|
Çin, ilk açık kaynaklı openKylin masaüstü işletim sistemini piyasaya sürdü
-
-
Darısı bizim başımıza. -
Çin ve açık kaynakmı??? Chatgbtde açık kaynaktı, sonra kapandı aniden,, şakası bile güzelmiş bu arada haberin 😂 -
Makara kukura güleceğimize kendi ulusal işletim sistemimizi koyamadığımıza yanalım. -
Pardus yıllardır var. Beğenirsin beğenmezsin ayrı bir konu. Bu çekiklerin yaptığı da farklı bir olay değil zaten. Hangi ülkenin sıfırdan yaptığı işletim sistemi var? Hepsinin kökeni linux. -
Ne demek ayrı bir konu? Beğenmiyorum, yetersiz buluyorum, yeterince destek verilmediğini, yeterince ödenek ayrılmadığını düşünüyorum. O yüzden o yorumu yazdım. -
Günümüze ışınlamanızda yarar var. Linux artık iki tıklama ile program kurulur hale geldi. -
Linux kaynak dağıtımlı -
Bu KDE plasma, o temayı mağazasından bulabilirsiniz. -
bizim pardus vardı ne oldu ona
-
Çok nadiren terminal kullanıyorum hatta hiç ihtiyacım olmuyor terminale. Yanlış bilgi veriyorsunuz hocam, Linux bunu çoktan aştı; Mint, Debian, Kde Plasma bence kullanımı çok kolay. Hatta Mint, Windows'tan bile kolay, bunu ortalama bir PC kullanıcısı olarak söylüyorum.
-
Birader o eleman muhalefet olmak için yazmıştı o sıralar. Onun kulağını çekmiştim forumda yaptığı bir ayıptan dolayı, ayarı bozuldu
Kesinlikle katılıyorum. Mint kullanıyorum, WiFi driverı bile Windows'ta kurulu olmuyordu ama sorunsuz geçti oraları. Windows ilk kullanımda Bloatware kurulu çok hantal, Mint öyle işlere girişmiyor. Yani öyle düz sıradan son kullanıcı için Mint daha iyi (Oyun, uygulama özel bir amacı yoksa)
Terminal meselesi ise; Normal bir kullanıcı sadece sorun çıktığında terminal kullanabilir. O da zaten sorunun çözümü için yazılanları yapmakla alakalı. Benzer şekilde Windows'ta sorun yaşayan da yeri geliyor Registry'e müdahale ediyor, Powershell'de komut çalıştırıyor. Olur yani. Önemli olan bir sorun yaşadığında çözümü bulabiliyor musun...
Ve son olarak;
Her şeyi bırakın, şu an kamuda Windows işletim sisteminde OpenOffice ve ağırlıklı olarak Java ile çalışan kurum uygulamaları kullanılıyor. Muhtemelen Windows lisansları için Microsoft'a ciddi paralar gidiyordur. Bir kütüphane görevlisi de bir başsavcı da hepsi aynı Windows'u kullanıyor. Ne olursa olsun kendimize ait ulusal bir işletim sistemimiz yaygınlaşmalıydı. Buna karşı gelmek akıl tutulmasıdır.
-
Ubuntu Kylin'in yandan yemişi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Pardus yıllardır var. Beğenirsin beğenmezsin ayrı bir konu. Bu çekiklerin yaptığı da farklı bir olay değil zaten. Hangi ülkenin sıfırdan yaptığı işletim sistemi var? Hepsinin kökeni linux.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X