Şimdi Ara

Cin'den Dreambox DM 800 HD getirtmek isteyenler? (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.613
Cevap
20
Favori
377.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün itibarı ile mixeshoptan sipariş verdiğimiz sunray 4 3tuner wifi cihazımızi aldık siparişi oğlum geçmiş ve ilgiliye konunun önemine binaen nasıl yapılması gerektiğini tafsilatı ile anlatmıştı çinli ertesi gün konudan haberdar olduğunu ve yardımcı olmak için elinden geleni yapacağına dair e mail göndermişti. pazartesi günü ptt nin sayfasında ürün gümrükte tutuluyor ibaresinin olduğunu gördük. ve çarşamba günü almaya gittik.neyse prosedür sonucu muayne anına geldik.paketi antrepodan çıkaran kişi içinde ne olduğunu sordu bende konuyla ilgili bir bilgimin olmadığını söyledim. zira çinli 45 dolar ve tamirli elektronik cihaz olduğunu deklere etmiş ayrıca sevk barkodu cp ile başladığı için direk gümrüklü olarak muamele görüyor. (Custom paid )yani gümrük ödemeli. neyse paketi açtığında bu ne diye sordu. bende uydu alıcısı galiba dedim. masadaki memure hanım bana dönerek bu nedir diye sordu. bende uydu alıcısı diye tekrar ettim. bunun üzerine paketi açan memura dönerek faturası varmı diye sordu. memur kutuyu araştırarak olmadığını ve tespit edilmesi gerektiğini söyledi bunun üzerine memure hanım yüzüme dikkatli dikkatli bakarak biz bunu yemedik edası ile la havle çekercesine 39 tl gümrük ödemem gerektiğini evrak üzerine yazarak ödemeyi yaptım ve teşekkür ederek aldım.biliyorsunuz gümrük muayene memurlarının resen takdir yetkileri vardır. siz ürünün geçek bedelini ispat etmek zorundasınız.kısaca sunu söylemek istiyorum . oradaki memurlar dün belkide yaşıma hürmeten saçımın aklığından utanarak ve soruya muhatap olduğumda sıkıldığım ve yüzümün kızardığını gördükleri için beni sıkıştırmadılar. doğrusunu isterseniz bir ikinci defa bu tarz bir şey alırsam satıcıya mutlaka geçek deklerasyon ve antetli fatura istediğimi yazacağım.var sayınki bir yerde bu miktar paranızı düşürdünüz.yani ordaki mevzuya muhatap olmak inanın çok sıkıcı. ya yalan söyleyeceksiniz yada benim gibi kıvranıp duracaksınız. cihaz çin itibari ile 263 dolara mal oldu 8dolar paypal kesintisi var. çakalllar paypal kesintisini müşteriye yıkıyorlar.oysa paypal ile anlaşma yapıldığında bu fiyatın içerisine dahil olur ve bu şekilde satış gerçekleşir.kaldıki paypal üzerinden 2007 yılından beri yüzlerce alışveriş yaptım.ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. kısaca gümrükler artık çoksıkı adınıza barkotlu her gelen mal (kayıtlı gelenler)bilgisayara aktarılıyor. sanırım kayıtsız posta gene kayıtsız olarak devam eder ama barkot lu gelenler mutlaka kaydediliyor. yıllık 5 adet 75 euro alt sınırı olarak getirilebilecekler.aşıldığında gümrüklü olarak işlem görecek.

• te) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    24/03/12 23:45 2012-03-24 23:45:00 Send item abroad (EDI-received) Gonderi yurtdisina sevk edildi HONG KONG (Yurt Disi)
    26/03/12 11:08 2012-03-26 11:08:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    04/04/12 11:27 2012-04-04 11:27:23 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    10/04/12 17:19 2012-04-10 17:19:00 Record item customs information (Inb) Gonderi gumruk bilgileri kayit edildi (Gelen) TÜRKIYE
    11/04/12 10:52 2012-04-11 10:52:00 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE

YURT İÇİ GÖNDERİ SORGULAMASI
    (DOMESTIC REGISTERED MAIL TRACKING)

CEVAP
    Barkod No : CP849995698HK Detay :
    Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
    Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
    Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
    Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
    Gönderen : Alıcı :
    Ek Hizmet :
    SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Gümrükte Tutuluyor - İSTANBUL(AVR)(GÜMRÜKLÜ)
    10/04/2012 17:19:37
    2.
    PTT İşyerine Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(GÜMRÜKLÜ)
    11/04/2012 10:48:42
    3.
    Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(GÜMRÜKLÜ)
    11/04/2012 10:52:17

