Şimdi Ara

Çift monitor ve 1080 Ti kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, işin içinden çıkamadım bir türlü... Sorunumuz şöyle ;
    Format atıp orijinal Windows 10 yükledim update'ler ve tüm ekran kartı güncellemeleri vs yaptım. Sonra böyle bir problemim var ; Tek monitör devredeyken hiçbir problem yok. Görüntü akıcı ve sorunsuz. Fakat 2. monitörü'de devreye alınca daha doğrusu 2. monitor'den obs/xsplit veya Chrome'dan bir video açınca oyunlarda acayip drop, kasma yavaşlama takıla takıla gitme yaşanıyor ama FPS düşümü yaşamıyorum, sadece inanılmaz sinir bozucu şekilde kasıyor.
    1. Monitor : 144hz BENQ (1920x1080) DVI
    2. Monitor : 60hz BENQ (1920x1080) HDMI

Sistemimi de sizle paylaşmak isterim, bunun çözümü nedir bilen varsa lütfen yazarsa çok sevinirim.

◆ Anakart : MSI z370 Pro Carbon
    ◆ Ekran Kartı : MSI 1080Tİ Gaming X Trio
    ◆ İşlemci : Intel 8700K 4.7 Ghz
    ◆ M2 : Samsung 970 EVO (1TB)
    ◆ Ram : Corsair 16GB 3600 Mhz

Çift monitor ve 1080 Ti kasma sorunu

• Selamlar, aynı durum bende de mevcut. Bir sonuca varabildiniz mi? Sadece bir tahmin olarak 144hz çift monitör kullanmak gerekiyormuş gibi hissediyorum. Test etmek için bir monitör daha bulmam gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 monitörü 60hz e alın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • usta sorunu cözdünüzmü ???
  • kasmıyor dediği sanırım 60hz olan. 144 ve 60 dual monitör setuplarında böyle problemler yaşanıyor diye biliyorum. net çözümü de yok sanırım. önerilen ise oyun oynanmayan 60hzlik monitörü anakart üzerinden intel igpu veya amd apuda ekran çıkışına bağlamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

kasmıyor dediği sanırım 60hz olan. 144 ve 60 dual monitör setuplarında böyle problemler yaşanıyor diye biliyorum. net çözümü de yok sanırım. önerilen ise oyun oynanmayan 60hzlik monitörü anakart üzerinden intel igpu veya amd apuda ekran çıkışına bağlamak.
    valla benim öyle bir imkanım yok ryzen 2700x kullanıyorum acayip saçma bir sorun illa 144hrz monitörmü takmak lazım yani ilgiç
  • Sino_0 kullanıcısına yanıt
    Şimdi detaylı araştırmadim fakat başka 144hz bilgileri araştırırken reddit te falan çok gördüm. 60hz and 144hz dual setup diye aratirsan benzer reddit konuları görebilirsin kimiside çözüm denilen yöntemler var fakat herkes için ise yaramamış galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • designr kullanıcısına yanıt
    aynn usta şimdi bende ona bakınıyordum baya boş ben twitch için kullanıcaktım ama malesef olmuyor video açmasam bir nebze hissetmiyorsun ama yinede hafif bir frame düşüşü oluyor ve adamı sinir ediyor katlanıcaz artık üzdü yaaaaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.