Şimdi Ara

Çinden aldığım usb dolandırıldım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar AliExpress üzerinden çinden 128 gb usb aldım 80 tl yaklaşık neyse benim gta5 bozuktu ben arkadaştan aldım klasör içine attım klasör ün özelliklerine baktım 35 gb gösteriyor usb ye sağ tık yaptığım zaman oyun 74 gb olarak gözüküyor bunun nedeni ne acaba gerçek 128 değil mi?Çinden aldığım usb dolandırıldım mı?

• adrezsini ver soguk su gönderim
  • Klasör özelliklerinde dosyaların gerçek boyutunun toplamını verir. (35 GB dediğin)

Diskte kullanılan yer diye baktığında durum değişir. Burada olaya sector/cluster hesabı dahil olur.

USB belleği FAT32 ile formatladığını varsayıyorum.

Diskler (CD-USB vb dahil depolama, yani) legacy (varsayılan-geleneksel) olarak 512 Byte boyutunda sectörlere ayrılmıştır.
    Ancak 32 bit FAT32 ile 512 Byte sektör kullanılarak en fazla 32 GB alan adreslenebilir. (FAT 32 ile en legacy fazla 2 TB depolama desteklenir)
    32 GB üstü depolamalarda sectorler birleştirilerek clusterler oluşturulur ve adresleme bunlara yapılır. 32 GB-2 TB arasında bir cluster 32 KB olur.

Diskte her dosya bu cluster boyutlarının katları kadar yer kaplar. Yani sizinkinde herhangi bir dosya 1 Byte bile olsa 32 KB (32768 Byte) yer harcar depolama alanından.
    Çok sayıda küçük dosyanın olduğu durumlarda bu boşa giden alan artar ve buna waste space denir.

Büyük ihtimalle sizin bu oyun klasöründe çok fazla sayıda küçük dosya var. Bu nedenle waste miktarı fazla. Ama yine de 35-74 GB farkı olması gerektiğinden fazla gibi.
    Belleğiniz bu durumda FAT32 yerine exFAT ile (taşınabilir ortamlar için FAT32 sınırlarını kaldıran versiyon) formatlanmış olabilir.
    Bu durumda cluster boyu da 128 KB olacağından waste miktarı çok artmış olabilir.

(74 GB ile boş kalan alan toplamı 128 GB civarı ise en azından USB doğrudur, çakma değildir)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.