Pardon çok absürd olmazsa : image nedir?düşük boot için hazırlanmış image atsak ne olur?boot 72 görünür diyorsunuz sadece görünüyor mu yoksa gerçekten oluyor mu....oluyorsa da bunun zararı nedir?Bunları aslında biraz da utanarak soruyorum ama hakkaten kafamda bir yere oturmuyor bu terimler.
quote:
Orijinalden alıntı: timur95
Pardon çok absürd olmazsa : image nedir?düşük boot için hazırlanmış image atsak ne olur?boot 72 görünür diyorsunuz sadece görünüyor mu yoksa gerçekten oluyor mu....oluyorsa da bunun zararı nedir?Bunları aslında biraz da utanarak soruyorum ama hakkaten kafamda bir yere oturmuyor bu terimler.
Nasıl anlatayım bilmiyorum ama image a, cihaza atılan ara yüz diyebiliriz. Boot unuz düşük ise o boot u destekleyen yazılımları atabilirsiniz. Linux açık kodlu bir sistem olduğu için, sürekli yeni yazılımları çıkar. Siz yeni çıkanları atamazsınız. Bu yeni çıkan image larda yazılım hataları giderilir, yeni özellikler eklenir. Sıkca takip etmeyip, sorun yaşamadığınız bir image ı senelerce kullanırım derseniz, sorun olmaz kullanırsıız. Ancak Dreambox alıp da kurcalamayan, yenilikleri takip etmeyen kaç kişi vardır bilemeyeceğim Zaten bu cihaza sadece receiver demek hakaret olur.
Yanıtın için çok teşekkür ederim, bu şekilde açıklayınca birşeyler yerine oturmaya başladı.Aslında bilgisayar dünyasına yabancı sayılmam ama dream ve linux konusunda tam bir karacahilim.Bu günlerde bir dm800 almak istediğim için öğrenmeye başlama çabasındayım.Aslında kurcalamaya daha almadan başlamış oluyorum sanırım bu durumda:)Dream in son 75 olan boot u ile sağlanan önemli bir yenilik var mı?Bir ara kulağıma full hd görüntü çözünürlüğünü destekleyen bir eklenti kurmayı mümkün kıldığı çalınmıştı sanki...
Boot75 gemimi4.5 sim 2.01 filan diyenler doğru diyor
Ben bir adette Jia-Tian (http://www.dongjia-hk.com/index.asp) firmasından DM800 aldım. Yo-yo isimli satıcı çok ilgili ve ingilizcesi süper. Tina gibi anlaşamama derdiniz olmaz. Yanlız bu firmada paypal yok. Cihaz 1.sınıf clone ve sim 2.01 boot75 gemini2 4.5 yüklü olarak geliyor. Üzerinde fan var ama çalışıp çalışmadığını anlamıyorsunuz. O derece sessiz. Zaten cihazda ısınma sorunu falan yok. Fan olmasada olurmuş. Yo-yo Türkiyedeki müşteriler fanlı istediği için takılıyor demişti.
Gönderilmesinde herhangi bir problem olmaz, yani güvenilir bir satıcı ve firma, ama ödemeyi W/U ile yapmak gerekiyor. Oda 29$ masraf demek. Cihazın satış fiyatı 195$ DHL kargo 50$ toplam = 245$ 2 tane alırsanız DHL kargo 2 si için 80$ olur demişti.
W/U ile ödeyerek toplamda 274$'a temin edebilirsiniz. Aliexpress üzerinden de satın alınabilir ama Aliexpress üzerindeki fiyatları 312.83$ 'a geliyor (epey pahalı).
Aşağıda firma bilgileri ve alibaba sitelerinin likleri var.
Tina Paypal ve Dhl e ikna oldu,parayi gönderdim. parayi aldiktan sonra simdi ismi aklima gelmeyen posta sirketi ile gönderecegim diye tutturdu. yani bence dürüst bir satici degil.
quote:
Selkan kardeş ne oldu tina ile işi bağlayamadın mı?Ben de bu ara bir dream almak için bakınıyorum,aşağıdaki linkteki mary yi buldum.Mary biraz pahalı söylüyor ama(268usd dhl ile her şey dahil)bizim cihaz kalitelidir edebiyatı yapıyor.Boot75 gemimi4.5 sim 2.01 filan diyor.Acaba forumda bu mary den daha önce alışveriş eden var mıdır hakkaten cihaz iyimidir bilemiyorum ben de.Bunlar tam olarak ne demektir ben de pek anlamıyorum açıkçası.Bu işi bilenlar şöyle özetle bir, ne nedir ,ne işe yarar kısacık bilgilendirseler ne iyi oluraslında .Bir de yanılmıyorsam forumda daha önce boot75 olayının sahte olduğu bişeyler yükleyince boot72 ye döndüğü filan yazılmıştı hatırladığım kadarıyla.Bu işin aslı astarı nedir acaba.Neyse linki aşağıda veriyorum bakıp değerlendirebilen olursa sevinirim.
