Şimdi Ara

Çin Malı Tabletlerde İnanılmaz Fiyatlar ... Bu siteye ( etechshow ) güvenilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
6.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: testereci

Dün tracking number için 8$ göndermiştim. Etechshow'dan e-mail geldi. Ödemeyi comfirm edip paketin 2 gün içinde gönderileceği belirtiliyor.

Genelde alışveriş avcılığa benzer. Amaç en iyiyi en ucuza alabilmektir. Tabiatıyla "ava giden avlanır" özdeyişine uygun olarak insan bazen avucunu yalayabiliyor.

Taobao'yu google translate sayesinde devamlı takip ediyorum. Sipariş ettiğim SYSBAY s-mp99, 1300 ila 670 yuan arasında satılıyor (100 ila 200$) Etechshow'da freeship 90+8= 98$. Diğer mağazalardaki fiyatı 210 ila 280$ arasında oynuyor. Avrupa'da genellikle film kopmuş 300 euro ve yukarı.

Adamları hemen sahtekarlıkla suçlamak bu aşamada doğru olmaz. Belki piyasa'da yer edinebilmek için birkaç malda astronomik indirim yapmış olabilirler. Eğer böyle ise amaçlarına ulaşmış sayılırlar. Aynen bizim yaptığımız gibi ABD, Rusya, Brezilya ve İspanya'da bazı forumlarda Etechshow'u tartışıyorlar. Sysbay yanında GPS'li FreeLander'in fiyatı da herkese enteresan gelmiş. Bakalım zaman ne gösterecek ...

Eğer tabletin gelirse DH o sitenin stoklarını siler süpürür

• sysbay su anda cin piyasasinda en cok bulunan 9.7'lik tabletlerin bir benzeri. pandawill, aliexpress gibi yerlerde 160-200 dolar arasi fiyatlara satiliyorlar. ingilizce olup tum dunyaya satis yapan web sitelerinin biraz daha yuksek karla calistigini dusunmek yanlis olmaz sanirim. bu sekilde bakinca etechshow'un verdigi fiyat cok da olanaksiz degil gibi geldi bana.

testereci siparisi 13 nisanda vermis. paketin hala kargoya verilmemis olmasi beni daha cok dusundurdu. birde anladigim kadari ile takip numarasi icin istenen para sonradan ortaya cikmis.

paketin postaya verildikten sonra takip sayfasinda gorulmesi yaklasik 7 gun suruyor. teslim edilmesi de herhalde 2-3 hafta daha surer. merakimiz yaklasik bir ay daha surecek yani :)
  • Yurt dışı alımlardan sonraki bekleme süresi epey can sıkıyor. Ancak ciddi söylüyorum bu forum bana ilaç gibi geldi.

"Hangiplazma"yı kuşkulandıran paketin kargoya verilme süresinde Etechshow'un kabahati yok. Araya haftasonu tatili girdiği için süre uzun gibi görünüyor. Sipariş tarihinden sonra üç işgünü dolmadan tracking number istediğim için kargoya verme süresi 2 iş günü daha uzadı. Bu arada attığım emaillere hemen cevap vermelerinden memnun kaldığımı da belirtmeliyim.

Yabancı forumlarda (özellikle Rusya'da) Etechshow sohbeti yoğun bir şekilde devam ediyor. Etecshow yetkilisi Yuan onlara attığı e-mail'de, bürolarının Beijing şehrinde olduğunu, Shenzhen bölgesinde de faaliyetlerinin bulunduğunu yeni girişimci oldukları için fiyatları düşük tuttuklarını, güvenlik sertifikalarının onayda olduğunu belirterek siparişlerinin gönderilmesi konusunda endişe edilmemesini istemiş.

Sitenin help sayfasında da Çinli oldukları halde Çinlilerden alışveriş yapmadaki zorluklardan bahsetmeleri epey hoşuma gitti. Şu anda siparişimin geleceğinden umutluyum. Ama esas takke iki gün sonra düşecek.

