|
Çin adeta çılgınlar gibi yonga ekipmanı satın alıyor
-
-
burda donen oyunu gercekten merak ediyorum, Amerika (yada artik dunyayi kim yonetiyorsa..) gercekten Cin'i bu poltikalarla durdurmak yada yavaslatmak mi istedi yoksa birileri Cin'i kiskirtip litografi alaninda da buyuk oyunucu olmasini mi amacladi ?
Ikinci dedigimin olmasi icin bu isin akil babasinin amerika degil dunyayi yoneten farkli bir olusumun olmasi lazim ki iti ite kirdirip kimsenin tek basina super guc olmadigindna emin olsunsun.
En basit senaryo Amerika'n politikacilarinin bu anlamsiz ambargolar ile hakikaten Cin'i durduracakalrini sanmis olmalari, zira yapilan ambargo Cin'i kendi kendine yeter hale getirmekten baska bir ise yaramayacak gibi gorunuyor. Dahasi bir cok uzman da kisa vadede cin hiz kaybetse de uzun vadede disa bagimliliktan kurtulup cok daha guclu bir hale geleceginden eminler.
-
Zannedilenin aksine Amerika dünyayı yönetmiyor o sadece bir aktör,kendisine verilen rolü oynuyor asıl Dünyayı yöneten Katolik vatikandır.Bu komple teorisi değildir bir gerçektir biraz araştırınca bu ortaya çıkıyor.
-
Konu para olunca güvenlik bile göz ardı edilebilir. Amerikan firmalarının sızlanmaya başlamasından anlaşılmıyor mu?
-
ambargolar gelişimi yavaşlatıyor hocam. çin mesela abd gibi düşük nm üretim yapamıyor, abd gibi gelişmiş cpu ve gpu mimarilerine sahip değil.
ambargo koyulduğu için kendi imkanlarıyla gelişmek zorunda ve bu da çok yavaş oluyor. ürettiği ekran kartı tam anlamıyla ölü bir kart mesela (mtt s80)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çin ile ticareti geliştirsek mesela iha satsak onlar bize bir şeyler verse iyi olur. Abd dostumuz değil sonuçta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DP zamanı koreye asker gönderilmişti. Tr nin içindeki vatandaştan TR yi ÇİN daha iyi analiz ediyor ve tarihini biliyordur. // & Çin Cumhuriyetinin 73.yili TR nin ise 100.yili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 26 Ağustos 2023; 17:17:02 >
-
Bizimkiler Beton mimari ile uğraşırken adamlar CPU(işlemci) mimarisi ile ugrasiyor. AB de uyanmis durumda CPU fab aciliyor 400 çekirdek risc-v cpular yapildi. Yunanistan risc-v vector GPU yapti.
Yani yine müşteri pozisyonunda bekletiyor bizimkiler bizi.
-
Haberini duymamış olabilirsin bununla ilgili çalışma var. Aselsan uretimi cakil. Lakin 10 nm altina uretim icin biraz zamana ihtiyac var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bizim ülkede sistem otomatik ambargo üzerine kurulu. kendi kendine otomatik ambargo uyguluyor.. bir "icat" yapacak olsanız önce devlet cezalandırıyor
-
olay şu; yaklaşık 20 yıl önce ABD de ki yahudiler şirketlerini ve paralarını çin e taşımaya başladılar. 20-30 yıldır çin li israil li evlilikleri çok arttı. yahudilerin bir kısmı abd den çıktı. abd nin ilerisi karanlık, kurban edilebilir. çin de hz.isa dan önce yapılmış sinagoglar var. daha yakın zamanlardan da kaifeng yahudileri var. çin de zaten üzeri kapalı bir kast sistemi var. 7-8 sülale var sadece kendi aralarında evlilik yapıyorlar vs. çin de her şeyin sahibi bunlar. partinin de devletin de insanların da.. şu an küreselciler çin de oturttukları sistemin daha da vahşisini tüm dünyada uygulamak istiyorlar. pandemi, orman yangınları, silo patlamaları, vs. vs.. hepsi o amaç için.. yakında daha da vahşileşecekler.
-
birleri kafadan atmış.
asıl amaç; Doları korumak.
Rusya ve Çin arasında yen ve ruble üzerinden alışverişe başladı. Hindistan ise Ruble ve Rupi üzerinden. sonrasında bunu arabistan takip etmeye başladı kısmi olarak ve çin bu şekilde, amerika gibi her bir sattığı doları yüksek komisyon alarak aslında seni daha da fakir bıralarken, çin ise bunu çok düşük faiz veya 0 faizle yapıyor ve bu da devletleri çin'e itiyordu.
arabistan'ın son 3 yılda çin ile yaptığı ticari harcamalar, amerika ile yaptığınıdan %30 fazla. bu amerika için "sağılacak arabistan" kapısının kapanması demek oluyor.
