Şimdi Ara

ÇİN'DE BÜYÜK PATLAMA! #tianjin (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
5.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • suraya atilan mesajlardan da goruyorum ki, bu ulkeye acilen cocuk yapma ehliyeti getirilmeli. Herkes cocuk yapamamali. Hadi burda blokluyoruz, gercek hayatta? Yasamak zorundayiz hayvan bile olamamis bu tipitiplerle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  ÇİN'DE BÜYÜK PATLAMA! #tianjin
     ÇİN'DE BÜYÜK PATLAMA! #tianjin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 13 Ağustos 2015; 14:25:25 >

• Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz bir olay. Şu zarar bak arkadaş
  • Tianjindeki arkadaşlarımla konuştum, bugün hayat olduğu gibi devam ediyormuş. Normalmiş, çok ilginç ya, burada olsa kasıp kavrulurdu her yer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenkay KESER kullanıcısına yanıt
    Bu sadece 2-3 kiloton arası bir patlamaymış ne kadar doğru bilemem ama hiroşima'ya atılan atom bombası 15 kiloton sovyetlerin hidrojen bombası aynı zamanda dünya üzerinde patlatılmış en büyük bomba çar bombası 50 megaton hiroşima'dan 3.800 kat güçlü buda demek oluyor ki bir savaş çıksa anında öldük.
  • Bu patlama sonucu eden bulur ya da iyi olmuş tarzı düşünce sahibi arkadaşlara iki çift lafım var.

Bugüne kadar sadece televizyondan izlediğin bilgiler ve sana öğretilen yalan yanlış tarih yüzünden herkese düşman hale geldiğinin farkında mısın? Ermenileri, yunanları, çinlileri sevmeyen arkadaşım
    hayatında kaç tane ermeni ile konuştun? Kaç tane çinli ile arkadaş oldun? O ülkede yaşayan vatandaşların sana bakış açısı hakkında ne kadar fikrin var?

Hayatınızda hiç tanımadığınız kişilere sadece siyasi olaylar yüzünden nasıl bu kadar çabuk kin besler hale geldiniz?

Çinin yaptığı iddia edilen katliam olayı da sana yansıtılan bu arada. Birazcık araştırmayı deneyin, önünüze ne gelirse inanıp peşinden gitmeyin.

Hadi araştırmadan, üzerinde hiç düşünmeden inandın diyelim. Vicdansız kardeşim o halkın ne suçu var? Orada ölen masum insanların ne suçu var.

Bir ülkeyi yönetenlerin yaptığı hatayı o ülkenin halkına mal etmek kusura bakmayın da biraz ahmaklıktır.

• Acep Çin ekonomisi nasıl etkilenecek, onlardaki bir sendeleme bütün dünyaya yansır haliyle bize de yansır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuexSeeL -- 13 Ağustos 2015; 15:31:22 >
  • Bazı yorumları görüyorum da insanlık adına utanıyorum sizden.Kimi dine bağlamış kimi milliyetçiliğe hiç mi vicdan yok sizde olaylara tek taraflı bakıyorsunuz.Yarın bir gün aynı olay sizin başınıza gelse ne olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j_klesk -- 13 Ağustos 2015; 15:40:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Acep Çin ekonomisi nasıl etkilenecek, onlardaki bir sendeleme bütün dünyaya yansır haliyle bize de yansır.

Çin çok büyük bir ülke etkileneceğini zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Acep Çin ekonomisi nasıl etkilenecek, onlardaki bir sendeleme bütün dünyaya yansır haliyle bize de yansır.

Çin çok büyük bir ülke etkileneceğini zannetmiyorum.

Direkt olarak bu patlama nedeniyle olmaz zaten, bu patlama yüzünden ilerleyen evrede iş güvenliği, tedbir, güvenlik vs. harcamalar nedeniyle artacak giderler ürünlere yansıyabilir. Patlama tek başına bakıldığında sadece büyük bir patlama ama Çin'de dengeleri değiştirebilecek büyüklükte bir patlama.
  • Uzaydan görülmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: Baklava Sevmeyen Antepli

Baby u r a fireworrrk, come on let ur colours burst!

• quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

quote:

Orijinalden alıntı: SnopyzZ

Ya şimdi bişey dicem ırkçılık olarak algılamayın ama doğu türkistandaki olaylardan sonra aklıma ilk gelen şey 'alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste' oldu.

Türkistan olayları çin hukumetinin suçu bu patlamada ölen halk masum. Saçma inanclarinizi bırakin artik. Mazlumun ahı dünyada çiksaydı ahiret, cennet cehennem olmazdı. Ki zaten türkistan olayları yalan.

