Şimdi Ara

[CİHAZ POLİSLER TARAFINDAN BULUNDU]***MACBOOK AİR ÇALINDI FİND MY iPHONE'DAN ADAMIN YERİNİ GÖRÜYORUM. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
12
Favori
22.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cawrash

iphone 5 sim free'nin amerika'da ne zaman çıkacağını arıyodum nereye geldim.. soluksuz okudum laa

Aynen :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Orijinalden alıntı: cawrash

iphone 5 sim free'nin amerika'da ne zaman çıkacağını arıyodum nereye geldim.. soluksuz okudum laa

Aynen :)

aynen :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baphomett

Ne yorumlar var saçmasapan :) Heralde millet çok fbi, cia, nsa konulu filmler izliyor. Polislerle basmak, her kapıya polis dikmek, evleri basıp aramak, ev,in önünde pusu kurmak:)

Söylediğiniz her şey hukuk dışı şeyler, o bilgisayar artık hırsızın ve siz onu sokakta hırsızın elinde görseniz dahi elinden alma imkanınız yok.Alırsanız suç işlersiniz.Savcılığa şikayette bulunup beklemekten başka şansınız yok, delilleri toparlayıp şikayette bulunun.Ardından kişi bu bilgisayar en başından beri benim kardeşim, ben bunu satın aldım şeklinde dediği taktirde oraya isterseniz fbi, isterseniz mit ile gidin o bilgisayarı oradan ALAMAZSINIZ. Taşınır davası veya istihkak davası açmanız gerek, ancak çaldığını kabullenirse o zaman bu işlere gerek yok.O yüzden bu parlak fikirleniriz hepsi bilgi kirliliği.Bu kişiyi tespit edecek kişi savcılıktır.

Bir şey daha eklemek gerekirse karakola gitmeniz size en azından 2 hafta daha kaybettirir, karakol evrakları savcılığa gönderene kadar geçen süre sizin aleyhinize işleyecektir.Bu yüzden adliyede müracat bürosuna giderek nöbetçi savcı vasıtasıyla şikayette bulunun yada direk savcılığa gidin.

seninde bilmediğini ben ekliyim o faturada eğer ürünün seriali varsa ki vatan faturası varsa kesin serial vardır.. yada en basit kutusunun üstünde kesin vardır serial bunuda gösterebilir. ürünü polis eşliğinde yerinde tespit ederse çatır çatır alır arama izninede gerek kalmaz çünkü mal ortada ve faturası şahıs adına kanıt var alan kişi yada hırsız farketmez ürünün çalıntı olmasından dolayı zaten suç işlemiş vaziyette...

• quote:

Orijinalden alıntı: adigeefe-96

Abi bak sen once gir mac adresi, ip adresi falan biraz arastirma yap. Adam hirsizsa sifresiz net buldumu atliycaktir zaten ac kisisel erisim noktasini adini modem adi falan yap senin macbookun mac adresinde baglandimi wirelesse zaten katini ogrenmis oluyosun. Sonra dagitim yaptigin wirelessdeki verileri trackle adam faceye falan girerse ordaki track verilerinden adamin detayli bilgisine ulas. O yem wireless den hareketle biseyler bulursun. Yok dersen en azindan apartmanda alani daraltmis olursun. Ama bilisim subeden hallederler bence. Hallederlerde oldu bulamiyoruz dediler. Apartmandaki internet aboneliklerine baksin. İnternet saglayici firma loglar surekli onlari zaten o loglar uzerinden safari kodu tarasinlar. Daire bulsunlar dalin iste iceri yok o da mi olmadi. Vucut dili yalani belli eder. Bunun egitimini almis bi sivil polisle git tek tek sor yalan soyleyen vucut dilinden belli olur bilim kurgu degil gercektir bu neyse ya ayarlayin iste bulunur o makine takma ama elini cabuk tut. Ha bide gir nokia subesine polisle direk kameralarin bagli oldugu makinaya bakin adam polise mecburen gostermek zorunda kalir. Ordan bozuk mu degil mi kamera polise yalan soylemekle tehdit et ottur adami. Polis halleder ama egitimli duzgun bi polis varsa eger. :)) arkadaslarin yorumlara cok guldum ya :)) neyse gecmis olsun...

