Şimdi Ara

Çin, 10 Bin YTL'lik Oto Üretti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: cemalkrg

abicim çinliler avrupa piyasasına hkim ama malları nın ömürleri fazla uzun olmuyo bu da dandiktir herhalde 45 km pek bizi açmazz

avrupa asıl çin piyasassına hakim ama nüfus yüzünden bu dengeler hep karışyor...
  • Cevabı kendimiz veriyoruz aslında. Adamlar ucuza mal edip ucuza satabiliyorlar. Kalite kontrol, tüketici hakları, çevre faktörü bunların hiç biri daha Çin' de olmadı. İşçisine günde 1$ ücret verip hiç bir güvencesi olmadan çalıştırıyor, hiç bir sendikal hakları vs.yok.hepsi kabul.Ama hangi ülke bunların hepsini aynı anda gerçekleştirebildi ki?? Böyle yapıp şu anda kaliteli üretim beklemek zaten anlamsız. İmkanı olanlar da 3-5 kuruş daha fazla verip aynı malın kalitelisini almaya devam etsinler.
    Oyuncak örneğinden yola çıktık. Ben Toys'r us'da bakıyorum. Gerçekten çok ucuza oyuncaklar var 3-5 'e alıncak. en dar gelirli kesim bile çoluğuna çocuğuna bir şeyler alabilir. Enflasyon bu seviyedeyse biraz da bunun etkisi var.
    Onlarla rekabet edemiyorsak önce kendimize bakalım ne eksiğimiz var diye..
  • ana kapı kolunda eşya gözü yok. gözümden düştü bu araba hayatta almam..

• Arkadaşlar bu arabaları çarpışma testlerine tabi tutmuşlar fotoğrafını gördüm arabadan eser yok bu arabaları almak demek tabut almak demek ürettikleri mokosikletler ne oldu gördük işte 1 sene bile demeden bitti.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.