• Ben geçtiğimiz hafta yaptıgım alışverişi iptal edip parami geri almıştım. Sonrasinda Paypal'a sitenin fake olabileceğini ilettim (bizim forum ve diğer forum kaynaklarında yazılanları kaynak gösterdim). Site hosting sağlayıcısı tarafından askıya alınmış arkadaslar. Bence alisveris yapan arkadaslar Acil Paypal ile contact kurmalı. (oncesinde sitenin sahibi Yuan'a ulasabiliyor musunuz kontrol edin isterseniz.)
  • Evet... site hosting firması tarafından askıya alınmış. Hem hosting firmasına hem de Yuan'a e-mail attım.

Bu konuyu açarken tamamen iyiniyetli idim. Hiç bir kimseyi bu siteden alışveriş yapması için özendirmeye çalışmadım. Yine de başı derde giren arkadaşlardan özür diliyorum.

Bu konudaki gelişmeleri iletmeye devam edeceğim.

Esas itibariyle bu forumda yurt dışı alım tecrübelerinin paylaşıldığı bir bölümün açılmasının bütün üyelere fayda sağlayacağını düşünüyorum. Sadece tablet alımı değil her türlü alımda bu tarz problemler yaşanıyor. Şüphesiz bu husus tümüyle site yöneticilerinin takdirine bağlı...
  • Hosting firması kısaca gizlilik nedeniyle Etechshow hakkında bilgi veremeyeceğini belirtti. Yuan'dan gelen cevapta ise site'nin update edilmesi sırasında problem olduğu yeni server'a taşıma neticesinde 3 gün sonra problem kalmayacağını söylüyor. Ayrıca benim paketi gönderdiğini tracking number vererek bildirmiş (RA240115692CN).

Tabiatıyla, bu kadar patırtı'dan sonra hemen ikna olmak mümkün değil. Tracking number ile postayı takip edebilmek için en az 3-5 gün gerekiyor. Daha sonra paket'in içinde ne var? Zamanla göreceğiz.

Satıcı hakkında hala kesin kanaate varamadım. Ancak bu aşamada bütün vavelya'nın tracking number verilmeden satış yapılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Satıcı yolda kaybolan siparişler için sigortasına güvenerek 35 gün sonra hızlı kargoyla yenisini yollama taahhüdüne girerek bazı siparişleri kasten göndermeden kazançlı çıkmayı hedeflemiş olabilir. Site sahibi, düşük fiyatla sipariş toplayıp ortadan kaybolmak gibi ucuz yolsuzluk yapacak cahillikte bir adama benzemiyor. (Daha önce benzeri bir olay için Hongkong bilişim suçları bölümüne şikayette bulunmuştum. Adamı perişan ettiler)

İdam sehpasına çıkarılan Temel'e son sözünü sormuşlar. Temel gayet sakin " Bu bana ders olsun " demiş. Kıssa dan hisse ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 21 Nisan 2012; 19:52:44 >

• @testereci aslında bir bakıma benimde umudum vardı bir köşede. A10 miladını doldurmaya başladı 20 gün önce başlayan dual core gelişleri hızlandı ve hızlanmaya devam ediyor. Bu durum fiyatları aşağı çekmeye de başladı. Bu fiyatlar henüz 9.7lere yansımadı ama 7inçlere yansıyor. sysbay-smp99'ın site ve çin fiyatını görünce damgayı yapıştırdım yanılan ben olayım ne olacak.
  • quote:

Hosting firması kısaca gizlilik nedeniyle Etechshow hakkında bilgi veremeyeceğini belirtti. Yuan'dan gelen cevapta ise site'nin update edilmesi sırasında problem olduğu yeni server'a taşıma neticesinde 3 gün sonra problem kalmayacağını söylüyor. Ayrıca benim paketi gönderdiğini tracking number vererek bildirmiş (RA240115692CN).

Tabiatıyla, bu kadar patırtı'dan sonra hemen ikna olmak mümkün değil. Tracking number ile postayı takip edebilmek için en az 3-5 gün gerekiyor. Daha sonra paket'in içinde ne var? Zamanla göreceğiz.