Amerika aptal değil. dolar'ın global anlamını kaybetmesi ile yok olacağını kendisi de biliyor. daha doğrusu yahudiler yok olacak. çünkü çin; yahudiymiş vs bakmıyor. adam etiketki komünizm gözükse de aslında katı milliyetçi. en son bizim 4 orta asya devletini Tang hanedanlığı bayrakları ile karşılamışlardı.
işte çin bu yüzden tehtid idi.
millet bir tarafından sallamış durmuş. ama ben sana somut örnek vereyim;
aç apple'ın en büyük üç hissedarına bak! apple'ın en büyük düşmanı microsoft'un en büyük hissedarlarına bak! Apple ve Microsoft'un ortak dümanları Google'ın en büyük üç hissedarına bak!
göreceklerin:
VanGuard
BlackRock
StateStreet
Sonrasında gelenler bunlara ait ortak şirketleri ...
Dünya'yı böyle yönetiyorlar.
Hissedar olmak ne demek?
Söz sahibi olmak demek.
Bak yıllardır Aramco'nun çoğuna çökmeye çalışıyorlar ama orada çoğunluk Arap ailesinde. Aramco'nun arab ailesinde olan hissesinden sonra en büyük hissedarları kim? şaşırma! Yine bu ilk üç'ü geliyor.
işte dünya'yı böyle yönetiyorlar. Aramco dediğin arabistan petrolleri ofisi'ne tam çökemediler ama çökecekler. Qatar foundation'ın belirli hisseleri mesela yine bu 3 yahudi ve evangelist'in elinde.
Huawei mesela neden dışlandı da Xioami dışlanmadı ?
Huawei tamamı ile hisse olarak Çalışanlarına pay edildi! yahudiler ve evangelist aile içinde yok.
Xioami'ye bakarsan ilk üçte yine üsteki üçlü var ve bu yüzden batı'da rahat iş yapabiliyor.
işte çin bir hauwei gibi bazı keypoint şirketlerde bu yahudi ve evangelist topluluğa yol vermedi. Dolara rusya ile savaş açtı. lakin çin, Rusya'dan daha fazla üretim kapasitesi olduğundan ve bir şekilde çin, amerika'da enflasyonu oynatabileceğinden çin'e saldıramayıp, taiwan üzerinden yıpratmaya çalışıyorlar.
rusya'yı da cezalandırmak için ukrayna üzerine ittiler.
kısa özet olmuştur umarım.
-
Duydum bende eski üyeyim (2002~) haberleri takip ederim. Görüşlerimi de yıllar önce yazdım. Hala yazıyorum.
Çakıl-ı şerif'i biliyorum 400mhz Milli cpu. Risc-v sitesine gittim baktım aselsanın logoyu gordum (2017/konsorsiyum ortağı). Periyodik olarak risc-v dunya çapi gelişmeleri takip ederim DH da haberi çikmasa bile haber bulup paylaşırım. Yukarıdaki yeni bilgiyi de veren benim. Daha öncelerden de verdim hatta eskidi bile. Bunları bilerek o yorumu yapmıştım.
& ayrica TR den çalışmalar //(web sitesi bilgi kalitesi zayıf. 2023te kaç çekirdek kaç mhz? ghz? ... güvensiz.. dış ortaklı? (edit: malezya bağı yakaladım) cpu detay bilgileri neden zayif? Siteyi çocuk yapmiş gibi.. Böyle bilgi kalitesi ile 2023te cpu gelir ise onu aslında tam biz yaptigimizi düşünemem. tsmc ye bastiriyor. Taiwanda bir promblem olduğunda cpu yu kim basacak?... AB/Çin/usa bazında bakınca oyuncak gibi bir gidişat var. Hem yavaş hem de bana güven vermiyor. Arkada yapan başka birileri var sanki başka ülke devlet. Al bunu milletine göster oy al der gibi geliyor.)www.yongatek.comYerli çip ‘kırmık’ 2023’te geliyorhttps://www.yongatek.com/yerli-cip-kirmik-2023-te-geliyor
"Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır." // Atatürk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 27 Ağustos 2023; 19:18:53 >
-
Dünyayı yönetmek öyle kolay bir şey değil. Kimi Amarikan fillmleri ve romanları her ne kadar bu iddialları pompalasa da, kendi ülkesindeki alt yapı ve fakirlikle başa çıkamayan dünya genelinde nasıl başa çıkacak. Zaten öyle bir dertleri de yok. Tek derderleri, her canlı gibi hayatta kalmak, varlıklarını korumak ve pontansiyellerinden en optimal şekilde faydalanmak. Bu kadar basit.
Masonlar, aşır zengin birkaç aile, katolik kilise falan hikaye. Tabi güçleri fazla olunca etkileri de fazla ancak dünyada herşeyi kontrol edebilecek kadar da değil.
Birleşmiş Miller bile hikaye, dönen rüşvetin, kara paranın, vergi kaçırmanın haddi hesabı belli değil. Evrende hiç bir şey kalıcı değil. Devletler ve medeniyetler de yıkılır başkaları kurulur, bir an gelir belki o da olmayabilir, tün insalık bir anda dinozorlar gibi yok olur. Zenginler de gün gelir varlıklarını kaybeder. Son rus çarı, dünyanın en zinginlerinden sayılırdı akibeti ne oldu. Osmanlı hanedanına ne oldu, daha niceleri. Servetleri soyu yok olan nice batılı aileler da var.
