Şimdi Ara

[CİHAZ POLİSLER TARAFINDAN BULUNDU]***MACBOOK AİR ÇALINDI FİND MY iPHONE'DAN ADAMIN YERİNİ GÖRÜYORUM. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
12
Favori
22.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Umarım bulunmuştur,pahalı bir alet çünkü.Haber yok mu hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutivanbuuren

quote:

Orijinalden alıntı: hamzaai

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baphomett

Ne yorumlar var saçmasapan :) Heralde millet çok fbi, cia, nsa konulu filmler izliyor. Polislerle basmak, her kapıya polis dikmek, evleri basıp aramak, ev,in önünde pusu kurmak:)

Söylediğiniz her şey hukuk dışı şeyler, o bilgisayar artık hırsızın ve siz onu sokakta hırsızın elinde görseniz dahi elinden alma imkanınız yok.Alırsanız suç işlersiniz.Savcılığa şikayette bulunup beklemekten başka şansınız yok, delilleri toparlayıp şikayette bulunun.Ardından kişi bu bilgisayar en başından beri benim kardeşim, ben bunu satın aldım şeklinde dediği taktirde oraya isterseniz fbi, isterseniz mit ile gidin o bilgisayarı oradan ALAMAZSINIZ. Taşınır davası veya istihkak davası açmanız gerek, ancak çaldığını kabullenirse o zaman bu işlere gerek yok.O yüzden bu parlak fikirleniriz hepsi bilgi kirliliği.Bu kişiyi tespit edecek kişi savcılıktır.

Bir şey daha eklemek gerekirse karakola gitmeniz size en azından 2 hafta daha kaybettirir, karakol evrakları savcılığa gönderene kadar geçen süre sizin aleyhinize işleyecektir.Bu yüzden adliyede müracat bürosuna giderek nöbetçi savcı vasıtasıyla şikayette bulunun yada direk savcılığa gidin.

Sizde hukuki olaylari bildiginizi saniyorsunuz ama, adam bu pc'yi ben aldim derse arkadasta alir makbuzu alnina yapistirir birtane de iki kaşinin arasina kafa atar olay kapanir;)

Aklıma bir durum geldi...Biz 2.el ürünler alıyoruz...Diyelim ki birinden bir cihaz aldık ama faturasını o kişiden almadık...Bu kişi daha sonra bu fatura ile polise başvurup çalındı dese biz mağdur mu olacağız bu durumda?

Urunu o kisiden aldiginizi kanitlayamazsaniz magdur duruma dusmeniz mumkundur.

adam benim kişisel eşyamı bilgilerim olan bir şeyi çalacak benden. ben adamın yerini bilicem gidip elinden Alacam sonra suçlu ben olacak öyle mi. Allah korusun benim başıma gelmiş olsa o adamın elinde döve döve alırım suçlu duruma falan da düşmem. şikayetçi olacaksa o olsun Yada yapabiliyorsa koştursun bir yerde dövsün beni her türlü ben haklı çıkarım o davadan. faturası elinde adamdan aldın sen suçlusun öyle mi başlarım böyle adalete böyle bişey olamaz bu hukukta. ya sen yanlış biliyorsun Yada ben çok basit düşünüyorum

Yazılanlar kısmen doğru kısmen yanlış.

Mal sizin,
    Hırsız çalmış,
    Siz onu kendi çabalarınızla, zor kullanarak alamazsınız, bunun adı hukukta İhkakı Hak'tır.
    Güvenlik güçleri, mahkemeler, icra daireleri aracılığı ile hak aranır.
    (bu yollarla arayın, kesin bulurlar vs. demiyorum, sadece açıklama yapıyorum, herkesin kendi kararı)

Aksi halde hırsızın sizden çalmış olduğu malı, siz de hırsızdan çalmış olup, "hırsız" konumuna düşersiniz.
    Ancak tabiki bu sizin hukuken ceza alacağınız anlamına gelmez.
    Tıpkı insan öldüren birinin, olayda meşru savunma gibi bir hukuka uygunluk sebebi bulunması halinde ceza almayacak olması gibi.

İkinci el ürün satın alan kişi bakımından ise, sorumluluğu üzerinizden atmak veya en azından azaltmak için, satın aldığınız kişinin kimlik fotokopisini, şu kişiden şu gün şu fiyata aldım, faturası vardır/yoktur gibi imzalı bir belgeyi almak, yaşanması muhtemel sorunlarda size yardımcı olacaktır.
    Zira ikinci el telefon (laptopta nasıldır bilemiyorum) alan şahısların/firmaların, satıcının kimlik fotokopisini alma zorunluluğu olduğunu hatırlar gibiyim.

bu açıklama çok güzel oldu. diğer arkadaş hırsız bu eşya benim dediği taktirde FBI dahi alamaz elinden dediği için şaşırdım ve ayrıca basit düşünüyormuşsun bende :)

Burdada ben bahsetmiyorsunuzdur heralde.?

