Şimdi Ara

çift modemle internet hızını iki kat artırmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

çift hat alır iki modem olur 50 bilgisyar varsa 25 i bir modemden 25 i diğer modemden olur

bu kadar basit olabilir mi ya olsa bile tam performans vereceğini zannetmiyorum
  • IPcop, PfSense ya da Endian gibi linux bazli gateway/firewall kurarsin cift red interface mantigi ile load balancing'de yaparsin failover'da
    Isin ilginc tarafi bunu P2 266 64 mb ram 'de bile cok hizli yapabilirsin.
  • Arkadaslar Tüm mesajları okudum sanırım bana en uygunu iki ayrı telekom ADSL bağlantısı iki ayrı modem iki ayrı hup oraya kadar tamam da anladım
    peki benim ana bilgisayarda epey muzik film klip v.s. gibi ağdan dağıttıklarım var onları bütün bilgisayarlar nasil faydalanacak
  • zaten türk telekomnun en hizli servisi 4 mbps , birde eve gelen hatlarda en iyi 7ile 9 mpbs arasinda oda santrale uzaklik , ekler veya bağlantı kısımları en sağlıklı kesimde oldugunda, ondan bu cafe iki modemi bilgisayarlarına swich veya hub ile baslatirmistir.
  • Daha oncede tartistik bu konuyu 2modemi birlesik kullanabileni gormedim
  • evet arkadaşlar bende denedim tek hat üzerinden iki modem aynı anda çalışmıyor birisinin kapanması gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: amras_tasartir

IPcop, PfSense ya da Endian gibi linux bazli gateway/firewall kurarsin cift red interface mantigi ile load balancing'de yaparsin failover'da
    Isin ilginc tarafi bunu P2 266 64 mb ram 'de bile cok hizli yapabilirsin.

İki modem iki hat ile yapılacak en iyi yöntemi zaten anlatmışlar zamanında 56K modemler varken internet cafeler zaten bunu hep yapıyorlardı.ADSL ile de yapmalarında bir yenilik yok :) Bunlara ek olarak ADSL sinyali bir modem tarafından dönüştürülür ikinci bir modeme hattı paralel bağlayamazsınız zaten adsl hatlarınızda spliter kullanmanız adsl sinyalinin belli bir kısmını telefon hattınızda kullanmanız için kullanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mellkor

Daha oncede tartistik bu konuyu 2modemi birlesik kullanabileni gormedim

Hocam koyarsin one bi tane juniper iki modemi de birlestirir sana 3 ude 4 ude :)

Arkadasin bahsettigo olay yuk dengeleme dir. bunun linuxdaki adi Bonding Sun daki adi ise Sun Trunking dir:)
    Linux kullanan arkadaslar bilir bu cok zor bi islem degil, Sun tarafi ise oldukca kazik.
    Benim tahminim on tarafa bir load balance destekleyen bir firewall koymuslardir. modemler L2 de calisiyordur ve ppp yi bu firewall calistiriyodur.
    Dolayisiyla firewall hangi hatta ne kadar yuk bindirecegini karar verip iceride sanki iki kat hizli internet varmis gibi hissetmenizi sagliyordur.

• Boşa uğraş bence bunlar.. Sene 1998, onine QuakeII oynuyorum, yeni baslamisim daha; ping'im 160 falan (gayet guzeldi aslinda sonra 105'e kadar inmeyi basardim ) neyse iste bir baktim 90-100 ping'li bir elaman. Dedim, nasil oldu bu,2 external modemim 2 telefon hattim var 2 kat hizli giriyorum ben internete dedi. Vay be demistim; ayni durumun gelişmiş hali karşımızda
  • bu yapılmak istenen birleştirme olayına başka bir alternatifte proxy+ kullanmaktır.... ProxY kurulu olduğu makinaya 2 adet ethernet kartı takılır, ardından gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra cafedeki 20 makinadan 10 tanesi 1. ethernetin internetini kullansın diğer 10 tanesi 2. ethernetin internetini kullansın diyebilirsiniz.. proxy+ girilen siteleri cache leyeceği için başka birisi daha önce girmiş olan siteye girmek istediğinde cache den cevap vereceği için internet bandwith ini de kullanmamış olacaktır.. ayrıyeten proxy+ kurulu makinan üstüne norton internet security kurarsanız eğer parental control yazılımı sayesinde cafedeki pc leriniz adult sitelere yada sizin yasakladığınız sitelere giremezler..ve kimler hangi sitelere girmiş onları bile görebilirsiniz..
  • ya arkadaşlar biri şu konuya tam olarak bi açıklık getire bilirmi acaba herkez burda kafasına göre bişeyler yazmış şimdi 4 adet 4 mb bağlatı var 2 ayrı modem var server 2008 kurdum 3 tane ethernet kartı taktım roller kısmında nasıl yapacam peki dhcp dns rolleri yükledim fakat yinede olmadı :S
  • İnternet cafedeki olay şu arkadaşlar galiba: 2 tane hat satın almış 4 mbit+4mbit onuda 20 pcye 2 modemle switch ya da hubla dağıtmıştır.
  • benim analadığım arkadaş hatları birleştirmek istiyor. örnek : 4+4 =8 mbit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihornek -- 23 Mart 2011; 22:19:19 >
  • beyler inanmayın böyle şeylere adam 2 tane modem tarifesi açtırmış kendine mesala bbu devirde 250 mbps ye kadar duydum hızı iki tarife açıyorsun oldu bitti (konu kapanabilir)
  • cimbomluevrim kullanıcısına yanıt
    adam haklı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.