Satıcı hakkında hala kesin kanaate varamadım. Ancak bu aşamada bütün vavelya'nın tracking number verilmeden satış yapılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Satıcı yolda kaybolan siparişler için sigortasına güvenerek 35 gün sonra hızlı kargoyla yenisini yollama taahhüdüne girerek bazı siparişleri kasten göndermeden kazançlı çıkmayı hedeflemiş olabilir. Site sahibi, düşük fiyatla sipariş toplayıp ortadan kaybolmak gibi ucuz yolsuzluk yapacak cahillikte bir adama benzemiyor. (Daha önce benzeri bir olay için Hongkong bilişim suçları bölümüne şikayette bulunmuştum. Adamı perişan ettiler)

İdam sehpasına çıkarılan Temel'e son sözünü sormuşlar. Temel gayet sakin " Bu bana ders olsun " demiş. Kıssa dan hisse ...

ben siparişinizin mayıs 15 gibi elinizde olacağı kanaatindeyim. yani ürünü gerçekten göndermişlerdir. ama işte internetten alışveriş heleki yurtdışından.. çok hassas bir durum. firma gerçektende iyi niyetli olsa bile işte bu sitelerinin askıya alınması, güvenlik sertifikalarının sahte olması ve free shipping ile tracking number vermemeleri hanelerine kocaman bir eksi olarak yazılıyor. ben yerlerinde olsam güvenilirliği sağlamayı herşeyden önce tutardım. ne kadar herkesin ürününü gönderiyor olsalar bile milleti kıllandırmamaları gerekir..

• Sn. byrd ortada bir iddialaşma yok ama iyi temennin için yine de teşekkür ediyorum. Ben de yıllardır Taobao'daki fiyatları amatör olarak takip ediyorum. Oradan alışveriş yapma imkanlarını araştırdım ancak güvenilir bir aracı bulamadım. Birkaç tanesine ön siparişte bulundum yanıt bile vermediler. ABD, Rusya, İspanyol forumlarını takip ediyorum. Sitesi askıya alınınca Etechshow epey zor duruma düştü. Eğer gerçekten sahtekar değilse Donanım Haber üyelerine Taobao fiyatlarıyla alışveriş imkanı sunabilir. Tabi ki bunun ilk şartı bizim gibi parakendeci müşterilerin biraraya gelmesi.

Etechshow'un askıya alınan sitesindeki "Affiliate Program" ve "Dropship" sayfalarında bu konuya bir nebze atıf yapılıyordu. Kar'dan %8 hisse büyük meblağ tutmuyor ama biraraya gelmiş müşterilerin kazanacakları güvenli alışveriş duygusu çok önemli bir avantaj. Neyse bunları konuşmak için vakit daha çok erken. Bana gönderdiği paketin içinden hurda bir radyo çıkabilir. Adamın gerçekten sahtekar olduğunu tescil ederiz. Şimdilik Paypal ve tracking number dışında güvencemiz yok.

• Sn. Sertaga'nın öngürüleri devamlı doğru çıkıyor. Bu yüzden paketin 15 mayıs'ta geleceğini yazması bana epey moral verdi. Esasında tablet'in gelip gelmemesi pek önemli değil. Önemli olan küçücük bir aletle dünya'nın her tarafıyla iletişim kurabildiğimiz bu çağ'da, ülkemizde sayısı azalan insan gibi insanların yurt dışında kalıp kalmadığını gözlemlemek. (Şu andaki kanaatim: bizim ülkemiz birçok yerden daha iyi)
  • Etechshow online oldu ... Yuan'a geçmiş olsun mesajı attım.
    Ne diyeyim? Zengin yolu dağdan dağa aşırır, fakir düz yolda şaşırır. Yine siz siz olun, tracking number almadan şeytana uymayın ...
  • quote:

Etechshow online oldu ... Yuan'a geçmiş olsun mesajı attım.
    Ne diyeyim? Zengin yolu dağdan dağa aşırır, fakir düz yolda şaşırır. Yine siz siz olun, tracking number almadan şeytana uymayın ...

