Şimdi Ara

çift modemle internet hızını iki kat artırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar izmir hatay da oturuyorum buradaki bir internet kafede çift modem desteğiyle 4+4=8 mbps adsl diyor download filan yapmadım ama internet acayip hızlı yani olay doğru sormak istediğim şey ise şu, kablonet zamanından elimde bir modem daha var şu ankinin haricinde bu iki modemi kullanarak hızı iki kat artırmak mümkün mü mümkünse nasıl bu konuda çok fazla bilgim olmadığı için size danışmak istedim saygılar

• acaba ethernet ile birbirine paralel mi bağladılar
  • wow süper o zaman bizde yapalım evde
  • Bence bilgisayar sayısını ikiye bölerek iki modeme dağıtmıştır.Yani önceden tüm bilgisayarları tek bağlantı kullanırken şimdi aynı bağlantıyı yarısı kadar makine kullanıyordur.Haliyle makine başına düşen hız da otomatikman yükselir.
  • 8 mbit tek makina değil
    yanlış bir bilgi
    normalde modem bonding ile yaparsınız. Ya da server makinasıyla bu yapılır onun dışında olmaz. En iyi modem bonding yapsanız bile rapidsharede 400 ün üstüne çıkamazsınız çünkü tek ip ile dosya çekiyor 2 ip ile çekemezsiniz.
    Fakat cafenin böyle birşey yaptığını sanmıyorum
    cafe yapsa yapsa
    20 pc vardır
    10 pc ye ayrı hubla bağlamıştır
    diğer 10 pc yi ayrı hubla
    ip yi elle atamıştır
    ilk hub u 1 tane modeme 2. yi de ayrı bir modeme bağlamıştır. 2. modemin ip ayarlarını yapıp öyle yapmıştır. Eğer hız testi yapsaydınız 3500 kbps nin üstüne çıkamadığını görürdünüz.
  • Bu dediğiniz en ucuz şu şekilde olur. bi makinaya üç adet etthernet kartı takarsın 2003 server yüklersin server rollerinden dns i routing services ı server rollerini yüklersin. Bu muhtemelen senin kullandığın makina olur. ilk iki ethernet kartına iki modemden gelen leri bağlarsın diğerinide network une bağlarsın olur biter. En ucuz yöntem bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

8 mbit tek makina değil
    yanlış bir bilgi
    normalde modem bonding ile yaparsınız. Ya da server makinasıyla bu yapılır onun dışında olmaz. En iyi modem bonding yapsanız bile ****de 400 ün üstüne çıkamazsınız çünkü tek ip ile dosya çekiyor 2 ip ile çekemezsiniz.
    Fakat cafenin böyle birşey yaptığını sanmıyorum
    cafe yapsa yapsa
    20 pc vardır
    10 pc ye ayrı hubla bağlamıştır
    diğer 10 pc yi ayrı hubla
    ip yi elle atamıştır
    ilk hub u 1 tane modeme 2. yi de ayrı bir modeme bağlamıştır. 2. modemin ip ayarlarını yapıp öyle yapmıştır. Eğer hız testi yapsaydınız 3500 kbps nin üstüne çıkamadığını görürdünüz.

Benim bahsettiğim olay kesinlikle öyle yapmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • server 2003 gerek yok. herhangi bir linux kurarsın, enteprise tools indirirsin gateway yaparsın ok. ben yıllar önce (1998) harici diamond supra modemimle arkadaştan aldığım apache modemi birlikte kullanmıştım. diamondun yazılımı vardı çok kolay iki hatla 112 kbps yapmıltım. o sıralar millet 3.5 kb download yaparken ben 10 kb çeki,yodum. ama bu saadet uzun sürmedi. 2 faturaya yansıyan internet ortaya çıkınca babam .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

server 2003 gerek yok. herhangi bir linux kurarsın, enteprise tools indirirsin gateway yaparsın ok. ben yıllar önce (1998) harici diamond supra modemimle arkadaştan aldığım apache modemi birlikte kullanmıştım. diamondun yazılımı vardı çok kolay iki hatla 112 kbps yapmıltım. o sıralar millet 3.5 kb download yaparken ben 10 kb çeki,yodum. ama bu saadet uzun sürmedi. 2 faturaya yansıyan internet ortaya çıkınca babam .....

