Şimdi Ara

Çin Malı Arduino'mu Programlayamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet sorun belli çinden getirttiğim arduino uno'yu programlayamıyorum.Satıcı ch340g diye bir tane driver vermiş yükledim ama olmadı nasıl olacak?

• Aslında çinden alman pek farketmiyor. USB olduğu için arduino driverların güncelse yüklemesi gerekir. En basitinden COM da arduino görüyor mu, seçerken doğru portu seçtin mi, doğru arduino çeşiti ile mi kod atmayı deniyorsun bunları kontrol et. COM'da görmüyorsa chip te sorun yoktur muhtemelen ama USB hattında sorun vardır.
    Bu durumda; ISP den programlamak için gerekli ekipmanın varsa ATMEL Stüdyo'dan .hex dosyası ile kod atabilirsin.
  • Benim klon nanoda da aynı problem olmuştu. Aldığım yeri aradım, sitelerine yeni driver koymuşlar ordan yükleyin dediler. Ben yükledim çalıştı. Çinliler daha ucuz diye değişik bir entegre kullanıyormuş sanırım klon arduinolarda artık. Benim nanoda çalıştı, uno için de işe yarar belki.
  • canduino kullanıcısına yanıt
    Evet hocam öyle.Ben problemi çözdüm cevabınız için teşekkürler.
  • Söylediğim driverla mı çözdün yoksa başka bir çözüm mü var Unolar için? Bakarsın klon Uno alırım sorun çıkarsa aklımda olsun :).
  • canduino kullanıcısına yanıt
    Driver ile.
  • Com5 6 falan ayarladin demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acaba aldığım Arduino klon mu ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz sorun driver kaynaklı bir sorundur.
  • Evet com5e ayarladim oldu.

• Çin malı arduinoyu Win7 de Win8.1 de Win10 da kullandım hiçbirinde driver sorunu yaşamadım
  • Yazdığım gibi sorunu çözdüm zaten.

• Merhaba bana nerden aldığınızın linkini verirmisiniz ?

şu linktekini alabilirmiyim ?http://www.dx.com/p/funduino-uno-r3-atmega328-development-board-for-arduino-384207

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B15AE3FD1 -- 29 Ağustos 2015; 17:16:11 >
  • Bu pahalı gibi ben aliexpressn üzerinden aldim.

• orhunn O kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.