Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.796
Cevap
168
Favori
162.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Baklava Antep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 6 Şubat 2015; 22:16:54 >

• Dostum şu lahmacun harcı hazırlarken koyun değilde dana kıyması kullansak nasıl olur.Tarifte bir değişiklik olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarif değişmez ama lezzet değişebilir.
  • Yemekler lokum gibi görünüyor gerçekten.
  • üstat bu döğmeç yemeğinin tarifini yazabilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnkcbs

üstat bu döğmeç yemeğinin tarifini yazabilirmisin

Ana malzemesi eski urfa evlerinde yapılan ev ekmeğidir hocam. Urfa dışında bulamazsın o ekmegi.

Fotoda görülen malzemeler yoğruluyor, kıvama gelince de az bişi urfa peyniri rendelenip katılıyor bu kadar.
  • kardeş ne yaptın sen mahvettin gece gece bizi burada hayat size güzel bize çiğ köfte diye bi şey satıyorlar ama nedir Allah bilir bu arada bi soru soracam yanlış anlamazsan kaç kilosun
  • Bu ne arkadas.. Sen bizim bi tarafimizi mi sisirecen ona mi niyetlisin, konuya girdigime pisman oldum. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben denedim. Mükemmel bir evde lahmacun tarifi. Şiddetle tavsiye ederim.

http://www.evdeborek.com/yemektarifi/haber_detay.asp?haberID=90&-hamurisi-tarifleri-evde-lahmacun-tarifi.html
  • Bir Karadenizli olarak askerliğimi Urfa'da yapacağım. Bizim buralarda bitkilerin yemekleri çok yapılır. Ama ben tam bir etçilim.
    Mükemmel bir konu olmuş. Çok şanslıyım. Yerinde tadacağım yemeklerinizi.
  • Urfa Yaptık Geldik...

İlk Sayfaya Eklendi

MERCİMEKLİ KÖFTE

SU KABAĞI

ÖLÜ BALCAN

KÜLÜNÇE

BÖREK

TEPSİ

ŞILLIK

EV EKMEĞİ

FİRİK

KARIŞIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 14 Haziran 2015; 13:06:37 >

• Hocam dikkat ettim sadece yemeklere değil içeceklere de çok dikkat ediyorsunuz mutlaka içecek oluyor sofrada
  • evet hocam.

genelde hep ayran içeriz. hazır ayran değil ama köy yoğurdundan annem yapar.
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    ağzının tadını biliyorsun yemek ayransız olur mu zaten. izmit,istanbul taraflarında ayran arada bir yapılan içecek olarak gördüm yani ayran kültürü pek yok gibi.

paylaştığın yemekler çok iştah açıcı ve bana " ah ulan ahh "çektiriyor. Maraşlı olarak bu tadlara iyi ki yabancı değilim dedim. bu konuyu açarak senin ve annenin geçen emeğinden dolayı tebrik ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

evet hocam.

Hocam merhabalar. Şu resimdeki TEPSİ yemeğinin tarifini verebilirmisiniz acaba.Gerçi tariflik bir şey aslında ama etin nasıl olmasını gerektiğini anlatırsanız sevinirim.Evde denemek istiyorum da.

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

evet hocam.

Hocam merhabalar. Şu resimdeki TEPSİ yemeğinin tarifini verebilirmisiniz acaba.Gerçi tariflik bir şey aslında ama etin nasıl olmasını gerektiğini anlatırsanız sevinirim.Evde denemek istiyorum da.

Merhabalar

Hocam; et orta yağlı kuzu kıyma.

Kıymanın içerisine ; küçük küçük doğranmış kuru soğan , kırmızı biber , yeşil biber , 1-2 diş sarımsak ve az bişi salça koyuyoruz.

Baharat olarak; tuz , karabiber , 1 tatlı kaşıgı isot.

Son olarak her şeyi tepsiye serdikten sonra; 1 yemek kaşığı salçalı suyu tepsiye döküyoruz, 1-2 bardak.

Sonrası 250 derece fırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 25 Haziran 2015; 22:01:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ironcarbonom

ağzının tadını biliyorsun yemek ayransız olur mu zaten. izmit,istanbul taraflarında ayran arada bir yapılan içecek olarak gördüm yani ayran kültürü pek yok gibi.

paylaştığın yemekler çok iştah açıcı ve bana " ah ulan ahh "çektiriyor. Maraşlı olarak bu tadlara iyi ki yabancı değilim dedim. bu konuyu açarak senin ve annenin geçen emeğinden dolayı tebrik ediyorum.

Çok teşekkürler.
  • quote:

evet hocam.

Yusuf hocam vallahi tebrik ederim bende urfalıyım gercekten bu Ramazan gününde gördüm konunuzu hepsi çok güzel görünüyor ..bende kesinlikle disarıdan çiğköfte yemiyorum yiyenleri de anlamıyorum o şişen bulgurdan ne anlıyorlarsa severek yiyorlar tabi gerçeğini yiyince anlıyorlar nasıl olduğunu.. Ben kazam kebabını severim bostana buzlu olunca güzel olur Urfa işi ekşili etli bamya da güzel olur ayrıca Urfa Antep mutfakları birbirine çok benziyor ve mükemmeller burada bu yemekleri görmek gercekten çok güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu lüften ramazanda bari hortlatmayın şu konuyu. İftar geçse bile nasıl bulacağız bu yemekleri? İçim geçti bakınca
  • eyvallah hemşerim.

teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.