Şimdi Ara

Cihazım Kendi Kendine Unlock mu Olmuş ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HideHeacKeR

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

Kontrat süresi dolunca açılır bazı operatörler elle açıyor sanırım

Konuyu açan arkadaş SAM ile cihazı unlock edip şuan pasaport kaydını yaptırdı ve kullanıyor..

Evet.Bu Kadar Kolay Olucağına Bende İnanmıyordum.
    ilk Defa İphone Kullanan Biriym.
    Ucuz Diye Simkilitli Bir İphone Aldım.
    Kafamda Unlock Falan Yoktu Sadece İos u İncelemekti Amacım.
    Gece 1 Sıralarında Dr.Carl Elfman Tanıştım.
    Ve Anlatmaya Başladı.
    Yanlız Micro Sim Kartım Yoktu Hemen Bi Makas Bulup Hattımı Kestim.
    Ve İphona Taktım.Dr.Carl Elfman ın Dediklerini Uyguladım.
    Tamam Hayırlı Olsun Dedi.
    Halen İnanamıyordum.
    Sonra Emin Olmak İçin Pasaport Kaydı Yaptırdım.
    Kayıt Onaylandıktan Sonra Hattı Taktım.
    Şebekenin Geliceğini Hiç Ummuyordum.
    Artı Bu İşlemi Yaptıktan Sonra Bir De Versiyon Yükseltmiştim.
    Sonra Hattı Taktım Ve Sinyalin Geldiğini Gördüm.
    Sonra hemen 8090 Aradım.
    Ve İphonemden O Telesekreterin Sesini Duymak İnanılmaz Bir Şeydi :)

İnşallah Sizde Açarsınız.

hocam ayrıntılı anlatabiilirmisnz tam olarak ne yaptıüınızı herkes faydalansın ben uğraştım ama olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

Merhabalar

Birkaç gün önce ev arkadaşımın elinde İngiltereden gelme simkilitli iPhone 4 32gb vardı.Telefon iOS 6.0.1 versiyonuna sahip 04.12.05 basebandlı ancak ingiltere kartı olmadığı için etkinleşmiyordu yani ne normal telefon olarak ne de normal ipod olarak kullanılamıyordu.

Neyse ben telefonu aldım SHSH kayıtlarına baktım 4.3.5 kaydı vardı hemen düşürüp jailbreak yaptım daha sonrasında SAM i yükledim.İşin kötü tarafı biz telefonun hangi operatörden kilitli olduğunu bulamadık.

Yapdığım işlem tam olarak şuydu telefonun hangi ülkeden kilitli olduğu girdim daha sonrasında hangi hattan olduğunu bilmediğim için tek tek sallamak zorunda kaldım en sonunda birde baktım ICCID numaraları ayarlarda gözüküyordu.Sonra auto detect e aldım ve aktive tuşuna bastım resping yaptıktan sonra birde baktım sinyal seviyesinde MTC UKR gelmeye başladı resmen üzerindeki hattı sim kilitli olduğu halde geveysiz emule ediyordu :)

Daha sonra iOS 6.1.3 e yükselttim ve gördüm ki hala emule etmeye devam ediyor ve şuan hala sorunsuz çalışıyor :)

Face'te konusmustuk seninle bu SAM hakkında o günden sonrada bikaç kez ugrastım ama sinyal alamadım. 4.3.5 kaydım vardı yükledim ardından jb Sam falan kurdum herşeyi. De active yaptıktan sonra auto detect deyip attemp act. dedim ama original SIMid hatası aldım. Canada Bell den kilitli cihaz,by bundle name den bell.ca seçp attemp dedigimde respring atıyor fakat ne hat geliyor ne de sinyal. Nette bi video izledim anladıgım kadarıyla cihazın kilitli oldugu operatörün sim kartıyla bi kez de olsa aktifleştirilmiş olması gerekiyor galiba. Canada dan sim kart siparisi verdim geldiginde bir de oyle denicem bakalım umarım püf noktası odur. Atladıgımı düsündügün bi adım varsa ıletisime gecip anlatırsan cok sevinirim pm ulasılamıyor:)

• merhaba özel mesajınız kapalı olduğundan buraya yazıyorum. Elimde bir adet ip432 gb var bu telefonu açamadım. bana ulaşmanız mümkünmüdür acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankokusu

merhaba özel mesajınız kapalı olduğundan buraya yazıyorum. Elimde bir adet ip432 gb var bu telefonu açamadım. bana ulaşmanız mümkünmüdür acaba?

iOS Sürümü ve baseband nedir ?
  • ios şu anda 4.3.5 baseband 04.12.05 downgrade yaptım cihazı 4.3.5 e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankokusu -- 27 Haziran 2013; 15:03:17 >
  • quote:

ios şu anda 4.3.5 baseband 04.12.05 downgrade yaptım cihazı 4.3.5 e.