Olabilir aslında

• Benim arkadaşımın laptopu Ankara-Tunalı Hilmi Caddesinde, aracın arka camı kırılıp çalınmıştı. Etrafta birçok kameranın olmasın rağmen bulunamadı hırsız. Allah yardımcınız olsun.
  • Arif'in Manchester a attigi golu ariyodum. Nerelere geldim.
  • sen çok youtube takiliyon galiba obattal
  • Polislerin egitimli kopekleri var dostum.. Macbookun cantasi filan duruyorsa koklatip apartmanda bulmasini saglayabilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip.
  • quote:

Ne yorumlar var saçmasapan :) Heralde millet çok fbi, cia, nsa konulu filmler izliyor. Polislerle basmak, her kapıya polis dikmek, evleri basıp aramak, ev,in önünde pusu kurmak:)

Söylediğiniz her şey hukuk dışı şeyler, o bilgisayar artık hırsızın ve siz onu sokakta hırsızın elinde görseniz dahi elinden alma imkanınız yok.Alırsanız suç işlersiniz.Savcılığa şikayette bulunup beklemekten başka şansınız yok, delilleri toparlayıp şikayette bulunun.Ardından kişi bu bilgisayar en başından beri benim kardeşim, ben bunu satın aldım şeklinde dediği taktirde oraya isterseniz fbi, isterseniz mit ile gidin o bilgisayarı oradan ALAMAZSINIZ. Taşınır davası veya istihkak davası açmanız gerek, ancak çaldığını kabullenirse o zaman bu işlere gerek yok.O yüzden bu parlak fikirleniriz hepsi bilgi kirliliği.Bu kişiyi tespit edecek kişi savcılıktır.

Bir şey daha eklemek gerekirse karakola gitmeniz size en azından 2 hafta daha kaybettirir, karakol evrakları savcılığa gönderene kadar geçen süre sizin aleyhinize işleyecektir.Bu yüzden adliyede müracat bürosuna giderek nöbetçi savcı vasıtasıyla şikayette bulunun yada direk savcılığa gidin.

Sizde hukuki olaylari bildiginizi saniyorsunuz ama, adam bu pc'yi ben aldim derse arkadasta alir makbuzu alnina yapistirir birtane de iki kaşinin arasina kafa atar olay kapanir;)

• quote:

Orijinalden alıntı: mutivanbuuren

quote:

Sizde hukuki olaylari bildiginizi saniyorsunuz ama, adam bu pc'yi ben aldim derse arkadasta alir makbuzu alnina yapistirir birtane de iki kaşinin arasina kafa atar olay kapanir;)

Aklıma bir durum geldi...Biz 2.el ürünler alıyoruz...Diyelim ki birinden bir cihaz aldık ama faturasını o kişiden almadık...Bu kişi daha sonra bu fatura ile polise başvurup çalındı dese biz mağdur mu olacağız bu durumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

quote:

quote:

Aklıma bir durum geldi...Biz 2.el ürünler alıyoruz...Diyelim ki birinden bir cihaz aldık ama faturasını o kişiden almadık...Bu kişi daha sonra bu fatura ile polise başvurup çalındı dese biz mağdur mu olacağız bu durumda?

Urunu o kisiden aldiginizi kanitlayamazsaniz magdur duruma dusmeniz mumkundur.

