Şimdi Ara

ÇİN malı ucuz arabalar gümrükte!!!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
155.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: microchild

oooooo 6000-7000 arasındaysa iyi ama ben almam.. çünkü çin piyasası gelirse avrupa arabaların fiyatlarıda düşer gider avrupa arabaya binerim

valla iyi fikir helal olsun

"ÇİN MALI" en nihayetinde
  • BU KESİN BİR HABERMİDİR DE TÜM HERKES YORUM YAPMIŞ VARMI BU HABERİN DAYANAĞI
  • ya bu arabalar cıkarsa cok ıyı olur şahin i bile 10 milyara satıyolar,araba fiyatları ucuzlar bunlar cıkınca dusunsenıze o zaman 10 milyara sahın alcagınıza gider 8 milyara cin arabası alırız,sakın euro n cap mem cap demeyın bana o fiyatına gore iyi arabalar bunlar alınabilir yani 8 milyar olursa
  • http://www.autoshow.com.tr/guvenlik/01033/

girin ve görün..
    çin işkencesine dönmesin hayalleriniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeaceForTurkey

ben collezione'den bekliyodum ucuz arabayı...

• quote:

Orjinalden alıntı: ukrut

Bu araçlardan alır mıyım: hayır
    Bu araçlar T'de satar mı: satar, hele ilk yıl peynir ekmek gibi satar. Üçüncü yılda yollarda bir tane göremeyiz. İstisnası: Bir cemaat dağıtımcı firması olur da üyelerine Allah'ın kelamı filan diye satarsa kırk yıl da satar.

Peki geçmişte dediğin olay gibisi olmuşmu hiç?
  • Motorlari yok satiliyor ulkemide mondial olarak.Niye arabalarida satilmasin.Millet alir hatta 2-3 tane alir ogluna kizina ben bile alirim 2-3 tane uzun yol icin ayri gider saglam bir luks araba alirim
  • arkadaşlar baktımda konu açılalı yaklaşık 5 ay olmuş ve araçlar gümrükte hazır denmiş şimdi ben şunu sormak istiyorum ne oldu yavv bu arabalara gümrüğemi takıldılar
  • Hintli üretici Mahindra ülkesinde 1 numara. Ancak kalitesiz ve güvenilmez iddiasıyla Türrkiye'ye ithalatı zora sokuluyor. Peki bu duyarlı (!) yaklaşımı Çin tenekelerinede gösterecekmi bizim abiler.?
  • Up...

Geçen günlerde TV'de bahsetti. Ben sadece haberlerin sesini duyabildim. Haberleri izleyemedim. Ben kendimi bildim bileli hala bu Çin malı arabalar gümrükte... Ne zaman çıkacaklar gümrükten?
  • http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=234018

bu linkteki araç tip olarak hiç fena değil.. 12-13 bin ytl civarında olurmuş şu an piyasada olsa.. gayet makul..

ancak güvenlik olarak çok eksikleri var deniyor.. ama bütçesi kısıtlı olanlar ve sıfır araba almak isteyenler fazla da takmaz bunu.. sonuçta yolda yürürken biri kurşun sıkıyor havaya yürürken geliyor senin başına düşüyor ölüyorsun.. ya da saksı düşüyor kafana beyin kanamasından gidiyorsun gibisinden.. o yüzden nerde ucuzluk bizim insanımız orda.. bu da cepteki paraya bakar.. herkes lüks araba alabilse zaten çin arabası mı kalır dı ki !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subat -- 25 Ağustos 2006; 23:46:45 >

• öncelikle alınan vergiler hernekadar fazla da olsa bu bizim için daha iyi. çünkü düşük vergi dışarıdan gelecek araçları almanızı kolaylaştıracak ve cari açığın yani dış satım ve iç alım arasındaki farkın daha da büyümesine, sonrasında da olası bir kriz ve uzun vadede sizin ve çevrenizdekilerin yaşam kalitesi ve alım gücünüzün düşmesine sebep olacaktır. ayrıca yüksek vergi oranları bizim gibi onyıllardır gelişmekte olan ülkelerin birincil gelir kaynağıdır. yapılması gereken çok basittir. bilgi birikimini kullanarak kendi aracımızı üretmek ve türkler araba yapamaz demeden üreticiye destek olmak ve milli şirket kavramını güçlendirmek.

anlatım bozukluklarım için özür diliyorum, ama meramım anlaşılıyordur sanırım.
  • Acaba diğer yabancılar bu çinlilerden korktuğu için gümrüğe el atmış olmasınlar
  • Çini kesinlikle tebrik etmek lazım.... Adamlar kendi ülkelerinde otomobil satışı için yatırımı şart koşarak teknoloji hırsızlığını maksimuma çıkardılar ve böylece kendi araçlarını üretebilecek temel teknolojik birikime ulaştılar... ucuz işgücü ve maliyetlerin çok düşük olması nedeniyle kendi ülkelerinin pazarını çok kolay kontrol edebilmekteler... Çin gibi olabilmek için kontrollü ve katı bir gümrük rejimi ve teknoloji yatırımlarının özendirilmesi gerekli... ha bide işin diğer boyutu var. bu araçların piyasamıza girmesi bizim otomotiv sektörümüzün oluşturulması sürecine önemli bir darbe...