Gercekten dogu turkistandan goc etmis birileri ile konusmalisin, sinif arkadasim turkistan gocmeni ailesi hala orada turkce konusmak cidden yasakmis bunlari facebook sayfalarindan degil bizzat yasamis birinden aktariyorum
    Yalniz allah yaralilara sifa versin geceyi gunduz yapti o nasil bir patlamadir ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutunkolonyasi -- 13 Ağustos 2015; 17:37:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

quote:

Ya şimdi bişey dicem ırkçılık olarak algılamayın ama doğu türkistandaki olaylardan sonra aklıma ilk gelen şey 'alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste' oldu.

Türkistan olayları çin hukumetinin suçu bu patlamada ölen halk masum. Saçma inanclarinizi bırakin artik. Mazlumun ahı dünyada çiksaydı ahiret, cennet cehennem olmazdı. Ki zaten türkistan olayları yalan.

İnsan bu dünyada yaptıklarının cezasını bu dünyada da öbür dünyada da görebilir. Aşağıdaki ayet kanıtıdır. Birçok hadiste kaynak verilebilir. Cahil olduğunuz konular hakkında ortalık yerde konuşmayarak insanları yanlış yönlendirmezseniz hepimizin iyiliğine olur.
    "(Bedir de) iki katını (düşmanınızın) başına getirdiğiniz bir musibet, (Uhud'da) kendi başınıza geldiği için mi "Bu nasıl oluyor!" dediniz? De ki: O, kendi kusurunuzdandır. Şüphesiz Allah'ın her şeye gücü yeter." (Al-i İmran/165)

quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

Orijinalden alıntı: Botres Tr

quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Allah rahmet eylesin.

adamlar gavur;neyin rahmetinden bahsesiyorsun

sen müslüman olsan ne yazar

Gayrimüslime rahmet edilmez. Bilginiz olmayan konularda fikriniz de olmasın.

• Beyler cok kotu bu ya Allah yardimcilari olsun..Bu nasil bi kimyasal ki bu sekil patliyor..

• o ne la
  • quote:

Ben çinde yaşayan her insan bu olaylardan sorumludur demedim zaten.Ben bu doğu Türkistan olaylarını patlamadan çok öncedende bazı forumlarda ve facebookta görüyordum.Ayrıca ben ülkücü filanda değilim çin haritadan
    atlaslardan silinsin diyenlerdende değilim.O olaylardan sonra bunu görünce aklıma gelen şeyi söyledim.

Şimdi de geri vites yapıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

quote:

Orijinalden alıntı: red01

quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

Orijinalden alıntı: bboyerko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bboyerko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Allah rahmet eylesin.

adamlar gavur;neyin rahmetinden bahsesiyorsun

Cümleye bak lan sadece müslümanlari Allah yaratti dimi geri kalanlari yaratmadi. 12 13 yaşında dinden bihaber kişileri buraya almayin lütfen.

cahil arkadaşım müslüman olarak ölmeyen kişinin üzerine rahmet yağmaz %100 cehennemlik tir (müslümanlık gelmeden önceki kişiler tabi kide dahil değildir)

Bana bunun yazdığı ayeti söyleyebilir misin ? Allah en büyük bagislayicidir bunu unutma .

Yahu arkadaş saçma saçma konuşmayın ya. Şirkten başka her türlü günahın bağışlanabileceği müjdesi Miraç'la gelmiştir ama "Şirkten başka." Bilmiyorsanız gidin öğrenin, şurada laf kalabalığı yapmayın. Konuyu da amacından saptırmayın.

Allah'a, Yehova demek ya da Tao demek şirk falan değil. Yaratıçı aynı yaratıcı. Adları farklı.

Sana birisi ozaman abuzer diye seslensin hosuna gidermi ?

Senin adin belli
    Sen bana ali deyin dedikten sonra sana mehmet diyenlere hosgorumu gosteriyorsun ?

Ayrica hic uzulmedim lafini yanlis anliyorsunuz.

Uzulmedim lakin sevindim demedim.
    Birseye uzulmediysek seviniyoruz anlamina gelmiyor.
    Bu farki anlayin lutfen.

Allah ile beni bir tutarak şuan sen şirke giriyorsun. Sen kalbinde biliyorsan Ali'nin Mehmet'in bir önemi yok. Zaten Ali de Mehmet de beşerdir ilahi değil.

Sen besersin sana soruyorum adin sanin belli baska ad ile seslenmeleri seni rahatsiz etmezmi

Yahudinin yaninda calisiyorum.
    Sahsen Allah lafini soyluyorlar ama sadece agiz aliskanligi.

Sen kalbinle Allah diye biliyorsun madem neden dilinle Yehova diyorsun ?
    Yada baska bir ad sarfediyorsun ?

Komik olma

Önemli olan neyi kastettiğin nasıl seslendiğin değil.

• peki hz.isa yı hz.davutu kim gönderdi 3 dinde ilk çıktıgında aynıydı sonradan bazı insanlar bunlara kendi yorumlarını katarak değiştirdi o yüzden müslümanlık değişmedi yani az değişti bü yüzden üstüne bir daha din çıkmadı.bazı gerçek hristiyanlar var belgeselde gördüm.başörtüsü falan takıyorlardı.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.