Hay allah üzüldüm senin için,ems ile mi göndericek?Neyse boşver önemli olan kutuyu gümrüksüz ve zamanında almandır.İnşallah hesapta olmayan bir aksilikle karşılaşmazsın.Bu olayı forumda paylaşman da yerinde olmuş bence ,sanırım takip edenler gerekli tavrı göstereceklerdir.Hatta tina ile pazarlık eder gibi yapıp bu hareketinin buralarda bilindiğini başına kakmak lazım belki de.
quote:
Orijinalden alıntı: selkan28
Tina Paypal ve Dhl e ikna oldu,parayi gönderdim. parayi aldiktan sonra simdi ismi aklima gelmeyen posta sirketi ile gönderecegim diye tutturdu. yani bence dürüst bir satici degil.
quote:
Selkan kardeş ne oldu tina ile işi bağlayamadın mı?Ben de bu ara bir dream almak için bakınıyorum,aşağıdaki linkteki mary yi buldum.Mary biraz pahalı söylüyor ama(268usd dhl ile her şey dahil)bizim cihaz kalitelidir edebiyatı yapıyor.Boot75 gemimi4.5 sim 2.01 filan diyor.Acaba forumda bu mary den daha önce alışveriş eden var mıdır hakkaten cihaz iyimidir bilemiyorum ben de.Bunlar tam olarak ne demektir ben de pek anlamıyorum açıkçası.Bu işi bilenlar şöyle özetle bir, ne nedir ,ne işe yarar kısacık bilgilendirseler ne iyi oluraslında .Bir de yanılmıyorsam forumda daha önce boot75 olayının sahte olduğu bişeyler yükleyince boot72 ye döndüğü filan yazılmıştı hatırladığım kadarıyla.Bu işin aslı astarı nedir acaba.Neyse linki aşağıda veriyorum bakıp değerlendirebilen olursa sevinirim.
Sanırım EMS ile gönderecek. Her işte bir hayır vardır ama neden vazgeçti sorsaydınız keşke. Sanırım çok yüz buldu TR' den.
dm800 lerde normalde dvb-s tuner mi geliyor dvb-c tuner mi?
quote:
dm800 lerde normalde dvb-s tuner mi geliyor dvb-c tuner mi?
Teknik özellikler:
DREAMBOX 800 HD
Dijital-Set-Top-Box
300 Mhz MIPS İşlemci Linux İşletim sistemi MPEG2/H.264 Donanım Şifre Çözücüsü(DVB Uyumlu) Ayarlama Birimi,Tak ve Kullan Yüksel Çözünürlüklü Görüntü (OLED) 64 MByte Flash,256 MByte RAM SATA Dahili HDD Kullanımı ya da 2,5 " SATA HDD Kullanımı 10/100 Mbit Ethernet Arabirimi 1* Akıllı Kart Okuyucu (Dreamcrypt Modül) 2* USB2.0 Girişi V.24 / RS232 Scart S/PDIF için Digital Bit Stream Çıkış(Optica) Radyo/TV için Sınırsız Kanal Listesi Kanal Değiştirme Süresi 1Sn altında EPG (Elektronik Program Kılavuzu)Destekler Tam Otomatik Servis Tarayıcısı Buket (FAvori Listesi)Oluşturabilme Videotext Şifre Çözücüsü LNB-Switching Çoklu Kontrolü Birçok Dilde Dil Seçeneği Skin Destekleyici 12V Harici Güç Kaynağı