Çini tebrik ediyor ama Türkiye'ye bu araçların girmesini aynı diğer tüm yabancı araçların girmesi gibi hoş karşılamıyorum... Çine nasıl giriosa bizede öle araç girmeliydi... Yatırım yapmayan bu pazara girememeliydi.. Yatırımdan kastım sadece montaj sanayi değil. Baştan sona dek aracın burda üretilebilir olması.... bunun türk teknisyenler ve mühendisler tarafından yapılması.. çinde bu böyleydi... adamlara fabrikayı kurduruyor kendi işçi teknisyen ve mühendisine işi öğrettiriyordu.. ..

• quote:

Orjinalden alıntı: düttürüleyla

Çini kesinlikle tebrik etmek lazım.... Adamlar kendi ülkelerinde otomobil satışı için yatırımı şart koşarak teknoloji hırsızlığını maksimuma çıkardılar ve böylece kendi araçlarını üretebilecek temel teknolojik birikime ulaştılar... ucuz işgücü ve maliyetlerin çok düşük olması nedeniyle kendi ülkelerinin pazarını çok kolay kontrol edebilmekteler... Çin gibi olabilmek için kontrollü ve katı bir gümrük rejimi ve teknoloji yatırımlarının özendirilmesi gerekli... ha bide işin diğer boyutu var. bu araçların piyasamıza girmesi bizim otomotiv sektörümüzün oluşturulması sürecine önemli bir darbe...

Çini tebrik ediyor ama Türkiye'ye bu araçların girmesini aynı diğer tüm yabancı araçların girmesi gibi hoş karşılamıyorum... Çine nasıl giriosa bizede öle araç girmeliydi... Yatırım yapmayan bu pazara girememeliydi.. Yatırımdan kastım sadece montaj sanayi değil. Baştan sona dek aracın burda üretilebilir olması.... bunun türk teknisyenler ve mühendisler tarafından yapılması.. çinde bu böyleydi... adamlara fabrikayı kurduruyor kendi işçi teknisyen ve mühendisine işi öğrettiriyordu.. ..

Bir türk dünyaya bedel ya,ondan dolayı tenezzül etmiyoruz böyle üretim,imalat işlerine.Nasıl olsa bedel olduğumuz diğer dünyalılar üretiyo,bizde tüketiyoruz.Bundan daha güzel ne olabilirki.Suya sabuna dokunmadan diğer dünyalılardan hem üstünüz,hem hazır yiyoruz.
    Sizcede öyle değil mi arkadaşlar,yoksa ben olayı biraz dramatikleştirdim mi?

• Bizim toprağımızda biz yeniliyoruz... yemiyoruz..... Kendi toprağında kiracı pozisyonuna düşüyorsun... Toprağına sahip çıkabilmek üzerinde hür dolaşabilmek için ekonomik bağımsızlık şart... bunun için üretmen şart... Tüketim toplumları sömürge toplumlarıdır...

Gönderme yaptığını anladım ama yinede bunları demek istedim...
    quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

quote:

Orjinalden alıntı: düttürüleyla

Çini kesinlikle tebrik etmek lazım.... Adamlar kendi ülkelerinde otomobil satışı için yatırımı şart koşarak teknoloji hırsızlığını maksimuma çıkardılar ve böylece kendi araçlarını üretebilecek temel teknolojik birikime ulaştılar... ucuz işgücü ve maliyetlerin çok düşük olması nedeniyle kendi ülkelerinin pazarını çok kolay kontrol edebilmekteler... Çin gibi olabilmek için kontrollü ve katı bir gümrük rejimi ve teknoloji yatırımlarının özendirilmesi gerekli... ha bide işin diğer boyutu var. bu araçların piyasamıza girmesi bizim otomotiv sektörümüzün oluşturulması sürecine önemli bir darbe...

Bir türk dünyaya bedel ya,ondan dolayı tenezzül etmiyoruz böyle üretim,imalat işlerine.Nasıl olsa bedel olduğumuz diğer dünyalılar üretiyo,bizde tüketiyoruz.Bundan daha güzel ne olabilirki.Suya sabuna dokunmadan diğer dünyalılardan hem üstünüz,hem hazır yiyoruz.
    Sizcede öyle değil mi arkadaşlar,yoksa ben olayı biraz dramatikleştirdim mi?

• Ncap tan 0 yıldız almış bu araçlar sanırım biyerden duymuştum..

ama airbag falan var allahiçin
  • trafik daha berbat olacak, kazalar da artacak haliyle çin malı olmasıda cabası
    kimsenin başını yakmasalar bari...
  • ya bu arabalar peynir ekmek gibi satılır kim ne derse desin..
    bu mıllet yıllarca şahine brodway'a binmiş çin arabasına mı bınmıcekkk ayrıca bunları ncap'a sokalım kac yıldız alacak bızım ıcın onemlı olan ncap deıl ucuzluk turkıyede bole malesef
  • Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi bu araçlar gelince çoğu insan araç sahibi olacak belki ama trafik canavarıda o oranda artacak korkarım.Zaten hergün bu canavarlar yüzünden ölen,yaralanan ve tehlike atlatan o kadar insan var ki.Birde her canı isteyen araba alabildiğinde,ehliyetlerin parayla satıldığı ülkemizde yollar neye döner acaba merak ediyorum
    Ama inşallah korktuğumuz şeyler olmaz.

Bu arada düttürüleyla
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.