Şimdi Ara

Çıkan gümrük vergisi normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar çıkan bu vergi normal mi? Bana fazla geldi. Neye göre hesaplanıyor? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Gümrükten değer tespiti için ekstre istemişlerdi bende ekstredeki harcamayı attım ürün fiyatı 223 TL. 223 TL'lik ürüne 140 TL vergi kesilmesi normal mi?

Çıkan gümrük vergisi normal mi?Çıkan gümrük vergisi normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoZeNBoDy -- 12 Haziran 2019; 11:40:6 >

• Normal değil 40-45 TL arası gümrük masrafı çıkması lazımdı. Büyük ihtimalle bu ürünün 223 TL olduğuna inanmadılar belki bir sitede 700 TL gibi bir fiyat gördülerse ona istinaden 140 TL çıkarmışlardır. Ama gümrük mevzularo değişti ÖTV ıvır zıvır vergisi ekledilerse bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %20 gümrük + % 20 ÖTV + %20 KDV + TRT bandolü + Gümrüğe sunma paket açma ücreti işlenmiş gözüküyor. Ayrıyetten %20 KDV almaları normal mi değil mi orası soru işareti..
  • %20 kdr %20 ötv + 7 euro da ekstra trt bandrolü dersek yukarıdaki fiyat çıkıyor.
  • RElS kullanıcısına yanıt
    KDV almamışlar zaten.

220 x %20 ~ 44 TL gümrük vergisi
    264 x %20 ~ 53 TL ÖTV
    7 € Bandrol ~ 45 TL
    5 TL gümrüğe sunma bedeli

145 TL'ye ulaşıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 13 Haziran 2019; 11:57:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haksancan

KDV almamışlar zaten.

220 x %20 ~ 44 TL gümrük vergisi
    264 x %20 ~ 53 TL ÖTV
    7 € Bandrol ~ 45 TL
    5 TL gümrüğe sunma bedeli

145 TL'ye ulaşıyorsunuz
    Arkadaşlar sizce ürünü alayım mı? Gearbest üzerinden aldım. Ürün geri iade gidince gearbest yarısını kesiyor diyorlar. Bu şekilde mağdur olan birçok kişi var. Şuan PTT'de bekliyor, iade olup yarısı kesilirse zarardayım, almayı düşünüyorum. Fikriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoZeNBoDy -- 13 Haziran 2019; 21:6:57 >
  • FRoZeNBoDy kullanıcısına yanıt
    geri dönmesi daha çok maliyet demek hocam bence ödeyin vergiyi alın. yurtdışından bir daha da tvbox olayına girmeyin bence..astarı yüzünden pahalıya geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

geri dönmesi daha çok maliyet demek hocam bence ödeyin vergiyi alın. yurtdışından bir daha da tvbox olayına girmeyin bence..astarı yüzünden pahalıya geliyor
    Deneyim oldu hocam benim için, bir daha mı asla. normalde ürün vergilendirme yasası yürürlüğe girmeden gümrüğe girdi. Ancak oradaki karaktersizler değer tespiti yapamamış vs vs tebliğdat gönderdiler derken yasa için beklettiler ürünümü. Yasa girince de, bana da girmiş oldu.
  • FRoZeNBoDy kullanıcısına yanıt
    sadece sana değil hepimize girdi hocam bilinçli bekletildi paketler. Allah tepelerinden baksın ne diyeyim,geçmiş olsun tekrar
  • Bunları satın alırken düşüneceksiniz . TV kutularında %20 ÖTV ve TRT bandrol ücreti var yılbaşından beri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.