tamam sizden bahsediyorum yine ilk yaptığınız açıklama ile ikincisi arasında fark var. ikincisi daha derli toplu olmuş. bide ben isimlere bakmamışım ikinci yorumu farklı birisi yazmış sandım :D kalp kırdıysam özürlerimi iletmek isterim sizlere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SON DURUM NNEDİR
  • Arkadaşlar teorime göre bu elemanın şarjı bitti açamıyor bilgisayari polis ise online olunca bizden haber bekliyor adam magsafe adaptör bulması lazım açması için ki bu da zor biraz

• Geciktin be abi hızlı davranacaktınız adam uyanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: römercan

Arkadaşlar teorime göre bu elemanın şarjı bitti açamıyor bilgisayari polis ise online olunca bizden haber bekliyor adam magsafe adaptör bulması lazım açması için ki bu da zor biraz

Gecmis olsun soguk bir su icebilirsiniz artik bulunmasi cok zor

• Film gibi valla bende merak ettim:)

• quote:

Arkadaşlar teorime göre bu elemanın şarjı bitti açamıyor bilgisayari polis ise online olunca bizden haber bekliyor adam magsafe adaptör bulması lazım açması için ki bu da zor biraz

k. bakma ama senle baban cok fılm ızlemıssınız. calındıgı gıbı bişeyler yapacaktınız ya polısle yada kendı ımkanınızla. biraz kafanızı calıstırsaydınız özelllıklede sen macbookun sarjının bıtebılecegını ve sarj aletının her yerde bulunmayacagını dusunmelıydınız. hırsız bu halıyle ya satacaktır yada kaldırır bı koseye sarj bulana kadar. su vereyim mi

• quote:

Cihazı açtı diye ara teyit edecek değiller ya. Polis gitsin aleti bulamazlarsa bile adamı alırlar içeri. Neden bekliyorsunuz ki açılmasını yani nasılsa açılmayacak. :D
  • Valla bana dokunan yok babam kendi üşengeçliği yüzünden kaybetti damacana suları kabul edebilir şuan.
    Kendisine dedim sürekli beklemekle olmaz diye ama dinlemedi bundan sonra olacagını pek sanmasam da gelişme olursa size bildiririm.

• quote:

Valla bana dokunan yok babam kendi üşengeçliği yüzünden kaybetti damacana suları kabul edebilir şuan.
    Kendisine dedim sürekli beklemekle olmaz diye ama dinlemedi bundan sonra olacagını pek sanmasam da gelişme olursa size bildiririm.

Gelişeceği kadar gelişmiş
    Geçmiş olsun ( hatta olmuş )

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baphomett

Ne yorumlar var saçmasapan :) Heralde millet çok fbi, cia, nsa konulu filmler izliyor. Polislerle basmak, her kapıya polis dikmek, evleri basıp aramak, ev,in önünde pusu kurmak:)

Söylediğiniz her şey hukuk dışı şeyler, o bilgisayar artık hırsızın ve siz onu sokakta hırsızın elinde görseniz dahi elinden alma imkanınız yok.Alırsanız suç işlersiniz.Savcılığa şikayette bulunup beklemekten başka şansınız yok, delilleri toparlayıp şikayette bulunun.Ardından kişi bu bilgisayar en başından beri benim kardeşim, ben bunu satın aldım şeklinde dediği taktirde oraya isterseniz fbi, isterseniz mit ile gidin o bilgisayarı oradan ALAMAZSINIZ. Taşınır davası veya istihkak davası açmanız gerek, ancak çaldığını kabullenirse o zaman bu işlere gerek yok.O yüzden bu parlak fikirleniriz hepsi bilgi kirliliği.Bu kişiyi tespit edecek kişi savcılıktır.

Bir şey daha eklemek gerekirse karakola gitmeniz size en azından 2 hafta daha kaybettirir, karakol evrakları savcılığa gönderene kadar geçen süre sizin aleyhinize işleyecektir.Bu yüzden adliyede müracat bürosuna giderek nöbetçi savcı vasıtasıyla şikayette bulunun yada direk savcılığa gidin.

Sizde hukuki olaylari bildiginizi saniyorsunuz ama, adam bu pc'yi ben aldim derse arkadasta alir makbuzu alnina yapistirir birtane de iki kaşinin arasina kafa atar olay kapanir;)

Aklıma bir durum geldi...Biz 2.el ürünler alıyoruz...Diyelim ki birinden bir cihaz aldık ama faturasını o kişiden almadık...Bu kişi daha sonra bu fatura ile polise başvurup çalındı dese biz mağdur mu olacağız bu durumda?

Urunu o kisiden aldiginizi kanitlayamazsaniz magdur duruma dusmeniz mumkundur.

adam benim kişisel eşyamı bilgilerim olan bir şeyi çalacak benden. ben adamın yerini bilicem gidip elinden Alacam sonra suçlu ben olacak öyle mi. Allah korusun benim başıma gelmiş olsa o adamın elinde döve döve alırım suçlu duruma falan da düşmem. şikayetçi olacaksa o olsun Yada yapabiliyorsa koştursun bir yerde dövsün beni her türlü ben haklı çıkarım o davadan. faturası elinde adamdan aldın sen suçlusun öyle mi başlarım böyle adalete böyle bişey olamaz bu hukukta. ya sen yanlış biliyorsun Yada ben çok basit düşünüyorum

Yazılanlar kısmen doğru kısmen yanlış.