dediğin şey bahsettiğim şey yani bonding yapmak. fakat bonding yaparsan rapidden o kadar hızlı indiremezsin.
  • load balancing denen teknikle mümkün. Bu durumda kullanılan donanım bağlantıyı iki (veya daha fazla) bağlantı üzerinden sağlıyor. böylece bir modem hattan düşse bile diğeriyle bağlantı sağlanabiliyor. ancak tek bağlantı üzerinden akan veri miktarında bir değişim olmuyor. Ama browserlar bir siteye bağlanırken birden çok bağlantı kurdukları için (Bu değiştirilebiliyor) örneğin a resmini birinci bağlantıdan çekerken b flash animasyonunu ikiden çekiyor bu durumda hat hızı değiştimi hayır ama kullanıcı kendini tek hattan daha hızlı bağlanıyormuş gibi hissetti ve bağlandı . Load balancing çalışırken zaten whtismyip gibi bir siteye bağlanırsanız ipnizin değiştiğini fark edersiniz. (refresh edince ip değişiyor)
    biroldh haklı bu tür bir bağlantıyı tam anlamıyla kullanabilmek için flashget gibi bir programa ihtiyaç var. Burada bağlantının nasıl yapılacağı belirlenen ayarlara ve bağlantıyı sağlayan cihaza bağlı servera 10 bağlantı yaparsınız ve hızınız uçar veya it departmanı isminizi download yapan alçaklar listesine ekleyip bağlantınızı keser ? Ben iki tane 4 mbit bağladım ve hızda artış gördüm (hem de bayağı. ) Ayrıca bir bağlantı kopsa bile pek kimse fark etmiyor. (!)
    Dip not: Nasıl bağlandım neyle bağladım sormayın çünkü bu tür hizmetler sunan bir kurumda çalışıyorum. Ve 1 mesajlı erlerin nasıl kendi firmalarının reklamını yaptığını görüp uyuz oluyorum.

• Wingate veya midpoint gibi "Load balancing" veya "Connection Teaming" destekleyen Internet connection sharing programlari kullanarak yapilabilir.
    Bu programlari interneti kullandiginiz bilgisayarda calistirabilirsiniz, yada internet cafe gibi cok kullanicili bir uygulama icin bir makinayi server olarak kullanabilirsiniz.

http://www.wingate.com/product-wingate.php

http://homenethelp.com/web/review/midpoint-sharing.asp

Eger bir makinayi dedicated server olarak kullanacaksaniz PFSENSE kullanmaniz bence daha mantikli.
    http://www.pfsense.com/index.php?id=26

Yada Load Balancing Router hardware kullanarakta yapilabilir. Mesela Xentino TMH1-41 4 adet wan baglantisina kadar destekler.

www.xentino.com
    404 - Dosya veya dizin bulunamadı.
    http://www.xentino.com/urunler.php?pid=51

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=732&ProductID=bd7680

Bu seceneklerle inbound load balance yapilabilir, yani download hiziniz , belli sartlar altinda modemlerinizin toplam download hizi kadar olur ama outbound hiziniz tek bir modeminki kadar olur. Outbound load balancing de olsun istiyorsaniz eger epey pahali hardware routera ihtiyaciniz var; mesela Xentino TMI2-48 gibi
    www.xentino.com
    404 - Dosya veya dizin bulunamadı.
    http://www.xentino.com/urunler.php?pid=54

Pratikte hiz farkini gorebilmek icin DAP gibi coklu baglanti acabilen bir download manager kullanmaniz gerekir. P2P networkler ise zaten coklu baglanti kullandigi icin ikinci baglantidan faydalanirlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 8 Mbit/s nasıl sağlanır :

