Merhaba, esim hem tayvan vatandasi hem turk vatandasi. Ingiltereye seyehat edecegiz. Tayvan pasaportunda ingilterede vize muafiyeti oldugu icin tayvan pasaportuyla cikis yapacak. Sonra turkiyeye donus yaparken tayvan pasaportunu mu gostermesi gerektir yoksa tc pasaportu mu gostermesi gerekir ? Tc kimlik kartini gostermesi yeterli olur mu ? tc kimlik karti var ama tc pasaport pahali diye cikartmak istemiyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cift varandaslarin yurttan cikis ve giridi
-
-
tc kimliği yeterli otutumunu kanitlamasi için. Ben de çifte vatandaşim hiç Türk pasaportu kullanmadim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 23 Haziran 2024; 12:58:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam da sizin isim ve soy isminiz her iki ulkede ayni oldugundan problem cikmamistir. Benim esimin tayvan pasaportundaki ismi farkli ama bilet turkiyedeki isim ve soyismiyle alindi.
soyle anlatim turkiyede isim denklik belgesi var buradan cikisi problem degil ama ingiltereden donerken heathrowda bunu nasil anlatirim ? Pasaporta bakacam baska isim bilete bakacak baska isim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 23 Haziran 2024; 16:40:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yuri ile Onur pek isim benzerliği değil bendeki 😀 Ben bulgarlarin vaktinde zorlan ismimizi değiştirdiğinde verdikleri isim soyadini hala kullaniyorum. Benim sülalede bulgar ismi kullaman bir tek ben kaldim, ozellikke pasaporta turk ismimi işletmedim.
Kisaca dediğiniz olay sorun değil.Turk kimliğiniz oturumu kanitlayan bizim sinir polisinin sorduğu bir belge.O da kaçak olup olmadoğinizi kontrol amaçli, birkaç kere işlendikten sonra sormaz oluyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 23 Haziran 2024; 17:31:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X