|
Çinli telefon markası Tecno, Türkiye'de üretime başladı
-
-
Markalar ucuz işçilik diye gelmiyorlar. Evet belki bir miktar etkisi vardır fakat teşvikler ve konum ülkemize gelmelerinde çok daha önemli bir etken. Zaten fabrikalarda artık eskisi gibi işçi çalışmıyor. Her şey otomasyon ile halloluyor. Yani ucuz işçilik yazmayın artık şu haberlere. Bir vizyon edinin.
-
Ucuz işçiler ülkesi Çin bile Türkiye de fabrika açıyor la artık.
-
Asya dan keriz gibi nakliye parası vereceğime giderim Türkiye de fabrika açarım daha ucuza gelir Diyor elin çinlisi dolar 8 kusur TL ise bunun adı ucuz işçilik tir
-
Off bilirkişilerde gelmiş miss olmuş.
dolar 9 a tırmandıği icin açmiyorlar zaten..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olay pendikte geçiyor diye 20 dakikadır başka kaynaklara bakıp, flood habercilik yapmayan var mı diye araştırdım. Okuduğum 10 yazının 9'u aynı içerik tek farklı içerikte ise şöyle bir açıklama geçiyor.
"Tecno Mobile’ın, Türkiye’de dağıtıcısı olarak anlaştığı Arena Bilgisayar’ın Pendik’teki tesislerinde üretim yapacağı belirtildi. İlk etapta faaliyete geçirilecek bölümlerde 200’den fazla üretim elemanının istihdam edilmesi hedefleniyor."
Evet Pendikte oturuyorum. Böyle bir fabrika kurulduğu haberi olsa semtteki herkesin haberi olurdu.
-
Türkiye'yi işgal ediyorlar biri bunu durdurmalı :D
-
Çinde işçilik daha pahalı
-
Bende bi bakındım Pendik'te nerde diye adres yok. Pendik'teyiz biz ama fabrika nerde :))
Oppo fabrika için tam konum verdiler mesela. Benim evimden 10 dakika falan mesafede
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce gelmemelerinin sebebi neydi peki? ~20 yıldır aynı kişinin yönettiği bir ülkeden bahsediyorum. Son 2-3 yılda ne değişti TL'nin değer kaybetmesinden başka?
2021 net asgari ücret: 2.825TL = 336$ = 275€
Çinli olsaydım bende Türkiye denen köle iş gücünün yoğun olduğu ülkede toplama yapardım.
-
20 Aralık 2020'de üretim teşvik paketi kapsamında cep telefonu komponenti ithalatında gümrük vergisi muafiyeti vb. destekler geldi. Ayrıca 200 dolar altı telefonlara saçma bir şekilde 200 dolara ithal edildiğini kanıtlama mecburiyeti yoksa 200 dolardan vergilendirme gibi kanun çıktığı için her gelen üretici en alt seviye telefonları üreterek alt seviyedeki telefon talebini karşılamaya çalışıyor.
Ahanda kaynak: Cep telefonu üretiminin önündeki engel kalktı - Dünya Gazetesi (dunya.com)
Bu da başka bir kaynak : Cep telefonu üreticilerine ithalatta gözetim muafiyeti (paralimani.com)
Ortamlarda herkes papağan gibi ucuz iş gücü diyor. Bunlar kolay söylemler. Ucuz iş gücüne bakılsaydı Türkiye'den çok daha ucuza üretim yapan ayrıca konumu çok daha iyi olan ülkeler var. Ayrıca çalıştıracağı işcileri fabrikadaki genel gidere oranı %2-10 seviyesindedir. Burada bir karar var. Türkiye fabrikaları getirirken vergi kazancından vazgeçti. Bunun yerine zamanla teknoloji gelişimde yer alma hedefini koydu. Otomobil üretilirken de böyleydi. Önce montaj yapılır. Sonra bir takım komponentler üretilir. Sonrasında kendi başına araç yaparsın. Mesela ford ecotorq motoru tamamen Türkiye'de Türk mühendisler tarafından tasarlanıp imal edildi. Hatta otosan bu motorun lisansını çine satarak gelir elde etmektedir. Millet neden Türkiye motor yapamıyor diye konuşur. Mesela Türkiye Avrupanın çok büyük otobüs üreticisidir. Bundan 50 sene önce ülkede otobüs üretimi diye bir şey yokken. Şuan avrupada satılan 3 otobüsten 1'i Türkiye üretimi. Ayrıca işcilik ucuz diye hiç üretmesek daha mı iyi.