• Arkadaş ne kamerası ne tipi ya. Al polisi yanına, gir apartmana teker teker arat bul ve Mac'ini al. Elini çabuk tut bence, değerli bi cihaz sonuçta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

quote:

quote:

Urunu o kisiden aldiginizi kanitlayamazsaniz magdur duruma dusmeniz mumkundur.

adam benim kişisel eşyamı bilgilerim olan bir şeyi çalacak benden. ben adamın yerini bilicem gidip elinden Alacam sonra suçlu ben olacak öyle mi. Allah korusun benim başıma gelmiş olsa o adamın elinde döve döve alırım suçlu duruma falan da düşmem. şikayetçi olacaksa o olsun Yada yapabiliyorsa koştursun bir yerde dövsün beni her türlü ben haklı çıkarım o davadan. faturası elinde adamdan aldın sen suçlusun öyle mi başlarım böyle adalete böyle bişey olamaz bu hukukta. ya sen yanlış biliyorsun Yada ben çok basit düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: römercan

Babamın macbook air'i çalındı arkadaşlar ama ben find my iPhone'a kaydını yapmistım cihazin. Arkadaşlar adamın yerini görüyorum şuan ne yapabilirim ? Acil yardımınız lazım. Polisle iletişime geçeceğim fakat babam diyor ki bu adama bir şekilde mesaj atalım bak yerini biliyorum güzel güzel gel geri ver şu laptopu demek istiyor bunu yapabilirmiyiz uygulama ile ?

Hocam bilgisayara format atmak falan iPhonemi bulda yemiyor. Ben çok iPhone alıp sattım ve çoğu da restore etmiştir hala. Ama hesabıma kaydettirdiklerim hala duruyor. Hatta MacBook Aire de format attım birkaç kere o da hala duruyor. Yani format atsa da senin hesabında duracak o bilgisayar ancak şöyle bir sıkıntı var; iPhone'mi bul sana direk haritada bir nokta göstermez. Tamam nokta gösterir ancak o noktanın çevresinde çember vardır. O çemberin içinde herhangi bir yerde olabilir. Ayrıca o bilgisayarın yerinin teşhisi için internete bağlanması gerekir ve belki de son internete bağlandığı yer sadece o apartman.

• maclere bir program kuruluyordu ve iphonedaki igotya gibi 5 yada 10 dakkada bi kameradan adamın fotografını google maps den adresi ip numarası ve o anki ekran görüntüsünü bil. sahibinin mail adresine atıyordu, önceki macbook da vardı ama mb pro ya kurmadım, hem aslında mb daki şifreyide kaldırmam lazım belki çünkü çalan adam şifeyi açamayınca direk format atacakdır, ama şifre olmasa wifi ye baglandıgı an çökerdim üstüne, hımm bunu düşüneyim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

quote:

Orijinalden alıntı: römercan
    ...İnşallah 5-10 mt de olsa sapma yapmıyordur find my iPhone...

O kadar sapma yapar tabi de, binayı tespit etmenizde sorun olmaz, çok sıkışık bir yapılaşma yoksa. Binayı gördünüz mü, kaç katlı?

Aklıma Genius detected dedirtecek bir fikir geldi:
    Söz konusu air, internete modem üzerinden bağlanıyor olsa gerek. Öyleyse air online iken gidip, direkt sigortaların olduğu yere geidin. Her dairenin sigortasını sırayla kapatın. Hangi dairedeyken air internetten koparsa air o dairededir.

Ya da o dairede kesintisiz güç kaynağı vardır..

müthiş ya. helal olsun. hem takdir ettim hem de epey güldüm ya.

• noldu hala bulamadınız mı cihazı bende merak ettim
  • icloud a bir de cihaz kamerasi ile fotograf cekme ve hemen onu gosterme fonksiyonu ekleseler boyle ugrasilmayacakti.
  • Bileydim 5-6 gün sonra okurdum başlığı :) bir kaptırdım kendimi römercan aramaktan helak oldum, meğer sonuçlanmamış hala... 9 yaşına geri dön şimdi diyeceğimi daha iyi anlarsın.

Hani mahalle maçında skor 11 e 11 ken Annen yemeğe çağrır ya. Sudan çıkmış balığa dönersin aynı öyle oldum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.