Şimdi Ara

Çift M2 SSD TAKTIM AMA TEK GÖRÜYOR YARDIM !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çift M2 SSD TAKTIM AMA TEK GÖRÜYOR YARDIM !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Bunlar cidden salak başka da birşey demiyorum hiç aklıma da gelmedi desteklemeyeceği BIOS uptade ile belki güncelleme vermişler midir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackWondo kullanıcısına yanıt

Hic zannetmiyorum. Chipset ile de alakali, eger anakart üreticileri farkli bir yol denememisse, bu sekilde...

B550 de ikinc M2 yi takinca, ikinci pcie ekrankarti slotu devre disi kaliyor :) asagi takayim gpu yu de calismiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Şubat 2022; 22:1:36 >
    Ne kadar saçma sapan limitasyonlar bunlar. 20 sene önce bazı Intel chipsetli anakartlarda tek taraf-çift taraf RAM beraber yan yana takamama kısıtlamaları vardı. O günleri hatırladım valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Şubat 2022; 22:9:3 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Bencede cok sacma ama amd de de benzeri durumlar olabiliyor. Ama en cok intelde var su kisitlamalar. b550 de ikinci M2 yi takinca, sata5 ve 6 ile band genisligini ortakalasa kullaniyor bu yüzden M2 nin hizi cok düsüyor. M2_2 ye ssd takinca pcie_2 iptal oluyor falan...

• 10.nesil intelde işlemciye bağlı m2 portları çalışmaz oda 1.m2 portu olur genelde

11.nesil işlemcide çalışır

• Anakartlara bu kadar para veriyoruz sonrasında şunu takarsan bunu kullanamazsın , bunu takarsan şu iptal olur gibi saçmalıklar hep : ) yani hep kısıtlamalar. @JackWondo hocam eee naptın sonra...?

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    BIOS uptade yapıp deniyecem ama ilana koydum bakalım istediğim fiyat gelirse verip nwme alabilirim.

Hocam benim 3.slota olur mu ?

Evet olur, pcie arabirimi ile calisiyor yani pcie nvme kategorisi, anakart in destek sayfasindan da baktim b560 torpedo ya uyumlu diyor. Senin 860 evo sata arabirimini kullandigi icin sorun oldu.

Hocam benim 860 Evo gigabyte b450 s2h da çalışır mı ?

3350G kullanıyor işlemci olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackWondo -- 1 Mart 2022; 18:42:4 >

Anakarttan sata port enable gibi birseyi varmis, evet calismasi lazim, hem sata hem pcie destekli oldugu yaziyor.

Apu işlemci ile çalışır diyor bir yerde çalışmıyor diye valla anlamadım satacağım adam ona göre alicam dedi.
    Bende bulamadım nasıl emin olabiliriz ?

Sen böyle yazinca bende tereddüt ettim simdi ama satmak icin sordugunu bilmiyordum. O zaman daha dikkatli bakmak gerekirdi, elinde anakart var takip deneyeceksin sandim. b450 chipset genelde destekler ne demek SATA M2 nin desteklememesi? hani yeni anakart olsa eyvallah... b450 tomahawk M2_1 de ve asus b450F te SATA M2 calisiyor.

sonra b450m s2h nin sitede Manuel e baktim. https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b450m-s2h_e_1101_v1.pdf?v=ca2398c0e2787b3a589c9b34e41a87fa

Su yaziyor " Note 2) Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD 7th Generation A-series or Athlon™ processor" dedim heralde yanlis yazdilar cünkü b450 de SATA vardir, ayni sekilde M2 destek listesinde SATA M2 ler de yazmislar:

https://download.gigabyte.com/FileList/Document/mb_m.2_support_amd_211020.pdf?v=fc1fd2aedb81df544c96d2a35d9d8853

ama dedigin gibi bu anakarta özel bir durum olabilir, SATA sadece athlonda calisir yada Athlon da sadece sata calisir... yazilan sata nin bu islemcide calisacagi ama bende bilemedim. b450 mortarda bile destek olup bunda olmamasi ilginc olur.

