Şimdi Ara

çıkma lastik alınırmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 150 liraya 4 lastik aldım.sorun yok kullanıyoruz.
    7 yıllık güzel dişli lastikler mişlen. zeytinyagıyla yağlayıp yağlayıp kullacagız.
  • Tüm lastiklerim Michelin Primacy 3. 2 ay önce 1'inin dişler kopmuş. Değiştirmek lazım dediler. Sıfır fiyatına adeti 750 deyince çıkma baktım. Yakında uzun yola çıkacağım için bir lastikçiye girdim Petlas marka varmış çıkma 1 adet. Onu taktırdım 100 liraya. Tek sorunu basıncı düşüyor kullanmayınca. Ya da mesela akşam hava bir anda soğuyunca diğerleri 36psi den 35e düşüyorsa Petlas 32ye düşüyor.
  • Eğer uygun koşullarda saklanmışsa lastik ömrü 10 yıldır.

İkinci eli temizse alınır.
  • Tavsiyem 1 yıllık filo aracı çıkması arastirmaniz. Temiz ve uygun fiyatlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim tarihi 3-4 yılı gecmemisse henüz sertleşmemişse dişleri iyiyse fitil şiş yoksa neden alınmasın.ama bu kriterlere uyan ikinci el lastik de zor tabi.bir de fiyat kiyaslamasi yapın.en az yarı yarıya ucuzsa değer yoksa gidip yenisini alın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 3-4 set kullandığım lastikleri sattım ama hiçbirinde hasar yoktu, çoğu kişiye göre daha bir o kadar daha kullanılabilecek durumdaydı, hasarlı vb olsaydı satarak sorumluluk almak istemezdim, bu yüzden de çok güvenilir olmadıktan sonra kolay kolay çıkma lastik almam, ha aracım ağır ticari vs olur ne taksan aynı denecek türde bir sürüşü olur o zaman ayrı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkma lastik sürpriz işi. Ben yazlık Yokohama almıştım binlerce km yaptım, babam yolcu minibüsüne 2 tane aldı ikiside yolda gümledi. Allah'tan arkalar gümledi, can taşınıyor bunlarla sonuçta.

• 1 yıl içinde 12 adet çıkma lastik aldım lastik alırken temiz olmasına ve yaşının genç olmasına bakın

2010 kia ceed için çıkma 4 adet kış lastiği aldım 350 tl 2017 model di takar takmaz araç satıldı alanda memnun ayrıldı
    2013 fluence için çıkma 17 inç 4 adet jant lastik aldım 950 tl 2 yaşında lastik jantlarda çizik yoktu 2 ay önce bu aracıma 4 adet kış lastiği aldım 4 adet yaşı bile gelmemiş gerçi takamadan o aracımda satıldı size tavsiyem temizse alın yoksa sıfır sıfırdır michelin alıp sene veya sonraki sene lastik alacaksanız hiç bulaşmayın en az sizi 4 sene götürmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

150 liraya 4 lastik aldım.sorun yok kullanıyoruz.
    7 yıllık güzel dişli lastikler mişlen. zeytinyagıyla yağlayıp yağlayıp kullacagız.
    Lastiklerde zeytinyağı değil kanola veya ayçiçek yağı kullanılır. Zeytinyağı az da olsa asitlidir, lastiğe sürmeyin.

Yağlama lastik kullanılmadığı zaman kurumayı geciktiriyor, sert lastiği yumuşatmaz.

Ben şöyle yapıyordum: Lastikleri güzelce yıkadım, boya fırçası ile bir kat sürüp bir gece bekledim emdikten sonra bir kat daha sürdüm. Sonra da streç film ile sarıp serin bir yere bıraktım. En son 2017 de böyle bıraktığım lastikler hala İstanbulda duruyor. Bu yıl kullanırlar her halde.

Şu an kullandığım aracımın lastiklerini ise sadece siyah poşetlere koyup, serin bir yere bırakmıştım. Geçen ay taktırdım sertleşme yok gibi. (Bu lastikleri de 2017 de iki ay kullanan birinden almıştım.)