Biz batının sadık sömürgesi ve hizmetçisi olarak, tabi olarak bütün medya yayınları
oranın bakış açısını daha kolay kabul görmesi için bir takım uyuduruk değer kavramlarıyla süsleyip püsleyip buranınmış gibi sunulmakta.
Dünya batından ibaret değil. Teknoloji, ekonomi açısında batıya yaklaşan ve doğal kaynaklar bakımdan zengin Brazilya, Güney Afrika, Çin, Hindistan, Rusya var içlerindeki etki ajanlarına rağman nispeten daha serbest haraket etme gücü olan ülkeler bunlar.
Nüfusları ve doğal kaynakları zengin fakat batının sömügesinden kurtulamayanların kendi kaderlerinı tayın güçleri yok, dolayısıyla gelişme imkanları olması yakın tarihte pek olası değil.
Özgür düşünemeden özgür davranılamaz. Ama başkalarına göre daha zengin gürünmekle ve yaşamakla da özgür olunmuyor. Maalesef bu ülkenin zengileri, üst kaymak tabakası da öyle, soyları yok edilmesi gereken batının sadık yalakaları.
-
-
@symbiat adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
burda donen oyunu gercekten merak ediyorum, Amerika (yada artik dunyayi kim yonetiyorsa..) gercekten Cin'i bu poltikalarla durdurmak yada yavaslatmak mi istedi yoksa birileri Cin'i kiskirtip litografi alaninda da buyuk oyunucu olmasini mi amacladi ?
Bizim millette bu hastalık çok ilerledi
Hep bir oyun büyük resim gizli güçler arayışı içinde haha
Amerika Çin'in chip yonga vs kısmında gelişmesini istemiyor işte bu kadar basit bunun altına ne aranabilir?
Yonga demek işlemci demek , işlemci demek teknoloji demek savaş uçak uydu bilim araba sektörü vs herşeyde önemli ürün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ikinci dedigimin olmasi icin bu isin akil babasinin amerika degil dunyayi yoneten farkli bir olusumun olmasi lazim ki iti ite kirdirip kimsenin tek basina super guc olmadigindna emin olsunsun. En basit senaryo Amerika'n politikacilarinin bu anlamsiz ambargolar ile hakikaten Cin'i durduracakalrini sanmis olmalari, zira yapilan ambargo Cin'i kendi kendine yeter hale getirmekten baska bir ise yaramayacak gibi gorunuyor. Dahasi bir cok uzman da kisa vadede cin hiz kaybetse de uzun vadede disa bagimliliktan kurtulup cok daha guclu bir hale geleceginden eminler. |
Dünyayı yönetmek öyle kolay bir şey değil. Kimi Amarikan fillmleri ve romanları her ne kadar bu iddialları pompalasa da, kendi ülkesindeki alt yapı ve fakirlikle başa çıkamayan dünya genelinde nasıl başa çıkacak. Zaten öyle bir dertleri de yok. Tek derderleri, her canlı gibi hayatta kalmak, varlıklarını korumak ve pontansiyellerinden en optimal şekilde faydalanmak. Bu kadar basit.
Masonlar, aşır zengin birkaç aile, katolik kilise falan hikaye. Tabi güçleri fazla olunca etkileri de fazla ancak dünyada herşeyi kontrol edebilecek kadar da değil. Birleşmiş Miller bile hikaye, dönen rüşvetin, kara paranın, vergi kaçırmanın haddi hesabı belli değil. Evrende hiç bir şey kalıcı değil. Devletler ve medeniyetler de yıkılır başkaları kurulur, bir an gelir belki o da olmayabilir, tün insalık bir anda dinozorlar gibi yok olur. Zenginler de gün gelir varlıklarını kaybeder. Son rus çarı, dünyanın en zinginlerinden sayılırdı akibeti ne oldu. Osmanlı hanedanına ne oldu, daha niceleri. Servetleri soyu yok olan nice batılı aileler da var. Biz batının sadık sömürgesi ve hizmetçisi olarak, tabi olarak bütün medya yayınları oranın bakış açısını daha kolay kabul görmesi için bir takım uyuduruk değer kavramlarıyla süsleyip püsleyip buranınmış gibi sunulmakta. Dünya batından ibaret değil. Teknoloji, ekonomi açısında batıya yaklaşan ve doğal kaynaklar bakımdan zengin Brazilya, Güney Afrika, Çin, Hindistan, Rusya var içlerindeki etki ajanlarına rağman nispeten daha serbest haraket etme gücü olan ülkeler bunlar. Nüfusları ve doğal kaynakları zengin fakat batının sömügesinden kurtulamayanların kendi kaderlerinı tayın güçleri yok, dolayısıyla gelişme imkanları olması yakın tarihte pek olası değil. Özgür düşünemeden özgür davranılamaz. Ama başkalarına göre daha zengin gürünmekle ve yaşamakla da özgür olunmuyor. Maalesef bu ülkenin zengileri, üst kaymak tabakası da öyle, soyları yok edilmesi gereken batının sadık yalakaları. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X