En dogru bilgiyi gigabyte supporta sorarak elde edebilir. Cünkü o M2 slotu chipsete bagli olsa eyvallah ama islemciye göre destek degisiyorsa, islemciye bagli bir hat var... 3350G de de athlon 3000G de de pcie 3.0 destegi var. Bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 1 Mart 2022; 22:25:52 >

Hocam şu milli anakartımız olarak nam salan Gigabyte B450 S2H videoları var Youtube üzerinde ve M.2 olarak çok sayıda Nvme drive kullanıyorlar sorunsuz olarak. Ama işlemciye göre değişen bir durum varsa onu bende bilemiyorum fakat çok saçma.

Yarın deneyeceğim buraya etiketlerim olup olmadığını.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Valla bende anlayamadim, eger SATA M2 ler calismiyorsa, mühendislik hatasi vardir yahut acayip bir tasarrufa gitmislerdir. Düsünsene seninle ayni dönemin M2 ssd sini sata arabini kullaniyor diye destekten cikariyorsun, anakartindan tek M2 varken üstelik. Bu da yetmez gibi athlon ile calisir, güncel islemcilerle calismaz diyorsun. Çift M2 SSD TAKTIM AMA TEK GÖRÜYOR YARDIM !! 

Hocam ben dün 6500xt aldım 3800 e ama anakart b560 olmasına rağmen işlemci 10100f olduğunda pcie 4.0 çalışmıyor diyorlar doğru mu bu ?
    Böyleyse anakart ve işlemciyi iade edip b550 veya Asus x570 prime p + Ryzen 3100 ile daha fazla performans alır mıyım?
    Mesela x570 prime da aldım diyelim benim 860evo larin ikisi de çalışır mı hocam ?
    Edit: Ya da AMD ileride güncelleme verip aynı performansa getirir mi boşuna mı satmış olurum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackWondo -- 2 Mart 2022; 10:11:10 >

Masallah sorular akiyorÇift M2 SSD TAKTIM AMA TEK GÖRÜYOR YARDIM !! 

Bunlari keske plan asamasinda sorsaydin, bu kadar zahmet cekip zaman kaybetmezdin. 10100f te pcie 4.0 destegi yok. Anakartta da bu destegin 11.nesil inteller ile calistigini söylemistik. İslemciyi dogrudan kullaniyor, bu sebeple 10100f pcie 3.0 destegine sahip oldugundan anakartta 3.0 modunda calisir. 6500xt tam randimanli calismayabilir, internette bu sekilde testler vardi ama direk kullanip test etmis degilim.

Prime X570-P alip yanina da r3 3100 alirsan ne olur? Evet ekrankarti pcie 4.0 ile calisir cünkü r3 3100 pcie 4.0 destekli bir islemci... Ramleri de hizli secersen, 10100f ten bazi oyunlarda daha iyi performans alman mümkün, cpuZ gibi benchmarklarda zaten multide gecer hemde oc özelligi var. L3 Cache i daha büyük, bunlari sadece islemcileri karsilastirmak maksadiyla söyledim, gpu icin pcie 3.0 ve 4.0 i karistirmadan.. birde o olunca tabi ki suanki halinden daha performansli olur ve bekledigin sorunun cevabi evet asusun Manuel kismindan bu sefer almanca olarak okudum yanilmamak icin, iki M2 slotunda da SATA M2 lerin calistigi yaziyor, olmasi gerekende budur zaten. Böyle yazdigindan eminim, ingilizcede bazen karistirabilirim ama almancayi karistirmam :)

Kafani karistirmak istemem ama belki de 11400f almak senin icin uygun olabilir, sadece islemciyi iade edip, bu islemciyi alsan pci 4.0 kullanabilirsin. Ama yine ikinci satayi satmak zorunda kalirsin. Ben r3 3100 sahibiyim aslinda ama fiyatindan dolayi al diyemiyorum, ikinciel 1000 liraya varsa hic durma, 1400-1500 e de anakart...2500e olay kapanirdi.

Yav hocam hiç sorma ya bi salaklık bi salaklık şimdi ikisinide iade edip r3 3100 veya 3300x kovalayıp x570p 1100e satan çok da wi-fi li modeli varsa onu alayım.
    Bu arada ramler 2x8 şeklinde.
    https://www.hepsiburada.com/adata-xpg-spectrix-8gb-3200mhz-ddr4-cl16-ram-ax4u320038g16a-st50-p-HBV0000117SCZ

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.