Mal sizin,
    Hırsız çalmış,
    Siz onu kendi çabalarınızla, zor kullanarak alamazsınız, bunun adı hukukta İhkakı Hak'tır.
    Güvenlik güçleri, mahkemeler, icra daireleri aracılığı ile hak aranır.
    (bu yollarla arayın, kesin bulurlar vs. demiyorum, sadece açıklama yapıyorum, herkesin kendi kararı)

Aksi halde hırsızın sizden çalmış olduğu malı, siz de hırsızdan çalmış olup, "hırsız" konumuna düşersiniz.
    Ancak tabiki bu sizin hukuken ceza alacağınız anlamına gelmez.
    Tıpkı insan öldüren birinin, olayda meşru savunma gibi bir hukuka uygunluk sebebi bulunması halinde ceza almayacak olması gibi.

İkinci el ürün satın alan kişi bakımından ise, sorumluluğu üzerinizden atmak veya en azından azaltmak için, satın aldığınız kişinin kimlik fotokopisini, şu kişiden şu gün şu fiyata aldım, faturası vardır/yoktur gibi imzalı bir belgeyi almak, yaşanması muhtemel sorunlarda size yardımcı olacaktır.
    Zira ikinci el telefon (laptopta nasıldır bilemiyorum) alan şahısların/firmaların, satıcının kimlik fotokopisini alma zorunluluğu olduğunu hatırlar gibiyim.

Offf nasıl atıyorsunuz ya... Hırsız senin malını çalarsa eğer mülkiyeti ona geçmez sadece zilyetliği geçmiş olur. Mülkiyet hala sana aittir, sen mülkiyeti sana ait bir şeyi haksız yere elinde bulunduran birinden alırsan '' HIRSIZ'' mı olmuş oluyorsun!!!!

Yarım yamalak hukuk bilginizle milleti kandırmayın. Sen avukat olsan yemin ederim aç kalırsın, sakın böyle hırsızlık ile ilgili davaları filan alma avukatsan eğer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Babamın macbook air'i çalındı arkadaşlar ama ben find my iPhone'a kaydını yapmistım cihazin. Arkadaşlar adamın yerini görüyorum şuan ne yapabilirim ? Acil yardımınız lazım. Polisle iletişime geçeceğim fakat babam diyor ki bu adama bir şekilde mesaj atalım bak yerini biliyorum güzel güzel gel geri ver şu laptopu demek istiyor bunu yapabilirmiyiz uygulama ile ?

2 gün olmuş... bulundumu macbook???
  • Alın yanınıza 3,4 adam gidin adamın ağzını kırın.

• Dostum apartmanin girisine kagit as orjinal apple aksesuarlari, parcalari satilir cinsinden:) hatta direk macbook air adaptoru bulunur de

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesbul

Dostum apartmanin girisine kagit as orjinal apple aksesuarlari, parcalari satilir cinsinden:) hatta direk macbook air adaptoru bulunur de

hatta git sendeki adaptörü kapı önünde bırak alıp şarj etsin ki açabilsin cihazı

• http://forum.donanimhaber.com/m_59502863/tm.htm

Daha once forumda paylasilmisti.

Mackeeper ve Vuwer programi gercekten bu calinma olaylarinda cok kullanisli.

Ben kendim Vuwer kurulumu yaptim. Bilgisayarim her acildiginda hem ip ile harita uzerinde yer bilgisi, hem ekran goruntusu, hem de kameradan kimin kullandigini hemen mail ile bana bildiriyor.

Bilgisayar calinirsa eger uzaktan kucuk bir kod yardimiyla istersem her 5 dk da bir yer bilgisi, ekran goruntusunu ve kamera goruntusunu alabiliyorsunuz..

Mackeeper ucretli

Vuwer ucretsiz

http://stumpy.vuse.vanderbilt.edu/VUWER.htm

Su an vaktim yok ama siz biraz forumdaki konuyu arastirin mutlaka bu 2 programdan birini macintosh bilgisayariniza kurun.

Vaktim oldugunda Vuwer'in kurulumunu anlatirim.

• Git posise yada adamin ewini bas gitsin :) adami arama sakin ama

• Ben find my iphone sayesinde istanbulda calinan daha sonra sirasiyla adana , konya ve en son ankarada cikan laptopumu buldum.

Mesaj yollayip kitlemistim. Satin alan arkadas beni aradi konustuk daha sonrasinda karakola teslim etti. Bende ankarada karakoldan teslim almistim.

• ben olsam yanima saglam 2-3 arkadas alir kapisina dayanir, essek sudan gelene kadar dover sonrada elimle polise telim ederdim, faturalarla birlikte. ama bizde bu adalet sistemi olduktan sonra polisler hirsizlikdan 100 defa sabikasi olan vatandastan ozur diler, beni ve arkadaslari en az 6 ay iceri atar!! burasi turkiye burda ADALET VAR!!!
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.