• herkese iyi günler bu 3 tünerli cihazı kullanan varmıdır. zira kurulum yapmak istediğimizde hafızasında 70 dereceden ötede olan uydular var birde kablo yayına bağlayamadım kutudan f konnektör benzeri bir filitre çıktı onu nereye bağlıyacağımı bilmiyorum. reklamında 3 tunerin de birlikte çalıştığı yazılı ancak henüz beceripte cihazı ne uydudan ne kablodan ayarlayamadım.halen 7020 kullanıyorum.bunun yazılımı ve menüsü çok farklı yanı sıfırdan adapte olmak gerekiyor. cihazın içinden kullanıma dair ne bir kitapçık veya cd herhangi birşey çıkmadı .bu cihazın kullanım kılavuzuna ulaşabileceğim bir site varmı. araştırdım fakat henüz ulaşamadım.bu konuda bilgisi olup paylaşacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Selam şekerci ...

Sanirim benimkide takilicak cünkü CP ile başliyor :(

CP849995XXXHK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ato -- 13 Nisan 2012; 10:07:01 >
  • CP nin china post türkçe anlamıyla çin postası demek.yani gümrük vergisi gibi bi anlama gelmiyor :) şu an getirilen ürünlerin gümrükte takılması ise sıkı denetimden oluyor, talimat verilmiş bütün paketler denetleniyor.

http://www.thelira.com/haber/84952/ bu sıkı denetim nedenlerinin haber linki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexter89

CP nin china post türkçe anlamıyla çin postası demek.yani gümrük vergisi gibi bi anlama gelmiyor :) şu an getirilen ürünlerin gümrükte takılması ise sıkı denetimden oluyor, talimat verilmiş bütün paketler denetleniyor.

http://www.thelira.com/haber/84952/ bu sıkı denetim nedenlerinin haber linki.

Cp Chine post demek değil... track numarasini son iki harfi taşima şirketinin ID'si track numarasinin son iki harfini dikkate alman gerekli....

• cp demek custom paid anlamına geliyor. her taşıma şirketi kendi kriterlerine göre belli bir volümün üzerindeki orderleri barkodlarken kıymet ve içeriğe ve deklerasyona göre değerlendirilip ona göre barkod verirler. bu da gümrüklerden eşya geçerken cp ile başlayanlar mutlaka gümrük kontrolüne girer. kontrol sonucunda muaf bir konumda ise adrese sevkedilir.
  • linkini verdiğiniz haber çok eski dikkat ederseniz muafiye sınırı 150 euro olarak belirtilmiş.dikkate almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şekerci

linkini verdiğiniz haber çok eski dikkat ederseniz muafiye sınırı 150 euro olarak belirtilmiş.dikkate almayın.

dostum sen tarihe bak vergi limiti yanlış yazılmış.denetimin sıkı olduğunu benim ürün gümrüğe takılınca öğrendim.
  • arkadaşlar suan arkadaşın dediği gibi sıkı denetim var. uyuşturucu ticareti yapılıyormuş. hediye ve küçük tutarların yazdığı paketlerle uyusturucu gönderiliyormuş. talimat verilmiş tüm paketlere bakılacak diye. kaynak isterseniz tanıdığım çok yakınım olan gümrük muayene memurudur.

3-4 ay sipariş vermeyin tavsiyemdir. yada vergiyi öder öyle geçirirsiniz malzemeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidalgo_55 -- 12 Nisan 2012; 19:33:58 >
  • sayın ato cp ile başlıyorsa yapacak bir şey yok. gümrük kontrolüne girer. sizin ürün hangi model ve hangi firmadan satın aldınız. ben 3 tünerli olanı aldım ancak bir türlü beceremedim. sizinkide aynı ise belki bir kaç ipucu alabilirim diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ato

Selam şekerci ...

Sanirim benimkide takilicak cünkü CP ile başliyor :(

CP849995300HK

en başta kargo gönderi kodunu paylaşmamanızı öneririm size.ama ben iyi niyetle baktım kargonuza.sizin kargonuz büyük ihtimal takılmadan size ulaşır.eğer takılsaydı benim kargomda o günlerde geldi, gümrükte tutuluyor yazması gerekirdi muhtemelen.