Çıkma lastik için Sahibinden veya Letgo takip edin derim. Aracını satıp lastikleri ayrıca satanlar var.

• Alınır tabii ki ammmaaaa alacağınız yer esnaf gibi esnaf olmalı.

Satıcı var satıcı var. Millet uç kuruş için birbirine neler ederken size yara almış tel kırmış lastiği satmak isteyen çok olacaktır emin olunuz.

Saygılarımla...

• hıdırellez için evet.
  • idareten olmadığı sürece çıkma lastiği önermiyorum. yolda patlar çatlar, eve götürene kadar idareten alınır. fakat ciddi fiyat farkı olmadıkça çıkma almayın bence.. ha tabi çıkmanın da bir özelliği var, çok yeniyse neden olmasın.
  • Ben pek taraftar değildim ancak aracımı aldıktan sonra orijinal 2. takım jant ta almak istedim ve şans bu ya lastikli jantlı takım buldum. Satan arkadaş jant büyüttüğü için satıyordu ve lastikler neredeyse sıfırdı. Ben 2 sene önce 18" Captiva orijinal jantı ve üzerinde sıfır ayarında 4 tane Bridgestone ecopia lastiği 1800 liraya aldım. Kargo dahil 1850 ye geldi. İçimde şüphe vardı ama lastikler gelince içim rahatladı. 3 yaz bu lastikleri kullandım daha 2 yaz daha gider. Lastiğin sıfır fiyatı o zamanlar 700TL idi. Şimdi 1000 TL civarında. Artık hesabı siz yapın. İyice kontrol edip alınır, neden alınmasın.
  • Alınmaz .. bir tanıdığım beni kazıklayıp jant değiştirirken 15 senelik lastik taktı Allahtan 1 ay içinde lastiği kapana kaptırdıkta gerçek ortaya çıktı yoksa şimdiye yaşarmıdım meçhul

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

Tavsiyem 1 yıllık filo aracı çıkması arastirmaniz. Temiz ve uygun fiyatlı
    Nerde buluruz bu filo lastiklerini. Letgo sahibinden gibi sitelerde mı yoksa filocularla mı konusak.

• Ya filocular yada büyük lastikcilere gidip sor. Onlarda oluyor

• Araç fiyatı 1 milyon dolar da olsa 50 bin tlde olsa 4 lastik üstünde gidiyor

Sıfır al riske atma

• aracın tek yola değen şeyi lastikdir oyüzden bu şeyden kısmanı önermem kaliteli markalarden güzel tutuşlu a üstü almanı öneririm
  • Benim aracında lastikleri çok kötü durumda , geçen lastikçi " abi değiştirmen gerek" dediği günün ertesinde sol lastik yarıldı E5'te , yedek lastiği taktım 1 haftadır onunla geziyorum.

LAstik fiyatları uçmuş. Fiat Bravoda pirelli cinturato p7 225-45-17 kullanıyorum. sıfır fiyatlarının durumu ortadayken 750-800'e takımı bulabilirsem alıcam gözümü kararttım. Şehir içinden dışarı çıkmıyoruz zaten. Çıkarsakta (allah kötü bir şey için nasip etmez inş) zaten hızlı gitmeden dikkatli gideriz artık.
  • Samsun merkezde yaşıyorum. Burada kış çok zor geçmez.

Kış lastiği birkaç defa lazım olur ya da olmaz. (Geçen yıl hiç lazım olmadı.)

Çok kar yaparsa aracı çıkarmam diyordum fakat evde bebek var acil bir şey olur diye kış lastiği arayışına girdim.

Araçta 17'' jant var ve en ucuz 4 lastik 1400-1500 lira. Şu anda bütçemi zorlayacağı için çıkma lastik baktım.

4 tane 2015 üretimi ama pek kullanılmamış, ortalama 7mm diş derinliği olan Pirelli kış lastiğini 600'e aldım. 50'ye da taktırdım. 1-2 yıl işimi görür.

Yalnız yoğun kış yaşanan bir yer olsa sıfır tercih ederdim...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.