Jailbreak yapıp SAM i kurun.Üsteki yorumda yaptığım gibi adımları uygulayın.
  • jailbreak yapamadım maalesef cihazı aktifleştiremedim forumlarda da bulamadım bir türlü anlatımını.
  • quote:

jailbreak yapamadım maalesef cihazı aktifleştiremedim forumlarda da bulamadım bir türlü anlatımını.

Jailbreak ile aktifleştirmeniz gerekiyor.İnternete 4.3.5 Jailbreak yazarak kolay bir şekilde gerekli anlatımı bulabilirsiniz.
  • açık olan telefona yaptım jailbreak ama bu tür bir telefona hiç yapmamıştım. detaylı anlatımda bulamadım sadece redsnow ve snowbraze programlarını vermiş herkez ama anlatanı bulamadım hiç.
  • quote:

açık olan telefona yaptım jailbreak ama bu tür bir telefona hiç yapmamıştım. detaylı anlatımda bulamadım sadece redsnow ve snowbraze programlarını vermiş herkez ama anlatanı bulamadım hiç.

Açık kapalı farketmiyor zaten Jailbreak yaparken cihazı DFU moda alıyorsunuz.

http://www.temaciyiz.com/mobil-bilgiler/ios-4-3-5-jailbreak-untethered.html
  • jailbreak yaptıktan sonra cdia ya nasıl giriyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankokusu -- 27 Haziran 2013; 15:41:07 >
  • jailbreak yaptı program ama cydia ya nasıl girip sam i indireceğim
  • quote:

jailbreak yaptı program ama cydia ya nasıl girip sam i indireceğim

http://repo.bingner.com reposunu Cydia'a ekleyerek SAM i telefonunuza kurun.
  • cydia gelmesi lazım ise biyerde yanlış yapıyorum ananası felan görüyorum jailbrake bölümünden giriyorum telefon işlemler yapıyor sabahtan beri ama telefon açılınca sadece acil aramalar bölümü açılıyor hiçbir işlem yapamıyorum.
  • quote:

cydia gelmesi lazım ise biyerde yanlış yapıyorum ananası felan görüyorum jailbrake bölümünden giriyorum telefon işlemler yapıyor sabahtan beri ama telefon açılınca sadece acil aramalar bölümü açılıyor hiçbir işlem yapamıyorum.

Demek ki Jailbreak yaparken mutlaka bir hata yapıyorsunuz.Extras bölümünden rehberdeki gibi ipsw dosyasını seçmeyi unutmayın işleme başlamadan önce.
  • quote:

cydia gelmesi lazım ise biyerde yanlış yapıyorum ananası felan görüyorum jailbrake bölümünden giriyorum telefon işlemler yapıyor sabahtan beri ama telefon açılınca sadece acil aramalar bölümü açılıyor hiçbir işlem yapamıyorum.

redsn0w yöneti olarak çalıştır

-extras tıkla sonra select ipws de ios 4.3.5 restore ipws yi seç bunu önde yap
    -sonra back de ve jealbreak tıkla sonra packing fln yazcak ardından bi ekran gelcek ordada install cydia mutlaka işretli olcak next diceksin ondan sonra telefonu kapat tekrar next de dfu moda al ve geri kalan işlemi kendisi yapack
  • extras bölümüne giriyorum oradan even mode diyorum oradan restore diyorum ipsw yazan kısma tıklıyorum dosya seçim ekranı geliyor oradan ipsw dosyasını seçiyorum. 4.3.5 i yüklüyor daha sonra jailbreak kısmına geliyorım sadece cydia kısmını işaretliyorum ve devam ediyorum siyah ekranda (dos ekranı gibi) telefonda yazılar geçmeye başlıyor herşey normal redsnow da done yazısı çıkıyor. telefon açılıyor ama cydia yok maalesef sadece acil arama yapabiliyorum.
  • quote:

extras bölümüne giriyorum oradan even mode diyorum oradan restore diyorum ipsw yazan kısma tıklıyorum dosya seçim ekranı geliyor oradan ipsw dosyasını seçiyorum. 4.3.5 i yüklüyor daha sonra jailbreak kısmına geliyorım sadece cydia kısmını işaretliyorum ve devam ediyorum siyah ekranda (dos ekranı gibi) telefonda yazılar geçmeye başlıyor herşey normal redsnow da done yazısı çıkıyor. telefon açılıyor ama cydia yok maalesef sadece acil arama yapabiliyorum.

Telefonu kapatın redsn0w u yönetici olarak çalıştırıp tekrar deneyin ve işlem bitmeden telefonu usb den çekmeyin.
  • ısırıklı elmada kaldı siyah ekran en baştan başlayıp tekrar yapacağım. yaptıklarımda sadece jailbreak dan önce select ipsw diyip sürüm seçmek eksik sanırım diğerleri doğru işlem .
  • quote:

ısırıklı elmada kaldı siyah ekran en baştan başlayıp tekrar yapacağım. yaptıklarımda sadece jailbreak dan önce select ipsw diyip sürüm seçmek eksik sanırım diğerleri doğru işlem .

tekrar restore yap hocam sonra yukarda anlattığm gibi jb yap
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.