madem cp custom paid ise başka ülkelerden gönderilerin başında başka şeyler yazar mesela "rc" bunun anlamı nedir o zaman ? zaten 75 euro yu geçerse vergi ödenir.neden bu ayrıca belirtilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter89 -- 12 Nisan 2012; 19:45:16 >
  • ayrıca elime ulaşan son iki kargoda cp yazıyordu kontrol edilmeden bana ulaştı.
  • size önerim diğer bir başlıkta temmuz 2011 de yayınlanan bedelsiz ithalat tebliğine bir bakmanız. alışveriş yaptığım bir çok başka ülkeden gelen gönderilerdede cp kodu ile başlayanlar daima takılmıştır. kontrol sonrasında 2 tl ardiye ödeyerek almışımdır. temennim odurki inşallah takılmaz ancak bildiğimiz yeni yıl itibarı ile bilgisayar sistemine geçileceği ve kayıtlı postanın isim başlığı ile takip edileceği ve kayıt altına alınacağı başka bir forumda tartışılmıştı. ve bu konuda adım atarken bu duruma dikkat etmemiz önerilmişti.her neyse söylediğim gibi inşallah takılmaz.uyuşturucu taşınması konusu ise uyarıcı hapların taşındığına dair geçen yıl nisan ayında çıkan bir haberdi ve bunun üzerine ilaç ve benzeri ürünler ağırlığına ve kıymetine bakılmaksızın mutlaka kontrole girmekte gümrük teşkilatı zaten kimden nerden ne şekilde geldiğini biliyorlar . araba önlerine geldiği zaman bilindik paketleri üzerindeki deklerasyonu dikkate almadan direk kontrol için ayırıyorlar.

• cp ile başlayan ancak üzerinde deklaerasyon olup faturası iliştirilmiş kargolar eğer muafiyet sınırı içerisinde ise zaten şahsın kendisine sevkedildiğini yazmıştım ancak gümrüğün şüphelendiği durumlarda mutlaka malın alıcısını gümrüğe çağırıp alıcının huzurunda ürünün kontrol edilmesi sağlanıp sözlü beyanı alınarak değerlendirilip ikna olunduysa 2 tl ardiye ödeyerek ürünü alıp çıkarsınız.benimde cp ile başlayıp takılmadan gelen bir çok ürünüm oldu. ancak bu son gelen üründe defter kağıdına ürünün tamirden geldiğini 45 dolar bedel deklere edildiği için sıkıntı oluştu. gelen evrak çok iptidai olduğu için çok kuşku uyandırıyor. sayın dexter sizin ürün de mixeshoptan mı geliyor.
  • evet mixeshop tan geliyor.kargo kodundaki ilk iki harf kargo şirketini son iki harf hangi ülke olduğunu gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şekerci

size önerim diğer bir başlıkta temmuz 2011 de yayınlanan bedelsiz ithalat tebliğine bir bakmanız. alışveriş yaptığım bir çok başka ülkeden gelen gönderilerdede cp kodu ile başlayanlar daima takılmıştır. kontrol sonrasında 2 tl ardiye ödeyerek almışımdır. temennim odurki inşallah takılmaz ancak bildiğimiz yeni yıl itibarı ile bilgisayar sistemine geçileceği ve kayıtlı postanın isim başlığı ile takip edileceği ve kayıt altına alınacağı başka bir forumda tartışılmıştı. ve bu konuda adım atarken bu duruma dikkat etmemiz önerilmişti.her neyse söylediğim gibi inşallah takılmaz.uyuşturucu taşınması konusu ise uyarıcı hapların taşındığına dair geçen yıl nisan ayında çıkan bir haberdi ve bunun üzerine ilaç ve benzeri ürünler ağırlığına ve kıymetine bakılmaksızın mutlaka kontrole girmekte gümrük teşkilatı zaten kimden nerden ne şekilde geldiğini biliyorlar . araba önlerine geldiği zaman bilindik paketleri üzerindeki deklerasyonu dikkate almadan direk kontrol için ayırıyorlar.

uyusturucu mevzusu daha önce olmuşmu değilmi bilmiyorum ama yaklasık 2 hafta önce haberi okudum ve gümrük muayene memurunu aradım. bakanlık genelge yayınlamış. su an tüm kolilere bakılıyormuş. takılma olasılığı yüksek dedi.bunu söyleyen gümrük muayene memuru.

• bence kargo kodunun ilk iki harfinin şirketi göstermesinin bir mahsuru yok. nereden geldiğini şu nedenle sordum mixeshoptan geliyorsa inşallah sıkıntı yaşamazssın.her neyse umarım hakkınızda hayırlısı olur.
  • Benim gelen cihazın ambalajını atmamıştım ve hemen kontrol ettim... Posta kodu olarak CN ibaresi var Yani ülke kodu China
    diye kısaltılmışı, Özellikle aradım CP diye herhangi bir ibare yok... Tahminim CP (Custom Paid) anlamına gelebilirde.
  • cn çin'in ülke kodu, cp de china post'un kısaltması
  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.