Öncelikle telekomdan iki adet telefon hattı alınır. İki ayrı internet aboneliği alınır.
    Bu hatların herbirine birer modem bağlanır.
    Bir makinaya 3 adet ethernet kartı takılır.
    Bu makinaya Windows 2003 Server kurulur. Server rolleri kurulur. Routing Services de kurulur.
    Modemlerin birini server ın bir ethernet kartına diğerini diğer karta bağlarsınız. (Yani modemleri hiçbir şekilde switch e bağlamıyacaksınız.)
    Makinadaki boşta kalan ethernet kartını network ünüze bağlarsınız. Yani switch inize.

İnternet cafe nizdeki tüm makinalar artık server ınızdan ip alacak. Server açık olduğu sürece diğer makinalar internete girebilir.
  • arkadaşlar yorumlarınız için sağolun bakalım deneyeceğim bazılarını
  • yada yıl sonuna kadar beklenir, adsl2 gelince otomatik olarak yüksek hızlı internet erişimi kullanılır
  • çift hat alır iki modem olur 50 bilgisyar varsa 25 i bir modemden 25 i diğer modemden olur
  • Burda bazı arkadaşlar 1000 dolarlık ürünler falan göstermiş öncelikle bahsettiğiniz ürün sorun değildir. Bu cafeciler için hem gereksiz hemde pahalı bir çözüm. Yanaşmazlar yani. Peki ne mi yaparlar. dediğim gibi modemleri yarı yarıya paylaştırırlar sonuçta burda tek bir makinada 8 mbit değil tüm cafede 8 mbit kullanımı amaçlanmış o yüzden 1 makina 8 mbit kullanamayacağına göre o yöntemi yapmışlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

yada yıl sonuna kadar beklenir, adsl2 gelince otomatik olarak yüksek hızlı internet erişimi kullanılır

en mantıklısı :)
  • 2 tane hat olmayınca olmaz 4m ise 4mdir herif tt yimi
    hacklemiş yavaş yerler yaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

yada yıl sonuna kadar beklenir, adsl2 gelince otomatik olarak yüksek hızlı internet erişimi kullanılır

en mantıklısı :)

Yanlış anlamayın ama en mantılısı değil ne yazıkki. Çünkü internet cafe olduğu için her zaman için rekabet halinde olması beklenir. ADSL 2 çıktığındada herkes 24Mbit ile bağlanırken o 48MBit ile bağlanacak. O yüzden tek çözüm dediğim sistemi kurması lazım. Ya bu benim dediğim şekilde bedavaya software ile, yada 3000 - 4000 dolar para vererek donanımla halledilebilir.

Bazı arkadaşlarda ısrarla makinaların yarısını bir modeme diğer yarısını bir modeme bağlamayı öneriyor. O zaman hız 8 MBit/s olmaz. Şimdi ben bir internet cafe ye gitsem download yapmak için iki ayrı bilgisayarı da tutmam mı lazım. Yani iki ayrı ücret ödücem yinede doğru dürüst download yapamayacağım. Yani herhangi bir anda herhangi bir makinadan 8MBit download yapabilmesi münkün olmaz. O zaman da bi anlamı kalmaz. Yani önerdiğiniz şey 8MBit/s olmuyor. Yanlış bir şey öneriyorsunuz. İyi niyetle bilmeden yanlış yönlendiriyorsunuz.

Ayrıca bu bahsetmiş olduğum yöntemi 2 den fazla modemle de kullanabilirsiniz. Örneğin server ınızın 5 (4 adet pci ya bağlanır 1 adet onboard varsa) adet ağ bağdaştırıcısı var ise 4 tane telefon hattı alıp 4 tane modemi server a bağlayarak hızı 4 e katlayabilirsiniz. Kısıtlı donanım ürünlerine yüksek miktarda para vermeye gerek yok.

• Yani bu olayın özü bonding midir ?
    Değmez bence masraf etmeye..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.