2 YIL GARANTİLİDİR.
DreamBox DM800 technical data
- 300 MHz MIPS Processor - Linux Operating System - OLED - Display - MPEG-2 / H.264 Hardware decoding - Tuner: DVB-S, optional: DVB-C, DVB-T - Tuner Module, Plug&Play - 1 x Smartcard-Reader - V.24/RS232 Interface - 10/100Mbit Ethernet Interface - 1 x Scart (RGB, FBAS or S-Video) - DVI - 2 x USB 2.0 - analog modem - S/PDIF Interface for digital bit stream out (AC-3) - 64 MByte Flash, 256 MByte RAM - SATA - for use either as internal SATA HDD 2,5“ - or to use for extern eSATA
- unlimited channel lists for TV/Radio - channel-change time < 1 second - automatic service scan - directly bouquet-lists - EPG (electronic program guide) - multiple LNB-Switching control (supports DiSEqC) - OSD in many languages and skin-support - Videotext Decoder - extern 12V power supply
Ausgang Video: Ausgangspegel FBAS 1 Vss +/- 0.3 dB an 75 Ohm
Video parameter: Input Level FBAS 1 Vss +/- 0.3 dB on 75 Ohm Teletext filter in conformity with ETS 300 472 Standard
TV-Scart: Output: FBAS, RGB, S-Video
Serielle Interface RS 232: Typ RS232 bidirectional Bitrate 115,2 kBit/s max. Plug Connector SUB-D-9 Function: Update of Firmware
Ethernet: 10/100 MBit compatible interface Function: Update of Firmware
Analoge modem: analoge modem for Internet connection
SATA Interface: - for use either as internal HDD 2,5“ or eSATAor internal 2,5" HDD
USB 2 x USB 2.0 Host
LNB power and polarisation per tuner: LNB Current 500mA max.; short-circuit-protected LNB Voltage vertical < 14V no load, > 11,5V at 400mA LNB Voltage horizontal < 20V no load, > 17,3V at 400mA
Count of active satellite position: DiSEqC 1.0/1.2 SAT POSITION / SAT OPTION DiSEqC - Rotor Control
Physical specification: Ambient Temperature +15°C...+35°C Humidity < 80% Size (W x D x H): 195 mm x 140 mm x 40 mm Weight: 1,8 kg without HDD
bugun bana multivizyondan mail geldi dreambox 800hd 225 euro diye sitesinde yok msn kanaliyla kendileriyle iletişime gecince satiyorlar galiba gumruk riskine girmek istemiyorsaniz kendileriyle iletişime gecin
multivizyona sordum...toptan 225 euro diyor..parekende 250 euro....
Evet linkteki üründe bunu belirtmemişler ama bana gelen cihaz gemini2 v4.5 ve bootable 75 version yüklü. Cİhazın arkasında hologramda "sim 2.01" yazıyor. Ve boyası (düz siyah değil) - arkadaki civata renkleri orjinal gibi duruyor tamamen. Yazılım olayını yo-yo ya mesaj ile sorabilirsiniz.
bootloader olarak bişi diyemem ama cihazlar hep aynı kalite
arkadaşlar bende uzun süredir dm500 kullanmaktayım aldığım arkadaş dm800 ile değiştirelim diyor ama hd kanallarla pek işim yok vede görüntünün normal uydu yayınlarda sorunlu olduğu söylentileri var kullananlardan ricam acaba değiştireyimmi yoksa böylece devammı edeyim şimdiden teşekkürler...
500 den 800 e ilk geçişin kanser eder sonra alışırsın zevkli gelir :)
quote:
Orijinalden alıntı: Gprsnedir
bootloader olarak bişi diyemem ama cihazlar hep aynı kalite
malesef kardeş hem kostanın hem yaoxin cihazlarını gördüm aynı kalite değil. görünüm ile orjinal cihazı yaoxin nin ve kostanın cihazlarını yanyana koysanız. yaoxin in cihazının orjinale çok yakın olduğunu göreceksiniz. bende orjinal dm600 var şu an plastik kalitesi olsun metal kalitesi olsun iç kompament kalitesi olsun çok bir fark yok yaoixin den kostanin ki ile karşılaştırınca plastik boya ve bariz şekilde sim kart sırıtıyor. ayrıca bana sanki yaoxin nin oled ekranı daha bir güzel geldi. sanki kostadan aldığım biraz çakma nokia ekranları gibi duruyor. çalışma olarak herhangi bir farklılık şu an için yok. sadece fan sesi hariç. oda yaoxin de cihaz fanı sürkli çalışmasına ragmen sessiz.
Teslimde ve cihazda sorun yaşayan varmı arkadaşlar, bu Çinliler ne kadar güvenilir. Bazıları cihazların kart okuyucularının sorunlu olduğunu yazmış, sonuçta paylaşım yapılacak cihaz, kart okuyucu sağlam olmalı.
şu tina yı zorla başımıza adam ettik hiçbir şeyden anlamıyor.alternatif firma bulmak lazım.bu gidişle iyice şımaracaklar.