Bazıları ülkeye yatırım gelmesine bile düşmanlar. Gözünüzü seveyim ya araştırın ya da bilmediğiniz konularda konuşmayın. Bildiğim kadarıyla telefon montajından çevreye zararlı bir atık vs. de çıkmıyor. Sevinin olm böyle haberlere. Hiç kazanç sağlamasa bile cep telefonundan yurtdışına çıkan kurdan kazanç elde edeceksin. Telefonu Xin Li yapacağına, Mehmet yapacak Ayşe yapacak kazandığı para yurtiçinde dolaşacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dugers -- 25 Mayıs 2021; 0:27:27 >
-
Ağlanacak halimize gülüyoruz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fiyatlar peki ?
-
İşsizlik orani 10 milyonlari aşti. Asgari ucret Çok alt seviyelerde. Dunya geneline baktığımızda Turkiyenin asgari ucret ortalamasi 10'da 1'e deng geliyor. Çin'de oluşturulan pazar ile Turkiyedeki Pazar statüsünün hiçbir farkı yok. 1 Çin Yuani 1.3 TL'ye Deng geliyor. Turkiyeden baska ulkelerde pazar olusturma durumlari cok zayif. Türkiye seçiminin ardında elbette rekabet ortami kizisti. Dünya'nın En pahali Telefon satislari Turkiye 2. Sirada ve en çok tüketen ülke de Turkiye. Bu sebeple pazart için hem dogru tercih hemde Global bir işletme açısından Turkiye cok uygun konumda. Türkiye'nin bir pazar haline gelmesi bizim açımızdan şunları ifade edecektir.
1- 5 bin tl ye alinan cihazi 4 bin tl civarinda yani yaklasik 1000 tl aralikli dusuk fiyata satilir
2-Parça sorunu olmaz ve Daha ucuz ek parcalar bulunabilir
3-İşcilik ve tecrube bakimindan turk işçilerin kendini gelistirmesi ve kendi ulkesine ait Teknoloji olarak daha ust seviyelere cikarabilir.
Yani en buyuk dezavantajı Türkiye'nin kendine ozgu duzgun bir ozellikte model ve marka olusturabilir.
Bana göre en buyuk katkı teknoloji uzmanlarımızin artmasi ve gelişmesi olacaktir.
-
-
hocam mesele ucuz iş gücü falan değil.bu tip haberlerin akp yönetimine olumlu dönüşme korkusu.çinden daha ucuz iş gücü haline geldik diye yakınanların hangisi çinde bir markete girip fiyat seviyelerinden haberi var acaba?Çin son 10 yılda inanılmaz gelişti dolayısıyla gelirler arttı kabul ama giderler çok daha fazla arttı.Herkes Çindeki ortalama maaşı ve bu maaş ile kaç tane xiaomi telefon alındığını hesaplayıp burayla kıyaslama yapıyor.Benim Çinli müşterilerim gelince çantalar dolusu kıyafet ayakkabı vs.alıp gidiyorlar. Adamların ülkesi temel ihtiyaçlarda ciddi anlamda pahalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kuzgun_
-
İstihdam için güzel bir gelişme fiyatlarda bir değişiklik olmaz
-
Fabrikalarda artık eskisi gibi işçi çalışmıyor diyorsun ama adamın kurduğu fabrikada 1000 işçi çalışıyor, şuan dünyadaki her şirketin en büyük giderleri hala işçilik maliyetleri.