Boyle giderse Yuan'la kanka olacaksiniz

Tablet sorunsuz gelirse Etechshow'un turkiye subesini acmak dusunulebilir

• Ne akdar ucuz hakkat'ten ya 37 dolara tablet alınıyor.
  • bu siteden tablet tavsiyesi verebilcek arkadaş varmı???fiyatlar baya uygun
  • site fiyatları pandawill gibi diğerlerine göre ucuz göküzyor..bende tokat iş olduğunu sandım fakat bu videoyu görünce fiyatların gerçekte o kadr fiyata olabileceğini öğrendim .. eken a90 nın fiyatı diğer sitelerde 190 dan aşağı değilken burda 150 civarı videoyu izleyince siz de farklı düşüneceksiziz eminim.. http://www.youtube.com/watch?v=YcGg_slyfgk&feature=related

• sonuç olarak güveniyor muyuz yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: younousavci02

site fiyatları pandawill gibi diğerlerine göre ucuz göküzyor..bende tokat iş olduğunu sandım fakat bu videoyu görünce fiyatların gerçekte o kadr fiyata olabileceğini öğrendim .. eken a90 nın fiyatı diğer sitelerde 190 dan aşağı değilken burda 150 civarı videoyu izleyince siz de farklı düşüneceksiziz eminim.. http://www.youtube.com/watch?v=YcGg_slyfgk&feature=related

videodaki adam cok hizli konusuyor ama yanlis anlamadiysam soylenen fiyat 1000 tane alimda gecerli olan fiyat.

• Arkadaşlar bu konuyu açma sebebini en başta yazmıştım. Gerçekten fiyatlar inanılmaz düşüktü. Hiç kimseden cevap alamayınca alt tarafı 90$ diyerek sipariş verdim. Bu fiyatı gördükten sonra 200$ verip bilindik bir yerden almak içime sinmezdi. Üstelik paladin'im olduğu için acelem de yoktu.

Sipariş vermeden önce karşılıklı mesajlaştık. Tabletin stoklarında olduğunu üç gün içinde yollayacağını vs. yazınca ben de 12 sinde siparişimi verdim. O günden beri belki on kez mesajlaştık. Hep aynı terane bir mazeret bir özür. En sonunda tracking number verdi. Aradan 5 gün geçti kargo takip sitelerinde hala müşteriden alındı ibaresi çıkmadı.

Sitesi askıya alındığında paypal'dan itiraz başlatmıştım. Bilindiği gibi itiraz vukuunda paypal parayı olay çözümlenene kadar bloke ediyor. Dolayısiyle adam'a para kaptırma ihtimalim yok. İtiraz'ı hak talebine dönüştürmek için 10 Mayıs'a kadar zamanım var. Bu süre zarfında o beni kafaya almaya çalışırken ben de onunla kafa buluyorum.

Yabancı forumlarda ukudum. Tablet ısmarlayan Rusya'daki müşterisine gönderdiği kolinin haber kağıdında ağırlık 22 gram görünüyormuş. Adam ben Çin'den çay değil tablet ısmarladım diye yazıyor. Yabancı forumlarda şimdiye kadar etechshow'dan siparişinin geldiğini yazan birisi çıkmadı.

Lafın kısası henüz bu sitenin güvenilir olduğunu söyleyen bir kişi çıkmadı. Bu nedenle macera arayanların dışında hiç kimse'nin bu site'ye sipariş vermesi uygun değil. Sipariş veren arkadaşların da Paypal'da itiraz açarak paralarını bloke ettirmeyi unutmamalarını öneriyorum.

(Not: Etechshow anasayfasını, sayfa kaynağını görüntüleyerek incelerseniz sağ taraftaki kutucuk içerisinde kayan yazılarla gösterilen son sipariş listesinin nasıl düzmece olduğunu görebilirsiniz. Bugünkü listede Türkiye'den dört cep telefonu siparişi görünüyordu. Türkiye'den cep telefonu siparişi verilmeyeceği malum. Yarın aynı kişiler başka şey ısmarlamış görünecek... )

• bir gelişme var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

bir gelişme var mı

etechshow.com açılmıyor

testereci
    RA240115692CN öyle bir takip bulunamadı

So I recommend you all - DONT BUY FROM ETECHSHOW a thing !!!
    mysitecost.ru/website-reviews/

CAUTION!! This site is a scam
    resellerratings.com/store/Etechshow_4

İspanyol forumunda adamlar paralarını kurtarma derdine düşmüşler
    htcmania.com/showthread.php?p=4557774

Herkese geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.