseniz sevinirm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drift_Kinq -- 16 Nisan 2011; 0:46:04 >

• yok mu bilen eden bu sorunu yasayan arkadaslar yaw ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drift_Kinq -- 16 Nisan 2011; 22:13:28 >
  • Bildiğim kadarıyla iki ayrı diskteki işletim sistemlerine seçmeli başlangıç yapılamıyor. Aynı diske iki işletim sistemi kurmuş olsaydınız olabilirdi. Bir de sata diskinizi birincil disk olarak gösterip açtığınızda IDE diskinizi windosw 7 görüyor mu? Yani IDE diske erişmenize izin veriyor mu? Bende izin vermiyor da.
  • erişime izin veriyor satada idede birincil olsada ikisinide goruyorum ancak daha once 2 ide diske ayrı ayrı işletim sistemi kurmustum baska pc mde onlar gormuyodu easybcd programıyla halletmiştim ancak bu iki diskteki olay farklı biri sata biri ide diyemi anlamadm gormuyorlar :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.