Ucuz işçiler ülkesi Çin bile Türkiye de fabrika açıyor la artık.
|
Markalar ucuz işçilik diye gelmiyorlar. Evet belki bir miktar etkisi vardır fakat teşvikler ve konum ülkemize gelmelerinde çok daha önemli bir etken. Zaten fabrikalarda artık eskisi gibi işçi çalışmıyor. Her şey otomasyon ile halloluyor. Yani ucuz işçilik yazmayın artık şu haberlere. Bir vizyon edinin.
|
Asya dan keriz gibi nakliye parası vereceğime giderim Türkiye de fabrika açarım daha ucuza gelir Diyor elin çinlisi dolar 8 kusur TL ise bunun adı ucuz işçilik tir
|
Daha önce gelmemelerinin sebebi neydi peki? ~20 yıldır aynı kişinin yönettiği bir ülkeden bahsediyorum. Son 2-3 yılda ne değişti TL'nin değer kaybetmesinden başka?
2021 net asgari ücret: 2.825TL = 336$ = 275€ Çinli olsaydım bende Türkiye denen köle iş gücünün yoğun olduğu ülkede toplama yapardım. |
20 Aralık 2020'de üretim teşvik paketi kapsamında cep telefonu komponenti ithalatında gümrük vergisi muafiyeti vb. destekler geldi. Ayrıca 200 dolar altı telefonlara saçma bir şekilde 200 dolara ithal edildiğini kanıtlama mecburiyeti yoksa 200 dolardan vergilendirme gibi kanun çıktığı için her gelen üretici en alt seviye telefonları üreterek alt seviyedeki telefon talebini karşılamaya çalışıyor. Ahanda kaynak: Cep telefonu üretiminin önündeki engel kalktı - Dünya Gazetesi (dunya.com) Bu da başka bir kaynak : Cep telefonu üreticilerine ithalatta gözetim muafiyeti (paralimani.com) Ortamlarda herkes papağan gibi ucuz iş gücü diyor. Bunlar kolay söylemler. Ucuz iş gücüne bakılsaydı Türkiye'den çok daha ucuza üretim yapan ayrıca konumu çok daha iyi olan ülkeler var. Ayrıca çalıştıracağı işcileri fabrikadaki genel gidere oranı %2-10 seviyesindedir. Burada bir karar var. Türkiye fabrikaları getirirken vergi kazancından vazgeçti. Bunun yerine zamanla teknoloji gelişimde yer alma hedefini koydu. Otomobil üretilirken de böyleydi. Önce montaj yapılır. Sonra bir takım komponentler üretilir. Sonrasında kendi başına araç yaparsın. Mesela ford ecotorq motoru tamamen Türkiye'de Türk mühendisler tarafından tasarlanıp imal edildi. Hatta otosan bu motorun lisansını çine satarak gelir elde etmektedir. Millet neden Türkiye motor yapamıyor diye konuşur. Mesela Türkiye Avrupanın çok büyük otobüs üreticisidir. Bundan 50 sene önce ülkede otobüs üretimi diye bir şey yokken. Şuan avrupada satılan 3 otobüsten 1'i Türkiye üretimi. Ayrıca işcilik ucuz diye hiç üretmesek daha mı iyi. Bazıları ülkeye yatırım gelmesine bile düşmanlar. Gözünüzü seveyim ya araştırın ya da bilmediğiniz konularda konuşmayın. Bildiğim kadarıyla telefon montajından çevreye zararlı bir atık vs. de çıkmıyor. Sevinin olm böyle haberlere. Hiç kazanç sağlamasa bile cep telefonundan yurtdışına çıkan kurdan kazanç elde edeceksin. Telefonu Xin Li yapacağına, Mehmet yapacak Ayşe yapacak kazandığı para yurtiçinde dolaşacak. |
Fabrikalarda artık eskisi gibi işçi çalışmıyor diyorsun ama adamın kurduğu fabrikada 1000 işçi çalışıyor, şuan dünyadaki her şirketin en büyük giderleri hala işçilik maliyetleri. |
Benzer içerikler
- whatsapp sohbet aktarma
- whatsapp tema değiştirme
- en iyi yapay zeka siteleri
- tiktok keşfet saatleri
- whatsapp durum beğenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X